Recenze Canon EOS 70D tělo

Martin Lukeš

Martin Lukeš • 04. 10. 2013

Klady a zápory

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • Rozlišení 20Mpx
  • ISO 12800
  • rozšíření ISO 25600
  • výklopný a otočný LCD
  • dotykové ovládání
  • HDR
  • 19 křížových AF bodů
  • Wi-Fi

Co se nám nelíbí

  • nemá 100% pokrytí hledáčku
  • nemá GPS

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky vytvořené s pomocí Canon EOS 70D tělo od členů naší Galerie

Zobrazit fotky z Canon EOS 70D tělo v Galerii

Snímky vytvořené s pomocí Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/160 s
Clona: f/5,6
ISO: 100
Ohnisko: 27 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/320 s
Clona: f/5,6
ISO: 100
Ohnisko: 91 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/125 s
Clona: f/6,3
ISO: 100
Ohnisko: 81 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/100 s
Clona: f/13
ISO: 100
Ohnisko: 50 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/125 s
Clona: f/5,6
ISO: 200
Ohnisko: 91 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/60 s
Clona: f/4
ISO: 250
Ohnisko: 24 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/160 s
Clona: f/4
ISO: 250
Ohnisko: 27 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/100 s
Clona: f/5,6
ISO: 400
Ohnisko: 76 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/60 s
Clona: f/5
ISO: 500
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/100 s
Clona: f/5
ISO: 640
Ohnisko: 50 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/100 s
Clona: f/5
ISO: 640
Ohnisko: 59 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/80 s
Clona: f/4
ISO: 1000
Ohnisko: 27 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/60 s
Clona: f/4,5
ISO: 1250
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/80 s
Clona: f/5
ISO: 2000
Ohnisko: 50 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/60 s
Clona: f/5,6
ISO: 2500
Ohnisko: 97 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/40 s
Clona: f/4
ISO: 5000
Ohnisko: 24 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1,6 s
Clona: f/4,5
ISO: 100
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 0,4 s
Clona: f/4,5
ISO: 400
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/5 s
Clona: f/4,5
ISO: 800
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/10 s
Clona: f/4,5
ISO: 1600
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/20 s
Clona: f/4,5
ISO: 3200
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/40 s
Clona: f/4,5
ISO: 6400
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/80 s
Clona: f/4,5
ISO: 12800
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Exp. Čas: 1/160 s
Clona: f/4,5
ISO: 25600
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Canon EOS 70D tělo

Ukázková videa

Ukázková videa

Představení Canon EOS 70D tělo

Představení Canon EOS 70D tělo

Letos je to již deset let, co se společnost Canon jako z prvních tradičních výrobců fotoaparátů rozhodla nabídnout digitální zrcadlovku amatérům a nadšeným hobby fotografům. Do té doby to byla výhradně profesionální záležitost a tomu samozřejmě odpovídali i ceny. V současné době se přístroje této značky děli na amatérské profesionální, ale přibyla ještě kategorie „pokročilejší“, nebo „náročnější“ amatéři. A právě do té patří nová digitální zrcadlovka Canon EOS 70D.

Jak již dvouciferné číslo v názvu napovídá, jde o nástupce modelu Canon EOS 60D a historicky dalších úspěšných modelů, jakými byli EOS 50D, EOS 40D atd.

Ke klíčovým vlastnostem fotoaparátu patří snímač formátu APS-C s rozlišení 20,2Mpx, duální autofokus, který dokáže plynule ostřit nejen při fotografování, ale také při nahrávání videa, nebo sériové snímání 7sn./s, což ocení především fotografové dynamických scén, jako jsou děti, zvířata, nebo sport. K dalším vychytávkám patří výklopný a otočný LCD displej, díky kterému lze fotografovat a natáčet i z nestandardních poloh a který lze navíc ovládat dotykem prstu. Náročnější uživatelé pak jistě ocení 19 křížových AF bodů, možnost dálkového ovládání blesků Speedlite a komunikaci fotoaparátu prostřednictvím bezdrátového rozhraní Wi-Fi. Díky němu lze nejen sdílet snímky, ale také fotoaparát ovládat na dálku.

Porovnání  fotoaparátů Canon EOS 60D a Canon EOS 70D

 

Canon EOS 60D

Canon EOS 70D

rozlišení

17,9 Mpx

20,2 Mpx

Citlivost ISO

6 400

12 800

Rozšířené ISO

12 800

25 600

Displej

Otočný/výklopný

Otočný/výklopný/dotykový

Pokrytí hledáčku

96%

98%

HDR

Ne

Ano

Počet křížových AF bodů

9

19

Dynamický rozsah

11,5 EV

11,6 EV


Během testování se potvrdilo, že ergonomie, uspořádání menu i klíčových ovládacích prvků, jsou navrženy tak aby byly co nejvíce intuitivní. Jak struktura menu, tak tlačítko rychlého přístupu (Q) k nejpoužívanějším hodnotám zůstaly zachovány a tudíž se nemůže stát, že by měl někdo problém s přechodem ze staršího modelu.

Díky jednotlivým funkcím je Canon EOS 70D univerzálním fotoaparátem pro velmi široký okruh fotografů, kteří již vědí co, chtějí a preferují nejen technické parametry, ale také obrazovou kvalitu. Ta je velmi dobrá i při vyšších citlivostech ISO, kdy hladina šumu není tak vysoká, aby zničila celý záběr.

Vysoké ISO jistě ocení především ti, které fotografují za zhoršených světelných podmínek, což mohou být jak běžné rodinné fotografie, nebo nejrůznější reportáže a dokumentární záběry. Rychlost sériové snímání zase nahrává akčnějším fotografů, kteří fotí například sport, zvířata, děti, nebo jiné rychlejší scény. Video s vysokým FULL HD rozlišením, průběžné doostřování a výklopný displej zase uvítají milovníci natáčení filmu a vyšší dynamický rozsah, nebo funkci HDR uvítají především milovníci krajinek.

Megapixel videorecenze Canon EOS 70D tělo

Megapixel videorecenze Canon EOS 70D tělo

Hodnocení zákazníků (17)

Hodnocení zákazníků (17)

4.6471

Spokojenost

Ověřený zákazník
Jindřich Šaur, 15.12.2016

5

Ověřený zákazník
Miroslav Ujbányai, 11.04.2016

5

Pecka, děkuji.

Ověřený zákazník
Petr Pulec, 26.01.2016

5

Fotí na jedničku, v testoch kritizovali komplikované menu. Vôbec to nie je pravda, obsluha je excelentná. Perfektne sadne do ruky, je veľmi rýchly. Je to asi najlepší foťák na svete v pomere cena - kvalita. Nie som profesionál, ale keď ho mám v ruku, cítim sa tak:)

Ověřený zákazník
Zsolt Čery, 04.09.2015

5

Ověřený zákazník
Martin Kučerák, 14.08.2015

5

Pouzivam s canon 70-200 usm bez IS. Rychle ostri a kvalita fotek prefektni. :)

Ověřený zákazník
Jiří Bešťák, 05.07.2015

3

Ověřený zákazník
Pavel Daněk, 01.07.2015

5

Canon 70D je pro mě dobrým přítelem, který nabízí skvělé služby. Když přeskočím nadstandardy jako je WiFi, a výklopný dotykový display musím pochválit 19 zaostřovacích bodů, funkci HDR a přídavný (horní) display, který je pro mě hodně důležitý. Přehlednost ovládání a jeho ergonomie je udělaná pro lidi a nic nezadávám "krkolomně". Přehledné menu potěší každého. Kupodivu i bez batery-gripu se drží velice dobře. Pochvala patří jak rychlosti ostření tak rychlosti při sekvenci - téměř 7sn/s. Možnost ovládání na dálku díky rozhraní wifi přes jakýkoliv smartphone posouvá 70D kupředu. 70D opravdu doporučuji všem zapáleným fotografům, kde rozumnou cenu vyvažuje kvalita v této třídě fotoaparátů. Fotoaparátu bych nevytkl nic, protože za tu cenu je pro mě víc než skvělý.

Ověřený zákazník
Svatoslav Kašpárek, 17.06.2015

5

Ověřený zákazník
Zdeněk Koutný, 10.06.2015

4

Ověřený zákazník
Hana Videnková, 06.05.2015

4

zatím spokojenost, stále se seznamuji, přechod z 50D je pomalý, síla zvyku s tlačítky se těžko překonává, co se týká obrazové kvality postup o level výše

Ověřený zákazník
Pavel Šťastný, 29.04.2015

5

Spokojenost maximální.

Ověřený zákazník
Vladimír Žůrek, 27.02.2015

5

Ověřený zákazník
Petr Baďuřík, 22.10.2014

4

Ověřený zákazník
Jiří Strašák, 25.06.2014

5

Dobrý den, vlastním dvě zrcadlovky Canon EOS 600D a EOS 70D .Používám při focení obě ale přednost dávám 70D. Je to úžasný přístroj za rozumnou cenu. Oceňuji hlavně jeho rychlost, výborné ovládání, a naprosto úžasné ostření. Musím ale zmínit i ten fakt že se tento přístroj opravdu nádherně drží v ruce. 600D je na tom podstatně hůře. Akumulátor u 70D vydrží velmi dlouho v provozu. Ale na dlouhé cesty mám vždy náhradní. Canon EOS 70D mohu všem zájemcům co berou fotografii trochu vážně ,jen doporučit. V červnu se má začít prodávat nový širokáč od Canonu - Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM. Tak mám dilema. Nevím pro který objektiv se mám rozhodnout ? Protože se mi velmi zamlouvá i tento objektiv - Tokina AT-X 116 PRO DX II . Každopádně jeden z nich to bude určitě. A z cela určitě ho budu kupovat u Vaší společnosti. Přeji Vám hezký den. Václav Cháb

Ověřený zákazník
Václav Cháb, 17.05.2014

5

Velká spokojenost, obrazová kvalita super !!! video super !!!! vše super !!! rychlejší než blesk. Při vysokém ISO nízký šum.

Ověřený zákazník
Michal Zitterbart, 16.05.2014

5

Ověřený zákazník
Tomáš Bydžovský, 14.02.2014

4

Porovnání obrazové kvality

Porovnání obrazové kvality

Popis a parametry

Popis a parametry

Canon EOS 70D je vybaven novým APS-C CMOS snímačem o rozlišení 20,2 Mpx. EOS 70D je první digitální zrcadlovkou vybavenou duální CMOS AF technologií, která nabízí plynulé a přesné automatické zaostřování v režimu Live View a při natáčení Full HD videa rychlostí až 30sn./s. a HD videa až 60sn./s. Další předností této zrcadlovky je integrovaný Wi-fi modul pro sdílení i dálkovou správu, optický hledáček s pokrytím 98% obrazového pole a 3" výklopný dotykový LCD displej Clear View II.

  • 20,2megapixelový snímač CMOS20,2megapixelový snímač CMOS
  •  
  • Filmy s plynulým a nepřetržitým AFFilmy s plynulým a nepřetržitým AF
  •  
  • Fotografování vysokou rychlostíFotografování vysokou rychlostí
  •  
  • 19 křížových AF bodů pro přesné sledování objektů19 křížových AF bodů pro přesné sledování objektů
  •  
  • Otočný displej pro kreativní vytváření kompozicOtočný displej pro kreativní vytváření kompozic
  •  
  • Velký a jasný dotykový displej pro čisté zobrazeníVelký a jasný dotykový displej pro čisté zobrazení
  •  
  • Výkonné zpracování obrazu procesorem DIGICVýkonné zpracování obrazu procesorem DIGIC
  •  
  • Skvělé snímky za slabého osvětleníSkvělé snímky za slabého osvětlení
  •  
  • Úžasné filmy v rozlišení 1080pÚžasné filmy v rozlišení 1080p
  •  
  • Sdílejte snímky a ovládejte fotoaparát prostřednictvím Wi-FiSdílejte snímky a ovládejte fotoaparát prostřednictvím Wi-Fi
  •  
  • Přizpůsobte si zobrazení hledáčkuPřizpůsobte si zobrazení hledáčku
  •  
  • Vyrovná fotoaparát pro dosažení rovných horizontůVyrovná fotoaparát pro dosažení rovných horizontů
  •  
  • Zajišťuje správně exponované snímky za všech světelných podmínekZajišťuje správně exponované snímky za všech světelných podmínek
  •  
  • Dálkově ovládejte blesky Speedlite z vašeho fotoaparátuDálkově ovládejte blesky Speedlite z vašeho fotoaparátu
  •  
  • Kreativní kombinování snímkůKreativní kombinování snímků
  •  
  • Úprava a zpracování snímků typu RAW ve fotoaparátuÚprava a zpracování snímků typu RAW ve fotoaparátu

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Digitální zrcadlovka (DSLR)
Podle použití Pokročilý

Obrazový snímač

Formát snímače APS-C
Rozlišení 20,2 Mpx
Rozlišení fotografií 5472x3648
Obrazový snímač CMOS
Poměr stran snímku 16:9, 1:1, 3:2, 4:3
Automatické čištění snímače Ano
Poměr stran snímače 3:2
Stabilizátor snímače Ne
Velikost snímače (mm) 22,5 x 15

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru DIGIC V

Objektiv

Typ bajonetu Canon EF, Canon EF-S
Crop faktor 1,6 x

Zaostřování

Počet AF bodů 19
Pomocné světlo AF Ano

Nastavení expozice

Způsob měření expozice Zónové, Středové, Bodové
Korekce expozice ± 5 EV po 1/2 EV, ± 5 EV po 1/3 EV
ISO - minimální citlivost 100
ISO - maximální citlivost 25600

Závěrka

Typ závěrky Mechanická závěrka
Nejdelší expoziční čas 30
Nejkratší expoziční čas 1/8000
Bulb Ano

Fotografování

Expoziční režimy Auto, P, A (Av), M, S (Tv)
Histogram Ano
Rychlost sériového snímání 7 sn./s
Scénické režimy Portrét, Krajina, Detail, Sport, Noční portrét, Noční scéna z ruky, Ovládání HDR podsvětlení
HDR Ano

Vyvážení bílé

Vyvážení bílé barvy Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace

Hledáček

Typ hledáčku Optický
Pokrytí hledáčku 98 %
Dioptrická korekce -3 až +1
Zvětšení hledáčku 0,95 x

LCD

Velikost displeje 3 "
Rozlišení displeje 1040000
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ano
Výklopný displej Ano
Stavový displej Ano

Blesk

Vestavěný blesk Ano
Synchronizační čas blesku (X-sync) 1/250
Možnost připojení externího blesku Ano, hot-shoe
Dálkové řízení extreního blesku Ano

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC (UHS-I)
Formáty souborů JPEG, MPEG-4, RAW
Rozlišení videa Full HD (1920×1080)
Audiozáznam Ano
Zvuková poznámka Ano
Počet audio kanálů 2.0
Integrovaný GPS Ne
Video formát H.264
Stereo zvuk Ano

Obecné

České menu Ano

Rozhraní a napájení

Dálková spoušť Bezdrátová
Wi-Fi Ano
Výdrž baterie (sn.) 920 snímků
Nabíječka a akumulátor v ceně Ano
Rozhraní USB, HDMI
Typ akumulátoru LP-E6
Způsoby napájení Akumulátor

Fyzikální specifikace

Materiál těla Kov
Rozměry v mm 139x104x79
Hmotnost 755 g
Barva černá
Utěsnění (prach/vlhkost) Ano

Ostatní

Číslo produktu 8469B029AA
Příslušenství v balení krytka těla,baterie LP-E6, nabíječka, oční mušle, popruh, USB kabel
Ocenění TIPA 2014
Značka Canon

Ke stažení

Návod - Canon EOS 70D (PDF)

Zobrazit popis a parametry