Recenze Canon PowerShot G7 X Mark II

Klady a zápory

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • Grip
  • Wi-Fi
  • Světelný objektiv

Co se nám nelíbí

  • Výdrž baterie

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky vytvořené s pomocí Canon PowerShot G7 X Mark II od členů naší Galerie

Zobrazit fotky z Canon PowerShot G7 X Mark II v Galerii

Snímky vytvořené s pomocí Canon PowerShot G7 X Mark II

Ukázková videa

Ukázková videa

Představení Canon PowerShot G7 X Mark II

Představení Canon PowerShot G7 X Mark II

Po roce se mi dostal do rukou na recenzi nástupní model Canon PowerShot G7 X Mark II. Sám jsem byl zvědavý o kolik se od svého předchůdce bude lišit a s jakými novinkami přijde. Aparát je osazen novým super rychlým procesorem DIGIC 7, který aparátu umožňuje 8 snímků za vteřinu v kvalitě RAW. Další novinkou je grip, což zásadně vylepšuje ergonomii a dává člověku větší jistotu při držení fotoaparátu. Jednopalcový snímač řadí tento foťák do třídy profesionálních kompaktů, kde má Canon s řadou "G" velkou tradici a své pevné místo na trhu. Ze svého předchůdce si ponechal širokoúhlý objektiv s ohniskem 24-100 mm, se světelnosti F1,8 - F2,8. To Vám dává možnost pořizovat snímky i při zhoršených světelných podmínkách, bez nutnosti použití blesku a zvyšování citlivosti ISO. Byla zde vylepšena výklopnost dotykového displeje, nyní ho lze naklopit i směrem dolů. Od teď Vám neujde snímek ve velkém davu například na koncertech. Na možnost výběru ostřícího bodu dotykem jsem již u té to třídy u Canonu zvyklý. O proti svým konkurentům Panasonic a Sony stále nemá hledáček, což mi přijde trochu škoda. Nový procesor daleko lépe zvládá vyšší ISO. Fotoaparát je díky možnosti zvolit pokročilejší poloautomatické a manuální režimy určen i pokročilejším fotografům mající náročnější požadavky a nároky na výstup. Pokud si nechcete koupit fotoaparát s výměnným objektivem je toto zařízení pro vás ta správná volba.

Hodnocení zákazníků (49)

Hodnocení zákazníků (49)

4.7143

Mám ho pár dní, fotky zatím skvělé, k dokonalosti mu chybí jen hledáček.

Ověřený zákazník
František Jílek, 31.03.2021

5

Super foťáček ale jsem už starší kus tak mám problém propojení s Canon Camera Conet. Ideální by bylůo kdyby byl videonávod na toto propojení. Hezký den Ivo Rosypálek

Ověřený zákazník
Ivo Rosypálek, 10.10.2020

3

Jsem velmi spokojen. Z časových důvodů jsem ve savu zkoumání, co všechno fotoaparát umí. Má moc funkcí a mám v plánu postupně do nich proniknout. Já fotím od svých dětských let. Fotil jsem na černobílý kinofilm, sám jsem filmy vyvolával, zvětšoval, dělal fotografiie. To je historie. Po několiká leté přestávce ve focení už na digitál chytám druhý dech a jako vyložený amatér bych chtěl pokračovat s focením. Mám igelitku kinofilmů a fotek, plno DVD digitálů. Dost zbytečné teorie. Myslím, že jsem si pro začátek získání "fotek nejen z dovolené" pořídíl fotoaparát v dobrém poměru "cena/výkon". Uvidíme.

Ověřený zákazník
Jiří Kadlček, 24.09.2020

3

Ověřený zákazník
Pavel Ježek, 08.08.2020

5

Ověřený zákazník
Josef Klimeš, 16.07.2020

5

Ověřený zákazník
David Tvrdoň, 23.12.2019

5

Ještě je krátká doba na nějaké hodnocení. Doufám že budu spokojen. Valdman

Ověřený zákazník
Drahoslav Valdman, 06.09.2019

4

Ověřený zákazník
Markéta Tomrdlová, 04.09.2019

5

Velice dobrý kompakt.Slušný objektiv s velkou světelností,užitečné funkce (např.rozostřené pozadí,HDR,RAW,aj.).Zkrátka v malém těle výborný aparát.Fotky téměř "zrcadlovkové".

Ověřený zákazník
Bohumil Vomáčka, 03.09.2019

5

Ověřený zákazník
Carmen Langerová, 21.08.2019

5

Ověřený zákazník
Blanka Přibylová, 04.08.2019

5

jsem velmi spokojený mé očekávání bylo splněno foťák dělá velmi hezké obrázky

Ověřený zákazník
petr pluhař, 29.07.2019

4

Vše OK snad jenom baterka by mohla vydržet víc.

Ověřený zákazník
Robert Plsek, 21.07.2019

5

Posledních 10 let jsem používal jenom zrcadlovky, ale již mě nebaví to všechno tahat na dovolenou a tak jsem se rozhodl pro koupi kompaktu, chtěl jsem něco, co opravdu můžu dát do kapsy, takze bezzrcadlo také nebyla volba. Rozhodoval jsem se mezi RX100 a G7X mark II. Po přečtení všech možných recenzí jsem dal spíše na "srdce" a šel do Canonu. Upřímně věděl jsem, že technika šla dopředu, ale byl jsem velmi překvapen z kvality fotografií, ostrosti a hlavně mě překvapilo u portrétů krásně rozmazané pozadí díky delšímu ohnisku a velké světelnosti. Prostě něco, co jsem u kompaktů považoval za sci-fi. Od té doby již zase nosím fotoaparát při každé příležitosti a i když kvality zrcadlovky nedosahuje, tak se ji již dosti blíží. Nutno počítat s tím, že se stále jedná o kompakt, nicméně pokud kompakt je právě to, co hledáte, tento přistroj je skvělá volba!

Ověřený zákazník
Strago Pix, 17.07.2019

5

Ověřený zákazník
Ivan Čejka, 10.07.2019

5

Ověřený zákazník
Veronika Runštuková, 10.07.2019

4

Jsem moc spokojený, fotky z toho lezou nádherný, navzdory mojí neznalosti v nastavení parametrů :-)

Ověřený zákazník
Tomáš Branda, 09.07.2019

5

Jsem velmi spokojený krajina a portrét nemají chybu. Trochu mám problém s makrem ale to se vychytá. Největší plus vidím v tom,že tenhle foťák opravdu nepotřebuje program na úpravu fotek.

Ověřený zákazník
Miloslav Král, 30.06.2019

5

Ověřený zákazník
Pavel Motloch, 27.06.2019

4

Ověřený zákazník
Pavel Jurka, 23.06.2019

5

velmi dobrý foťák

Ověřený zákazník
jiří růžek, 09.06.2019

5

Ověřený zákazník
Věra Molcarová, 28.05.2019

5

Ověřený zákazník
Jiří Kovařčík, 14.05.2019

5

Je to mazlík. Doporučuji náhradní baterii, protože ho člověk nechce dát z ruky. Manuální nastavení s živým náhledem na displeji je potěšením pro každého "fotografa-hračičku". Aneb - to, co vidíte na displeji taky vyfotíte. Při nastavení lze použít jak tlačítka a otočný volič, tak dotykový displej. Ideální je kombinace obojího, např. zaostření dotykem je velmi rychlé (a to jsem se "dotykáčům" u foťáků zarytě vyhýbal a nevěřil jsem jim). Absence hledáčku mi nevadí. Obraz na displeji je použitelný i na přímém slunci. Kvalita fotek je výborná. Úžasná je světelnost objektivu (1.8 - 2.8). Už jsem fotil i florbal večer v tělocvičně za ne příliš intenzivního osvětlení a vše bez blesku (fotky pěkné, ostré, měl jsem většinou nastaveno: čas 1/320, clona 2.8, ISO: 800 - 1600. V hodně špatném světle a protisvětle používám blesk, který má různé možnosti nastavení včetně intenzity záblesku. Vyzkoušel jsem i ovládání přístroje telefonem přes wifi a určitě je to zajímavá možnost, která se občas může hodit. Jinak foťák má spoustu variant nastavení, takže si každý může dost věcí přizpůsobit dle libosti. Funkční tlačítko a hlavně otočný kroužek na objektivu jsou k tomu přímo určeny. Uvidím, jak GX 7 vydrží mé lyžování v kapse bundy a cyklistiku v brašně připnuté pod sedadlem. Zatím maximální spokojenost. Doporučuji.

Ověřený zákazník
Lubor Durda, 08.02.2019

5

Ověřený zákazník
Eva Hanzlová, 22.01.2019

5

Ověřený zákazník
Petr Přibyla, 29.12.2018

5

Ověřený zákazník
Martin Olexíka, 27.12.2018

5

Fotoaparát jsem koupil jako kompakt, který bude možné použít pro domácí focení a focení na rodinných dovolený. Kladně hodnotím: Rychlost, optiku objektivu, čip, dobře použitelný automatický režim, výkon za horších světelných podmínek. Na druhou stranu, má fotoaparát mnoho záporů. Některé jsou dány konstrukcí: vyšší váha, tloušťka, namačkané ovládací prvky. Některé bych ale u takového přístroje nečekal: Špatný chod namáčknutí, chybějící český pokročilý manuál, pouze manuální vyklopení blesku. A asi nejrozporuplnější pocit mám z gripu. I když není špatný, Mohl by být větší, což vy vzhledem k váze prospělo jistotě úchopu. Je to ten pocit, že grip buď padne nebo ne. Zde je ale úchop hodně nejistý. Poslední komplikace je pouzdro. To org. je konstrukčně hloupé a ošklivé. Ostatní, která jsem vyzkoušel, jsou buď velká nebo malá a navíc vždy se fotoaparát do pouzdra špatně vkládal, vzhledem k hranám kolem vystouplého objektivu.

Ověřený zákazník
Martin Lávička, 17.12.2018

3

Fotoaparát je dárek k Vánocům, Bude vyzkoušen až po Štedrém dnu

Ověřený zákazník
Vlastimil Jurka, 03.12.2018

3

Ověřený zákazník
Martin Petrák, 27.11.2018

5

Ověřený zákazník
Radek Fukas, 22.11.2018

5

Zatím jsem neměla moc času více s produktek pracovat. Ale prvotní fotografie a jejich možnosti úpravy jsou super..

Ověřený zákazník
Lucie Wijová, 20.11.2018

5

malý, vhodný na cesty, funkce pro začátečníka i velmi pokročilého, vynikající kvalita obrazu. Nadprůměr ve své kategorii.

Ověřený zákazník
Jaroslav Belák, 19.11.2018

5

Prozatím, velká spokojenost...i díky bonusům v podobě dárků.

Ověřený zákazník
Radim Hovorka, 16.11.2018

5

Ověřený zákazník
Vojtěch Černý, 07.11.2018

5

Ověřený zákazník
Martin Valný, 05.10.2018

4

Canon G7 X Mark II nezůstává nic dlužen všem pochvalným recenzím, je vyjímečný a naprosto skvělý.

Ověřený zákazník
František Lasovský, 29.08.2018

5

Fotky jsou pěkné, ostré a na makro umí krásně rozmazat pozadí. Úžasně ostré fotky při použití zoomu. (kam se v tomto hrabe jeho soupeř Sony DSC RX 100 III). Příjemné ovládání, výhodou je dotykový displej (Sony ho nemá). Ačkoliv je malý, hezky se drží díky úchytu vpředu. Jen jedinou nevýhodou je, že foťák nemá funkci panorama. Každopádně jsem velmi spokojená a kdybych měla volit znovu, opět bych se bez váhání rozhodla pro Canon.

Ověřený zákazník
Natálie Kuntošová, 17.08.2018

5

Naprosto super , excellent..zázrak do dlaně...

Ověřený zákazník
Ladislav David, 01.08.2018

5

Obrazová kvalita plně dostačuje i pro nenáročnou tvorbu. Pracovat lze i s hloubkou ostrosti , jelikož větší snímač a výborná světelnost i na konci, umožňuje např při potretu rozmazat pozadí .Vadí mě dioda, která bliká při samospoušti , Je zbytečně velmi intenzivní a tudíž na vás upozorní široko daleko... Ovládání je ovšem perfektní, vše lze prakticky přizpůsobit potřebám, tak aby jste nemuseli do menu a jakoukoli hodnotu rychle nastavíte. u těchto přístrojů bych zrušil vestavěný blesk, který je stejně vícemene k ničemu a pokročilý fotograf ho stejně nepoužívá . Lepší by byly sáňky. Celkově jsem ale s fotakem velmi spokojený, výsledek je , že již téměř nepoužívám dslr. Vítězí malé rozměry a skladnost..

Ověřený zákazník
Libor Kourek, 27.05.2018

4

Týdenní zkušenost naprosto vynikající, skvěle kreslí i při nočních snímcích,postprocesing obrázků vynikající. Vřele doporučuji i přes vyšší cenu. V kategorii kompaktů by se jen velmi těžko hledal konkurent.

Ověřený zákazník
Zdeněk Hájek, 20.05.2018

5

Ověřený zákazník
Tomáš Ťujík, 20.05.2018

5

Ověřený zákazník
Karel Csorba, 15.05.2018

5

Výborný, je ale potřeba dokoupit kožené pouzdro Canon PS Mark II, zvažte rozšíření sortimentu.

Ověřený zákazník
Jaroslav Holeček, 08.05.2018

5

Ověřený zákazník
Barbora Kudynová, 02.05.2018

5

Ověřený zákazník
Ondřej Mixa, 31.05.2017

5

Skvěle vyvážený poměr cena/výkon/velikost. Radost do kapsy.

Ověřený zákazník
Jiří Jeřábek, 30.10.2016

5

Ověřený zákazník
Pavel Sklenář, 25.05.2016

5

Ověřený zákazník
Hana Vojtová, 14.05.2016

5

Porovnání obrazové kvality

Porovnání obrazové kvality

Jak používat nástroj pro porovnání obrazové kvality?

V náhledech pod hlavní fotografií si můžete vybrat z modelů fotoaparátů, ke kterým máme srovnávací fotografie dostupné. Vzájemně porovnat můžete až 4 fotoaparáty. Posouváním levého horního náhledu si pak volíte výřez v rámci fotografie, na kterém lze srovnat kvalitu vyfoceného objektu. Tento výřez si můžete posouvat taktéž přesouváním obdélníkového výřezu v rámci velké fotografie.

Popis a parametry

Popis a parametry

Canon PowerShot G7 X Mark II je první fotoaparát, který využívá nový procesor Canon DIGIC 7. Díky spojení jednopalcového snímače CMOS s rozlišením 20,1 megapixelů a objektivu se 4,2násobným optickým zoomem nepotřebují uživatelé žádné filtry ani rozsáhlé úpravy pro pořízení fotografií a filmů vhodných ke sdílení, tisku nebo opětovnému zhlédnutí. Díky velmi přesné optice značky Canon, skvělé rychlosti, plně ručnímu ovládání a pokročilé konektivitě je fotoaparát PowerShot G7 X Mark II vhodný pro kohokoli, kdo chce mít vše pod kontrolou a pořizovat snímky svým vlastním způsobem.

digic7 | Megapixel

Skvělé snímky za každého osvětlení

Užijte si nádherné, ostré a čisté snímky v každém světle zásluhou systému HS System, který spojuje podsvětlený 20,1MP snímač CMOS typu 1,0 s mimořádným výkonem zpracování procesoru DIGIC 7

.optika canon | Megapixel

Úžasně přesná optika

Úžasně přesná optika Canon s objektivem 24 mm s vysokou světelností f/1,8–2,8, 4,2× optickým zoomem a rozsahem citlivosti ISO až do ISO 12800 zajišťuje jedinečné snímky v každé situaci.

stabilizator | Megapixel

Výkonný optický stabilizátor obrazu

Pořizujte nádherně ostré fotografie a stabilní filmy zásluhou inteligentního optického stabilizátoru obrazu s rozsahem 4 EV a technologií Dual Sensing IS.

Zdokonalené zpracování

Pořizujte vysoce kvalitní snímky typu JPEG v obtížných podmínkách se slabým osvětlením zásluhou vybroušeného zpracování procesorem DIGIC 7 a zažijte korekci lomu světla a funkci Auto Lighting Optimizer (Automatická optimalizace jasu) přímo ve fotoaparátu jako u řady EOS.

holka v zlutem | Megapixel

Neomezená kreativita

Vyjádřete se bezmeznými způsoby pomocí kreativního ovládání clony, rychlosti závěrky a citlivosti ISO v režimu Film ručně.

Ostré zaostření

Dosáhněte ručně dokonale ostrého zaostření s funkcí zvýraznění obrysů při ručním zaostřování nebo použijte funkci AF dotykem ke změně zaostřovací vzdálenosti pro film podle fyzické vzdálenosti objektu.

dotykove ostren | Megapixel

Stabilní filmové záznamy, dokonce i při pohybu

Pořiďte neuvěřitelně stabilní filmový záznam při plném zoomu, dokonce i při sledování rychle se pohybujících objektů nebo za pohybu, zásluhou pětiosého pokročilého dynamického IS, který působí proti rozhýbání fotoaparátu, a automatické vodováhy zajišťující rovné horizonty.

stabilizace videa | Megapixel

Profesionální kvalita

Snímejte pohodlně filmy Full HD 60p v profesionální kvalitě s kreativní flexibilitou proměnné rychlosti snímání zahrnující 24, 25, 30, 50 a 60 sn./s.

kvalita | Megapixel

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Kompakt
Podle použití Rodinný, Výkonný

Obrazový snímač

Formát snímače 1" / CX
Rozlišení 20 Mpx
Rozlišení fotografií 5472x3648
Obrazový snímač BSI-CMOS
Poměr stran snímku 16:9, 3:2, 4:3
Poměr stran snímače 3:2
Stabilizátor snímače Ne
Velikost snímače (mm) 13.2 x 8.8

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru DIGIC VII

Objektiv

Optický zoom 4,2 x
Digitální zoom 4
Ohnisková vzdálenost (eqv. 35mm) 24-100
Minimální ohnisková vzdálenost 24 mm
Maximální ohnisková vzdálenost 100 mm
Světelnost objektivu - nejkratší ohnisko (F) 1,8
Světelnost objektivu - nejdelší ohnisko (F) 2,8
Typ stabilizátoru Optický
Stabilizátor optický Ano
3D objektiv Ne

Zaostřování

Minimální zaostřovací vzdálenost 5 cm
Makro od 5 cm
Počet AF bodů 31
Pomocné světlo AF Ano
Možnost použít předsádkové čočky Ne
Manuální ostření Ano

Nastavení expozice

Způsob měření expozice Zónové, Středové, Bodové
Korekce expozice ± 3 EV po 1/3 EV
Blokování AE Ano
ISO - minimální citlivost 125
ISO - maximální citlivost 12800

Závěrka

Nejdelší expoziční čas 30
Nejkratší expoziční čas 1/2000

Fotografování

Expoziční režimy Auto, P, A (Av), M, S (Tv)
Rychlost sériového snímání 8 sn./s
Prodleva samospouště 10
Panorama Ne
HDR Ano

Vyvážení bílé

Vyvážení bílé barvy Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace

Hledáček

Typ hledáčku Nemá

LCD

Velikost displeje 3 "
Rozlišení displeje 1040000
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ano
Výklopný displej Ano

Blesk

Vestavěný blesk Ano
Dosah vestavěného blesku 7 m
Možnost připojení externího blesku Ne
Dálkové řízení extreního blesku Ne

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC (UHS-I)
Formáty souborů JPEG, MPEG-4, RAW
Rozlišení videa Full HD (1920×1080)
Audiozáznam Ano
Bracketing Ano
Časosběrné snímání Ano
Počet audio kanálů 2.0
Integrovaný GPS Ne
Video formát H.264, MPEG-4
Stereo zvuk Ano

Obecné

České menu Ano

Rozhraní a napájení

Dálková spoušť Bezdrátová
Wi-Fi Ano
Výdrž baterie (sn.) 265 snímků
Nabíječka a akumulátor v ceně Ano
Rozhraní USB 2.0, micro HDMI
Typ akumulátoru NB-13L
Způsoby napájení Akumulátor, Síťový adaptér

Fyzikální specifikace

Rozměry v mm 106 x 61 x 42
Hmotnost 319 g
Barva černá
Vodotěsnost Ne

Ostatní

Číslo produktu 1066C002
Příslušenství v balení NB-13L akumulátor, nabíječka CB-2LH, WS-DC12 poutko, cd, manuál
Značka Canon

Ke stažení

Návod - Canon PowerShot G7 X Mark II CZ

Zobrazit popis a parametry