Recenze Canon EF 50mm f/1,8 II

Zpět na detail

Hodnoceni
zakazniků:
4 z 5

Nahoru

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • kresba i v nejzazších rozích
  • nízká cena
  • světelnost
  • téměř nulová aberace

Co se nám nelíbí

  • plastové provedení a bajonet

Nahoru

Snímky zachycené s pomocí Canon EF 50mm f/1,8 II od členů naší Galerie

Přejít do Galerie

Snímky zachycené s pomocí Canon EF 50mm f/1,8 II

Nahoru

Představení Canon EF 50mm f/1,8 II

Jestliže ke svému Canonu hledáte základní objektiv s pevným ohniskem za nejnižší cenu, je tento model naprosto ideální volbou.

Jedná se o nejpoužívanější objektiv s pevným ohniskem, který je vhodný i pro fullframe. Při použití u menších senzorů dosahuje ohniska vhodného pro portrétní fotografii. Výtka by mohla být vznesena pouze k plastovému provedení, to ovšem koresponduje s nejnižší možnou pořizovací cenou.

Nahoru

Hodnocení zákazníků

  • Ověřený zákazník
    Ondřej Říha, 20.05.2016
    5 z 5

  • Spokojenost - splnilo to vše co jsme očekávali

    Ověřený zákazník
    Richard Gecler, 24.01.2016
    5 z 5

  • Jako začínající fotograf-amatér jsem s objektivem spokojen a splňuje moje představy.

    Ověřený zákazník
    Lubor Bárta, 06.01.2016
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Martina Kolaříková, 23.11.2015
    4 z 5

  • Asi neexistuje lepší objektív na portréty za toľko peňazí. Vyzerá ako hračka z dráčika, avšak výsledok sa pokojne môže vytlačiť na plagát:) Na druhej strane je veľmi malý a ľahký, vmestí sa podojne do vrecka a stále je v dosahu. Nakoľko nie som profesionálny fotograf, výsledná fotka tak však pôsobí... Určite by mal byť v povinnej výbave každej fototaške.

    Ověřený zákazník
    Zsolt Čery, 04.09.2015
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Kristýna Obrdlíková, 19.08.2015
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Tomáš Vondráček, 29.07.2015
    5 z 5

  • jde-li vám především o výslednou kvalitu obrazu, a nevadí vám že to chrastí, pomaleji ostří, že se s tím nesmí praštit a obálka působí jak z dětské hračky, pak se jedná o parádní objektiv - pořídil jsem ho hlavně na focení rodinných akcí v menších interiérech, kde nevyhovuje ani jeden z objektivů které vlastním (pevná 100 je moc dlouhá a 24-70 f/4 má příliš velkou hloubku ostrosti (24-70 f/2,8 stojí přes 50.000,-Kč :-))) - za tu cenu nemá konkurenci!

    Ověřený zákazník
    Jan Müller, 28.07.2015
    3 z 5

  • Ověřený zákazník
    Pavel Sadílek, 21.07.2015
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Ramis Em, 20.07.2015
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Aleš Rančák, 14.07.2015
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Radek Heinc, 09.06.2015
    4 z 5

  • Perfektní poměr cena/výkon. Doporučuji

    Ověřený zákazník
    lukáš molík, 24.04.2015
    5 z 5

  • Poměr cena/výkon vynikající, jen je dobré používat trošku větší clonu, kvůli lepší ostrosti.

    Ověřený zákazník
    Martin Trtílek, 24.03.2015
    4 z 5

  • Tento objektiv je pro mne vhodný pro focení vystoupení našeho souboru, zvláště kvůli výborné světelnosti, kterou je zapotřebí v často ne optimálně nasvětlených prostorách, přičemž je nutné zachytit pohyb.

    Ověřený zákazník
    Vítězslav Staňo, 16.03.2015
    5 z 5

  • Pěkné obrázky za níz.kou cenu

    Ověřený zákazník
    Jiří Růžička, 11.02.2015
    3 z 5

  • Ověřený zákazník
    Eva Slámová, 20.12.2014
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jiří Šichtař, 27.11.2014
    4 z 5

  • Výborný pomer cena/kvalita, super sveteľnosť, krásny bokeh. Objektív je trochu viac hlučný pri ostrení, ale dá sa to prežiť :)

    Ověřený zákazník
    Matej Sümegh, 10.11.2014
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Josef Steklý, 26.10.2014
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Roman Fryšták, 23.10.2014
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Lukáš Foltýn, 08.10.2014
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Yury Kravchenko, 20.09.2014
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Petr Streubel, 14.09.2014
    3 z 5

  • Ověřený zákazník
    Alena Kelnarová, 31.08.2014
    4 z 5

  • Bez výhrad. Za tu cenu skvělý pomocník.

    Ověřený zákazník
    Martin Dvořák, 15.08.2014
    5 z 5

  • Plně mi kvality tohoto objektivu vyhovují.Zdeněk Chytil Kladno

    Ověřený zákazník
    Zdeněk Chytil, 09.08.2014
    5 z 5

  • S objektivem Canon EF 50mm f/1,8 II jsem mimořádně spokojen. Má přesně ty vlastnosti, které jsou uváděny v recenzích - výborná a ostrá kresba, prokreslené detaily, schopnost rozostřit pozadí atd.

    Ověřený zákazník
    Vladimír Vocelka, 17.07.2014
    4 z 5

  • Za tu cenu super věcička, nicméně ten cvakavý zvuk při zaostřování mne trochu znepokojuje, na funkce to ovšem nemá vliv. :) můžu jenom doporučit

    Ověřený zákazník
    Leoš Horák, 15.07.2014
    4 z 5

  • Perfektní :o)

    Ověřený zákazník
    Tomas Poul, 01.07.2014
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Daňková Zdeňka, 05.06.2014
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Petr Bělohubý, 20.05.2014
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Linda Oščiatková, 19.05.2014
    4 z 5

  • dobrý den.jak to kulantně říct.nejsem žádný moc velký fotograf.fotím tak nějak neučesaně a bez pořádných zkušeností.když jsem si koupil tento objektiv,byl jsem překvapen kouzelným číslem f/1,8.opravdu jsem koukal na nové možnosti.pravda objektiv je trošku pomalejší v zaostřování,ale za ty peníze co bych chtěl.taky je nutno si někdy nakročit pro tu danou fotku,ale je to typem bez zoomu.ale jinak pro mě opravdu výzva a okouzlení.poskytlo mi to nové možnosti při mých experimentech.a v těch mi opravdu vydatně pomáhá náš neposedný pes Tonda.neremcá,běhá,chytá talíř a nekeca ať ho nefotím.objektiv je parádní.rád bych si časem zkusil i jiné,ale vždy se najde něco,co je důležitější koupit domů.tak snad zase jednou :-) něco pořídím. franta

    Ověřený zákazník
    františek kudela, 16.05.2014
    5 z 5

  • krásné ostré fotky, s dobrou kresbou, na APS-C je sice 80mm dosti značným limitem ale ty fotky za to stojí, Jediné, co bych vytknul je při ostření škubavý pohyb ostřícího motoru a hlučnost, ale to se při této ceně a výkonu dá snadno překousnout

    Ověřený zákazník
    Oldřich Benda, 16.05.2014
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Michal Patočka, 16.05.2014
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Karolína Štetiarová, 09.05.2014
    5 z 5

  • I přes nízkou cenu mě Canon EF 50mm f/1,8 II velmi mile překvapil. Na svou cenovou kategorii, skvělé optické vlastnosti (kresba, bokeh a světelnost). Můžu jen doporučit :))

    Ověřený zákazník
    Lukáš Macíček, 07.05.2014
    4 z 5

  • Za tuto cenu plně vyhovující...

    Ověřený zákazník
    Petr Krtička, 07.05.2014
    3 z 5

  • Velká škoda, že je konstrukce celá z plastu a strach z toho, že se rozbije, jinak jsem velmi spokojený :) !

    Ověřený zákazník
    Petr Hrabák, 28.04.2014
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jiří Šára, 24.04.2014
    5 z 5

  • parádní sklo, maximálně spokojenej za ty prachy.. :)

    Ověřený zákazník
    Jan Suchý, 24.04.2014
    5 z 5

  • Splňuje požadavky.

    Ověřený zákazník
    Vladimír Brůna, 24.04.2014
    4 z 5

  • Velmi dobrý objektiv za velmi výhodnou cenu. Slušná kresba v celé oblasti. Nevýhodou je plastový bajonet.

    Ověřený zákazník
    Josef Pištělák, 18.04.2014
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jiří Březina, 18.04.2014
    4 z 5

  • Obdržel jsem jej, jako dárek od Magapixel, když jsem kupoval nový fotoaparát. Nedejte na jeho chatrnou konstrukci, ta klame. Pokud se s ním zachází šetrně, jsou snímky ostré jako nová žiletka a jistě vám udělá radost.

    Ověřený zákazník
    Vladimír Valenta, 17.04.2014
    5 z 5

  • Souhlasím s hodnocením ostatních recenzentů. S objektivem jsem velmi spokojen.

    Ověřený zákazník
    Jaroslav Bláha, 03.01.2013
    5 z 5

  • Po přečtení recenzí, musím se všemi kladnými souhlasit. Velmi lehký, objemově nenáročný. Krásně vykresluje. Poměr cena - výkon, super. Mohu jen doporučit.

    Ověřený zákazník
    Martin Křičenský, 03.09.2012
    5 z 5

  • Hodnotím poměr cena/výkon. Kdyby to bylo u všech takové, měl bych patrně již komplet EOS škálu pevných skel... Snad jen podezřelá lehkost je emočně na škodu, ale práci dělá báječnou.

    Ověřený zákazník
    Josef Porkert, 24.08.2012
    5 z 5

  • Za danou cenu velmi dobrý objektiv,jen škoda ,že je bajonet plast. Jsem jinak spokojen.

    Ověřený zákazník
    Josef Hasík, 18.11.2011
    4 z 5

Nahoru

Parametry

Objektiv
Minimální ohnisková vzdálenost: 50 mm
Maximální ohnisková vzdálenost: 50 mm
Světelnost pevného objektivu: 1,8
Maximální clona (F): 22
Konstrukce objektivu: 6 členů / 5 skupin
Sluneční clona: ES-62 (není součást balení)
Délka objektivu: 41 mm
Vhodný pro žánr: Fashion / Glamour, Portréty, Produkty, Reportáže, Street foto
Rozdělení podle ohniska: Základní
Vhodný pro formát snímače:: Full Frame
Typ bajonetu: Canon EF
 
Zaostřování
Minimální zaostřovací vzdálenost: 45 cm
 
Fyzikální specifikace
Hmotnost: 130 g
 
Filtry
Průměr filtru: 52 mm

Kompletní parametry Sbalit parametry

Šířka záběru objektivu Canon EF 50mm f/1,8 II


Crop faktor fotoaparátu: -
Skutečná ohnisková vzdálenost: 50 mm
Ekvivalentní ohnisková vzdálenost: -
Typ objektivu: pevné ohnisko
Diagonální úhel záběru: -
Přepočteno na filmové políčko: -

Nahoru

Vybrané příslušenství

Vybrali jsme pro vás příslušenství, které by vám určitě nemělo chybět.

Všechno vybrané příslušenství
pro Canon EF 50mm f/1,8 II

Nahoru

Přihlásit

Přihlásit pomocí Facebooku

nebo e-mailem


Košík

Způsoby doručení

Doprava zdarma od 1 000 Kč

Nahrát fotku

Do fotosběrny Do galerie

Do fotosběrnyDo galerie

Používáme cookies, abychom Vám mohli nabídnout nejlepší možné služby na našich webových stránkách. Dozvědět se víc.
Souhlasím