Objednávejte bezpečně online! Vše vám přivezeme zdarma až domů!

Naše prodejny jsou otevřené, ale jen pro výdej internetových objednávek.

Recenze Genesis Base ABT Kit

Zpět na detail

Jiří Vacek

Recenzoval:
Jiří Vacek Další recenze

Hodnoceni
zakazniků:
5 z 5

Nahoru

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • Kulová hlava s destičkou Arca - Swiss
  • Otočná středová tyč
  • Nosnost
  • Zátěžový háček
  • Monopod
  • Pouzdro

Co se nám nelíbí

  • Délka ve složeném stavu

Nahoru

Představení Genesis Base ABT Kit

Stativ za hubičku

Když jsem si koupil jeden z prvních stativů před 15 lety, byl celý plastový a neměl výměnnou hlavu. Měl obrovskou vůli, takže se mi snad všechno povolilo nebo ulomilo a stál krásných 990 korun. Když mi dali do rukou tento Genesis stativ a řekli mi cenu, vůbec jsem nechápal. :) Za ty peníze to má snad úplně všechno a už jen ta kulová hlava stojí víc než celý stativ.
Teď už se vlastně ani nemusím rozepisovat. Koupit by si ho měl prostě každý, kdo doma žádný stativ nemá. :D
Konec vtípků, pojďme se tedy podívat na praktické věci, které by vás mohly u tohoto stativu zajímat, protože to rozhodně nejsou standardní funkce u běžného stativu.

10 vychytávek


Kulová hlava s destičkou Arca - Swiss
Zátěžový háček
Otočná středová tyč
Monopod
Vodováha
Pěnové úchytky
Možnost focení od země
Maximální výška
Nosnost 10kg
Součástí je i pouzdro



Design

Sada Genesis Base ABT Kit  je vyrobena z hliníku a slitiny hořčíku. Nohy mají čtyři sekce uzamykatelné plastovými západkami, u kterých se nedá určit jejich tuhost. Ve vrchní části jsou tři aretační zámky (pro změnu kovové), kde si určíte rozložení nohou. Zde už máte možnost nastavit do jisté míry tuhost díky imbusu. Výrobce připojil k sadě dva klíče, které také použijeme, pokud během provozu dojde ke zbytečnému uvolnění. Výborná zpráva je, že jedna noha může být odšroubována a po uchycení kulové nebo video hlavy můžete rázem využít i monopod. Ten se převážně využívá u sportovní fotografie kvůli lepší manipulaci. Konce nohou jsou trvale zakončeny gumovými úchyty. Někdo si určitě může stěžovat, že zde není možnost hrotů, ale opakuji že se stále jedná o jeden z nejlevnější stativů na trhu.



Středová tyč

Středový sloup je upevněn běžným způsobem upínacího kroužku, který je vybaven zátěžným háčkem. Je to jednoduchá věc, ale hrozně užitečná při silném větru nebo při focení dlouhých expozic. Zároveň je výhoda, že si neušpiníte foto brašnu. Středová tyč se dá otočit o 180 stupňů na reprodukční fotografii nebo ji lze nahradit krátkou verzí zahrnutou v sadě, která umožňuje focení těsně nad úrovní terénu (využíval jsem dost při focení hub). 



Nosnost a výška

Nosnost stativu i hlavy byla stanovena výrobcem na 10 kg. Osobně to jsem nezkoušel, protože doma ani tak těžkou techniku nemám, ale Nikon D850 plus 70-200 f /2,8 to krásně uneslo. Výrobce zase chválím za pěnové úchytky stativu, protože neustále zapomínám rukavice a kovový stativ mě díky tomu vůbec nestudí, což při focení krajiny v zimě určitě oceníte.
Maximální výška je 146 cm při vysunuté středové tyči, určitě bych nevyužíval maximální výšku, protože se razantně sníží stabilita. Já měřím 187 cm a vůbec jsem se u stativu nemusel krčit. Práce při focení interiéru, kde fotíte spíše ve výšce hlavy, byla naprosto v pořádku. Naopak minimální výška při složeném stavu je 44 cm, tam bych samozřejmě bral nižší čísla, ale součástí balení je i krásně vypolstrované pouzdro, takže není co řešit.

Kulová hlava

Hlava ABH-36 působí velmi příjemně s poměrně jednoduchou konstrukcí. Není zde třetí otočný volič na nastavení vůle, ale plynulost při focení se dá i tak trochu nastavit, možná mě někdy zarazila hlučnost, ale to je jen drobnost. Krásná plynulost nastává při focení panoramatické fotografie s krásně zelenou stupnicí. :)
Každý kdo využívá příslušenství od značky Peak Design, uvítá, že i zde je destička Arca-Swiss, kde ze spodní části zabudovali D-kroužek, kterým můžete destičku z fotoaparátu kdykoliv odšroubovat. 

Závěr

Celkově je potřeba vždy vybírat stativ s ohledem na své potřeby. Jestli tento Genesis bude váš první stativ určitě budete spokojeni. Jestli se bojíte, že cena je až překvapivě nízká a že se vám brzy rozbije, tak vás mohu uklidnit tím, že Genesis dává záruku 6 let a v tomto případě už nic řešit nemusíte. :) 

Nahoru

Hodnocení zákazníků

  • Ověřený zákazník
    Petr Hloušek, 12.07.2020
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Anna Knyplová, 09.07.2020
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jaroslav Ručka, 24.06.2020
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Lukáš Bernášek, 07.06.2020
    5 z 5

  • Rychlé dodání kvalita cena

    Ověřený zákazník
    Lukáš Dorotík, 05.06.2020
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jakub Špaňhel, 20.05.2020
    4 z 5

  • Dodání následující den, naprostá spokojenost. Stativ je kompletně víceúčelový, já jej používám na pozorovák Helios 25-75x90 FIELDMASTER A90R s váhou 1,7 kg a staiv má daleko navíc. Rotace je pro mé potřeby skvělá,žádné trhání, chce to ale citlivou práci s aretačními šrouby což není složité. Jsem rád že jsem se rozhodl pro tento stativ,určitě doporučím.

    Ověřený zákazník
    Daniel Hrach, 15.05.2020
    5 z 5

  • Dobrý den, - stativ je na pohled i na vzetí do ruky bytelný, nechvěje se, - pěnové rukojeti výborně drží v ruce, nekloužou a nestudí, - vysouvání noh probíhá plynule a pohodlně - maximální výška stativu i bez vysunuté středové tyče mě nenutí se ohýbat (měřím 176 cm) - přestavba z tripodu na monopod i naopak je dílem okamžiku, - zelené díly působí velmi příjemným dojmem, - střední tyč je uchycena pevně, ale zároveň je lehce posouvatelná, - háček na dodatečné závaží je pevný, - kulová hlava je výborně nastavitelná, upínací šroub ji pevně fixuje ve všech dostupných polohách, - rychloupínací destička má důmyslně pogumovanou stranu k fotoaparátu, - úhlová stupnice ulehčuje pořizování panoramatických snímků, - vestavěná vodováha pomůže vyrovnat fotoaparát při focení na výšku, pro focení na šířku využívám aplikaci vodováhy v mobilu, ten položím na úchyt destičky a vyrovnám, - vak na stativ se dobře nosí, uvítal bych delší popruh, - celková hmotnost stativ + hlava + obal činí příjemných 1890 g. ====================================================== VÝSLEDNÉ HODNOCENÍ: po 4 dnech používání výborný stativ.

    Ověřený zákazník
    Pavel Lipka, 12.05.2020
    4 z 5

  • Cenove velmi dostupny a zaroven naprosto stabilni, a skvele udrzi i dlouhe ne uplne lehke sklo, po par dnech pouzivani clovek prijde na drobnosti, ktere cele uzivani jen zprijemni, diky skvelemu personalu a doporuceni o 50% levnejsiho stativu nez sem chtel jsem naprosto spokojen.

    Ověřený zákazník
    Josef Jelinek, 12.05.2020
    5 z 5

  • Super stativ, maximalni spokojenost

    Ověřený zákazník
    Tomáš Rychetský, 08.05.2020
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jan Šantora, 05.05.2020
    5 z 5

  • Stativ jsem používal na focení v přírodě několika objektů a zatím jsem spokojený, uvidíme jestli bude stále stejný z odstupem času.

    Ověřený zákazník
    Vojtěch Hejduk, 02.04.2020
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    zdenek Suchopár, 04.03.2020
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Luboš Prchal, 26.02.2020
    5 z 5

  • Zatím naprostá spokojenost, funguje jak má. Hodně muziky za málo peněz.

    Ověřený zákazník
    Joanna Svačinová, 20.02.2020
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Lukáš Hrůza, 19.02.2020
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Lukáš Kounovský, 15.02.2020
    4 z 5

  • Za ty peníze výborný stativ. Lehký, vcelku malý ale hlavně stabilní. Doporučuji

    Ověřený zákazník
    Jakub Hrubý, 15.02.2020
    5 z 5

  • Nemá chybu.Plní co jsem očekával.

    Ověřený zákazník
    Stanislav Brožík, 11.02.2020
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jaroslav Trojánek, 08.02.2020
    5 z 5

  • Výborný stativ, stabilní a pevný.

    Ověřený zákazník
    Lukáš Malec, 06.02.2020
    5 z 5

  • Naprostá spokojenost

    Ověřený zákazník
    Jan Malý, 05.02.2020
    5 z 5

  • dobrá kvalita za málo peněz

    Ověřený zákazník
    Karel Zbořil, 28.01.2020
    4 z 5

  • V pohodě. Slouží jak má. Lehký a skladný, ale zároveň stabilní stativ.

    Ověřený zákazník
    Fotograf bez talentu, 16.01.2020
    1 z 5

  • Dle mého názoru, nejlepší poměr cena/výkon na trhu. Velice robustní a pevný, kulová hlava má plynulý chod a dá se velmi snadno a pevně zaaretovat. Chválím i možnost otočení stativu za účelem makrofotografie a možnost odšroubovat jednu z nohou a používat ji jako monopod. Nevyhovuje mi mechanismus rychloúchytu destičky na které je upevněn fotoaparát. Musí se celkem dlouho šroubovat než fotoaparát i s destičkou opravdu drží, u konkurence stačí většinou jen zacvaknout dovnitř. Na druhou stranu je tím alespoň zaručena skutečně pevná fixace fotoaparátu ke stativu, nicméně pokud nandaváte fotoaparát na stativ vícekrát za den začne vás to mírně obtěžovat. Aretace výklopných nohou, se občas zasekává, nic hrozného, stačí s nožičkou mírně pohnout zpět a aretace jde opět lehce zmáčknout. Celkově je stativ podle mého velmi povedený a jeho koupě rozhodně nelituji, má sice pár much ale v této cenové kategorii dle mého nemá konkurenci.

    Ověřený zákazník
    Jakub Miškovský, 14.01.2020
    4 z 5

  • VELKÝ VÝBĚR MOŽNOSTÍ NASTAVENÍ. DOPORUČUJI.

    Ověřený zákazník
    Zdeněk Hofman, 10.01.2020
    5 z 5

  • Se stativem jsem velmi spokojen.Doporučuji.

    Ověřený zákazník
    Petr Holec, 10.01.2020
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jakub Smilowski, 04.01.2020
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Mária Habáňová, 04.01.2020
    5 z 5

  • Vše funguje jak má.

    Ověřený zákazník
    Jiří Hájek, 02.01.2020
    5 z 5

  • nemá chybu

    Ověřený zákazník
    Zdeněk Lev, 27.12.2019
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Lucie Gubala, 24.12.2019
    3 z 5

  • Za tu cenu není co řešit

    Ověřený zákazník
    Radek Cerny, 10.12.2019
    5 z 5

  • Stativ splnil moje očekávání.

    Ověřený zákazník
    Milan Tichý, 16.11.2019
    4 z 5

  • Zatím super, tak doufám, že to dlouho vydrží

    Ověřený zákazník
    Milan Kubánek, 15.11.2019
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Pavel Martinek, 17.10.2019
    5 z 5

  • dobrý stativ za rozumnou cenu s možností odepnout jednu nohu a vytvořit si monopod... lehký ale stabilní, horizontální otáčení plynulé, kulová hlava chodí taky dobře, musí se ale najít správná pozice šroubu na plynulý chod... je malá distance mezi úplnou volností a zamknutím... části působí odolně, obal na stativ se dá použít jako závaží :)

    Ověřený zákazník
    Miloš Samek, 02.10.2019
    4 z 5

  • Splňuje zcela moje očekávání. Naprostá spokojenost.

    Ověřený zákazník
    František Dymák, 26.09.2019
    5 z 5

  • Stativ splnil očekávání. Není sice nejlehčí, ale je masivní a tudíž se ve větru neklepe jako podvyživená čivava. Oceňuji plynulý chod hlavice při otáčení L/P. Poměr cena/kvalita zpracování je bezkonkurenční. Poskytována 6ti letá záruka :) Jediné mínus má za absenci vodováhy pro landscape režim (ale to se dá levně vyřešit z čínských e-shopů).

    Ověřený zákazník
    Martin Bičan, 25.09.2019
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Pavel Jílek, 17.09.2019
    5 z 5

  • Solidní stativ. Vše pevně drží a nikde se nic nehýbe. budí na první dotek jistotu. Mám ozkoušeno, že s mojí Fuji X-T30 a 18-55 f2.8-4 se ani nehne.

    Ověřený zákazník
    Ondra Procházka, 12.09.2019
    4 z 5

  • JE TO SUPER

    Ověřený zákazník
    jiri jancarik, 04.09.2019
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Václav Kořínek, 04.09.2019
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Tomáš Cimrman, 24.08.2019
    5 z 5

  • Stativ splnil moje požadavky. takže jsem spokojen.

    Ověřený zákazník
    Vlastimil Šmíd, 20.08.2019
    3 z 5

  • Jsem amatérský fotograf, pro kterého je focení spíš koníčkem. Nechci za výbavu utrácet horentní sumy, takže cena pro mě je zásadní. Do teď jsem používal obyčený plastový stativ za pár stovek (Hama STAR) a cena u něj skutečně odpovídala kvalitě. Prostě nic moc, všude vůle i při maximálním dotažení. Nebyl jsem s ním spokojený. Rozhodl jsem se pro tento stativ a vůbec nelituji. Manipulace se ním je jednoduchá a rychle jsem si na něj zvykl. Je lehký, pevný, opravdu stabilní a hlavně na 100% splnil moje očekávání.

    Ověřený zákazník
    Michal Knotek, 20.08.2019
    5 z 5

  • Promyšlená konstrukce, skvělé uživatelské vlastnosti.

    Ověřený zákazník
    Vlastimil Obr, 23.07.2019
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Vít Rabiňák, 05.07.2019
    5 z 5

  • Produkt zcela splnil moje očekávání. Kulová hlava udrží v pohodě zrcadlovku s větším objektivem v jakékoliv poloze. Potěšila mě možnost otočit střední shaft a foťák umístit pod trojnožku. Stavitelné nohy se velmi dobře ovládají. Funkce monopodu taky nechybí, i když jsem ještě nezkoušel. Ve složeném stavu je velice kompaktní. Celkově jsem velice spokojený. Pro mě jako neprofesionálního fotografa je poměrem cena/výkon jasně za 5* V.Š.

    Ověřený zákazník
    Vít Šefraný, 20.06.2019
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Karel Hyk, 10.02.2019
    3 z 5

  • Ověřený zákazník
    Petra Ratajová, 05.01.2019
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Vladimír Richter, 04.01.2019
    4 z 5

  • Pro mne ideální stativ. Zatím bez chyb a negativních připomínek. Trochu větší ve složeném stavu, ale s tím jsem počítal. Stabilní s možností polohovatelnosti každé nohy zvlášť. Polstrované pouzdro. Po delším používání zkusím přidat další poznatky.

    Ověřený zákazník
    Petr Jindra, 03.01.2019
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Martin Vencl, 29.12.2018
    4 z 5

  • Spokojenost

    Ověřený zákazník
    Lenka Kašíková, 13.12.2018
    5 z 5

  • Spokojen

    Ověřený zákazník
    Aleš MACHO, 11.12.2018
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Lukáš Šimonek, 06.12.2018
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Lubomír Krůžela, 17.11.2018
    5 z 5

  • Poměr cena/výkon - super.

    Ověřený zákazník
    Michaela Pavlíčková, 11.11.2018
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Pavel Bar, 21.09.2018
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Pavel Bar, 21.09.2018
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    David Šoltész, 19.09.2018
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    David Šoltész, 19.09.2018
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Tomáš Malaťak, 26.08.2018
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Michal Bílek, 22.08.2018
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Ladislav Marek, 21.08.2018
    3 z 5

  • Ověřený zákazník
    Zdeněk Aulich, 21.08.2018
    5 z 5

  • Za tu cenu je výborný,jen sem zvědav jestli bude bez problémů i po delším používání.

    Ověřený zákazník
    Petr Macela, 16.08.2018
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jan Sedláček, 05.08.2018
    5 z 5

  • Kladně hodnotím jeho váhu, skladnost, stabilitu a cenu. Hledala jsem něco rozumného a myslím že se opravdu podařilo.

    Ověřený zákazník
    INZET, s.r.o. Musilová, 19.07.2018
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Petr Viktorýn, 19.07.2018
    5 z 5

  • Naprosta spokojenost. Za takovou cenu je tohle super kousek. Z tripodu jde jednoduse udelat monopod. Stativ je stabilni a pevny.

    Ověřený zákazník
    Lucie Urbanikova, 07.06.2018
    5 z 5

  • bezvadny

    Ověřený zákazník
    Jan Fraj, 05.06.2018
    5 z 5

  • Za málo peněz kvalitní stativ. Škoda jen že nejsou v balení kovové hroty. Jinak naprostá spokojenost.

    Ověřený zákazník
    Kateřina Pavelková, 29.05.2018
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jan Křenek, 27.05.2018
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Marek Maslanka, 25.05.2018
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jakub Caha, 25.05.2018
    5 z 5

  • Zdá se že bude dobrý, ale zatím jsem ho v terénu nezkoušel. V.W.

    Ověřený zákazník
    Vladimír Waage, 24.05.2018
    3 z 5

  • je to parádní stativ a i přesto, že mám celkem pět stativů, jsem si jej koupil protože je nejlehčí a do hor se mi vyplatí, je výborné, že je možné udělat i monopod

    Ověřený zákazník
    Pavlis Jiří, 02.05.2018
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Pavel Němec, 28.03.2018
    4 z 5

  • Je super, kvalitní a v této cenové relaci TOP.

    Ověřený zákazník
    Ondřej Špánik, 27.03.2018
    5 z 5

  • Stativ je výborný - pevný a lehký, přesně takový jak jsem si ho představoval. Hlava má trochu jiný systém nežli na jaký jsem byl zvyklý, ale nic co by nešlo zvládnout.

    Ověřený zákazník
    Jan Martinec, 16.03.2018
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Zbyněk Eiselt, 10.03.2018
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jiří Drbal, 04.03.2018
    5 z 5

  • Malý šikovný dostatečně pevný pro DSLR zrdcadlovku, výborný jako cestovní stativ. Používal jsem ho při turistice v alpách, skoro jsem nevěděl, že jej mám na batohu.

    Ověřený zákazník
    Petr Lajbl, 02.09.2017
    4 z 5

Nahoru

Parametry

Obecné
Nadstandardní záruka: 6 let
 
Stativy
Materiál: hliník
Zámky nohou: pákové
Maximální výška: 146,4 cm
Transportní výška: 44 cm
Minimální výška: 27 cm
Hlava v ceně: Ano
Typ hlavy: kulová
Výměnná hlava: Ano
Rychloupínací destička: Ano
Panorama stupnice: Ano
Pouzdro v ceně: Ano
Nosnost: 10 kg
Použití nohy jako monopodu: Ano
Zakončení nohou: gumové konce
 
Fyzikální specifikace
Hmotnost: 1570 g
 
Ostatní
Značka: Genesis

Kompletní parametry Sbalit parametry

Nahoru

Přihlásit

Košík

Způsoby doručení

  • Denní doručení PPL 129 Kč
  • Kurýr od 249 Kč
  • Osobní odběr (Praha, Brno, Ostrava) Zdarma

Doprava zdarma od 5 000 Kč

Kontakt

Nahrát

Používáme cookies, abychom Vám mohli nabídnout nejlepší možné služby na našich webových stránkách. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využíváním cookies a využití osobních údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Tyto souhlasy můžete kdykoliv změnit, vypnout nebo upravit v Nastavení soukromí, které otevřete kliknutím na odkaz níže.
Dozvědět se víc | Nastavení soukromí
Rozumím