Recenze Canon EF 100mm f/2,8 L Macro IS USM

Klady a zápory

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • výkonná stabilizace
  • rychlé ostření
  • poměr zobrazení 1:1
  • nízká aberace
  • příjemný bokeh
  • kresba i v nejzazších rozích
  • světelnost

Co se nám nelíbí

  • neshledány

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky vytvořené s pomocí Canon EF 100 mm f/2,8 L Macro IS USM od členů naší Galerie

Zobrazit fotky z Canon EF 100 mm f/2,8 L Macro IS USM v Galerii

Snímky vytvořené s pomocí Canon EF 100 mm f/2,8 L Macro IS USM

Představení Canon EF 100 mm f/2,8 L Macro IS USM

Představení Canon EF 100 mm f/2,8 L Macro IS USM

Pokud jste vlastníky zrcadlovky Canon a poohlížíte se po špičkovém makro objektivu s možností snímat z větší vzdálenosti je Canon EF 100mm f2.8L Macro IS USM.
Nová stabilizovaná verze EF 100 (přepočet pro APS-C 160mm ekv. kinofilm )makro v sobě snoubí optickou kvalitu svým předchůdců s tou nejaktuálnější technologickou špičkou, se kterou se můžeme na současném trhu setkat. Vedle světelnosti f2,8, kterou nejeden lovec Makro záběrů ocení, mu dopomáhá nový hybridní stabilizátor s funkcí korigování úhlového pohybu. Při focení živých objektů přijde v hod určitě i rychlé a bezhlučné ostření, které je schopné zaostřit od 30cm v poměru velikosti 1 : 1. Za zmínku určitě také stojí vstřícný krok vůči novým zrcadlovkám s vysokým rozlišením - prvek UD, který se stará o ultra nízký rozptyl a citelně bojuje s chromatickou aberací.

Hodnocení zákazníků (13)

Hodnocení zákazníků (13)

4.8667

Ověřený zákazník
Václav Urban, 26.12.2021

4

Perfektní objektiv

Ověřený zákazník
Martin Lukeš, 05.08.2021

5

Ověřený zákazník
Vojta Florian, 16.03.2021

5

Ověřený zákazník
Jan Melichar, 15.02.2020

5

Očekával jsem asi až mnoho. Kreslí pěkně to se musí nechat, ale ostření je pomalé a mnohokrát má problém.

Ověřený zákazník
Jaroslav Šilhán, 23.11.2015

4

Pokud hledáte nejvyšší kvalitu makra, portrétu a krajiny v jednom skle, tak mohu tento objektiv jedině doporučit. Pokud srovnám v poměru ceny, kvality, váhy a univerzálnosti, tak toto pevné sklo je nejrozumnější volba pro zrcadlovky s full frame snímačem. Vůbec neváhejte, protože i na obyčejné cvaky tímto sklem je radost pohledět. Kresba, rychlost a kvalita ostření, světelnost navíc se stabilizací, přirozená perspektiva, odolnost...to vše jsou veliká plus v tomto povedeném kousku optiky. Vůbec neváhejte, můžete jenom získat.

Ověřený zákazník
Roman Emberiza, 03.11.2015

5

Ověřený zákazník
Tomáš Mayer, 08.10.2015

5

Detailní kresba, rychlé a přesné ostření, nastavení režimů ostření. Pro fanoušky makra jasná volba.

Ověřený zákazník
Libor Fojtík, 09.05.2015

5

Ověřený zákazník
Vladimír Doležal, 31.03.2015

5

Naprosto dokonalé sklíčko, i když jsem stihla od včera jen pár cvaků, tak vím, že tento objektiv za ty peníze opravdu stojí!!!! Nádherně se s ním ostří, není zas až tak těžký a je prostě dokonalý a všem, kteří našli zálibu v makru, tak můžu doporučit!

Ověřený zákazník
Petr Nespor, 19.02.2015

5

Ověřený zákazník
Lenka Bukačová, 24.07.2014

5

Super objektiv, spokojenost po všech stránkách - kresba, bokeh, stabilizace. Určitě potěší mnoho dalších nadšenců. Doporučuji všem, kteří si našli zálibu v makrosnímcích.

Ověřený zákazník
Naděžda Flajšarová, 01.12.2011

5

Vždy se dá něco udělat ještě líp, ale z mého pohledu tento objektiv nemá chybu (poměr cena a kvalita). Velké plus má stabilizace, optika a kresba objektivu. Není to nějaké šíleně rychlé sklo, ale na tyto potřeby naprosto dostačuje. Pomáhá hodně i omezení rozsahu ostření. Čekal bych malinko víc, co se týká konstrukce (ta není zdaleka tak robustní jako taková 85mm f 1.2. Je to velmi univerzální sklo, dá se s ním fotit určité makro i z ruky, a to je pro ostatní makro skla jen s těží proveditelné. Takže doporučuji.

Ověřený zákazník
Kateřina Adamcová, 11.10.2011

5

Popis a parametry

Popis a parametry

Pořiďte si vybraný fotoaparát nebo videokameru Canon spolu s objektivem, zaregistrujte produkty na stránce akce a získejte zpět až 27 000 Kč! Objektiv EF 100 mm f/2,8L IS USM z prestižní řady L společnosti Canon a první objektiv, který je vybaven stabilizátorem obrazu s detekcí úhlu a posunu, jež je vysoce účinná při zaostřování na krátké vzdálenosti.

Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

Objektiv EF 100 mm f/2,8L IS USM z prestižní řady L společnosti Canon a první objektiv, který je vybaven stabilizátorem obrazu s detekcí úhlu a posunu, jež je vysoce účinná při zaostřování na krátké vzdálenosti.
Vlastnosti

  • Vysoce výkonný makroobjektiv Canon řady L¨
  • 4krokový hybridní stabilizátor obrazu (IS)
  • Reprodukce obrazu ve skutečné velikosti (1:1)
  • Prvek UD objektivu
  • Odolnost vůči vodě a prachu
  • Třípolohový omezovač vzdálenosti
  • Kruhová clona s 9 lamelami pro krásné rozostření pozadí
  • Kroužkový mikromotor USM automatického zaostřování
  • Volitelná objímka stativu

Makroobjektiv se stabilizátorem obrazu, který nastavuje nové standardy výkonu a funkcí.

Kvalita řady L

Tento objektiv je ztělesněním nejvyšších standardů optiky, kvality konstrukce, spolehlivosti a možností manipulace řady L od společnosti Canon. Součástí robustní konstrukce je těsnění proti prachu a vlhkosti určené k ochraně objektivu i ve velmi nepříznivých povětrnostních podmínkách.

Hybridní stabilizátor obrazu

Nový stabilizátor obrazu konstruovaný speciálně pro využití v makroobjektivech. Je schopen korigovat pohyb posunu objektivu, stejně jako úhlový pohyb, které většina IS systémů korigovat neumí. To umožňuje 2krokovou korekci při 1,0násobném zvětšení, se zvýšením na 3krokovou při 0,5násobném zvětšení a 4krokovou při normálním fotografování.

Prvek UD objektivu (Ultra low dispersion neboli ultranízký rozptyl) zajišťuje vysokou kvalitou obrazu
Použití prvku UD v konstrukci objektivu účinně odstraňuje chromatickou aberaci. To zajišťuje vynikající kvalitu obrazu s vysokým rozlišením, vysokým kontrastem a vynikající reprodukcí barev.

Přepínač omezovače zaostřování

Objektiv je vybaven 3polohovým přepínačem omezovače zaostřování za účelem zlepšení využití objektivu fotografem. Pomocí omezení pro blízké objekty, vzdálené objekty a všechny objekty může uživatel zvýšit rychlost automatického zaostřování, což mu umožní rychlejší pořizování fotografií.

Krásné rozostření pozadí s kruhovou clonou s 9 lamelami

U snímků pořízených při odclonění pomáhá kruhová lamelová clona vytvořit rovnoměrné rozostření pozadí a zdůraznit fotografované objekty.

Rychlé a tiché automatické zaostřování

Mimořádně rychlé a téměř neslyšné automatické zaostřování pohání kroužkový mikromotor USM (ultrazvukový motor). K dispozici je upřednostnění plně manuálního zaostřování bez nutnosti vypínat automatické. Objektiv nabízí minimální zaostřovací vzdálenost 0,3 m.

Objektiv

Typ bajonetu Canon EF
Ohnisková vzdálenost (eqv. 35mm) 100
Minimální ohnisková vzdálenost 100 mm
Maximální ohnisková vzdálenost 100 mm
Světelnost pevného objektivu 2,8
Světelnost objektivu - nejkratší ohnisko (F) 2,8
Světelnost objektivu - nejdelší ohnisko (F) 2,8
Maximální clona (F) 32
Konstrukce objektivu 15 členů / 12 skupin
Stabilizátor optický Ano
Typ sluneční clony ET-73
Délka objektivu 123 mm
Počet lamel clony 9
Vhodný pro žánr Portréty, Macro / Detail, Sport, Zvířata, Reportáže, Móda, Street foto, Koncerty
Rozdělení podle ohniska Teleobjektiv
Vhodný pro formát snímače Full Frame
Typ objektivu Pevné ohnisko

Zaostřování

Minimální zaostřovací vzdálenost 30,5 cm

Fyzikální specifikace

Hmotnost 625 g
Utěsnění (prach/vlhkost) Ano

Ostatní

Číslo produktu 3554B005
Značka Canon

Filtry

Průměr filtru 67 mm

Ke stažení

Návod - Canon EF 100mm f2,8 L Macro IS USM (PDF)

Zobrazit popis a parametry