Recenze Benro iFOTO FIF28C + kulová hlava IB2

Andrea Škrabalová

Andrea Škrabalová • 18. 11. 2020

Klady a zápory

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • Velikost
  • Skladnost
  • Jednoduché ovládání
  • Arca Swiss destička

Co se nám nelíbí

  • Nic

Představení Benro iFOTO FIF28C + kulová hlava IB2

Představení Benro iFOTO FIF28C + kulová hlava IB2

Společnost BENRO Precision Industry Co. byla založena v roce 1995 a věnuje se především vývoji a výrobě profesionální fotografické techniky, stativů, stativových hlav, fotografických brašen a velmi kvalitních fotografických filtrů. Profesionální fotografické stativy a hlavy BENRO jsou mezi fotografickou veřejností díky své kvalitě a síle v inovaci velmi oblíbené u nás i na zahraničním trhu. 

Benro iFOTO FIF28C je čtyřsekční stativ vyroben z uhlíkových vláken, tento stativ je skvělá volba nejen pro fotografické nadšence ale i profesionály! Součástí balení je kulová stativová hlava IB2, tato trojčinná akční kulová hlava Benro je kompatibilní se systémem Arca Swiss s nosností 10 kg. 
Hlava IB0 je vysoká 100 mm a váží 410 gramů. Kulová hlava má k dispozici dva samostatné zámky jak pro 360° panoramatický pohyb, tak i pro zajišťování kulového kloubu. Součástí hlavy je i otočný zámek pro řízení volnosti pohybu kulového kloubu. a 90° zářez usnadňující nastavení fotoaparátu pro fotografování na výšku
Stativ nabízí nízkou hmotnost- 1.7 kg , malé rozměry a pracovní výšku 46,5 - 166 cm. Jednu z nohou stativu lze odšroubovat a připojit na středový sloupek a díky tomu získáte monopod o maximální výšce 173,5 cm. 

Benro iFOTO FIF28C je skvělá volba pro cestovatele, dobrodruhy a krajinářské fotografy. 

Hodnocení zákazníků (9)

Hodnocení zákazníků (9)

4.6667

Kvalitní zpracování. Není co vytknout

Ověřený zákazník
Jiří Skřivánek, 21.04.2021

5

Bomba - vřele doporučuji, výborný poměr cena/výkon...

Ověřený zákazník
Luboš Firda, 08.11.2020

3

Ověřený zákazník
Martin Haluza, 03.07.2020

5

Kvalitní stativ. S nákupem jsem velmi spokojen. Oceňuji to,že jsem si stativ mohl osobně vyzkoušet. Personál na jedničku.

Ověřený zákazník
Miroslav Komárek, 13.06.2020

5

Ověřený zákazník
Miloslav Bída, 07.04.2020

4

Ověřený zákazník
Roman Stibinger, 12.02.2020

5

Ověřený zákazník
Tomáš Hanzl, 03.12.2019

5

Ověřený zákazník
Jiří Rozkošný, 17.11.2019

5

Ověřený zákazník
Štefan Genszký, 13.10.2019

5

Popis a parametry

Popis a parametry

Benro iFOTO FIF28C + kulová hlava IB2 - karbonový 4sekční stativ se systémem skládání převrácením nohou vzhůru + kulová stativová hlava s nosností 10 kg. Nabízí nízkou hmotnost (1,7kg), malé rozměry a pracovní výšku 46,5 - 166 cm. Jedna z nohou stativu lze odšroubovat a připojit na středový sloupek, čímž získáte monopod o maximální výšce 173,5 cm. Skvělá volba pro cestovatele, dobrodruhy a krajinářské fotografy. Na focení makra můžete nasadit středový sloupek obráceně a pověsit fotoaparát pod nohy a fotit objekty velmi nízko.

Limitovaná serie Benro FIF zahrnuje provedení karbonové a hliníkové, a dvou velikostních variantách. Serie je založena na nízké hmotnosti a malých rozměrech, praktického skládání a pohodlného přenášení. Nízkou hmotnost oceníte na dlouhých cestách, kdy je ideální snížit nošený náklad na minimum.

Na noze stativu výrobce značí použité materiály a odolnost otočných zámků proti vniknutí prachu. Trubky z 8 vrstev uhlíkových vláken mají velmi nízkou hmotnost, poskytují vysokou tuhost a pevnost. Vysokojakostní uhlíkový kompozit Benro QIHM-8X využívá kvazi-izotropní struktury s osmivrstvou tubulární konstrukcí. Každá z vrstev má jiný směr pro zajištění rovnoměrného rozložení namáhání do všech směrů. V destrukčních testech vydržel tento materiál 134 kg, zatímco konkurenční 84,4 kg. Klíčové části stativu jsou pro vyšší odolnost vyrobeny ze slitiny hořčíku, která vyniká velmi nízkou hmotností a velkou tvrdostí. Namáhaný spoj v uchycení stativových nohou je podpořen kvalitním materiálem.

Modrým proužkem je označená noha, kterou můžete odšroubovat a v kombinaci se středovým sloupkem používat jako monopod.

Součástí balení stativu je polstrovaná, zipem uzavíratelná brašna s ramenním popruhem. Brašna má z jedné strany dvě uzavíratelné kapsy pro drobné příslušenství jako jsou hroty, náhradní rychloupínací destička apod. Pro snadné a rychlé nošení je v balení také měkké pouzdro s zipovým uzávěrem.

Transportní výška 62,4 cm je takto malá díky skládání převrácením stativových nohou. Nohy stativu se přetočí směrem k vysunutému středovému sloupku, který obepínají včetně hlavy. 

Stativy

Materiál karbon
Zámky nohou otočné
Maximální výška 165 cm
Transportní výška 46,5 cm
Minimální výška 46,5 cm
Hlava v ceně Ano
Typ hlavy kulová
Výměnná hlava Ano
Rychloupínací destička Ano
Možnost vyosení středové tyče Ne
Vodováha Ano
Panorama stupnice Ano
Pouzdro v ceně Ano
Nosnost 10 kg
Použití nohy jako monopodu Ano
Zakončení nohou gumové konce, kovové hroty

Fyzikální specifikace

Hmotnost 1700 g

Ostatní

Číslo produktu FIF28CIB2
Značka Benro

Zobrazit popis a parametry