Recenze Canon PowerShot G7 X Mark II

Zpět na detail

Canon PowerShot G7 X Mark II máme Skladem >5ks za 14 290 Kč
Koupit

Hodnoceni
zakazniků:
5 z 5

Nahoru

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • Grip
  • Wi-Fi
  • Světelný objektiv

Co se nám nelíbí

  • Výdrž baterie

Nahoru

Snímky zachycené s pomocí Canon PowerShot G7 X Mark II od členů naší Galerie

Přejít do Galerie

  • V polích u Florianka II
    Exp. čas:1/202Clona:5.6ISO:124Ohnisko:13 mm Objektiv:
    -
  • Probuzení
    Exp. čas:1/1245Clona:5ISO:125, 125Ohnisko:9 mm Objektiv:
    -
  • V polích u Florianka
    Exp. čas:1/159Clona:5.6ISO:124Ohnisko:13 mm Objektiv:
    -
  • Utržený
    Exp. čas:1/251Clona:5.6ISO:125, 125Ohnisko:9 mm Objektiv:
    -
  • V polích u kříže
    Exp. čas:1/501Clona:7.1ISO:124Ohnisko:30 mm Objektiv:
    -
  • Příchod
    Exp. čas:1/800Clona:5.6ISO:125Ohnisko:37 mm Objektiv:
    -
  • Od "zátiší"
    Exp. čas:1/159Clona:7.1ISO:200Ohnisko:28 mm Objektiv:
    -
  • Rychlovlak na Třebovou
    Exp. čas:30Clona:6.3ISO:400Ohnisko:35 mm Objektiv:
    -
  • Mrazivo v parku....
    Exp. čas:1/400Clona:5.6ISO:125Ohnisko:9 mm Objektiv:
    -
  • Zima bez sněhu
    Exp. čas:1/100Clona:8ISO:160Ohnisko:12 mm Objektiv:
    -

Snímky zachycené s pomocí Canon PowerShot G7 X Mark II

  • Canon PowerShot G7 X Mark II 01.JPG
    Exp. čas:1/1250 sClona:f/5ISO:125Ohnisko:8.8 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Canon PowerShot G7 X Mark II 02.JPG
    Exp. čas:1/800 sClona:f/1,8ISO:125Ohnisko:8.8 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Canon PowerShot G7 X Mark II 03.JPG
    Exp. čas:1/1250 sClona:f/5,6ISO:125Ohnisko:8.8 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Canon PowerShot G7 X Mark II 04.JPG
    Exp. čas:1/1250 sClona:f/4ISO:125Ohnisko:8.8 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Canon PowerShot G7 X Mark II 05.JPG
    Exp. čas:1/1000 sClona:f/5,6ISO:125Ohnisko:19.9 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Canon PowerShot G7 X Mark II 06.JPG
    Exp. čas:1/1000 sClona:f/4ISO:125Ohnisko:13.2 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Canon PowerShot G7 X Mark II 07.JPG
    Exp. čas:1/320 sClona:f/4ISO:125Ohnisko:8.8 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Canon PowerShot G7 X Mark II 08.JPG
    Exp. čas:1/200 sClona:f/11ISO:125Ohnisko:8.8 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Canon PowerShot G7 X Mark II 09.JPG
    Exp. čas:1/500 sClona:f/9ISO:125Ohnisko:36.8 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Canon PowerShot G7 X Mark II 10.JPG
    Exp. čas:1/200 sClona:f/9ISO:125Ohnisko:32.2 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Canon PowerShot G7 X Mark II 11.JPG
    Exp. čas:1/640 sClona:f/5,6ISO:125Ohnisko:16.2 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Canon PowerShot G7 X Mark II 12.JPG
    Exp. čas:1/1250 sClona:f/4,5ISO:125Ohnisko:8.8 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Canon PowerShot G7 X Mark II 13.JPG
    Exp. čas:1/1250 sClona:f/4,5ISO:125Ohnisko:8.8 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Canon PowerShot G7 X Mark II 14.JPG
    Exp. čas:1/1250 sClona:f/5,6ISO:125Ohnisko:10.2 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Canon PowerShot G7 X Mark II 15.JPG
    Exp. čas:1/320 sClona:f/5,6ISO:125Ohnisko:36.8 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Canon PowerShot G7 X Mark II 16.JPG
    Exp. čas:1/1250 sClona:f/11ISO:1600Ohnisko:8.8 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Canon PowerShot G7 X Mark II 17.JPG
    Exp. čas:1/400 sClona:f/4ISO:1600Ohnisko:8.8 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Canon PowerShot G7 X Mark II 18.JPG
    Exp. čas:1/1250 sClona:f/9ISO:3200Ohnisko:8.8 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Canon PowerShot G7 X Mark II 19.JPG
    Exp. čas:1/1250 sClona:f/7,1ISO:6400Ohnisko:8.8 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Canon PowerShot G7 X Mark II 20.JPG
    Exp. čas:1/1250 sClona:f/4ISO:12800Ohnisko:8.8 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -

Nahoru

Ukázkové video z Canon PowerShot G7 X Mark II

Nahoru

Představení Canon PowerShot G7 X Mark II

Po roce se mi dostal do rukou na recenzi nástupní model Canon PowerShot G7 X Mark II. Sám jsem byl zvědavý o kolik se od svého předchůdce bude lišit a s jakými novinkami přijde. Aparát je osazen novým super rychlým procesorem DIGIC 7, který aparátu umožňuje 8 snímků za vteřinu v kvalitě RAW. Další novinkou je grip, což zásadně vylepšuje ergonomii a dává člověku větší jistotu při držení fotoaparátu. Jednopalcový snímač řadí tento foťák do třídy profesionálních kompaktů, kde má Canon s řadou "G" velkou tradici a své pevné místo na trhu. Ze svého předchůdce si ponechal širokoúhlý objektiv s ohniskem 24-100 mm, se světelnosti F1,8 - F2,8. To Vám dává možnost pořizovat snímky i při zhoršených světelných podmínkách, bez nutnosti použití blesku a zvyšování citlivosti ISO. Byla zde vylepšena výklopnost dotykového displeje, nyní ho lze naklopit i směrem dolů. Od teď Vám neujde snímek ve velkém davu například na koncertech. Na možnost výběru ostřícího bodu dotykem jsem již u té to třídy u Canonu zvyklý. O proti svým konkurentům Panasonic a Sony stále nemá hledáček, což mi přijde trochu škoda. Nový procesor daleko lépe zvládá vyšší ISO. Fotoaparát je díky možnosti zvolit pokročilejší poloautomatické a manuální režimy určen i pokročilejším fotografům mající náročnější požadavky a nároky na výstup. Pokud si nechcete koupit fotoaparát s výměnným objektivem je toto zařízení pro vás ta správná volba.

Nahoru

Hodnocení zákazníků

  • Jsem velmi spokojený krajina a portrét nemají chybu. Trochu mám problém s makrem ale to se vychytá. Největší plus vidím v tom,že tenhle foťák opravdu nepotřebuje program na úpravu fotek.

    Ověřený zákazník
    Miloslav Král, 30.06.2019
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Pavel Motloch, 27.06.2019
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Pavel Jurka, 23.06.2019
    5 z 5

  • velmi dobrý foťák

    Ověřený zákazník
    jiří růžek, 09.06.2019
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Věra Molcarová, 28.05.2019
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jiří Kovařčík, 14.05.2019
    5 z 5

  • Je to mazlík. Doporučuji náhradní baterii, protože ho člověk nechce dát z ruky. Manuální nastavení s živým náhledem na displeji je potěšením pro každého "fotografa-hračičku". Aneb - to, co vidíte na displeji taky vyfotíte. Při nastavení lze použít jak tlačítka a otočný volič, tak dotykový displej. Ideální je kombinace obojího, např. zaostření dotykem je velmi rychlé (a to jsem se "dotykáčům" u foťáků zarytě vyhýbal a nevěřil jsem jim). Absence hledáčku mi nevadí. Obraz na displeji je použitelný i na přímém slunci. Kvalita fotek je výborná. Úžasná je světelnost objektivu (1.8 - 2.8). Už jsem fotil i florbal večer v tělocvičně za ne příliš intenzivního osvětlení a vše bez blesku (fotky pěkné, ostré, měl jsem většinou nastaveno: čas 1/320, clona 2.8, ISO: 800 - 1600. V hodně špatném světle a protisvětle používám blesk, který má různé možnosti nastavení včetně intenzity záblesku. Vyzkoušel jsem i ovládání přístroje telefonem přes wifi a určitě je to zajímavá možnost, která se občas může hodit. Jinak foťák má spoustu variant nastavení, takže si každý může dost věcí přizpůsobit dle libosti. Funkční tlačítko a hlavně otočný kroužek na objektivu jsou k tomu přímo určeny. Uvidím, jak GX 7 vydrží mé lyžování v kapse bundy a cyklistiku v brašně připnuté pod sedadlem. Zatím maximální spokojenost. Doporučuji.

    Ověřený zákazník
    Filip Durda, 08.02.2019
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Tomáš Hanzl, 22.01.2019
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Petr Přibyla, 29.12.2018
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Martin Olexíka, 27.12.2018
    5 z 5

  • Fotoaparát jsem koupil jako kompakt, který bude možné použít pro domácí focení a focení na rodinných dovolený. Kladně hodnotím: Rychlost, optiku objektivu, čip, dobře použitelný automatický režim, výkon za horších světelných podmínek. Na druhou stranu, má fotoaparát mnoho záporů. Některé jsou dány konstrukcí: vyšší váha, tloušťka, namačkané ovládací prvky. Některé bych ale u takového přístroje nečekal: Špatný chod namáčknutí, chybějící český pokročilý manuál, pouze manuální vyklopení blesku. A asi nejrozporuplnější pocit mám z gripu. I když není špatný, Mohl by být větší, což vy vzhledem k váze prospělo jistotě úchopu. Je to ten pocit, že grip buď padne nebo ne. Zde je ale úchop hodně nejistý. Poslední komplikace je pouzdro. To org. je konstrukčně hloupé a ošklivé. Ostatní, která jsem vyzkoušel, jsou buď velká nebo malá a navíc vždy se fotoaparát do pouzdra špatně vkládal, vzhledem k hranám kolem vystouplého objektivu.

    Ověřený zákazník
    Martin Lávička, 17.12.2018
    3 z 5

  • Fotoaparát je dárek k Vánocům, Bude vyzkoušen až po Štedrém dnu

    Ověřený zákazník
    Vlastimil Jurka, 03.12.2018
    3 z 5

  • Ověřený zákazník
    Martin Petrák, 27.11.2018
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Radek Fukas, 22.11.2018
    5 z 5

  • Zatím jsem neměla moc času více s produktek pracovat. Ale prvotní fotografie a jejich možnosti úpravy jsou super..

    Ověřený zákazník
    Lucie Wijová, 20.11.2018
    5 z 5

  • malý, vhodný na cesty, funkce pro začátečníka i velmi pokročilého, vynikající kvalita obrazu. Nadprůměr ve své kategorii.

    Ověřený zákazník
    Jaroslav Belák, 19.11.2018
    5 z 5

  • Prozatím, velká spokojenost...i díky bonusům v podobě dárků.

    Ověřený zákazník
    Radim Hovorka, 16.11.2018
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Vojtěch Černý, 07.11.2018
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Martin Valný, 05.10.2018
    4 z 5

  • Canon G7 X Mark II nezůstává nic dlužen všem pochvalným recenzím, je vyjímečný a naprosto skvělý.

    Ověřený zákazník
    František Lasovský, 29.08.2018
    5 z 5

  • Fotky jsou pěkné, ostré a na makro umí krásně rozmazat pozadí. Úžasně ostré fotky při použití zoomu. (kam se v tomto hrabe jeho soupeř Sony DSC RX 100 III). Příjemné ovládání, výhodou je dotykový displej (Sony ho nemá). Ačkoliv je malý, hezky se drží díky úchytu vpředu. Jen jedinou nevýhodou je, že foťák nemá funkci panorama. Každopádně jsem velmi spokojená a kdybych měla volit znovu, opět bych se bez váhání rozhodla pro Canon.

    Ověřený zákazník
    Natálie Kuntošová, 17.08.2018
    5 z 5

  • Naprosto super , excellent..zázrak do dlaně...

    Ověřený zákazník
    Ladislav David, 01.08.2018
    5 z 5

  • Obrazová kvalita plně dostačuje i pro nenáročnou tvorbu. Pracovat lze i s hloubkou ostrosti , jelikož větší snímač a výborná světelnost i na konci, umožňuje např při potretu rozmazat pozadí .Vadí mě dioda, která bliká při samospoušti , Je zbytečně velmi intenzivní a tudíž na vás upozorní široko daleko... Ovládání je ovšem perfektní, vše lze prakticky přizpůsobit potřebám, tak aby jste nemuseli do menu a jakoukoli hodnotu rychle nastavíte. u těchto přístrojů bych zrušil vestavěný blesk, který je stejně vícemene k ničemu a pokročilý fotograf ho stejně nepoužívá . Lepší by byly sáňky. Celkově jsem ale s fotakem velmi spokojený, výsledek je , že již téměř nepoužívám dslr. Vítězí malé rozměry a skladnost..

    Ověřený zákazník
    Libor Kourek, 27.05.2018
    4 z 5

  • Týdenní zkušenost naprosto vynikající, skvěle kreslí i při nočních snímcích,postprocesing obrázků vynikající. Vřele doporučuji i přes vyšší cenu. V kategorii kompaktů by se jen velmi těžko hledal konkurent.

    Ověřený zákazník
    Zdeněk Hájek, 20.05.2018
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Tomáš Ťujík, 20.05.2018
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Karel Csorba, 15.05.2018
    5 z 5

  • Výborný, je ale potřeba dokoupit kožené pouzdro Canon PS Mark II, zvažte rozšíření sortimentu.

    Ověřený zákazník
    Jaroslav Holeček, 08.05.2018
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Barbora Kudynová, 02.05.2018
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Ondřej Mixa, 31.05.2017
    5 z 5

  • Skvěle vyvážený poměr cena/výkon/velikost. Radost do kapsy.

    Ověřený zákazník
    Jiří Jeřábek, 30.10.2016
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Pavel Sklenář, 25.05.2016
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Hana Vojtová, 15.05.2016
    5 z 5

Nahoru

Parametry

Typ fotoaparátu
Typ fotoaparátu: Kompakt
Podle použití: Rodinný , Výkonný
 
Obrazový snímač
Formát snímače: 1" / CX
Rozlišení: 20 Mpx
Obrazový snímač: BSI-CMOS
Rozlišení fotografií: 5472x3648
Poměr stran snímku: 16:9, 3:2, 4:3
Poměr stran snímače: 3:2
Stabilizátor snímače: Ne
Velikost snímače (mm): 13.2 x 8.8
 
Obrazový procesor
Typ obrazového procesoru: DIGIC VII
 
Objektiv
Optický zoom: 4,2 x
Digitální zoom: 4
Ohnisková vzdálenost (eqv. 35mm): 24-100
Minimální ohnisková vzdálenost: 24 mm
Maximální ohnisková vzdálenost: 100 mm
Světelnost objektivu - nejkratší ohnisko (F): 1,8
Světelnost objektivu - nejdelší ohnisko (F): 2,8
Typ stabilizátoru: Optický
Stabilizátor optický: Ano
3D objektiv: Ne
 
Obecné
České menu: Ano
 
Zaostřování
Minimální zaostřovací vzdálenost: 5 cm
Makro od: 5 cm
Počet AF bodů: 31
Pomocné světlo AF: Ano
Možnost použít předsádkové čočky: Ne
Manuální ostření: Ano
 
Nastavení expozice
Způsob měření expozice: Zónové, Středové, Bodové
Korekce expozice: ± 3 EV po 1/3 EV
Blokování AE: Ano
ISO - minimální citlivost: 125
ISO - maximální citlivost: 12800
 
Závěrka
Nejdelší expoziční čas: 30
Nejkratší expoziční čas: 1/2000
 
Fotografování
Expoziční režimy: Auto, P, A (Av), M, S (Tv)
Rychlost sériového snímání: 8 sn./s
Prodleva samospouště: 10
Panorama: Ne
HDR: Ano
 
Vyvážení bílé
Vyvážení bílé barvy: Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace
 
Hledáček
Typ hledáčku: Nemá
 
LCD
Velikost displeje: 3 "
Rozlišení displeje: 1040000
Živý náhled (Live View): Ano
Dotykový displej: Ano
Výklopný displej: Ano
 
Blesk
Vestavěný blesk: Ano
Dosah vestavěného blesku: 7 m
Možnost připojení externího blesku: Ne
Dálkové řízení extreního blesku: Ne
 
Záznam
Typ paměťového media: SD / SDHC / SDXC
Formáty souborů: JPEG, MPEG-4, RAW
Rozlišení videa: Full HD (1920×1080)
Audiozáznam: Ano
Bracketing: Ano
Časosběrné snímání: Ano
Počet audio kanálů: 2.0
Integrovaný GPS: Ne
Video formát: H.264, MPEG-4
Stereo zvuk: Ano
Snímková frekvence u videa: 60 sn./s
 
Rozhraní a napájení
Dálková spoušť: Bezdrátová
Wi-Fi: Ano
Výdrž baterie (sn.): 265 snímků
Nabíječka a akumulátor v ceně: Ano
Rozhraní: USB 2.0, HDMI micro
Typ akumulátoru: NB-13L
Způsoby napájení: Akumulátor, Síťový adaptér
 
Fyzikální specifikace
Rozměry v mm: 106 x 61 x 42
Hmotnost: 319 g
Barva: černá
Vodotěsnost: Ne
 
Ostatní
Příslušenství v balení: NB-13L akumulátor, nabíječka CB-2LH, WS-DC12 poutko, cd, manuál
Značka: Canon

Kompletní parametry Sbalit parametry

Nahoru

Vybrané příslušenství

Vybrali jsme pro vás příslušenství, které by vám určitě nemělo chybět.

Všechno vybrané příslušenství
pro Canon PowerShot G7 X Mark II

Canon PowerShot G7 X Mark II Canon PowerShot G7 X Mark II máme Skladem za 14 290 Kč Koupit

Nahoru

Přihlásit

Přihlásit pomocí Facebooku

nebo e-mailem


Košík

Způsoby doručení

Doprava zdarma od 5 000 Kč

Nahrát

Používáme cookies, abychom Vám mohli nabídnout nejlepší možné služby na našich webových stránkách. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využíváním cookies a využití osobních údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Tyto souhlasy můžete kdykoliv změnit, vypnout nebo upravit v Nastavení soukromí, které otevřete kliknutím na odkaz níže.
Dozvědět se víc
Rozumím