Recenze Huawei P9 LTE Dual SIM

Zpět na detail

Martin Hájek

Recenzoval:
Martin Hájek Další recenze

Huawei P9 LTE Dual SIM máme Skladem 2ks za 9 990 Kč
Koupit

Hodnoceni
zakazniků:
5 z 5

Nahoru

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • možnost ovládání hloubky ostrosti
  • dobře fotí i za špatného světla
  • nízká úroveň digitálního šumu
  • množství foto a video funkcí
  • manuální režimy
  • duální senzor
  • USB typu C
  • ovládání
  • display

Co se nám nelíbí

  • chybí optická stabilizace
  • není odolný proti vodě

Nahoru

Snímky zachycené s pomocí Huawei P9 LTE Dual SIM

  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img001_img_20170213_083556.jpg
    Exp. čas:1/212.72069772389 sClona:f/2,2ISO:50Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img002_img_20170213_083737.jpg
    Exp. čas:1/515.19835136528 sClona:f/2,2ISO:50Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img003_img_20170213_090842.jpg
    Exp. čas:1/522.73915316257 sClona:f/2,2ISO:50Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img004_img_20170213_142246.jpg
    Exp. čas:1/257.20164609054 sClona:f/2,2ISO:50Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img005_img_20170214_113503.jpg
    Exp. čas:1/1230.012300123 sClona:f/2,2ISO:50Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img006_img_20170215_130338.jpg
    Exp. čas:1/1040.5827263267 sClona:f/2,2ISO:50Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img007_img_20170215_130907.jpg
    Exp. čas:1/1086.9565217391 sClona:f/2,2ISO:50Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img008_img_20170215_131113.jpg
    Exp. čas:1/838.92617449664 sClona:f/2,2ISO:50Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img009_img_20170215_131650.jpg
    Exp. čas:1/410.84634346754 sClona:f/2,2ISO:50Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img010_img_20170213_141813.jpg
    Exp. čas:1/120.00480019201 sClona:f/2,2ISO:64Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img011_img_20170213_091044.jpg
    Exp. čas:1/60.002400096004 sClona:f/2,2ISO:125Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img012_img_20170209_155612.jpg
    Exp. čas:1/30.001200048002 sClona:f/2,2ISO:160Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img013_img_20170210_185429.jpg
    Exp. čas:1/30.000300003 sClona:f/1ISO:160Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img014_img_20170210_191450.jpg
    Exp. čas:1/59.998800024 sClona:f/1ISO:160Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img015_img_20170210_191648.jpg
    Exp. čas:1/40 sClona:f/1ISO:160Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img016_img_20170210_210858.jpg
    Exp. čas:1/59.998800024 sClona:f/2,2ISO:160Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img017_img_20170211_145534_1.jpg
    Exp. čas:1/50 sClona:f/1ISO:160Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img018_img_20170209_155246.jpg
    Exp. čas:1/40.001600064003 sClona:f/2,2ISO:200Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img019_img_20170210_184634.jpg
    Exp. čas:1/30.000300003 sClona:f/1ISO:200Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img020_img_20170210_210935.jpg
    Exp. čas:1/30.000300003 sClona:f/2,2ISO:250Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img021_img_20170209_155444.jpg
    Exp. čas:1/30.000300003 sClona:f/1ISO:320Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img022_img_20170213_090925.jpg
    Exp. čas:1/30.000300003 sClona:f/2,2ISO:320Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img023_img_20170210_200157.jpg
    Exp. čas:1/20.000800032001 sClona:f/2,2ISO:500Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img024_img_20170209_183612_1.jpg
    Exp. čas:1/17.143542884573 sClona:f/1ISO:800Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img025_img_20170209_184253.jpg
    Exp. čas:1/17.143542884573 sClona:f/1ISO:2000Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img026_img_20170210_211016.jpg
    Exp. čas:1/17.143542884573 sClona:f/2,2ISO:2000Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img027_img_20170210_211131.jpg
    Exp. čas:1/16.666666666667 sClona:f/2,2ISO:2000Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img028_img_20170209_204751.jpg
    Exp. čas:1/17.143542884573 sClona:f/2,2ISO:6400Ohnisko:4.5 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img029_img_20170215_132044.jpg
    Exp. čas:-Clona:-ISO:-Ohnisko:-Korekce Exp.:- Objektiv:
    -
  • Huawei P9 LTE Dual SIM hu-p9_img030_img_20170215_132113.jpg
    Exp. čas:-Clona:-ISO:-Ohnisko:-Korekce Exp.:- Objektiv:
    -

Nahoru

Ukázkové video z Huawei P9 LTE Dual SIM

Nahoru

Představení Huawei P9 LTE Dual SIM

Skvělý fotomobil s originální koncepcí zdvojeného snímače a optikou, kterou nedodává nikdo menší, než špičkový výrobce legendárních fotogaparátů - Leica. Tím to ovšem zdaleka nekončí. Huawei P9 nabídne také moderní design, příjemně útlý profil a především nadupanou funkční výbavu, která rozhodně neurazí ani ty nejnáročnější z nás.

Základní popis fotomobilu

Už na první pohled zaujme Huawei P9 vyvedeným designovým provedením s minimem ovládacích prvků. Tělo tvoří kov a výkon uvnitř si v ničem nezadá s notebookem či stolním počítačem - což už ovšem je u současných smartphonů vyšší třídy v podstatě standard. Huawei P9 nabídne například rychlé připojení LTE a funkci DualSIM. Chloubou aparátu je skvělý IPS displej s úhlopříčkou 5.2" a s rozlišením Full HD (1920×1080 bodů). Displej je dostatečně velký a kvalitní, aby na něm perfektně vynikly všechny jemné detaily, barvy a křivky všech vašich fotografií a videí. Ale ani co se týče prohlížení dalších souborů, prezentací či webových stránek displej rozhodně nezaostává. Huawei P9 pohání 8-jádrový procesor Hisilicon Kirin 955 / 64bit s operační pamětí 3GB RAM a 32GB paměti interní. Tu lze rozšířit micro SD kartou do kapacity až 256 GB. Samozřejmostí je podpora bezdrátových technologií Bluetooth 4.2, WiFi nebo GPS. Celý systém běží na OS Android 6.0 s EMUI 4.1.

 

Vybavení Huawei P9

Rozměry a hmotnost Huawei P9: 145×71×7 mm a 144g. Vše napájí akumulátor o  kapacitě 3000 mAh. Příjem signálu probíhá pomocí trojité integrované antény Signal+ 2.0. Její hlavní výhoda spočívá v lepším příjmu a to především v situacích s kolísajícím signálem. Bezdrátová technologie Wi-Fi+ 2.0 spolu s automatickým připojením vyhledává vždy tu nejsilnější dostupnou Wi-Fi sít, vyhodnocuje Wi-Fi hotspoty a upřednostňuje nejlepší připojení. Mezi další pokročilé funkce patří například zabudovaná čtečka otisků prstů. Mnohé z nás určitě potěší univerzální a praktický USB konektor typu C (nabíjení a přenos dat). Huawei P9 disponuje dvojicí slotů: jeden na SIM karty (Nano SIM / P9 Dual SIM - 2x Nano SIM), druhý slot je pro rozšíření datového úložiště (micro SD). 

 

 

LCD a možnosti

Pro skvělé zobrazení slouží IPS LCD s úhlopříčkou 5,2” a rozlišením Full HD - tedy 1920×1080 bodů. Display se chlubí vysokým kontrastem, živými, reálnými barvami a výbornou ostrostí v celém svém rozsahu. S ohledem na konkurenci se může subjektivně zdát LCD v “pouhém full HáDéčku” málo ale není to tak. Věřte, že v rámci běžného používání fotomobilu je 1920×1080 bodů na ploše 5,2” až až. Ano, zlí jazykové mohou správně namítnout, že i nejbližší konkurenti (iPhone, Samsung) disponují LCD s podstatně vyšším rozlišením - to je však relevantní například jen v kombinaci s virtuální realitou a 3D brýlemi. Ostatně dané parametry LCD (cca 115×70mm při Full HD rozlišení) nám ve výsledku dají rastr více než 400 PPI, což je dostatek pro fotografie i při maximálním náhledu - o prohlížení webu či sledování filmů nemluvě. Jako velké a praktické plus se mi zde jeví o poznání nižší energetická náročnost displeje Huawei P9 oproti konkurenci. Display má samozřejmě automatickou regulaci jasu a nebude vám činit žádné problémy jak úplná tma, tak i naopak ostré polední slunce. Navíc, jak je známo, použitá technologie (IPS) má skvělé vlastnosti právě co se týče práce s fotografiemi či videem.

 

            

 

Fotoaparát Huawei P9

Fotoaparát Huawei P9 je založen na dvojici senzorů (Sony IMX286), přesněji vlastně dvojici fotoaparátů a třech senzorech z nichž jeden - ten hlavní - je duální. Primární (zadní) fotoaparát disponuje rozlišením 12 MPix (3968×2976 bodů) a ten druhý - sekundární (přední) má rozlišení 8 MPix. Velikost obrazových bodů je 1,25 µm. Zajímavostí je zde použitý (duální) systém senzorů, kdy jeden má před sebou umístěnou klasickou Bayerovu masku (RGB filtry) ale druhý senzor nikoli. Zaznamenává tedy pouze jasy, stupně šedé škály. Výsledný obraz se poté skládá ze součtu dat z obou senzorů. Výsledkem tak bude vyšší dynamický rozsah (kontrast), větší prokreslení detailů ale současně i nižší obrazový/digitální šum. Díky dvěma senzorům se teoreticky náboj z jednotlivých obrazových bodů nemusí tolik zesilovat, takže celkově jsou fotografie brilantnější a méně poznamenány šumem. Druhou věcí je samozřejmě optika, na níž se nepodílel nikdo menší než legendární Leica. Dle oficiálních prohlášení obou zúčastněných stran, se tento špičkový výrobce fototechniky podílel jak na návrhu celé optické soustavy tak i softwaru, resp. algoritmu pro úpravu dat. Základem je dvojice Leica objektivů se světelností f/2.2 a duální přisvětlovací diodou. Chybí zde však optická stabilizace, což je trochu škoda a například u videa je to znát (porovnám-li to třeba s nedávnou recenzovanými konkurenty). O vysokou kvalitu snímků a perfektní zpracování se navíc postará technologie IMAGEsmart 5.0.

  

Ovládání fotoaparátu a kamery P9

v režimu fotoaparátu se vše ovládá tažením zespodu nebo ze stran. Tažením odspodu přepnete mezi auto a manuálním (PRO) režimem. Tažením zleva zpřístupníte filtry-režimy: časosběr, panorama, video, fotografie, zpomalený záběr, noční záběr, HDR, BW, vodoznak, malování světlem, video v režimu krásy a krása. Tažením zprava nastavujete běžný setup: rozlišení, GPS značky, přidání vodoznaku automaticky, mřížka, ztlumení, časovač, ovládání zvukem, klepněte pro zachycení, úsměv zachycení, sledování objektu, zobrazení atd. Základní lišta nahoře (zobrazuje se vždy automaticky při spuštění foťáku) nabízí volby: blesku (vypnout, zapnout, auto, světlo), nastavení malé clony HO. Dále jsou tam filtry: standardní, živé barvy a jemné barvy. Pak jsou tam klasické SW filtry: Sentimentální, vliv, šedý, valencie, originál, modrý, gloriola, nostalgie, rozbřesk. Jde spíše o retro filtry, evokující klasickÝ “look” viz polaroid, nebo zrno. Poslední položka samozřejmě přepíná mezi fotoaparátem předním a zadním (pro selfie).

 

  

  

Hodnocení kvality

Kvalita fotografií je - v rámci fotomobilů - na slušné úrovni. Díky dvojici senzorů a především monochromatickému senzoru (bez RGB / Bayerovy masky) získáme výrazně více světla, neboť standardní “barevný” senzor má vždy velkou ztrátu - právě díky přítomnosti RGB filtrů. Pokud k tomu ještě připočteme kvalitní optiku s vysokou světelností, máme skvělé předpoklady pro focení za horších světelných podmínek. S Huawei P9 můžete fotografovat velice dobře v interiérech, při soumraku a všude, kde normálně bojujete se světlem.

Huawei P9 umožňuje snímat jak v plně automatickém režimu tak i v tzv. režimu “PRO”, kde můžete ovlivňovat expozici manuální volbou čas a ISO hodnotu. Dále možno řídit EV kompenzaci, Ostření (AF-S/AF-C) a též nastavení vyvážení bílé (WB). Z dalších možností lze volit například také záznam do RAW formátu, přidání GPS souřadnic či vložení vodoznaku do fotografie. Z praktických funkcí určitě stojí za zmínku možnost zobrazení pomocné mřížky, vodováhy, zapnutí přisvětlovací diody, volba časovače a nebo třeba praktické funkce “sledování objektu”.

V menu fotoaparátu najdete celou řadu režimů, které dále rozšiřují možnosti kamery Huawei P9. Můžete tak využít filtry jako například: černobílý, HDR, krása, noční záběr malování světlem. Stejně jako pořídit působivou sekvenci - coby časosběr, zpomalený záběr nebo třeba 360° panoramatický snímek. Kvalita filtrů je dobrá a pořízené snímky lze bez problémů rovnou použít - ať už jako zmenšené náhledy, či v plné velikosti. Samozřejmě, i Huawei P9 má své limity, na které narazíte, zejména při vyšších ISO hodnotách. Při vyloženě noční fotografii je tedy vhodnější použít manuální režim, delší expoziční časy a nižší ISO. V takovém případě je samozřejmě nutností stativ - například tento

Samostatnou kapitolou pak je fotografování s malou hloubkou ostrosti. V tomto režimu můžete nastavit simulaci efektně rozostřeného pozadí. Možno zde volit mezi hodnotami F0.95 až F16, konkrétně s krokováním: F0,95, 1.2, 1.4, 2.0, 2.4, 2.8, 3.2, 3.5, 4, 4.5, 5.6, 6.3, 7.1, 8, 11, 13, 16. Výsledky vypadají opravdu reálně. Při bližším zkoumání detailů sice zjistíte, že jde vlastně jen o post-procesing, nicméně ten má zase velkou výhodu ve faktu, že s fotografiemi lze následně dál pracovat a měnit oblast zaostření (vlastně se to velice podobá - před lety nadějnému - systému Lytro). Každopádně funkce je to skvělá a užijete si s ní spoustu zábavy. Takto pořízené fotografie se na první pohled opravdu velice blíží výsledkům z digitálních zrcadlovek či bezzrcadlovek - v kombinaci se světelným, portrétním objektivem.   

Závěrem

Huawei P9 je originální svým konceptem zdvojeného snímače i optiky. Skvělým tahem se ukázala spolupráce s Leicou - která dodala fotomobilu právě špičkovou optiku (jeden z nejdůležitějších prvků každého fotoaparátu/kamery). Kombinace dvojice snímačů a světelného “double” objektivu nabídne vynikající kvalitu fotografií, které váš určitě překvapí svou kresbou i barevným vyvážením. A to i v podmínkách, kde to se světlem není nic moc. Tím to však zdaleka nekončí. Skvělý obrazový procesor i software na zpracování fotografií dále významně rozšiřuje možnosti fotoaparátu a nabízí řadu praktických funkcí - viz například vynikající funkce simulace malé hloubky ostrosti. Podobně je tomu i v případě videa, ačkoli zde byl výrobce mnohem konzervativnější. Full HD je dnes již běžným standardem, současně je zde znát absence optického stabilizátoru. Nicméně mnohé vynahrazuje nadupaná funkční výbava, množství praktických vychytávek ale také třeba dobrá výdrž baterie. To vše je navíc zabaleno do stylového a odolného kovového těla. Na můj vkus je sice Huawei P9 možná až příliš "hranatý" ale to je věc značně subjektivní. Rozhodnete-li se právě pro Huawei P9, dostanete perfektní dílenské zpracování, výborný display a skvěle fungující fotoaparát s velkým výkonem

 

 

Nahoru

Megapixel videorecenze Huawei P9 LTE Dual SIM

Nahoru

Hodnocení zákazníků

  • Ověřený zákazník
    Davaz s.r.o., 03.06.2017
    5 z 5

Nahoru

Parametry

Fyzikální specifikace
Rozměry v mm: 145 × 71 × 7
Hmotnost: 144 g
 
Hardware fotomobilů a tabletů
Kapacita baterie: 3000 mAh
Rozlišení předního fotoaparátu: 8 Mpx
Rozlišení zadního fotoaparátu: 12 Mpx
Podpora paměťových karet: Ano
Operační systém: Google Android
Úhlopříčka displeje: 5,2"
Rozlišení displeje: 1920 x 1080 (Full HD)
Typ displeje: IPS
Rozlišení videa: Full HD (1920x1080)
Světelnost fotoaparátu: f/2,2
Operační paměť: 3GB
Interní paměť: 32GB
Typ procesoru: Hisilicon Kirin
Počet jader: 8
Frekvence jádra: 2,5 GHz
SIM karta: Dual SIM, Nano SIM
Konektivita: 3,5 mm jack, USB-C

Kompletní parametry Sbalit parametry

Nahoru

Vybrané příslušenství

Vybrali jsme pro vás příslušenství, které by vám určitě nemělo chybět.

Všechno vybrané příslušenství
pro Huawei P9 LTE Dual SIM

Huawei P9 LTE Dual SIM Huawei P9 LTE Dual SIM máme Skladem za 9 990 Kč Koupit

Nahoru

Přihlásit

Přihlásit pomocí Facebooku

nebo e-mailem


Košík

Způsoby doručení

Doprava zdarma od 10 000 Kč

Nahrát fotku

Do fotosběrny Do galerie

Do fotosběrnyDo galerie

Používáme cookies, abychom Vám mohli nabídnout nejlepší možné služby na našich webových stránkách. Dozvědět se víc.
Souhlasím