Recenze Benro Rhino 14C + kulová hlava VX20

Hodnocení zákazníků (13)

Hodnocení zákazníků (13)

4.8462

Skvělý a extrémně lehký stativ.

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Petr, Praha, 25.05.2024

5

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Petr, Hradec Králové, 28.12.2023

5

robustní a přitom relativně lehký. K tomu nějaké vychytávky (např. lze z něj udělat monopod).

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Miroslav, Brno, 17.12.2023

5

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Radek, Brno, 11.09.2023

4

Kvalitní materiál, snadná manipulace, jsem spokojen,kulová. hlava se ideálně hodí do místa kde není rovný terén

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Radomír, 02.05.2023

5

Vynikající výrobek, z pohledu uživatele naprosto skvělý. Díky použití karbonu je lehounký. Precizní zpracování detailů, krásná strojařina, elegance.

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Petr, 09.10.2022

5

Perfektní!!! Velice spokojen, materiál, zpracování, manipulace. Jasná volba, musím také pochválit prodejce, který mi produkt doporučil.

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Patrik, Šitbořice, 25.07.2022

5

Lehký, brašna přes rameno, na upínání destičky jsem si chvíli zvykal. S těžšími objektivy (Sony A7III + Sony 100-400mm) trochu pruží, což je nepříjemnost u delších časů.

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Ondřej, 02.07.2022

5

Lahky, kvalitny, pevny

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Filip, Prague, 25.02.2022

5

Výborný lehký stativ vhodný na cesty

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Lenka, Liberec, 20.12.2021

5

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Erich, Doubrava, 17.06.2021

5

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Jan, Perštejn, 23.04.2021

5

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Luboš, Jihlava, 07.11.2020

4

Popis a parametry

Popis a parametry

Rhino 14C je novým stativem od společnosti Benro. Jedná se o karbonový stativ určený všem, kteří hledají lehký, ale opravdu stabilní stativ s vysokou nosností. Ať už fotíte ve studiu, venku, chodíte v horách Rhino je ideální volbou. Díky odnímatelnému středovému sloupku a jedné noze, lze snadno přestavět na monopod. Čtyřsekční stativ s průměrem nohou od 15 - 25,2 mm, maximální výškou 1560 mm (bez středového sloupku 1255 mm), minimální výškou 375 mm (ve složeném stavu 475 mm). Nosností 18 kg. Váha jen 1,18 kg. Zvýhodněný set stativu Benro Rhino 14C a kulové hlavy Benro VX20.

Benro Rhino 14C + kulová hlava VX20

Jedná se o set lehkého karbonového stativu Benro Rhino 14C v kombinaci s panoramatickou kulovou hlavou Benro VX20, který je pro svou váhu a technické vlastnosti ideálním společníkem nejen na cesty, ale i pro práci ve studiu. Sestava vám umožní vysoké zatížení se svou nosností až 16 kg a s ní i velmi spolehlivou stabilizaci fotoaparátu. Nabídne vám výškový rozsah od 465 - 1645 mm (bez středového sloupku 1345 mm). Ve složeném stavu 475 mm. Váha 1,46 kg.


Hlava

Benro VX20

VX jsou nové hliníkové kulové stativové hlavy společnosti Benro. Prvním modelem této řady je verze VX20, která vám nabídne hned několik potřebných funkcí. Hlavní z nich je duální panoramatický mechanizmus, který oceníte zejména pro jeho možnost jemné a přesné manipulace. Umožní vám na sobě nezávislou 360° rotaci (celé základny hlavy i vnitřní koule). Jsou kompatibilní se systémem rychloupínacích destiček Arca-Swiss.

Nízká váha s vysokou nosností

Designově čistý vzhled této řady umožnil snížit váhu hlav na absolutní minimum. Váha VX25 je jen 280 g, ale i tak unese až 25 kg těžkou fototechniku. Hlavy můžete kombinovat se stativy řady Rhino a Bat. 

Klíčové vlastnosti

  • Funkce 1: Duální panoramatický režim
  • Funkce 2: uvolnění stativové destičky pomocí 360° rotace
  • Funkce 3: Zámek zabraňující pádu fotoaparátu
  • Funkce 4: Čistý design


Stativ

Benro Rhino 14C

Při navrhování nové řady stativů Rhino společnost Benro kladla velký důraz na zachování pevnosti a stability i při dosažení požadované kompaktnosti a nízké váhy. Stativy Rhino jsou konstruovány z karbonových vláken a hliníkových prvků. Nabízejí nejen vynikající výkon, ale také vysokou nosnou. Kdy největší z této řady unese až 22kg techniku a nejmenší váží méně než 1 kg. 

Parametry modelu Rhino 14C

  • Maximální výška 1560 mm
  • Bez středového sloupku 1255 mm
  • Minimální výška 375 mm
  • Výška ve složeném stavu 475 mm
  • Průměr nohou 15 - 25,2 mm
  • Váha 1180 g
  • Nosnost 18 kg

Proměna v Monopod

Kombinací středového sloupku a jedné odnímatelné nohy vytvoříte plnohodnotný monopod.

Zámek středového sloupku

Pro zvýšení stability celého stativu je středový sloupek vybaven vlastním uzamykacím systémem. 

Variabilní využití základny

Hliníková základna pojící tři čtyřsekční nohy, vyrobené z osmivrstvého karbonu, je vybavena třemi 1/4"-20 závity pro možnost využití dalšího příslušenství. Například prodlužovací ramena, externí monitory, světla, mikrofony apod. Díky možnosti výběru mezi 1/4" a 3/8" závitem na vrchní části základny, je stativ kompatibilní s naprostou většinou stativových hlav.

Maximálně polohovatelný

Nohy nabízí nezávislé nastavení do tří poloh (23°, 55° a 80°) s vylepšeným systémem aretace. S využitím tzv. Auto-Hold Leg Trigger lze úhly náklonu stativových noh snadno měnit a zamknout pouhým stisknutím tlačítka. 

Ergonomické zámky Twist

Otočné zámky výsuvných nohou zajišťují rychlou a bezpečnou manipulaci i aretaci jednotlivých částí.

Klíčové vlastnosti

  • Funkce 2: K dosažení maximální stability je zde větší průměr středu stativové základny
  • Funkce 3: Přepracovaná základna pro snížení hmotnosti stativu
  • Funkce 4: Základna má 3× 1/4“-20 závity pro připojení příslušenství
  • Funkce 5: Použity trubice s karbonovým vláknem pro zvýšení maximální nosnosti
  • Funkce 6: Ergonomické zámky nohou pro větší pevnost
  • Funkce 7: Tříkrokové seřizování nohou vám poskytne ještě větší stabilitu
  • Funkce 8: (není zobrazeno) Středový sloupek může být připojen k odnímatelné noze a vytvořit tak monopod

Snadné ovládání

Stativy Rhino přichází s novým uzamykacím systémem, vybaveným automatickým přidržováním poloh nohou stativu při nastavování úhlů.

  • Krok 1 Při nastavování úhlu nohou odemknete zámek pouhým stisknutím
  • Krok 2 Zvolíte úhel nohou a stiskněte tlačítko předběžného zamykání
  • Krok 3 Noha zůstane pevně zajištěna
  • Krok 4 Po fotografování jen stativ složíte/nohy uzavřete k sobě

Stativy a stativové hlavy

Zámky nohou otočné
Maximální výška 164,5 cm
Transportní výška 47,5 cm
Minimální výška 46,5 cm
Set hlavy a stativu Ano
Výměnná hlava Ano
Označení hlavy Benro VX20
Vodováha Ano
Panoramatická stupnice Ano
Nosnost 16000 g
Použití nohy jako monopodu Ano
Zakončení nohou Gumové konce, Kovové hroty

Fyzikální specifikace

Materiál Uhlíková vlákna
Hmotnost 1460 g

Ostatní

Číslo produktu FRHN14CVX20
Značka Benro

Zobrazit popis a parametry