Recenze Canon EF 50mm f/1,4 USM

MaComiX X

MaComiX X • 25. 11. 2005

Klady a zápory

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • kresba i v nejzazších rozích
  • nízká cena
  • světelnost
  • nulová aberace
  • rychlé tiché ostření

Co se nám nelíbí

  • neshledány

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky vytvořené s pomocí Canon EF 50 mm f/1,4 USM od členů naší Galerie

Zobrazit fotky z Canon EF 50 mm f/1,4 USM v Galerii

Snímky vytvořené s pomocí Canon EF 50 mm f/1,4 USM

Představení Canon EF 50 mm f/1,4 USM

Představení Canon EF 50 mm f/1,4 USM

Jestliže ke svému Canonu hledáte základní objektiv s pevným ohniskem a vysokou světelností je tento model naprosto ideální volbou.

Jedná se o nejpoužívanější objektiv s pevným ohniskem, který je vhodný i pro fullframe. Při použití u menších snímačů dosahuje ohniska vhodného pro portrétní fotografii, což umocní i jeho bezhlučnost a schopnost rychle ostřit. Díky nízké světelnosti nachází uplatnění například v interiérech, divadle a všeobecně profesionální fotografii.

Hodnocení zákazníků (25)

Hodnocení zákazníků (25)

4.72

Ověřený zákazník
Michal Valenta, 26.01.2022

5

Ověřený zákazník
Maxim Bajza, 13.01.2022

5

Ověřený zákazník
Tomáš Feilhauer, 25.09.2021

5

Ověřený zákazník
Signopack Příbram, 17.09.2021

4

Velmi kvalitně provedený objektiv s pevným ohniskem. Výborná světelnost, kterou lze využít ve špatných světelných podmínkách. Na F 1,4 velmi malá hloubka ostrosti, pro lepší kresbu doporučuji přiclonit, hlavně na APS-C snímačích cca na F 1,8 - 2, od této hranice je kresba již opravdu dokonalá. Velmi příjemný bokeh, bez známek chromatické aberace. Doporučuji!

Ověřený zákazník
Josef Bubla, 01.03.2021

3

Ověřený zákazník
Adam Hroník, 19.01.2021

5

Ověřený zákazník
Jakub Kopřiva, 20.10.2020

5

Objektiv naplnil veškerá očekávání, která jsem do něj vkládal.

Ověřený zákazník
Jan Břečka, 02.08.2020

5

Ověřený zákazník
Jaroslav Novák, 30.06.2020

4

Portréty jsou krásné!

Ověřený zákazník
Iva Kovářová, 02.06.2020

5

Ověřený zákazník
Dagmar Rádlová, 11.12.2019

5

Ověřený zákazník
Aleš Kirchner, 18.08.2019

5

Ověřený zákazník
Jan Kasper, 28.02.2019

5

Ověřený zákazník
Petr Florián, 18.12.2018

5

Ověřený zákazník
Martin Lojka, 25.09.2018

5

Ověřený zákazník
Karel Panuš, 03.08.2018

4

Ověřený zákazník
Nikola Jiráčková, 23.07.2016

5

Ověřený zákazník
Jaroslava Moučková, 26.11.2015

5

Ověřený zákazník
Barbora Špundová, 14.10.2015

5

Ověřený zákazník
Vojtěch Šprync, 02.10.2015

5

Skvele sa s nim fotia portrety, dokonca aj ked je sero resp. tma da sa s nim urobit pekna kvalitna fotografia. Niekedy mam pocit ze je v niektorych situaciach menej ostri nez to dokaze v inych zaberoch ale moze to byt sposobene fotoaparatom, ktory za urcitych okolnosti nepresne zaostri. Inak velmi univerzalne ohnisko a rychle ostrenie.

Ověřený zákazník
Eugen Revicky, 23.07.2015

4

Ověřený zákazník
Miroslav Kováč, 25.12.2014

5

Zatím spokojenost

Ověřený zákazník
Zuzana Hlušičková, 11.10.2014

5

Ověřený zákazník
Ladislav Leška, 20.06.2014

5

objektiv plni bezezbytku presne to co deklaruje ... za rozumne penize odpovidajici kvalita ... doporucuji

Ověřený zákazník
Jiří Janeček, 17.04.2014

4

Popis a parametry

Popis a parametry

Standardní objektiv Canon EF 50mm f/1,4 USM vyznačující se skvělou kvalitou a přenosností. Dva prvky čočky s vysokým indexem lomu a nová Gaussova optika eliminují astigmatismus. Kvalitní a ostré zobrazení získáte i při krátkých časech závěrky a odcloněném objektivu. Objektiv se skládá ze 7 členů v 6 skupinách jsou zahrnuty speciální členy, které zabraňují vzniku optických vad, mimo jiné chromatická aberace či distorze obrazu.

Standardní objektiv Canon EF 50mm f/1,4 USM vyznačující se skvělou kvalitou a přenosností. Dva prvky čočky s vysokým indexem lomu a nová Gaussova optika eliminují astigmatismus. Kvalitní a ostré zobrazení získáte i při krátkých časech závěrky a odcloněném objektivu. Objektiv se skládá ze 7 členů v 6 skupinách jsou zahrnuty speciální členy, které zabraňují vzniku optických vad, mimo jiné chromatická aberace či distorze obrazu.

Objektiv

Typ bajonetu Canon EF
Ohnisková vzdálenost (eqv. 35mm) 50
Minimální ohnisková vzdálenost 50 mm
Maximální ohnisková vzdálenost 50 mm
Světelnost pevného objektivu 1,4
Světelnost objektivu - nejkratší ohnisko (F) 1,4
Světelnost objektivu - nejdelší ohnisko (F) 1,4
Maximální clona (F) 22
Konstrukce objektivu 7 členů / 6 skupin
Stabilizátor optický Ne
Typ sluneční clony ES-71II (neni součást balení)
Délka objektivu 50,5 mm
Počet lamel clony 8
Vhodný pro žánr Portréty, Sport, Reportáže, Móda, Street foto, Koncerty, Produktová fotografie
Rozdělení podle ohniska Základní
Vhodný pro formát snímače Full Frame
Typ objektivu Pevné ohnisko

Zaostřování

Minimální zaostřovací vzdálenost 45 cm

Fyzikální specifikace

Hmotnost 290 g

Ostatní

Číslo produktu 2515A012
Značka Canon

Filtry

Průměr filtru 58 mm

Zobrazit popis a parametry