Recenze Canon EOS 250D tělo

Hodnocení zákazníků (17)

Hodnocení zákazníků (17)

4.5294

Malé, lehké tělo. Ze začatku malinko nezvyk na menší tlačítka, ale po pár dnech už bez problémů. Super cena a vykon.

Ověřený zákazník
Ondřej Táborský, 13.07.2021

5

Ověřený zákazník
Luboš Novák, 11.07.2021

5

Ověřený zákazník
Ladislav Řehounek, 03.06.2021

5

Ověřený zákazník
Rudolf Ulbrich, 01.04.2021

5

Zatial spokojnosť, super funkcie, tichý a ľahký.

Ověřený zákazník
Patrik Kučera, 19.02.2021

5

Ověřený zákazník
Jaroslav Šafář, 16.02.2021

4

Ověřený zákazník
Jan Mráka, 08.02.2021

5

Maximální spokojenost, vyměnila jsem za EOS 600d, chtěla jsem už něco novějšího. Je lehounký, malý a to mi moc vyhovuje. Úplný začátečník nejsem, nicméně dražší technika je pro mě zatím zbytečná, dokud se neposunu na takovou úroveň, že to již pro mne bude mít smysl. Každopádně jsem se rozhodla správně a doporučuji nejen začátečníkům. Jediné co je mínus, tak chybí středový pin pro externí blesk. Jinak celková spokojenost :)

Ověřený zákazník
Nikol Tůmová, 04.02.2021

5

Zatím je vše ok.

Ověřený zákazník
MUDr. Miroslav Dědina, 02.02.2021

3

Ověřený zákazník
Zuzana Tomašáková, 30.10.2020

4

Ověřený zákazník
Rudolf Koláček, 22.08.2020

5

Ověřený zákazník
Karolína Tlstá, 28.07.2020

5

Ověřený zákazník
Jan Novák, 03.07.2020

5

Od roku 2005 vlastním Canon EOS 350D, který má neskutečně nafoceno i v drsných podmínkách, jako horské prostředí, prašné prostředí , stavba, vysoké teploty ale i nízké. K tomu mám 5 akumulátorů, které bohužel už nedrží a za tu dobu jsou třetí. Používám reportážní objektiv 18-135mm Canon, který nyní používám už s novým tělem EOS 250D. Pro pořízení nové 250D , jsem se nakonec rozhodl z několika důvodů: 1) předchozí dobrá zkušenost se značkou Canon 2) požití stejného objektivu 3) váha a malé reportážní tělo, především fotografování při lezení na skále je malý stroj vítaným pomocníkem a při nošení do přírody na těžko, se každý gram a malý objem hodí 4) celkem slušná výbava a příznivá cena 5) výdrž baterie, oproti bezzrcadlovky 6) otočný display Zatím jsem toho tolik s novou 250D nenafotil a tak nelze objektivně hodnotit kvalitu snímků. První dojem je dobrý, především rozlišení a ostření. Určitě je tu znát pokrok 15let :-). Možná bych uvítal více hrubý gumový gryf, neboť jak je tělo malé a lehké a objektiv větší a těžší , má snahu vypadávat z ruky, často fotím na skále i jednou rukou. Snad otázka zvyku na ještě menší grif. Celkem se mi zamlouvá manuální ovládání vestavného blesku, někdy u starého stroje občas nečekaně vyskočil když jsem měl na hlavě kšiltovku a narážel na ní. Samozřejmě možnost velkého otočného displeje při fotografování zespoda či nad hlavou bude velký přínos. Při pouštění videa mě překvapil nepříjemný zvuk zaznamenaný při ostření objektivu motůrkem. Uvítal jsem české menu, které jsem u staršího stroje neměl. Při fotografování do protisvětla a porovnání z mobilem do protisvětla, mobil se s HDR vypořádal lépe (Xiaomi Note 8 PRO) Dokoupil jsem si ještě jeden akumulátor a USB nabíječku, abych mohl v přírodě nezávisle z powerbanky dobíjet. Přenos Bluetooth a Wifi rád využiju pro přenos do mobilu. Celkem šikovné jsou jednoduché grafické nápovědy jak požívat clonu , čas . Dobré pro samouka. Některé funkce kreativních filtrů jsou zbytečné, lze jednoduše a lépe dodělat ve fotošopu. Velmi bych uvítal funkci Panorama, jako mají mobily.

Ověřený zákazník
Josef Beňo, 20.05.2020

4

Skvělý fotoaparát pro začátečníky, intuitivní ovládání, které Vás naučí pracovat s hodnotami ISO,clonou a časem.Nabízí snadný přenos do PC takže se dá i prominout špatný přístup ke slotu na kartu( že spoda,pokud máte připevněny držák pro stativ pak se dvířka nedají otevřít) totéž platí i u baterky. Jinak co se rychlosti ostření týká pak 1*

Ověřený zákazník
Petra Karlovska, 07.05.2020

3

Moji recenzi berte jako od fotografického začátečníka, kterým jsem. Toto je moje první zracdlovka. Předchozí zkušenost mám pouze s kompaktem Panasonic Lumix LX100. Z fotoaparátu jsem nadšený. Předchozí nadupaný Lumix mě na přechod dobře připravil a já teď objevuji krásy tohoto typu focení. Poprvé tak pracuji s objektivy s pevným ohniskem (50 mm bez přepočtu, brzy příjde širokáč 10-18 mm a budu moct zakusit interiéry a krajiny, na které se moc těším). Co jiného než spokojenost mi zbývá, když jde o mou první zrcadlovku? :) Ne, opravdu, nemám, co bych vytkl. Zatím se spolu oťukáváme, ale vše je zatím pouze radost! Dále se těším na práci s filtry, konkrétně polarizačním. Co si budem, zrcadlovka není kompakt a nabízí zcela nové možnosti. Za pár let si třeba pořídím full frame. :) 3 hvězdičky mi příjdou málo, na 5 nemám kvalifikaci a jelikož jsem spokojený, dávám 4.

Ověřený zákazník
Michal Petira, 29.02.2020

4

Ověřený zákazník
Stanislav Krupička, 14.05.2019

5

Popis a parametry

Popis a parametry

Canon EOS 250D - zrcadlovka s menším tělem vybavená APS-C snímačem s rozlišením 24,1 megapixelů s technologií Dual-Pixel AF. Fotoaparát dostal i nový procesor DIGIC 8, který umí nahrávat videa v rozlišení 4K, vytahovat z videa snímky a zaznamenávat časosběr v rozlišení 4K. Ovládání je přívětivé pro všechny členy rodiny, zároveň je možné dělat selfie díky otočnému dotykovému displeji.

CANON EOS 250D

Nejlehčí digitální zrcadlovka na světě, vybavená pohyblivým displejem*, klasickým ovládáním a špičkovými technologiemi. Umožňuje jednoduše pořizovat skvěle vypadající fotografie a filmy v rozlišení 4K a dokáže intuitivně komunikovat s chytrými zařízeními.

Malý velikostí, velký funkcemi

Uvnitř svého přenosného těla je fotoaparát EOS 250D vybaven 24,1MP snímačem a obrazovým procesorem DIGIC 8, které mu umožňují dosahovat skvělých výsledků za pohybu. Optický hledáček poskytuje zřetelný pohled na svět v reálném čase.

Kompaktní digitální zrcadlovka

Fotoaparát EOS 250D, nejlehčí digitální zrcadlovka na světě vybavená otočným displejem*, si můžete vzít s sebou častěji a na více míst, aby vám poskytl vynikající výsledky, kdykoli se projeví váš tvůrčí potenciál.

Ohromující snímky s vysokým rozlišením a videa ve 4K

Pořizujte 24,1MP fotografie a filmy 4K, které jsou dokonale ostré a plné barev. Snímač velikosti APS-C a procesor DIGIC 8 zajišťují skvělé výsledky i za slabého osvětlení.

Propojeno s vaším životem

Je snadné sdílet snímky s přáteli a rodinnými příslušníky, neboť fotoaparát EOS 250D stačí propojit se smartphonem nebo tabletem* pomocí technologie Bluetooth** a o vše ostatní se postará integrovaná technologie Wi-Fi fotoaparátu.

Stálé zaostření, ostré snímky

Ať už zachycujete momentku rychlostí 5 sn./s pomocí optického hledáčku, nebo používáte živý náhled se systémem Dual Pixel CMOS AF a automatickým zaostřováním očí, dosáhnete dokonale ostrých výsledků.

Začátečník nebo pokročilý?

Užijte si jednoduchost, kdy stačí zaměřit a stisknout tlačítko spouště, nebo pomocí uživatelského rozhraní s průvodcem a režimu Kreativní asistent uvolněte svůj tvůrčí potenciál.
Otočný LCD panel usnadňuje snímání z těžko dostupných úhlů a pořizování selfie.

 

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Digitální zrcadlovka (DSLR)
Podle použití Základní

Obrazový snímač

Formát snímače APS-C
Rozlišení 24,1 Mpx
Rozlišení fotografií 6000x4000
Obrazový snímač CMOS
Poměr stran snímku 3:2
Automatické čištění snímače Ne
Poměr stran snímače 3:2
Stabilizátor snímače Ne
Velikost snímače (mm) 22,3 x 14,9mm

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru DIGIC 8

Objektiv

Typ bajonetu Canon EF, Canon EF-S
Stabilizátor optický Ne
Crop faktor 1,6 x

Zaostřování

Počet AF bodů 9
Pomocné světlo AF Pomocí blesku

Nastavení expozice

Způsob měření expozice Zónové, Středové, Bodové, Matrix
Korekce expozice ± 5 EV po 1/3 EV
Blokování AE Ano
ISO - minimální citlivost 100
ISO - maximální citlivost 25600

Závěrka

Typ závěrky Mechanická závěrka
Nejdelší expoziční čas 30
Nejkratší expoziční čas 1/4000
Bulb Ano

Fotografování

Expoziční režimy Auto, P, A (Av), M, S (Tv)
Histogram Ano
Rychlost sériového snímání 5 sn./s
Prodleva samospouště 10, 2
Scénické režimy Automatický, Standardní, Portrét, Krajina, Jemný detail, Neutrální, Věrný, Černobílý, Uživatelem definovaný (3×)
Panorama Ne
HDR Ano
Datové razítko Ano

Vyvážení bílé

Vyvážení bílé barvy Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace

Hledáček

Typ hledáčku Optický
Pokrytí hledáčku 95 %
Dioptrická korekce -3 až +1
Zvětšení hledáčku 0,87 x

LCD

Velikost displeje 3 "
Rozlišení displeje 1040000
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ano
Výklopný displej Ano
Stavový displej Ne

Blesk

Vestavěný blesk Ano
Synchronizační čas blesku (X-sync) 1/250
Korekce zábleskové expozice ± 2 EV po 1/3 EV, ± 2 EV po 1/2 EV
Možnost připojení externího blesku Ano, hot-shoe
Dálkové řízení extreního blesku Ne
Vysokorychlostní synchronizace blesku Ano
Výstup na studiový blesk (x kontakt) Ne

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC (UHS-I)
Formáty souborů MP4, JPEG, RAW
Rozlišení videa 4K UHD (3840x2160)
Audiozáznam Ano
Zvuková poznámka Ne
Bracketing Ano
Časosběrné snímání Ano
Počet audio kanálů 1.0
Integrovaný GPS Ne
Video formát H.264, MP4
Stereo zvuk Ano

Obecné

České menu Ano

Rozhraní a napájení

Dálková spoušť Kabelová, Ano
Wi-Fi Ano
Výdrž baterie (sn.) 1700 snímků
Nabíječka a akumulátor v ceně Ano
Rozhraní mini HDMI, vstup na mikrofon
Typ akumulátoru LP-E17
Způsoby napájení Akumulátor
LAN Ne

Fyzikální specifikace

Materiál těla Hliník
Rozměry v mm 122,4 × 92,6 × 69,8
Hmotnost 449 g
Barva bílá, černá, stříbrná
Utěsnění (prach/vlhkost) Ne

Ostatní

Číslo produktu 3454C001
Příslušenství v balení Oční mušle Ef Kryt fotoaparátu R-F-3 Široký řemen EW-400D-N Nabíječka baterií LC-E17E Bateriový zdroj LP-E17 Napájecí kabel Sada uživatelské příručky
Značka Canon

Ke stažení

Návod - Canon 250D CZ

Zobrazit popis a parametry

Doporučené příslušenství

Doporučené příslušenství

Všechno příslušenství