Recenze Canon EOS 700D tělo

Martin Lukeš

Martin Lukeš • 30. 04. 2013

Klady a zápory

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • rozlišneí 18Mpx
  • ISO 100-25.600
  • hybridní systém AF fáze/detekce
  • 9 křížových AF bodů
  • ergonomie a ovládání
  • dotykové ovládání LCD
  • otočný a výklopný LCD
  • FULL HD vide (stereo)
  • režim HDR

Co se nám nelíbí

  • 95% pokrytí hledáčku

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky vytvořené s pomocí Canon EOS 700D tělo od členů naší Galerie

Zobrazit fotky z Canon EOS 700D tělo v Galerii

Snímky vytvořené s pomocí Canon EOS 700D tělo

Ukázková videa

Ukázková videa

Představení Canon EOS 700D tělo

Představení Canon EOS 700D tělo

Canon EOS 700D

Po necelém roce uvádí společnost Canon nástupce digitální zrcadlovky pro pokročilejší hobby fotografy Canon EOS 650D. Ti kdo čekali od novinky něco převratného, jsou asi trochu zklamáni, protože se v tomto případně nejedná o nástupce revolučního, ale spíše evolučního. Na první pohled se dokonce může zdát, že se jedná o totožné modely. Pár vylepšení ale sedmistovka déčko určitě má.

Základní charakteristika

  • rozlišení 18Mpx
  • senzor CMOS APS-C Hybrid AF II
  • procesor DiG!C 5
  • sériové snímání 5sn./s
  • ISO 100-12.800 (25.600 rozšířené)
  • dotykový, výklopný a otočná LCD Clear View II
  • rozlišení LCD 1 040 000 bodů
  • 14 bitový RAW
  • FULL HD video 1920x1080 / 30fps
  • hybridní systém AF systém detekce/fáze
  • 9 ostřících bodů, všechny křížové


Canon EOS 700D je tedy pokročilá digitální zrcadlovka, která by měla uspokojit většinu amatérských a rodinných fotografů. Rozlišení 18Mpx je přijatelný kompromis mezi obrazovou kvalitou a hladinou šumu při vyšších citlivostech. Podle exaktních testů, které jsem si udělal, má šum i při maximálních hodnotách ISO 3 200, 6 400, 12 800 a 25 600 monochromatický charakter a na snímcích se neobjevují žádné barevné mapy, jak známe z historie. Hranová ostrost se začne ztrácet až od ISO 3 200 a i tak jde o velmi postupný proces. Pro formát snímku A4 při tiskové kvalitě 300dpi je bez problému použitelné ISO 12 800 a při pohlednicovém formátu 10x15cm / 300dpi i rozšířené ISO 25 600. Využít lze navíc i 14 bitový formát RAW, kde se dá šum dodatečně ještě redukovat v PC.

Díky hybridnímu systému automatického ostření, rychlostí sériového snímání  5sn./s a 9 křížovým AF bodů, lze tedy tuto zrcadlovku bez problému použít i pro reportážní a dokumentární fotografie v náročnějších světelných podmínkách. V kombinaci s objektivy typu STM, lze všechny tyto výhody používat i při natáčení videa, které je samozřejmě v rozlišení FULL HD a ve stereu.

Velkým trendem je ovládání pomocí dotykového displeje, které nechybí ani u této moderní zrcadlovky. Displej má rozlišení 1 040 000 obrazových bodů a dá se nejenom vyklápět, ale také otáčet kolem své osy. Díky tomu lze pohodlně fotografovat i z různých nestandardních poloh jako od země, nad hlavou, od pasu, nebo za roh.

Fotoaparát se dočkal také několika kosmetických úprav. Mnohem příjemnější je povrchová úprava pogumování těla, díky kterému zrcadlovka drží v ruce opravdu příjemně a neklouže. Z otočného voliče zmizel doraz, takže s ním lze volně protáčet o 360°. Navíc na něm přibyl režim SCN, pod kterým najdete scénické režimy, které už se na něj nevešly. Jasně vymezeny jsou pokročilejší programy P, Tv, Av a M a nechybí ani automatické volby Auto+ a Kreativní automatika (CA).

Během testu se mi opět potvrdilo, že značka Canon klade velký důraz na uživatelsky příjemné a intuitivní ovládání a i uspořádání tlačítek na těle fotoaparátu je řešeno tak, aby byly co nejdostupnější a ovládání bylo efektivní a pohotové.

Celkově tedy mohu shrnout, že přístroj naprosto splňuje dnešní standardy a to jak v technických parametrech, tak v obrazovém výstupu a mohu ho doporučit každému, kdo hledá zrcadlovku střední třídy v rozumném poměru cena / výkon.

Megapixel videorecenze Canon EOS 700D tělo

Megapixel videorecenze Canon EOS 700D tělo

Hodnocení zákazníků (8)

Hodnocení zákazníků (8)

4.75

Ověřený zákazník
Tomáš Budík, 30.12.2015

5

Ověřený zákazník
Tomáš Martínek, 28.12.2015

5

Skvělý

Ověřený zákazník
Luboš Černý, 26.09.2015

5

Ověřený zákazník
Lumír Jiříček, 06.12.2014

4

Zcela splnil očekávání

Ověřený zákazník
Václav Dvořák, 28.11.2014

5

Naprosto super!

Ověřený zákazník
Markéta Štipská, 05.10.2014

5

splňuje očekávání, nezklamalo nic podstatného

Ověřený zákazník
Jaroslav Sochůrek, 04.06.2014

4

S fotoaparátem jsem spokojen (přecházel jsem na lepší). Osobně dávám přednost značce Canon - nejvíce mi vyhovuje (zkoušel jsem i jné značky. Všechna má očekávání splnil. Uspořádání ovládacích prvků je, jak je u této značky zvykem, přehledné a "v dosahu". Na rozdíl od starších modelů je fotoaparát lehčí, což jistě ocení nejen turisté-chodci. Obrazová kvalita fotografií je výborná. K tomu, alespoň zatím, nemám žádné výhrady. Krátce a dobře, je to kvalitní přístroj za přiměřenou cenu.

Ověřený zákazník
Evžen Barnoki, 21.05.2014

5

Porovnání obrazové kvality

Porovnání obrazové kvality

Popis a parametry

Popis a parametry

Canon EOS 700D je nástupcem zrcadlovky EOS 650D s obrazovým senzorem CMOS APS-C Hybrid AF II s rozlišením 18 megapixelů a obrazovým procesorem DIGIC 5, které zaručují superjemné rozlišení a umožňují pořizování fotografií s plnými barvami a detaily. Zrcadlovka EOS 700D umožňuje fotografovat rychlostí 5 snímků za sekundu, což z ní dělá ideální fotoaparát pro fotografování rychlých akcí nebo portrétů rodiny a přátel. Nativní ISO v rozsahu 100 až 12 800 usnadňuje zachycení všech detailů i za horších světelných podmínek.

  • 18megapixelový snímač CMOS18megapixelový snímač CMOS
  •  
  • Skvělé snímky za slabého osvětleníSkvělé snímky za slabého osvětlení
  •  
  • Fotografování vysokou rychlostíFotografování vysokou rychlostí
  •  
  • Filmy se souvislým AFFilmy se souvislým AF
  •  
  • Velký a jasný dotykový displej pro čisté zobrazeníVelký a jasný dotykový displej pro čisté zobrazení
  •  
  • Výkonné zpracování obrazu procesorem DIGICVýkonné zpracování obrazu procesorem DIGIC
  •  
  • Otočný displej pro kreativní vytváření kompozicOtočný displej pro kreativní vytváření kompozic
  •  
  • Úžasné filmy v rozlišení 1080pÚžasné filmy v rozlišení 1080p
  •  
  • Automaticky analyzuje scénu a vybere nevhodnější nastaveníAutomaticky analyzuje scénu a vybere nevhodnější nastavení
  •  
  • Průvodce funkcí ve fotoaparátu, díky kterému se vše snadno naučítePrůvodce funkcí ve fotoaparátu, díky kterému se vše snadno naučíte
  •  
  • Používejte ve svých snímcích efekty kreativních filtrůPoužívejte ve svých snímcích efekty kreativních filtrů
  •  
  • Zajišťuje správně exponované snímky za všech světelných podmínekZajišťuje správně exponované snímky za všech světelných podmínek
  •  
  • Dodejte snímkům požadovaný vzhled v režimech základní zónyDodejte snímkům požadovaný vzhled v režimech základní zóny
  •  
  • Výběr bodů AF pro kreativní možnosti vytváření kompoziceVýběr bodů AF pro kreativní možnosti vytváření kompozice
  •  
  • Dálkově ovládejte blesky Speedlite z vašeho fotoaparátuDálkově ovládejte blesky Speedlite z vašeho fotoaparátu
  •  
  • Snadné vytváření poutavých filmůSnadné vytváření poutavých filmů

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Digitální zrcadlovka (DSLR)
Podle použití Pro začátečníky

Obrazový snímač

Formát snímače APS-C
Rozlišení 18 Mpx
Rozlišení fotografií 5184x3456, 5184x2912, 2304x2304, 3456x2304, 3072x2304, 3456x1944, 4608x3456, 3456x3456, 2304x1728
Obrazový snímač CMOS
Poměr stran snímku 16:9, 1:1, 3:2, 4:3
Automatické čištění snímače Ano
Poměr stran snímače 3:2
Stabilizátor snímače Ne
Velikost snímače (mm) 22,3 x 14,9

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru DIGIC V

Objektiv

Typ bajonetu Canon EF, Canon EF-S
Crop faktor 1,6 x

Zaostřování

Počet AF bodů 9
Pomocné světlo AF Ano

Nastavení expozice

Způsob měření expozice Zónové, Středové, Bodové
Korekce expozice ± 5 EV po 1/2 EV, ± 5 EV po 1/3 EV
ISO - minimální citlivost 100
ISO - maximální citlivost 12800

Závěrka

Typ závěrky Mechanická závěrka / elektronická závěrka
Nejdelší expoziční čas 30
Nejkratší expoziční čas 1/4000
Bulb Ano

Fotografování

Expoziční režimy Auto, P, A (Av), M, S (Tv)
Histogram Ano
Rychlost sériového snímání 5 sn./s
Prodleva samospouště 10, 2
Scénické režimy Automatický inteligentní scénický (fotografie a video), Bez blesku, Kreativní automatický, Portrét, Krajina, Detail, Sport, Scény (Noční portrét, Noční scéna bez stativu, Podvícení displeje s vysokým dynamickým rozsahem), Programová automatická expozice,
3D režim Ne
HDR Ano

Vyvážení bílé

Vyvážení bílé barvy Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace

Hledáček

Typ hledáčku Optický
Pokrytí hledáčku 95 %
Dioptrická korekce -3 až +1
Zvětšení hledáčku 0,85 x

LCD

Velikost displeje 3 "
Rozlišení displeje 1040000
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ano
Výklopný displej Ano
Stavový displej Ne

Blesk

Vestavěný blesk Ano
Synchronizační čas blesku (X-sync) 1/200
Korekce zábleskové expozice - 3 EV až + 1 EV po 1/3 EV
Možnost připojení externího blesku Ano, hot-shoe, Bezkontaktní ovládání blesku
Dálkové řízení extreního blesku Ano
Vysokorychlostní synchronizace blesku Ano

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC (UHS-I)
Formáty souborů JPEG, MOV, RAW
Rozlišení videa Full HD (1920×1080)
Audiozáznam Ano
Zvuková poznámka Ano
Bracketing Ano
Počet audio kanálů 2.0
Integrovaný GPS Ne
Stereo zvuk Ano

Obecné

České menu Ano

Rozhraní a napájení

Dálková spoušť Kabelová, Bezdrátová
Výdrž baterie (sn.) 440 snímků
Rozhraní USB, HDMI
Typ akumulátoru LP-E8
Způsoby napájení Akumulátor

Fyzikální specifikace

Materiál těla Nerezová ocel, Plast
Rozměry v mm 133 x 100 x 79
Hmotnost 580 g
Barva černá
Utěsnění (prach/vlhkost) Ne

Ostatní

Číslo produktu 8596B023
Ocenění DP Review - Silver award
Značka Canon

Zobrazit popis a parametry

Doporučené příslušenství

Doporučené příslušenství

Všechno příslušenství