Recenze Canon EF 50mm f/1,8 STM

Martin Lukeš

Martin Lukeš • 09. 06. 2015

Klady a zápory

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • kovový bajonet
  • světelnost 1.8
  • clona 7 lamel
  • ostření od 35 cm
  • STM krokové ostření

Co se nám nelíbí

  • nemá stabilizátor

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky vytvořené s pomocí Canon EF 50 mm f/1,8 STM od členů naší Galerie

Zobrazit fotky z Canon EF 50 mm f/1,8 STM v Galerii

Snímky vytvořené s pomocí Canon EF 50 mm f/1,8 STM

Představení Canon EF 50 mm f/1,8 STM

Představení Canon EF 50 mm f/1,8 STM

Před pár dny představil Canon již třetí generaci svého nejprodávanějšího objektivu pro zrcadlovky řady EOS, kterým je Canon 50mm f/1.8 STM. První variantou tohoto pevného objektivu s výbornou světelností byl Canon EF 50mm f/1.8, který se vyráběl v letech 1987-1990. Ten byl po třech letech nahrazen legendární druhou variantou Canon EF 50mm f/1.8 II. Druhá verze, byla trochu ošizena o kovový bajonet, ale díky tomu se zase podařilo stlačit cenu na hranici 3.000Kč a proto nabízela velmi dobrý poměr mezi váhou, cenou a především výkonem. U nejnovější verze Canon 50mm f/1.8 STM, se výrobce vrátil zpět ke kovovému bajonetu a navíc objektiv vybavil krokovým STM (Stepper motor) ostřením, které se hodí nejen při focení, ale i při nahrávání videa. Novější modely zrcadlovek Canon, totiž s STM objektivy zlepšují průběžné ostření během natáčení videa a to je tak mnohem plynulejší.

Konstrukce nového objektivu stejně jako u přechozích verzí tvoří 6 optických členů v 5 skupinách. Velkou výhodou objektivu je plnohodnotné využití jak na zrcadlovkách s menším snímačem APS-C, tak na plnoformátových FULL FRAME snímačích, nebo 35mm kinofilmu. Na nich má objektiv úhly záběru 46° diagonální / 27° vertikální / 40° horizontální.

Existuje ideální sklo? Je to 50mm ohnisko



Po mechanické stránce je objektiv velmi dobře zpracován k čemuž do jisté míry přispěl kovový bajonet, díky němuž působí mnohem seriózněji. Bajonet a STM motorek, ale nejsou jediným vylepšením. U objektivu se dost výrazně zlepšil také poměr zvětšení z 1:6.8 na 1:4.8 a o celých deset centimetrů se zkrátila zaostřovací vzdálenost na 35cm. Z toho důvodu vzrostlo také zvětšení objektivu z 0,15× na 0,21×. To může hrát zásadní roli při fotografování detailů, nebo produktové fotografie. Dalším vylepšením je clonový mechanismus, který tvoří 7 lamel. Dvě lamely navíc vytvářejí mnohem zajímavější bokeh na nižší hodnoty clony a při zaclonění v protisvětle vytváří pravidelné hvězdičky. Maximální hodnota clony je standardní, tedy f/22.

Primárně je samozřejmě objektiv určen především k fotografování portrétů, reportáží, nebo momentek na kratší vzdálenost. Použít se dá ale do jisté míry na focení architektonických, nebo krajinných detailů a své uplatnění najde i v běžné rodinné fotografii.

Z praktického hlediska se objektiv choval po celou dobu tak jak měl. Ostření bylo velmi rychlé a přesné a kresba objektivu je vzhledem k jeho cenové relaci velmi dobrá. Říká se, že každý kdo to myslí s fotografováním vážně by měl vlastnit alespoň jeden objektiv s pevným ohniskem a lepší světelností. Canon 50mm f/1.8 STM je tedy rozhodně dobrou volbou, pro každého, kdo by se chtěl vydat touto cestou.

Porovnání objektivů Canon EF 50mm f/1.8

 

Canon 50mm f/1.8 STM

Canon EF 50mm f/1.8 II

Canon EF 50mm f/1.8

průměr filtru

49 mm

52 mm

52 mm

váha

160 g

130 g

190 g

velikost

69 x 39 mm

68 x 41 mm

67 x 42 mm

bajonet

kovový

plastový

kovový

ostření

STM

standardní

standardní

ostřící vzdálenost od

35 cm

45 cm

45 cm

Poměr zvětšení

1:4.8

1:6.8

1:6.7

Clona

7 lamel

5 lamel

5 lamel

Hodnocení zákazníků (139)

Hodnocení zákazníků (139)

4.4964

Ověřený zákazník
Marta Nejezchlebová, 21.04.2021

4

Ověřený zákazník
Jiří Štěpán, 14.04.2021

5

Ověřený zákazník
Marek Palounek, 03.04.2021

5

Ověřený zákazník
Kamila Tylová, 13.03.2021

5

Ověřený zákazník
Jakub Pos, 10.03.2021

5

Za danou cenu naprosto excelentní.

Ověřený zákazník
Pavel Fišer, 19.02.2021

5

Splnil vše co jsem od něj očekával .

Ověřený zákazník
Josef Bigas, 11.02.2021

5

Ověřený zákazník
Vladimír Langer, 10.02.2021

5

Ověřený zákazník
Jan Mráka, 08.02.2021

5

Ověřený zákazník
Daniel Pfeifer, 07.02.2021

5

Ověřený zákazník
Veronika Veselá, 25.01.2021

5

Ověřený zákazník
Daniel Sýkora, 14.01.2021

3

Ověřený zákazník
Petr Mráz, 29.12.2020

5

Ověřený zákazník
Karel Houf, 04.12.2020

5

Ověřený zákazník
Miroslav Opálka, 19.11.2020

3

Ověřený zákazník
Vendula Kovolová, 12.09.2020

3

Ověřený zákazník
Markéta Lopourová, 06.07.2020

5

Ověřený zákazník
Jan Ilgner, 01.07.2020

5

+ Světelnost f/1.8 + 7 lamelová clona – vynikající bokeh + Výborná kresba již od plné clony + Skvělý portrétní objektiv (na APS-C) + Kovový bajonet + Rychlé ostření + Nízká cena

Ověřený zákazník
Jan Gabriel Pajer, 28.06.2020

5

Ověřený zákazník
Metoděj Černý, 27.06.2020

4

Ověřený zákazník
Martina Nosková, 11.06.2020

5

Objektiv, ke kterému se jen těžko hledá srovnání. Vzhledem k ceně jde o "neodolatelnou mňamku" pro každého začínajícího fotografa, poměr kvalita/výkon je totiž famózní a myslím, že by se jen těžko hledala konkurence v dané cenové relaci. Nicméně ve srovnání s ostatními objektivy, které vlastním, nebo jsem měl již možnost vyzkoušet má tento slabší kresbu i ostrost, zejména pak na naplno otevřenou clonu (1.8-2,2), což se bohužel na větším printu projeví. Rozhodně je to dobrá volba a nezklame nikoho, kdo bude tisknout běžné velikosti fotografií ale pro lidi, kteří hledají kvalitu, která je jak vidět, tak i cítit (minimálně na váze :)) tak tento objektiv nebude tou správnou cestou. Osobně se se mi nejvíce líbí ve všech ohledech Sigmy 35mm, 50mm, 85mm a 105mm řady Art. To je jednoduše luxus, který se však nedá srovnat s tímto broučkem s několikanásobně nižší cenou. Poměr cena/výkon 10 z 5 :) Hodnocení čistě za "výkon" - 3/5 Hodnocení za zpracování a použité materiály - 2/5 Hodnocení AF 4/5 HODNOCENÍ CELKEM 95% :)

Ověřený zákazník
Lukáš Vaňous, 28.05.2020

4

Ověřený zákazník
Zuza Fusek, 23.05.2020

4

Ověřený zákazník
Roman Kunetek, 28.04.2020

4

Moji recenzi berte jako od fotografického začátečníka, kterým jsem. Toto je můj první objektiv na mou první zrcadlovku Canon EOS 250D. Předchozí zkušenost mám pouze s kompaktem Panasonic Lumix LX100. Objektiv má super světelnost a spolu s foťákem se mi s ním hezky pracuje. Ruční ostření považuji za rychlé a nikterak neuspokojující. Co jiného než spokojenost mi zbývá, když jde o můj první objektiv? :) 3 hvězdičky mi příjdou málo, na 5 nemám kvalifikaci a jelikož jsem spokojený, dávám 4. Jediné, co mě štve, je crop faktor, čili z padesátky je osmdesátka. Co však čekat, když nemám full frame. :) Ještě že je už na cestě i širokáč!

Ověřený zákazník
Michal Petira, 29.02.2020

4

Ověřený zákazník
Alexander Pečeňák, 28.01.2020

5

Ověřený zákazník
Jan Marek, 27.11.2019

4

Dobrý den, je to dárek synovi k Vánocům. Tudíž nemohu hodnotit. Zeptejte se v únoru. Rö.

Ověřený zákazník
Richard Röder, 21.11.2019

3

Ověřený zákazník
Pavel Švagr, 30.10.2019

5

Ověřený zákazník
Kristýna Grygarová, 22.10.2019

3

Ověřený zákazník
Milena Janková, 15.10.2019

5

Naprostá spokojenost. :-) i se zbožím i s komunikací a radou pri nákupu.

Ověřený zákazník
Petra Schaferová, 13.10.2019

5

Ověřený zákazník
Martin Kofroň, 11.10.2019

5

Ověřený zákazník
Martin Gattnar, 09.10.2019

5

za tu cenu vpoho služebník

Ověřený zákazník
Jonáš Máca, 08.10.2019

5

Za tuhle cenu top. Krásně ostří, kovový bajonet, super světelnost. Akorát nemá stabilizaci, ovšem nelze chtít vše.

Ověřený zákazník
Tomáš Strejček, 28.09.2019

5

Ověřený zákazník
Lenka Hlavičková, 23.09.2019

5

Ověřený zákazník
Jana Grygarová, 23.09.2019

5

Výborný kup v poměru cena - výkon.

Ověřený zákazník
Petr Flejberk, 13.09.2019

5

Ověřený zákazník
Martin Kukoľ, 09.09.2019

5

Ověřený zákazník
Kateřina Sedláčková, 21.08.2019

5

Ověřený zákazník
Ondřej Topinka, 19.08.2019

5

Ověřený zákazník
Martina Petrová, 07.08.2019

5

Za tu cenu není co vytknout. Super..

Ověřený zákazník
Roman Stibinger, 30.07.2019

5

Ověřený zákazník
Marek Kašpar, 30.07.2019

5

Před koupí tohoto skla jsem si pročetl několik recenzí. Canon EF 50mm f/1.8 STM opravdu skvěle ostří již od největší clony ( clonové číslo 1.8). Jsem ohromen, jaké výborné nejen optické vlastnosti má za opravdu nízké pořizovací náklady. AF funguje rychle a tiše. MF chodí skvěle. K objektivu jsem také koupil sluneční clonu (doporučovanou) JJC LH-68II s aretačním zubem, zabraňujícím jejímu samovolnému opuštění z obruby skla. Tato clona na hodnoceném sklu mírně překrývá ostřící prstenec a tím mírně ztěžuje ruční ostření. Při výběru clony (není vzhledem k nízké ceně objektivu součástí balení) je třeba věnovat více pozornosti také geometrii jejímu zakončení. Součástí nákupu je dárek v podobě UV filtru, který se hodí, má dobré zpracování a snadno chodí v závitech objektivu. Koupi tohoto pevného skla jednoznačně doporučuji.

Ověřený zákazník
Vlastimil Obr, 24.07.2019

5

Naprosto skvělý!

Ověřený zákazník
Ingrid Malá, 21.07.2019

5

Perfektní.

Ověřený zákazník
Pavel Lipka, 02.07.2019

5

Ověřený zákazník
Bohuslav Strašík, 20.06.2019

5

Ověřený zákazník
Tomáš Polák, 13.05.2019

3

Ověřený zákazník
Jan Křístek, 26.04.2019

5

Dobrý objektiv na portréty. Cena s poměrem na efekt je úžasná. Díky Tom Kuda

Ověřený zákazník
Tomáš Kuda, 25.03.2019

3

Ověřený zákazník
Karel Mačalík, 25.03.2019

4

Ověřený zákazník
Jaroslava Pilařová, 27.02.2019

4

Naprostá spokojenost!

Ověřený zákazník
Kateřina Geryková, 23.02.2019

5

Ověřený zákazník
Marie Kyptová, 13.02.2019

5

Ověřený zákazník
Viktor Blachowski, 07.02.2019

5

Ověřený zákazník
Michaela Gregorová, 05.02.2019

5

Ověřený zákazník
Martina Vořechová, 29.01.2019

5

Ověřený zákazník
Leona Tomková, 26.01.2019

5

Ověřený zákazník
Přemysl Hájek, 25.01.2019

5

Naprostá spokojenost :) určitě si u vás pořídím více objektivu které ještě ve výbavě nemám :)

Ověřený zákazník
Aleš Menschik, 22.01.2019

5

Spokojenost.

Ověřený zákazník
Vladimír Erben, 12.01.2019

5

Za ty penize naprosto skvele sklo, nemuzu nic vytknout.

Ověřený zákazník
Jiří Landa, 09.01.2019

5

Ověřený zákazník
Jan Nosek, 06.01.2019

5

První dojmy jsou skvělé

Ověřený zákazník
Leonard Beitler, 05.01.2019

5

Velmi rychlé zaostřování, výborná světelnost a tichý chod. Přes tyto výhody nelze např. při focení v katedrále sv.Víta (velmi slabé osvětlení) zaostřovat přes AF body a obtížně se hledá správné zaostření přes manuál, to vyžaduje velmi citlivou ruku.

Ověřený zákazník
František Kocmich, 26.12.2018

3

Ověřený zákazník
Radim Kavečka, 26.12.2018

5

Ověřený zákazník
Martina Petrášová, 22.12.2018

4

Ověřený zákazník
Václav Macháček, 19.12.2018

3

Ověřený zákazník
Hana Janatová, 17.12.2018

4

Základní plasťák, kterej strčí do kapsy spoustu jiných, tichý, rychlý, přesný, navíc byl jako dárek k tělu.

Ověřený zákazník
Miroslav Bouček, 16.12.2018

5

Vynikajúci pomer výkon/cena. Základný objektív ktorý každý musí mať.

Ověřený zákazník
Matej Šaradín, 08.12.2018

5

Perfektní, s hlavním fotografováním začínám až na jaře. Děkuji

Ověřený zákazník
Ludvík Veselý, 06.12.2018

5

Ověřený zákazník
Jan Michalík, 03.12.2018

5

Ověřený zákazník
Roman Doležal, 21.11.2018

5

Ověřený zákazník
Marie Hanáčíková, 19.11.2018

5

Ověřený zákazník
Marcel Zach, 07.11.2018

5

Ověřený zákazník
Jan Bejdák, 08.10.2018

4

Ověřený zákazník
Jiří Malát, 02.10.2018

5

Nutnost pro začínající fotografy. Fantastický poměr cena/výkon.

Ověřený zákazník
Jakub Plšek, 23.08.2018

3

Velice dobrý objektiv za tuto cenu.

Ověřený zákazník
Zdeněk Matěáska, 16.08.2018

4

Ověřený zákazník
Tibor Hevesi, 01.08.2018

3

Ověřený zákazník
Robert Feješ, 29.07.2018

3

Ověřený zákazník
Martin Suchánek, 12.06.2018

5

Ověřený zákazník
Anna Černá, 31.05.2018

4

Ověřený zákazník
Zdeněk Beran, 29.05.2018

5

Ověřený zákazník
Vojtěch Klapuch, 11.05.2018

5

Precizní a rychlé zaostření.Doporučuji.Dobrý poměr - cena+výkon.

Ověřený zákazník
Oldřich Šulc, 08.05.2018

5

Ověřený zákazník
Martin Zahuta, 30.04.2018

1

Vynikající sklo za málo peněz!

Ověřený zákazník
Dominik Placr, 17.04.2018

5

Ověřený zákazník
Lenka Šulcová, 06.04.2018

4

Ověřený zákazník
Matěj Šváb, 27.03.2018

5

Ověřený zákazník
Michal Jílek, 20.03.2018

5

Tento objektiv by měl být používám jako základní objektiv, a ne nějaký 18-55. Vynikající světelnost, zpracování, škoda jen, že nemá stabilizaci, ale je jasné, kde by byla cena se stabilizací. Rychlé ostření, dá se použít i na makro focení, díky malé zaostřovací vzdálenosti. Doporučuji

Ověřený zákazník
Tomáš Novák, 16.03.2018

5

Ověřený zákazník
Jan Řezáč, 05.03.2018

5

Ověřený zákazník
Nikola Kratochvílová, 02.03.2018

5

Ověřený zákazník
Michal Hrdlička, 11.10.2017

5

Ověřený zákazník
Vladimír Zilvar, 05.10.2017

5

Ověřený zákazník
Martin Chrasc, 06.09.2017

4

Ověřený zákazník
Vladimír Mrázek, 10.08.2017

5

Vynikající objektiv, úžasně nízká světelnost za zanedbatelnou cenu. Můj první pevný objektiv, v pořadí již 4., zdaleka nejlevnější, ale okamžitě jsem si ho oblíbil. Porovnával jsem ho s výrazně dražším f/1/4 a opravdu bych doporučil spíše tento, který je lehčí, mnohem levnější a ten rozdíl několika tisícovek mi nepřišel až zas tak znát.

Ověřený zákazník
Marek Kučera, 24.07.2017

5

Ověřený zákazník
Lenka Vaníčková, 25.07.2016

4

Ověřený zákazník
Eliška Axmannová, 30.05.2016

5

Znám tento objektiv velmi dobře. A jsem s ním mimořádně spokojený. Jinak bych si ho nekupoval podruhé. Ten první jsem u vás koupil asi před pěti lety a bohužel přestal automaticky zaostřovat. Domnívám se, že je to nějaká závada v přenosu signálu, nebo v motorku. Používám tento základní pevný objektiv dost často. Zejména tam, kde mám dost času a správný odstup od objektu a taky tam, kde jsou horší světelné podmínky. V poslední době mám s tímto objektivem také výborné zkušenosti při makro fotografii s mezikroužky. Díky za vaše perfektní služby. Karel Rakovský, Valtice

Ověřený zákazník
Karel Rakovský, 26.05.2016

5

Ověřený zákazník
Jana Reitingerová, 26.05.2016

5

Ověřený zákazník
Jan Oplt, 21.05.2016

4

Ověřený zákazník
Tom Belaj, 21.05.2016

5

super ,jsem spokojená

Ověřený zákazník
Olga Havlíčková, 15.05.2016

1

Z pohledu začátečníka dobré. Kupoval jsem ho pro 50D jako druhý k setovému a je to znát. Koupě nelituji.

Ověřený zákazník
Ludmila Jahelková, 03.02.2016

4

Ověřený zákazník
Adam Svěchovský, 01.02.2016

4

Ověřený zákazník
Jan Straka, 26.01.2016

4

Ověřený zákazník
Aleš Palát, 27.12.2015

5

Zboží dorazilo v pořádku a včas, dcera byla z objektivu nadšená.

Ověřený zákazník
Pavlína Zumrová, 27.12.2015

3

Ověřený zákazník
Petra Rozmahelová, 18.12.2015

5

Za ty peníze super koupě, velice mě potěšil :)

Ověřený zákazník
Jiří Jančík, 10.12.2015

5

Ověřený zákazník
Aleš Mikulec, 05.12.2015

5

Ověřený zákazník
Lucie Hillová, 30.10.2015

5

Za ty peníze nemá chybu.

Ověřený zákazník
Jiří Tlustý, 10.10.2015

5

Ověřený zákazník
Tomáš Vaněk, 06.10.2015

5

Absolutní spokojenost.

Ověřený zákazník
Jana Kalousová, 29.09.2015

5

Ověřený zákazník
Daniel Lesk, 29.09.2015

5

Ověřený zákazník
Martin Besenyi, 29.09.2015

4

Perfektní jako vždy! Velký posun v ostření oproti předchozímu modelu! :)

Ověřený zákazník
Michal Holeček, 22.09.2015

5

Ověřený zákazník
Jana Šidlová, 27.08.2015

4

jde trochu z tuha nasadit a sundat,a le obrazově výborný, za levný peníz.Zmatelný rozdíl v rychlosti zaostření oproti canon 50mm f/1,8 II.

Ověřený zákazník
Lucie Hankeová, 22.08.2015

5

Ale jóó, dobrý. Za ty penize moc dobry.

Ověřený zákazník
Jiřina Bartonikova, 21.08.2015

3

Jako jedinou nevyhodu vidim v tom, ze ze po prepocteni crop factoru ma zaber jako +/-80 tedy je vice "nazoomovano" a obzvlast v (ne prislis velke) mistnosti se daji fotit "jen" portrety a zbytek uz se nevedje. Pro amatery by mozna stalo za to vice upozornit :) Mozna trochu pomalejsi ostreni. Kazdoapdne cena/vykon - neni si na co stezovat.

Ověřený zákazník
Lubomír Hurtečák, 19.08.2015

3

Ověřený zákazník
Michal Neckář, 12.08.2015

4

Za mě výborný objektiv. Vlastnil jsem i starší verzi a mohu říct že vůči ní tam nějaké zlepšení poznat je. Hlavně asi v ostření, krásná kresba a pak v mechanickém zpracování (není to takový plastový hrkálek).

Ověřený zákazník
Jan Hordějčuk, 31.07.2015

4

Ověřený zákazník
Jana Pečivová, 27.07.2015

5

Čistá kresba, příznivá cena

Ověřený zákazník
Jiří Hůla, 10.07.2015

5

Ověřený zákazník
Petr Malinský, 10.07.2015

3

Moc spokojen, ostre podani, rychle ostreni. mnohem lepsi nez jeho predchudce. Pavel Grim

Ověřený zákazník
Pavel Grim, 24.06.2015

5

Čekal jsem 3 roky než se takový objektiv objevil. Vzhledem k jeho ceně a k tomu jak prokreslené snímky dokáže ho řadím do základního vybavení každého fotoamatéra. Ještě bych doporučil UV a polarizační filtr.

Ověřený zákazník
Jindřich Knobloch, 22.06.2015

3

Výborný po všech stránkách, plně odpovídá uváděným parametrům.

Ověřený zákazník
Jiří Janeček, 17.06.2015

5

Velice solidní objektiv po všech stránkách. Na otevřenou clonu to sice není úplný zázrak (jako Sigma 50/1,4 Art, ale ta má zase jiné mouchy:-), ale za ty peníze naprosto skvělé sklo. V současné době nejlepší 50mm pro Canon poměr cena/ výkon. Skoro nic to nestojí, je to maličké a ještě to krásně fotí...co chtít víc? Vřele doporučuji.

Ověřený zákazník
Petr Vokurek, 17.06.2015

3

Perfektní sklo. Mnohem lepší zpracování než předchozí verze a krásně rychlé a přesné ostření. Chválím také velmi rychle dodání! :)

Ověřený zákazník
Martin Kalný, 12.06.2015

5

Lepší kresba a daleko lepší reakce ostření proti plasové staré verzi, pouze si nejsem jistý zemí výrovy objektivu:-)

Ověřený zákazník
Martin Paldus, 11.06.2015

4

Popis a parametry

Popis a parametry

Canon EF 50mm f/1,8 STM se může pochlubit vylepšeným designem, povrchovou úpravou čoček Super Spectra, clonou se sedmi lamelami a technologií motoru STM pro plynulé a tiché zaostřování vhodné i pro video. Lehký, kompaktní a cenově dostupný objektiv Canon EF 50mm f/1,8 STM je vítaným rozšířením výbavy všech fotografů, kteří touží po působivějších snímcích.

Nechejte projít více světla

Vysoká světelnost f/1,8 umožňuje projít více než 8× většímu množství světla v porovnání se standardním objektivem se zoomem, který je dodáván s fotoaparátem EOS*. V důsledku toho jsou snímky ostřejší s menším rozmazáním pohybu a je méně potřebné používat blesk v podmínkách s tlumeným světlem, takže můžete snadno zachytit atmosféru slabě osvětleného prostředí.

Pro portréty a každodenní použití

Ohnisková vzdálenost 50 mm, která umožňuje vyplnit záběr objektem z pohodlné vzdálenosti, vytváří z tohoto modelu skvělý objektiv pro portréty. Perspektiva podobná lidskému oku a kompaktní velikost činí z modelu EF 50mm f/1.8 STM úžasný objektiv pro každodenní použití, který budete vždy nosit se svým fotoaparátem EOS.

Dokonalé zaostření pro fotografie a videa

Téměř nehlučná technologie STM (krokový motor) zaostřuje mimořádně rychle při pořizování fotografií, takže vám umožní ihned reagovat na vývoj situace a zachytit pomíjivé okamžiky. Krokový motor usnadňuje vytváření vysoce kvalitních filmů, protože zajišťuje stabilní a tiché průběžné zaostřování, takže filmy jsou plynulejší a zvukové stopy zachycují pouze prostorový zvuk a nikoliv hluk motoru zaostřování.

Klasické znovuzrození

Objektiv EF 50mm f/1.8 STM nahrazuje oblíbený a vřele doporučovaný objektiv EF 50mm f/1.8 II, který byl známý poskytováním vynikající kvality obrazu za přijatelnou cenu. Tato nejnovější verze poskytuje stejnou ohromující kvalitu fotografií, ale je vybavena rychlým, téměř nehlučným motorem zaostřování a robustnější konstrukcí, která neodpovídá jeho ceně.

Objektiv

Typ bajonetu Canon EF
Minimální ohnisková vzdálenost 50 mm
Maximální ohnisková vzdálenost 50 mm
Světelnost pevného objektivu 1,8
Světelnost objektivu - nejkratší ohnisko (F) 1,8
Světelnost objektivu - nejdelší ohnisko (F) 1,8
Maximální clona (F) 22
Konstrukce objektivu 6 členů / 5 skupin
Stabilizátor optický Ne
Typ sluneční clony ES-68
Délka objektivu 39 mm
Počet lamel clony 7
Vhodný pro žánr Interiéry, Portréty, Sport, Reportáže, Fashion / Glamour, Street foto, Koncerty, Produkty
Rozdělení podle ohniska Základní
Vhodný pro formát snímače Full Frame
Typ objektivu Pevné ohnisko

Zaostřování

Minimální zaostřovací vzdálenost 35 cm

Fyzikální specifikace

Hmotnost 159 g
Utěsnění (prach/vlhkost) Ne

Ostatní

Číslo produktu 0570C005
Značka Canon

Filtry

Průměr filtru 49 mm

Zobrazit popis a parametry