Recenze Canon EOS 200D tělo

Václav Králík

Václav Králík • 25. 09. 2017

Klady a zápory

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • Malé kompaktní tělo
  • Mikrofonní vstup
  • Výklopný a dotykový displej
  • Velké množství kompatibilních objektivů
  • Ostření Dualpixel
  • Zjednodušené menu pro začátečníky

Co se nám nelíbí

  • Při zapínání dochází občas k nechtěnému přepnutí do video režimu

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky zachycené s pomocí Canon EOS 200D tělo od členů naší Galerie

Zobrazit fotky z Canon EOS 200D tělo v Galerii

Snímky zachycené s pomocí Canon EOS 200D tělo

Představení Canon EOS 200D tělo

Představení Canon EOS 200D tělo

Canon 200D je nástupce Canonu 100D a je momentálně nejmenší zrcadlovkou z dílny Canonu. V portfoliu značky se nachází mezi Canonem 4000D a pokročilejším 77D. Tento fotoaparát je určen především pro začínající fotografy a nadšené amatéry, které však neochudí o pokročilejší funkce, které byste hledali u těl vyšších tříd.

Fyzické zpracování těla a jeho ergonomie


Plastové tělo je kvalitně zpracované a dobře padne do ruky, což je oproti předchůdci velký krok kupředu. Jak už tomu v této kategorii bývá, naleznete zde pouze jeden volič pro nastavení expozičních hodnot. Potěší i přítomnost dedikovaného tlačítka pro nastavení ISO a tlačítka pro volbu ostřících režimů. Fotoaparát dále disponuje výklopným dotykovým displejem který se skvěle hodí pro natáčení videí, nebo focení ze stativu. Fotoaparát je vybaven i mikrofonním vstupem, takže k němu snadno připojíte libovolný mikrofon s 3,5mm jackem. Ve výbavě pak nechybí ani Wi-Fi a NFC, díky kterým můžete fotoaparát propojit s mobilním telefonem a tak fotoaparát pohodlně ovládat na dálku nebo si posílat vybrané fotografie přímo do mobilního telefonu. Ve fotoaparátu je možnost si nastavit dvojí zobrazení menu. První zjedušení je doplněno obrázkovou nápovědu a slouží jako zjednodušení pro začátečníky. Druhá možnost je pak dospělé menu, které známe z Canonů vyšších tříd.

Obrazová kvalita a hodnocení výstupu pro fotografie i video


APS-C snímač s rozlišením 24 Mpx nabídne v kombinaci s procesorem DIGIC VII vynikající obrazový výstup a to i za zhoršených světelných podmínek. Obrazový výstup je srovnatelný s fotoaparáty vyšší třídy jako jsou Canon 77D nebo 80D. V kombinaci s kvalitní objektivem umí tento fotoaparát vykreslit velmi ostré snímky. Ostřící systém disponuje devíti ostřícími body, což není úplně vhodné pro focení pohybu a rychlých dynamických scén se sledováním pohybujícího se objektu, ale pro běžné focení je zcela dostačující. Ostření je rychlé a spolehlivé jak při focení, tak i při natáčení videí.

Kvalita video výstupu je na velmi dobré úrovni a díky ostření Dualpixel, výklopnému displeji a možnosti připojit externí mikrofon je tento fotoaparát dobrou volbou pro začínající videografy.


Shrnutí závěrem


Ve srovnání s konkurenčními fotoaparáty ve stejné kategorii nabídne Canon 200D výbornou výbavu i pro natáčení videí, kde exceluje hlavně v rychlosti a přesnosti ostření. Fotoaparát je určen především začínajícím fotografům a vlogerům, kteří chtějí získat co nejlepší kvalitu výstupu za co nejnižší cenu. Canon 200D můžete pořídit ve třech barvách. V nabídce je standardní černá, stylová bílá a stříbrná.

Hodnocení zákazníků (12)

Hodnocení zákazníků (12)

4.25

Neřekli jste že nemá kartu a objektiv.

Ověřený zákazník
Lenka Hnilicová, 18.06.2019

3

Ověřený zákazník
Zbyšek Petrik, 24.04.2019

5

Měl jsem Canon EOS 600D a přešel jsem na 200D díky dual pixel ostření. Je ale mnohem rychlejší, lehčí, prostě za ty peníze skvělý foťák

Ověřený zákazník
Jan Kurach, 15.01.2019

5

Za ty peníze-zlatej foťák, nemám žádné výhrady, ovládání přes dotykový displej dobré, jenom mně trochu zarazilo, že když jsem zkoušel v nastavení selfie, že si foťák klidně upravil ISO na 6400 a nerespektoval nastavení AUTO ISO?!? Jinak spokojenost, selfie jsem jenom zkoušel, když už to tam dali.

Ověřený zákazník
František Poncar, 08.01.2019

4

Ověřený zákazník
Richard Kubáček, 02.01.2019

5

bude to pod stromeček (Vánoční) tak mějte strpení...

Ověřený zákazník
Valter Czyž, 15.12.2018

3

Za tu cenu super.

Ověřený zákazník
Petr Jelínek, 22.11.2018

4

Velmi dobrý.

Ověřený zákazník
Květoslav Písař, 20.11.2018

5

Ověřený zákazník
Iveta Hotová, 19.11.2018

4

Zatím jsem nadšený, malá kvalitní zrcadlovka, ideální vstup do světa foto a video pro mojí dceru. Vřele doporučuji.

Ověřený zákazník
Luboš Pech, 22.07.2018

5

Ověřený zákazník
Anna Černá, 31.05.2018

4

Velice spokojen, obrázky krásné :-)

Ověřený zákazník
Jiří Karban, 13.05.2018

4

Popis a parametry

Popis a parametry

Canon EOS 200D je kompaktní, jednoduchý a všestranný 24,2 megapixelový fotoaparát pevně spojený s vaším životem. Díky malým rozměrům a hmotnosti si jej budete brát všude. Tvorbu filmů v rozlišení Full HD usnadňuje technologie Dual Pixel CMOS AF, která zajišťuje průběžné zaostřování. Optický hledáček s 9bodovým automatickým zaostřováním usnadní zachycení těch nejkrásnějších výhledů.

Účelné tvarování

EOS 200D má instinktivně dosažitelné ovládací prvky a dotykovou obrazovku, která se chová stejně jako na vašem smartphonu. Začít jej používat tak není žádný problém. Snímejte pomocí jasného optického hledáčku, který zobrazuje svět takový, jaký skutečně je, nebo prostřednictvím otočné obrazovky, se kterou můžete díky možnosti jejího natočení pořizovat záběry s neobvyklou perspektivou.

Fotografie, ke kterým se budete dlouhá léta rádi vracet

IMG_0387 2_tcm126-1570892

Pořízené fotografie s rozlišením 24,2 megapixelu, se spoustou detailů a prokreslenými barvami, vypadají fantasticky přímo z fotoaparátu – a dokonale se hodí pro velkoformátové tisky, fotoknihy i online galerie. Těmito fotografiemi můžete skvěle vyprávět příběhy. Fotoaparát EOS 200D jsme vybavili procesorem DIGIC 7, se kterým dokáže pořizovat fotografie i za špatného osvětlení, a systémem Dual Pixel CMOS AF zajišťujícím nejrychlejší systém zaostřování s živým náhledem na světě.*

Pořizujte snímky s rozostřeným pozadím a popředím

Canon_EOS_200D_ShallowFocus_Portrait_tcm126-1570897

Velký snímač APS-C fotoaparátu EOS 200D umožňuje snadnější snímání s malou hloubkou ostrosti – ideální pro portréty. Zachyťte dokonale ostré tváře na nádherně rozmazaném pozadí. Tento způsob používají profesionální fotografové po celém světě.

Přenosnější. Více fotografií. Na více místech

Canon_EOS_200D

EOS 200D je nejlehčí digitální jednooká zrcadlovka na světě s otočnou obrazovkou.¹ Smyslem její existence je nezatěžovat vás přílišnou hmotností, abyste si mohli užívat fotografování s digitální zrcadlovkou na více místech. Můžete ji brát s sebou na prázdniny a dovolené, na večírky a oslavy nebo jen tak na procházku, když máte chuť něco tvořit.

Jak budete fotografovat?

Canon_EOS_200D

Nezáleží na tom, jaký styl ovládání fotoaparátu vám vyhovuje. EOS 200D vždy zajistí stejně rychlé zaostřování, pohotový výkon a rychlou odezvu. Snímejte pomocí optického hledáčku, který nemá žádné zpoždění obrazu a zobrazuje svět takový, jaký skutečně je. Nebo můžete komponovat s využitím otočné obrazovky podobné jako na smartphonech a využívat nejrychlejšího systému zaostřování s živým náhledem na světě.*

Lekce z fotografického umění

Canon_EOS 200D_Lessons_tcm126-1570922

Uživatelské rozhraní s průvodcem fotoaparátu EOS 200D vám pomůže vybrat správná nastavení pro efekt, kterého chcete dosáhnout. Je to jako kdyby vedle vás stál váš osobní fotografický lektor.

Spřátelí se s vašimi chytrými zařízeními

Canon_EOS_200D_Connect_Share_tcm126-1570923

Fotografie pořízené fotoaparátem EOS 200D můžete procházet, upravovat a sdílet na svém smartphonu nebo tabletu² – a je to také snadné. Spojení využívající vždy aktivní nízkoenergetickou technologii Bluetooth® vám umožňuje získat přístup k fotoaparátu, i když ho budete mít v brašně.

Obsah balení:

  • Tělo digitálního fotoaparátu EOS 200D
  • Oční mušle Ef
  • Kryt fotoaparátu R-F-3
  • Široký řemen EW-400D
  • Nabíječka baterií LP-E17 (s krytkou baterie)
  • Baterie LP-E17E
  • Napájecí kabel

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Digitální zrcadlovka (DSLR)
Podle použití Základní

Obrazový snímač

Formát snímače APS-C
Rozlišení 24 Mpx
Obrazový snímač CMOS
Rozlišení fotografií 6000x4000
Poměr stran snímku 16:9, 1:1, 3:2, 4:3
Poměr stran snímače 3:2
Stabilizátor snímače Ne
Velikost snímače (mm) 22.3 x 14.9

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru DIGIC VII

Objektiv

Typ bajonetu Canon EF, Canon EF-S
Crop faktor 1,6 x

Zaostřování

Počet AF bodů 9
Pomocné světlo AF Ano

Nastavení expozice

ISO - minimální citlivost 100
ISO - maximální citlivost 25600

Závěrka

Typ závěrky Mechanická závěrka
Nejdelší expoziční čas 30
Nejkratší expoziční čas 1/4000
Bulb Ano

Fotografování

Expoziční režimy Auto, P, A (Av), M
Rychlost sériového snímání 5 sn./s
HDR Ano

Hledáček

Typ hledáčku Optický
Pokrytí hledáčku 95 %
Zvětšení hledáčku 0,54 x

LCD

Velikost displeje 3 "
Rozlišení displeje 1040000
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ano
Výklopný displej Ano
Stavový displej Ne

Blesk

Vestavěný blesk Ano
Synchronizační čas blesku (X-sync) 1/200
Možnost připojení externího blesku Ano, hot-shoe
Vysokorychlostní synchronizace blesku Ano
Výstup na studiový blesk (x kontakt) Ne

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC
Formáty souborů MP4, JPEG
Rozlišení videa Full HD (1920×1080)
Audiozáznam Ano
Zvuková poznámka Ne
Bracketing Ano
Časosběrné snímání Ano
Počet audio kanálů 2.0
Integrovaný GPS Ne
Video formát H.264
Snímková frekvence u videa 60 sn./s

Obecné

České menu Ano

Rozhraní a napájení

Dálková spoušť Bezdrátová
Wi-Fi Ano
Výdrž baterie (sn.) 650 snímků
Rozhraní USB, vstup na mikrofon
Typ akumulátoru LP-E17
Způsoby napájení Akumulátor
LAN Ne

Fyzikální specifikace

Materiál těla Plast
Rozměry v mm 122 x 93 x 70
Hmotnost 453 g
Utěsnění (prach/vlhkost) Ne

Ostatní

Číslo produktu 2250C001AA
Příslušenství v balení popruh, nabíječka na baterii, baterie, krytka bajonetu
Značka Canon

Zobrazit popis a parametry