Recenze Canon EF 50mm f/1,8 II

Zpět na detail

Hodnoceni
zakazniků:
4 z 5

Nahoru

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • kresba i v nejzazších rozích
  • nízká cena
  • světelnost
  • téměř nulová aberace

Co se nám nelíbí

  • plastové provedení a bajonet

Nahoru

Snímky zachycené s pomocí Canon EF 50mm f/1,8 II

Nahoru

Představení Canon EF 50mm f/1,8 II

Jestliže ke svému Canonu hledáte základní objektiv s pevným ohniskem za nejnižší cenu, je tento model naprosto ideální volbou.

Jedná se o nejpoužívanější objektiv s pevným ohniskem, který je vhodný i pro fullframe. Při použití u menších senzorů dosahuje ohniska vhodného pro portrétní fotografii. Výtka by mohla být vznesena pouze k plastovému provedení, to ovšem koresponduje s nejnižší možnou pořizovací cenou.

Nahoru

Hodnocení zákazníků

  • Ověřený zákazník
    Ondřej Říha, 20.05.2016
    5 z 5

  • Spokojenost - splnilo to vše co jsme očekávali

    Ověřený zákazník
    Richard Gecler, 24.01.2016
    5 z 5

  • Jako začínající fotograf-amatér jsem s objektivem spokojen a splňuje moje představy.

    Ověřený zákazník
    Lubor Bárta, 06.01.2016
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Martina Kolaříková, 23.11.2015
    4 z 5

  • Asi neexistuje lepší objektív na portréty za toľko peňazí. Vyzerá ako hračka z dráčika, avšak výsledok sa pokojne môže vytlačiť na plagát:) Na druhej strane je veľmi malý a ľahký, vmestí sa podojne do vrecka a stále je v dosahu. Nakoľko nie som profesionálny fotograf, výsledná fotka tak však pôsobí... Určite by mal byť v povinnej výbave každej fototaške.

    Ověřený zákazník
    Zsolt Čery, 04.09.2015
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Kristýna Obrdlíková, 19.08.2015
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Tomáš Vondráček, 29.07.2015
    5 z 5

  • jde-li vám především o výslednou kvalitu obrazu, a nevadí vám že to chrastí, pomaleji ostří, že se s tím nesmí praštit a obálka působí jak z dětské hračky, pak se jedná o parádní objektiv - pořídil jsem ho hlavně na focení rodinných akcí v menších interiérech, kde nevyhovuje ani jeden z objektivů které vlastním (pevná 100 je moc dlouhá a 24-70 f/4 má příliš velkou hloubku ostrosti (24-70 f/2,8 stojí přes 50.000,-Kč :-))) - za tu cenu nemá konkurenci!

    Ověřený zákazník
    Jan Müller, 28.07.2015
    3 z 5

  • Ověřený zákazník
    Pavel Sadílek, 21.07.2015
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Ramis Em, 20.07.2015
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Aleš Rančák, 14.07.2015
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Radek Heinc, 09.06.2015
    4 z 5

  • Perfektní poměr cena/výkon. Doporučuji

    Ověřený zákazník
    lukáš molík, 24.04.2015
    5 z 5

  • Poměr cena/výkon vynikající, jen je dobré používat trošku větší clonu, kvůli lepší ostrosti.

    Ověřený zákazník
    Martin Trtílek, 24.03.2015
    4 z 5

  • Tento objektiv je pro mne vhodný pro focení vystoupení našeho souboru, zvláště kvůli výborné světelnosti, kterou je zapotřebí v často ne optimálně nasvětlených prostorách, přičemž je nutné zachytit pohyb.

    Ověřený zákazník
    Vítězslav Staňo, 16.03.2015
    5 z 5

  • Pěkné obrázky za níz.kou cenu

    Ověřený zákazník
    Jiří Růžička, 11.02.2015
    3 z 5

  • Ověřený zákazník
    Eva Slámová, 20.12.2014
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jiří Šichtař, 27.11.2014
    4 z 5

  • Výborný pomer cena/kvalita, super sveteľnosť, krásny bokeh. Objektív je trochu viac hlučný pri ostrení, ale dá sa to prežiť :)

    Ověřený zákazník
    Matej Sümegh, 10.11.2014
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Josef Steklý, 26.10.2014
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Roman Fryšták, 23.10.2014
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Lukáš Foltýn, 08.10.2014
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Yury Kravchenko, 19.09.2014
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Petr Streubel, 14.09.2014
    3 z 5

  • Ověřený zákazník
    Alena Kelnarová, 31.08.2014
    4 z 5

  • Bez výhrad. Za tu cenu skvělý pomocník.

    Ověřený zákazník
    Martin Dvořák, 15.08.2014
    5 z 5

  • Plně mi kvality tohoto objektivu vyhovují.Zdeněk Chytil Kladno

    Ověřený zákazník
    Zdeněk Chytil, 09.08.2014
    5 z 5

  • S objektivem Canon EF 50mm f/1,8 II jsem mimořádně spokojen. Má přesně ty vlastnosti, které jsou uváděny v recenzích - výborná a ostrá kresba, prokreslené detaily, schopnost rozostřit pozadí atd.

    Ověřený zákazník
    Vladimír Vocelka, 17.07.2014
    4 z 5

  • Za tu cenu super věcička, nicméně ten cvakavý zvuk při zaostřování mne trochu znepokojuje, na funkce to ovšem nemá vliv. :) můžu jenom doporučit

    Ověřený zákazník
    Leoš Horák, 15.07.2014
    4 z 5

  • Perfektní :o)

    Ověřený zákazník
    Tomas Poul, 01.07.2014
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Daňková Zdeňka, 05.06.2014
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Petr Bělohubý, 20.05.2014
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Linda Oščiatková, 19.05.2014
    4 z 5

  • dobrý den.jak to kulantně říct.nejsem žádný moc velký fotograf.fotím tak nějak neučesaně a bez pořádných zkušeností.když jsem si koupil tento objektiv,byl jsem překvapen kouzelným číslem f/1,8.opravdu jsem koukal na nové možnosti.pravda objektiv je trošku pomalejší v zaostřování,ale za ty peníze co bych chtěl.taky je nutno si někdy nakročit pro tu danou fotku,ale je to typem bez zoomu.ale jinak pro mě opravdu výzva a okouzlení.poskytlo mi to nové možnosti při mých experimentech.a v těch mi opravdu vydatně pomáhá náš neposedný pes Tonda.neremcá,běhá,chytá talíř a nekeca ať ho nefotím.objektiv je parádní.rád bych si časem zkusil i jiné,ale vždy se najde něco,co je důležitější koupit domů.tak snad zase jednou :-) něco pořídím. franta

    Ověřený zákazník
    františek kudela, 16.05.2014
    5 z 5

  • krásné ostré fotky, s dobrou kresbou, na APS-C je sice 80mm dosti značným limitem ale ty fotky za to stojí, Jediné, co bych vytknul je při ostření škubavý pohyb ostřícího motoru a hlučnost, ale to se při této ceně a výkonu dá snadno překousnout

    Ověřený zákazník
    Oldřich Benda, 16.05.2014
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Michal Patočka, 16.05.2014
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Karolína Štetiarová, 09.05.2014
    5 z 5

  • I přes nízkou cenu mě Canon EF 50mm f/1,8 II velmi mile překvapil. Na svou cenovou kategorii, skvělé optické vlastnosti (kresba, bokeh a světelnost). Můžu jen doporučit :))

    Ověřený zákazník
    Lukáš Macíček, 07.05.2014
    4 z 5

  • Za tuto cenu plně vyhovující...

    Ověřený zákazník
    Petr Krtička, 07.05.2014
    3 z 5

  • Velká škoda, že je konstrukce celá z plastu a strach z toho, že se rozbije, jinak jsem velmi spokojený :) !

    Ověřený zákazník
    Petr Hrabák, 28.04.2014
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jiří Šára, 24.04.2014
    5 z 5

  • parádní sklo, maximálně spokojenej za ty prachy.. :)

    Ověřený zákazník
    Jan Suchý, 24.04.2014
    5 z 5

  • Splňuje požadavky.

    Ověřený zákazník
    Vladimír Brůna, 24.04.2014
    4 z 5

  • Velmi dobrý objektiv za velmi výhodnou cenu. Slušná kresba v celé oblasti. Nevýhodou je plastový bajonet.

    Ověřený zákazník
    Josef Pištělák, 18.04.2014
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jiří Březina, 18.04.2014
    4 z 5

  • Obdržel jsem jej, jako dárek od Magapixel, když jsem kupoval nový fotoaparát. Nedejte na jeho chatrnou konstrukci, ta klame. Pokud se s ním zachází šetrně, jsou snímky ostré jako nová žiletka a jistě vám udělá radost.

    Ověřený zákazník
    Vladimír Valenta, 17.04.2014
    5 z 5

  • Souhlasím s hodnocením ostatních recenzentů. S objektivem jsem velmi spokojen.

    Ověřený zákazník
    Jaroslav Bláha, 03.01.2013
    5 z 5

  • Po přečtení recenzí, musím se všemi kladnými souhlasit. Velmi lehký, objemově nenáročný. Krásně vykresluje. Poměr cena - výkon, super. Mohu jen doporučit.

    Ověřený zákazník
    Martin Křičenský, 03.09.2012
    5 z 5

  • Hodnotím poměr cena/výkon. Kdyby to bylo u všech takové, měl bych patrně již komplet EOS škálu pevných skel... Snad jen podezřelá lehkost je emočně na škodu, ale práci dělá báječnou.

    Ověřený zákazník
    Josef Porkert, 24.08.2012
    5 z 5

  • Za danou cenu velmi dobrý objektiv,jen škoda ,že je bajonet plast. Jsem jinak spokojen.

    Ověřený zákazník
    Josef Hasík, 18.11.2011
    4 z 5

Nahoru

Parametry

Objektiv
Světelnost pevného objektivu: 1,8
Konstrukce objektivu: 6 členů / 5 skupin
Minimální ohnisková vzdálenost: 50 mm
Maximální ohnisková vzdálenost: 50 mm
Sluneční clona: ES-62 (není součást balení)
Délka objektivu: 41 mm
Maximální clona (F): 22
Vhodný pro žánr: Fashion / Glamour, Portréty, Produkty, Reportáže, Street foto
Rozdělení podle ohniska: Základní
Typ bajonetu: Canon EF
Vhodný pro formát snímače:: Full Frame
 
Zaostřování
Minimální zaostřovací vzdálenost: 45 cm
 
Fyzikální specifikace
Hmotnost: 130 g
 
Filtry
Průměr filtru: 52 mm

Kompletní parametry Sbalit parametry

Šířka záběru objektivu Canon EF 50mm f/1,8 II


Crop faktor fotoaparátu: -
Skutečná ohnisková vzdálenost: 50 mm
Ekvivalentní ohnisková vzdálenost: -
Typ objektivu: pevné ohnisko
Diagonální úhel záběru: -
Přepočteno na filmové políčko: -

Nahoru

Vybrané příslušenství

Vybrali jsme pro vás příslušenství, které by vám určitě nemělo chybět.

Všechno vybrané příslušenství
pro Canon EF 50mm f/1,8 II

Nahoru

Přihlásit

Přihlásit pomocí Facebooku

nebo e-mailem


Košík

Způsoby doručení

Doprava zdarma od 10 000 Kč

Nahrát fotku

Do fotosběrny Do galerie

Do fotosběrnyDo galerie

Používáme cookies, abychom Vám mohli nabídnout nejlepší možné služby na našich webových stránkách. Dozvědět se víc.
Souhlasím