Recenze Canon EF 85mm f/1,8 USM

Klady a zápory

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • výborná odolnost proti aberaci
  • vysoká rozlišovací schopnost

Co se nám nelíbí

  • vinětace

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky vytvořené s pomocí Canon EF 85 mm f/1,8 USM od členů naší Galerie

Zobrazit fotky z Canon EF 85 mm f/1,8 USM v Galerii

Snímky vytvořené s pomocí Canon EF 85 mm f/1,8 USM

Představení Canon EF 85 mm f/1,8 USM

Představení Canon EF 85 mm f/1,8 USM

Tento objektiv patří ve své třídě mezi ty s velmi dobrým a vyrovnanným výkonem. Disponuje vynikajícím rozlišením, minimálním zkreslením a je vhodný převážně na portréty a technickou fotografii. Na plné cloně se projevuje výraznější vinětace a podle měření nedosahuje maximální světelnosti 1.8, ale 2. Jedinou chybou je upadající rozlišovací schopnost směrem k nejvyšším clonovým číslům. Objektiv je také velmi odolný proti chromatické vadě.

Hodnocení zákazníků (15)

Hodnocení zákazníků (15)

4.4

Spokojenost. Světelnost bohatě stačí. Pro mě už není třeba jít do nižších čísel. Pevné ohnisko = žádné složitosti. Tichý. Fajn.

Ověřený zákazník
Pavel Václavek, 17.10.2021

5

Ověřený zákazník
Michal Záboj, 27.08.2020

5

Super ostrý, krásná kresba. Hodně muziky za takové peníze ???? Jsem spokojená

Ověřený zákazník
Jiří Tomášek, 13.08.2020

4

Ověřený zákazník
Petra Pulcová, 02.08.2020

5

Objektiv je v centru ostrý už od otevřené clony.Kolem 2 - 2,8 jsou výborné i okraje, spokojenost. Bohužel na mém Canonu 6D má problémy s ostřením hlavně na delší vzdálenost (cca 10 metrů a dále). Procento zaostřených snímků je tak znatelně menší, což beru jako citelné minus. Neodhadnu, je-li to jednotlivým kusem, nebo vlastnost tohoto přece jen už staršího typu objektivu.

Ověřený zákazník
Vladimír Bernart, 25.08.2019

3

Ověřený zákazník
Petr Florián, 10.03.2019

5

Ověřený zákazník
Karel Skumanc, 25.08.2018

5

Ověřený zákazník
Simona Nálepková, 07.02.2018

5

S objektivem spokojenost.

Ověřený zákazník
Milan Mikšík, 11.01.2017

3

Ověřený zákazník
K. Eggerová, 26.07.2016

5

Ověřený zákazník
Martin Stára, 15.05.2016

5

Ověřený zákazník
Cyril Gaja, 23.03.2016

5

Ověřený zákazník
Jiří Strašek, 25.12.2015

1

Toto sklo je naprosto skvělé! Splnilo vše má přání děkuji! Megapixel byl rychlý, spolehlivý. Doporučuji nejen objektiv ale i tuto stránku! Jsou portály, kde je toto sklo sice levnější, ale já se přesvědčila, že připlatit za spolehlivost a rychlost se prostě vyplácí. Děkuji. :)

Ověřený zákazník
Veronika Macková, 09.06.2015

5

Skvělá ostrost, rychlé a tiché ostření, lehký a kompaktní. Maximální spokojenost.

Ověřený zákazník
Jiří Karban, 27.05.2014

5

Parametry

Parametry

Pořiďte si vybraný fotoaparát nebo videokameru Canon spolu s objektivem, zaregistrujte produkty na stránce akce a získejte zpět až 27 000 Kč! Velmi praktický teleobjektiv střední velikosti s vynikající kresbou a přenosností. Při všech hodnotách clony jsou zobrazení ostrá a čistá. Objektiv byl počítačovými simulacemi navržen tak, aby se u portrétů docílilo příjemného rozostření pozadí. Vzhledem k tomu, že se soustava čoček během ostření neotáčí, nejsou účinky speciálních filtrů ovlivněny.

Objektiv

Typ bajonetu Canon EF
Ohnisková vzdálenost (eqv. 35mm) 85
Minimální ohnisková vzdálenost 85 mm
Maximální ohnisková vzdálenost 85 mm
Světelnost pevného objektivu 1,8
Světelnost objektivu - nejkratší ohnisko (F) 1,8
Světelnost objektivu - nejdelší ohnisko (F) 1,8
Maximální clona (F) 22
Konstrukce objektivu 9/7
Stabilizátor optický Ne
Typ sluneční clony ET-65III (není součást balení)
Délka objektivu 71,5 mm
Počet lamel clony 8
Vhodný pro žánr Portréty, Reportáže, Móda, Koncerty, Produktová fotografie
Rozdělení podle ohniska Teleobjektiv
Vhodný pro formát snímače Full Frame
Typ objektivu Pevné ohnisko

Zaostřování

Minimální zaostřovací vzdálenost 85 cm

Fyzikální specifikace

Hmotnost 425 g
Utěsnění (prach/vlhkost) Ne

Ostatní

Číslo produktu 2519A012
Značka Canon

Filtry

Průměr filtru 58 mm

Zobrazit parametry