Recenze Canon EF 70-200mm f/4,0 L USM

Klady a zápory

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • možno použít na APS-C i fullframe
  • vynikající kresba i v rozích
  • rychlé ostření
  • pevná konstantní velikost
  • vynikající v poměru cena x výkon
  • hmotnost
  • kvalitní konstrukční provedení
  • konstantní světelnost

Co se nám nelíbí

  • neshledány

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky vytvořené s pomocí Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM od členů naší Galerie

Zobrazit fotky z Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM v Galerii

Snímky vytvořené s pomocí Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Exp. Čas: 1/160 s
Clona: f/4
ISO: 400
Ohnisko: 159 mm
Tělo:
Canon EOS 500D tělo + Sigma 17-70mm

Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Exp. Čas: 1/320 s
Clona: f/4
ISO: 400
Ohnisko: 200 mm
Tělo:
Canon EOS 500D tělo + Sigma 17-70mm

Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Exp. Čas: 1/125 s
Clona: f/10
ISO: 100
Ohnisko: 70 mm
Tělo:
Canon EOS 500D tělo + kniha o 500D + vyukové DVD EOS zdarma! + fotokniha zdarma!

Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Exp. Čas: 1/80 s
Clona: f/10
ISO: 100
Ohnisko: 70 mm
Tělo:
Canon EOS 500D tělo + Sigma 17-70mm

Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Exp. Čas: 1/80 s
Clona: f/10
ISO: 100
Ohnisko: 70 mm
Tělo:
Canon EOS 500D tělo + kniha o 500D + vyukové DVD EOS zdarma! + fotokniha zdarma!

Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Exp. Čas: 1/200 s
Clona: f/6,3
ISO: 200
Ohnisko: 200 mm
Tělo:
Canon EOS 500D tělo + Sigma 17-70mm

Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Exp. Čas: 1/1000 s
Clona: f/4,5
ISO: 100
Ohnisko: 75 mm
Tělo:
Canon EOS 500D tělo + kniha o 500D + vyukové DVD EOS zdarma! + fotokniha zdarma!

Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Exp. Čas: 1/160 s
Clona: f/4
ISO: 800
Ohnisko: 70 mm
Tělo:
Canon EOS 500D tělo + kniha o 500D + vyukové DVD EOS zdarma! + fotokniha zdarma!

Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Exp. Čas: 1/30 s
Clona: f/7,1
ISO: 100
Ohnisko: 70 mm
Tělo:
Canon EOS 500D tělo + kniha o 500D + vyukové DVD EOS zdarma! + fotokniha zdarma!

Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Exp. Čas: 1/25 s
Clona: f/7,1
ISO: 100
Ohnisko: 98 mm
Tělo:
Canon EOS 500D tělo + kniha o 500D + vyukové DVD EOS zdarma! + fotokniha zdarma!

Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Exp. Čas: 1/20 s
Clona: f/7,1
ISO: 100
Ohnisko: 131 mm
Tělo:
Canon EOS 500D tělo + kniha o 500D + vyukové DVD EOS zdarma! + fotokniha zdarma!

Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Exp. Čas: 1/20 s
Clona: f/7,1
ISO: 100
Ohnisko: 131 mm
Tělo:
Canon EOS 500D tělo + kniha o 500D + vyukové DVD EOS zdarma! + fotokniha zdarma!

Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Exp. Čas: 1/40 s
Clona: f/7,1
ISO: 100
Ohnisko: 200 mm
Tělo:
Canon EOS 500D tělo + Sigma 17-70mm

Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Exp. Čas: 1/60 s
Clona: f/16
ISO: 100
Ohnisko: 122 mm
Tělo:
Canon EOS 500D tělo + kniha o 500D + vyukové DVD EOS zdarma! + fotokniha zdarma!

Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Exp. Čas: 1/80 s
Clona: f/6,3
ISO: 100
Ohnisko: 70 mm
Tělo:
Canon EOS 500D tělo + Sigma 17-70mm

Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Exp. Čas: 1/50 s
Clona: f/8
ISO: 100
Ohnisko: 70 mm
Tělo:
Canon EOS 500D tělo + Sigma 17-70mm

Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Exp. Čas: 1/1600 s
Clona: f/5
ISO: 200
Ohnisko: 172 mm
Tělo:
Canon EOS 500D tělo + Sigma 17-70mm

Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Exp. Čas: 1/125 s
Clona: f/5,6
ISO: 100
Ohnisko: 200 mm
Tělo:
Canon EOS 500D tělo + Sigma 17-70mm

Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Představení Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Představení Canon EF 70-200 mm f/4,0 L USM

Jestliže ke svému Canonu hledáte teleobjektiv v nejvyšší profesionální kvalitě za co nejnižší cenu, je tato verze vynikající volbou.
Jedná se o objektiv, který navazuje na velmi často používané ohnisko 70 mm, kde začíná a končí ohniskem 200 mm (při použití menších senzorů APS-C (tedy jako objektivu EF-S) 112 - 320 mm.
Objektiv nese špičkové vlastnosti svých dražších světelnějších kolegů (kresba, únik ostrosti v rozích, aberace atd. ) vyjma stabilizace a použití autofokusu u extenderů.

Hodnocení zákazníků (23)

Hodnocení zákazníků (23)

4.6667

Zboží přišlo rychle a v pořádku, jsem velmi spokojená. Splňuje všechna má očekávání

Ověřený zákazník
Nicole Šteinigerová, 01.04.2021

5

Ověřený zákazník
Stanislava Pristachova, 10.08.2020

5

Ověřený zákazník
Matěj Martinec, 06.07.2019

4

Ověřený zákazník
Matěj Martinec, 06.07.2019

4

Ověřený zákazník
Tomáš Polák, 13.05.2019

3

poměr cena výkon... za ty peníze hodně slušný objektiv

Ověřený zákazník
Václav Vondráček, 18.09.2018

4

Ověřený zákazník
Filip Dostál, 29.04.2018

5

Je znát, že to je L objektiv.. Za ty peníze bezkonkurenční objektiv, rychlé ostření, neskutečná kvalita zpracování, rozhodně doporučuji. Bál jsem se toho, že objektiv nemá stabilizaci, ale bylo to zbytečné, i bez stabilizace se dá krásně fotit i na tu vzdálenost. Těším se jakékoliv další focení s tímto objektivem.

Ověřený zákazník
Tomáš Novák, 22.01.2018

5

Ověřený zákazník
Petr Musil, 27.06.2017

5

Ověřený zákazník
Ondřej Hofrichter, 25.04.2016

5

Standardně zpracované "profi sklo" od Canonu. Nikde se nic nevysouvá, neskřípe, neviklá, ostří velmi rychle a přesně a zkrátka dělá to co má objektiv této kategorie. Pokud se používá v dobrých světelných podmínkách, je jeho obrazový výstup k neporažení. Na objektiv si člověk zvykne velmi rychle a také i při horších světelných podmínkách se s ním při troše šikovnosti dá vyfotit téměř vše s výborným výsledkem. Pokud to tedy člověk nehodlá používat ve špatně osvětlených halách na rychlý pohyb. Za necelých 17000,- jsem získal opravdu hodně muziky a mohu ho s klidným svědomím doporučit.

Ověřený zákazník
Milan Hartl, 24.12.2015

5

pro mé účely naprosto vyhovující, ostrý už od plně otevřené clony

Ověřený zákazník
Petr Orsag, 29.11.2015

5

Ověřený zákazník
Jan Bogdan, 21.11.2015

4

Skvělé rychlé sklo, pokud někdo chce kvalitu L-ka za rozumnou cenu tak mohu jedině doporučit.

Ověřený zákazník
Martin Trtílek, 05.05.2015

5

Je to dobrá investice, za poměrně rozumné peníze velmi kvalitní objektiv. Využil jsem ho pro focení vystoupení v sále, kde jsem nemohl fotit zblízka, ale až z galerie, a fotky vyšly velmi pěkně i za horších světelných podmínek. Konstantní světelnost je v tomto případě velmi výhodná.

Ověřený zákazník
Vítězslav Staňo, 04.05.2015

5

Produkt jsem ještě patřičně nevyzkoušel, takže je pro mne ještě příliš brzy ho ohodnotit.

Ověřený zákazník
Jaroslav Bláha, 31.01.2015

3

Ověřený zákazník
Jan Černota, 15.08.2014

5

Pro nás zapálené fotoamatéry super, super, super :o))))

Ověřený zákazník
Jiří Dvořák, 17.06.2012

5

Objektiv přesně splňuje to, co jsem od něho očekával, rychlé a tiché ostření, špičkovou kvalitu kresby. Ač jsem měl původně trochu obavu z chybějící IS při horších světelných podmínkách, nenaplnila se. Výborné sklo!

Ověřený zákazník
Pavel Ježek, 19.03.2012

5

Naprostá spokojenost :) Kresba, rychlost prostě dostačující.... Kdo je stejně jako já limitován cenou pak vřele doporučuji.

Ověřený zákazník
Lukáš Evan, 12.09.2011

5

Maximální spokojenost. S focením jsem začal před rokem a je to skvělé sklo. Chtěl jsem f 2.8 ale finančně bych to nezvládl. Takže kdo nemá korunu navíc a přesto žádá to nejlepší z kráLovské rodiny tak není důvod čekat a ani číst sálodlouhé diskuze porovnávání s Tamronem 70-300. Kvalita, zpracování, ostrost, rychlost AF a i přijatelná světelnost je to co vede!

Ověřený zákazník
Radim Boďa, 10.09.2011

5

zachytí to co sem potřeboval a sem spokojený , dobrý kup .

Ověřený zákazník
Michal Chylek, 10.09.2011

5

Tenhle objektiv (Canon EF 70-200) je vynikající k portrétování. Má vynikající kresbu, rychlé ostření a i když mu chybí stabilizace obrazu, jsem s ním velmi spokojený.

Ověřený zákazník
Vladislav Chvála, 09.09.2011

5

Parametry

Parametry

Pořiďte si vybraný fotoaparát nebo videokameru Canon spolu s objektivem, zaregistrujte produkty na stránce akce a získejte zpět až 27 000 Kč! Vysoce výkonný teleobjektivní transfokátor ze série L kombinuje malou hmotnost a kompaktnost s maximální clonou f/4. Vnitřní ostření dopředu (Inner focus) a USM kroužek umožňují rychlý a tichý autofokus. Otáčivý polarizační filtr může být připevněn a bez problému používán, neboť se frontální člen objektivu během ostření neotáčí. Objímka stativu (prodávána samostatně) je identická s tou, která se používá u objektivu EF 300mm f/4L USM.

Objektiv

Typ bajonetu Canon EF
Optický zoom 2,8 x
Ohnisková vzdálenost (eqv. 35mm) 70-200
Minimální ohnisková vzdálenost 70 mm
Maximální ohnisková vzdálenost 200 mm
Světelnost objektivu - nejkratší ohnisko (F) 4
Světelnost objektivu - nejdelší ohnisko (F) 4
Maximální clona (F) 32
Konstrukce objektivu 16 členů / 13 skupin
Stabilizátor optický Ne
Typ sluneční clony ET-74 (součást balení)
Délka objektivu 172 mm
Počet lamel clony 8
Vhodný pro žánr Krajina, Portréty, Sport, Zvířata, Reportáže, Street foto, Koncerty
Rozdělení podle ohniska Teleobjektiv
Vhodný pro formát snímače Full Frame
Typ objektivu Zoom

Zaostřování

Minimální zaostřovací vzdálenost 120 cm

Fyzikální specifikace

Hmotnost 705 g

Ostatní

Číslo produktu 2578A013
Značka Canon

Filtry

Průměr filtru 67 mm

Zobrazit parametry