Recenze Canon EOS 80D + Sigma 17-50 mm f/2,8 EX DC OS HSM!

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky zachycené s pomocí Canon EOS 80D + Sigma 17-50 mm f/2,8 EX DC OS HSM

Hodnocení zákazníků (11)

Hodnocení zákazníků (11)

Ověřený zákazník
Martin Štefka, 31.08.2019

5

Vynikající přesně co potřebuji

Ověřený zákazník
Aleš Palát, 18.08.2019

5

Ověřený zákazník
Jan Franta, 10.07.2019

5

Ověřený zákazník
Václav Šesták, 27.06.2019

5

Zatím se s ním seznamuji. Dle dosud vyzkoušených funkcí si myslím, že bude vyhovovat mým potřebám. Jeho kvality ve větším rozsahu vyzkouším až na prac. cestách a dovolené.

Ověřený zákazník
Jaroslav Haluza, 18.03.2019

4

Ověřený zákazník
Jakub Janata, 26.10.2018

5

Ověřený zákazník
Vojtěch Halamíček, 19.08.2018

3

Parádní APSC zrcadlovka, bez chyby, spolehlivá. Jsem plně spokojen

Ověřený zákazník
Robert Fizek, 19.08.2018

5

Ověřený zákazník
Tibor Hevesi, 01.08.2018

5

Zatím se stále učím, 8 let jsem fotil s 50D, a to je přece jen trochu jiná práce. Báječně ostří, i když si člověk musí chvíli zvykat na velké množství možných nastavení ostřících bodů; stále ještě nemám vyladěno. Oceňuji zámek nastavení clony v M modu, prakticky přestávám využívat Tv/Av, toto mi stačí a vyhovuje. Zanedbatelná zrnitost v ISO 3200 mne uchvacuje, i 6000 je ještě skoro normálně použitelná hodnota. Fotím často v lese černého psa, opravdu to ocením. Dosud jsem neověřil utěsnění proti vlhkosti a prachu, vloni ve Skotsku mi 50D vypověděla při deštíku službu, na toto jsem zvědav. Video si nechám na dlouhé zimní večery, zatím se kochám focením a jsem spokojen.

Ověřený zákazník
Josef Porkert, 18.05.2017

5

Měl jsem od roku 2010 EOS 50D, pak jsem si ještě nekoupil sedmdesátku i když jsem hodně chtěl a vydržel jsem do prodeje Canon EOS 80D a udělal jsem moc dobře, zatím jsem fotografoval jen s objektivem 18-135 STM a jsem překvapen jak to rychle a přesně ostří, bezvadně se točí filmy, zkrátka tenhle fotoaparát je o několik úrovní výše než moje stará 50. V polovině května jedu fotit do rumunské přírody, tam teprve ho pořádně vyzkouším. Zatím se s fotoaparátem ještě poznávám a zkouším jeho možnosti, je složitější na možnosti nastavení. Při použití širokoúhlého objektivu je na snímku více detailů (24 Mp), fotil jsem již i v klášteře a kostelích s vysokým ISO, nedostatek světla, šum zanedbatelný. Zatím si hovím.

Ověřený zákazník
Karel Ing. Urban, 26.04.2016

5

Popis a parametry

Popis a parametry

Canon EOS 80D je ideální pro pokročilé uživatele, kteří rádi experimentují s různými žánry a styly. Fotoaparát v sobě kombinuje špičkové technologie pro zpracování obrazu včetně nového snímače CMOS s rozlišením 24,2 megapixelů a obrazového procesoru DIGIC 6 s novým systémem automatického zaostřování se 45 křížovými body a s rychlostí fotografování 7 snímků za sekundu. Canon EOS 80D je tedy ideálním fotoaparátem pro vytváření pozoruhodných fotografií i filmů v rozlišení Full HD.

Excelentní ve všech oblastech fotografování i natáčení filmů

Canon EOS 80Dje mimořádně pohotový přístroj, který vyniká při zachycení opravdu čehokoli – od sportovních událostí přes divokou přírodu až po akční záběry. To vše s výjimečnou mírou podrobnosti i u velmi složitých detailů. Nový snímač přináší ohromující čistotu obrazu i maximální volnost pro jeho oříznutí. Fotoaparát EOS 80D využívá nový systém automatického zaostřování se 45 body – všechny jsou křížové – a díky rychlosti kontinuálního snímání 7 snímků za sekundu umožňuje jakoukoli akci doslova zmrazit, a to s naprosto dokonalou přesností. Uživatelé mohou jak pro co nejpřesnější zaostření, tak i při sledování rozsáhlé oblasti pracovat s každým bodem automatického zaostřování zcela samostatně, nebo z nich vytvářet skupiny. Bez ohledu na pozici objektu v záběru tak nová digitální zrcadlovka umožňuje mnohem větší kontrolu nad kompozicí. Hned 27 bodů automatického zaostřování je přitom plně funkčních i při použití objektivů se třídou světelnosti f/8 – menší clona tak nebrání přesnému zaostření ani v těch nejsložitějších podmínkách.

Nový fotoaparát je navržený pro pořizování snímků v různorodých světelných podmínkách – rozsah hodnot citlivosti ISO je 100 až 16 000 s možností rozšíření horní hranice na 25 600 a systém automatického zaostřování je funkční i za měsíčního svitu, tedy při -3 EV. Měřící snímač RGB+IR s 7 560 pixely využívá jak viditelné, tak i infračervené spektrum a umožňuje tak velmi přesnou expozici. Součástí EOS 80D je i technologie detekce blikání, která zajišťuje konzistentní expozici i během snímání při mihotavém osvětlení. Se snížením výskytu teplejších tónů pomáhá i novinka v podobě priority bílé barvy.

Fotoaparát, který se přizpůsobí uživateli 

Canon EOS 80D je perfektně propracovaný kousek a nabízí fotografům vše, co potřebují. Díky instinktivnímu designu s vhodně umístěnými ovládacími prvky mají uživatelé okamžitý přístup k nejpoužívanějším režimům i nastavením a mohou tak ovládání fotoaparátu přizpůsobit svému vlastnímu stylu snímání.

Inteligentní hledáček zobrazuje 100 procent záběru i informace o aktuálních nastaveních. Uživatelé navíc mohou rychle přepnout do režimu živého náhledu, který vše potřebné zobrazuje na dotykovém otočném displeji Clear View LCD II s úhlopříčkou 7,7 cm (3,0 ”). Tento displej je ideální jak pro natáčení v pohybu, tak i pro rychlý přístup k funkcím fotoaparátu.

Kameramanem podle svých představ 

Nový fotoaparát je díky podpoře rozlišení Full HD maximálně flexibilní jak při vytváření obsahu pro video blogy, tak i při natáčení filmů ve stylu produkce profesionálních filmařů. Za snadnou použitelností a vysokou přesností automatického zaostřování i průběžného zaostřování se sledováním stojí jedinečná technologie Canon CMOS AF s dvojitými pixely. Uživatelé navíc mohou rychlost zaostřování i citlivost sledování snadno přizpůsobovat a ovlivňovat systém automatického zaostřování tak, aby maximálně odpovídal jejich vlastnímu filmovému stylu.

Pokročilí kameramani mají jistotu, že jejich záběry budou mít vždy profesionální kvalitu, a to díky kombinaci snímkovací frekvence 60p a formátu MP4, ideální pro zpomalení akce při zachování možností zaostřování. Součástí zrcadlovky EOS 80D jsou navíc vstupy pro sluchátka i mikrofon, které během natáčení umožňují plnou kontrolu nad záznamem zvuku.

Snadné připojení, vzdálené ovládání i sdílení výstupů

Nový EOS 80D přináší uživatelům dostatečnou tvůrčí svobodu s pomocí dálkového snímání prostřednictvím aplikace Canon Camera Connect, která je dostupná pro kompatibilní chytré telefony a tablety. Vestavěná podpora Wi-Fi a NFC umožňuje snadné připojení k chytrému zařízení i přenos fotografií ve formátu JPEG s plným rozlišením. K nové zrcadlovce se navíc uživatelé mohou připojit z osobního počítače i bez použití domácího Wi-Fi routeru a pomocí zařízení Canon Connect Station CS100 rychle a snadno ukládat, prohlížet i sdílet své fotografie a filmy z jednoho místa.

Klíčové vlastnosti fotoaparátu EOS 80D:

  • Rychlá digitální zrcadlovka, která umožňuje zachytit jakoukoli akci
  • Ohromující kvalita fotografií i filmů při snímání v široké škále podmínek
  • Vše potřebné pro zdokonalení fotografického umu
  • Perfektní přístroj pro natáčení filmů
  • Snadné propojení s dalšími zařízeními, snímání a sdílení fotografií i filmů

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Digitální zrcadlovka (DSLR)
Podle použití Pokročilý

Obrazový snímač

Formát snímače APS-C
Rozlišení 24 Mpx
Rozlišení fotografií 6000x4000
Obrazový snímač CMOS
Poměr stran snímku 16:9, 1:1, 3:2, 4:3
Automatické čištění snímače Ano
Poměr stran snímače 3:2
Stabilizátor snímače Ne
Velikost snímače (mm) 22.5 x 15

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru DIGIC VI

Objektiv

Typ bajonetu Canon EF, Canon EF-S
Crop faktor 1,6 x

Zaostřování

Počet AF bodů 45
Pomocné světlo AF Ano

Nastavení expozice

Způsob měření expozice Zónové, Středové, Bodové
Korekce expozice ± 5 EV po 1/2 EV, ± 5 EV po 1/3 EV
Blokování AE Ano
ISO - minimální citlivost 100
ISO - maximální citlivost 25600

Závěrka

Typ závěrky Mechanická závěrka
Nejdelší expoziční čas 30
Nejkratší expoziční čas 1/8000
Bulb Ano

Fotografování

Expoziční režimy Auto, P, A (Av), M, S (Tv)
Histogram Ano
Rychlost sériového snímání 7 sn./s
Prodleva samospouště 10, 2

Vyvážení bílé

Vyvážení bílé barvy Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace

Hledáček

Typ hledáčku Optický
Pokrytí hledáčku 100 %

LCD

Velikost displeje 3 "
Rozlišení displeje 1040000
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ano
Výklopný displej Ano
Stavový displej Ano

Blesk

Vestavěný blesk Ano
Synchronizační čas blesku (X-sync) 1/250
Možnost připojení externího blesku Ano, hot-shoe
Dálkové řízení extreního blesku Ano
Vysokorychlostní synchronizace blesku Ano

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC (UHS-I)
Rozlišení videa Full HD (1920×1080)
Audiozáznam Ano
Časosběrné snímání Ano
Integrovaný GPS Ne
Stereo zvuk Ano

Obecné

České menu Ano

Rozhraní a napájení

Wi-Fi Ano
Výdrž baterie (sn.) 960 snímků
Nabíječka a akumulátor v ceně Ano
Rozhraní USB, HDMI, výstup na sluchátka, vstup na mikrofon
Typ akumulátoru LP-E6N
Způsoby napájení Akumulátor

Fyzikální specifikace

Rozměry v mm 139 x 105 x 79
Hmotnost 730 g
Barva černá
Utěsnění (prach/vlhkost) Ano

Ostatní

Ocenění EISA 2016-2017
Značka Canon

Zobrazit popis a parametry