Kulinářská fotografie dle Karla Kity

Kulinářská fotografie dle Karla Kity Fotokurzy

Dobrá fotografie jídla dle Karla Kity by měla především mít schopnost vyvolat chuť k jídlu a lze to dokázat jen s výborně nasvícenou, nastylovanou a komponovanou fotografií. Úplně jednoduché vytvořit takovou fotografii není, ale žádná velká věda také ne. Díky workshopu lze zjistit základní principy jak na to.

Přehled kurzů

Náplň kurzu

Kulinářská fotografie a foto pro foodblogy.

  • Základní nasvěcování pro fotografování jídla, používání přirozeného­denního světla nebo zábleskových světel.
  • Moderní trendy v kulinářské fotografii.
  • Základní ukázka stylingu jídla pro fotografii svépomocí (použití dekoru a podkladů bez profesionálního stylisty).
  • Ukázka vytvoření fotoateliéru pro fotografovaní jídla v improvizovaných­domácích podmínkách.
  • Individuální konzultace při samostatném focení v rámci dílny. Debata nad pracemi z dílny.
  • Prezentace food fotografií.

Pro koho je kurz vhodný

Na workshopu by němělo být problém orientovat se v problému, pokud bude účastník znát dobře ovládaní svého fotoaparátu, bude mít základní povědomí o principech exponování snímku (čas x clona x ISO), tvůrčího ducha, vášeň pro jídlo a schopnost improvizovat.

Karel Kita

Postupnými krůčky zvídavého děcka od svých prvních Smen a Zenitů, zvětšování ve fotokomoře, přes studentské pokusy s barevnou i černobílou fotografií se začíná v dospělosti propojovat zájem o fotografii s tvůrčí prací v grafických studiích reklamních agentur. Zlomovým bodem byl rok 2000, kdy přišlo rozhodnutí zkusit štěstí na východě. Vytrvalost dojít k cíli se vyplácí, neboť získaní pozice redakčního fotografa u dubajského vydavatelství Motivate je důležitým krokem v kariéře. Rok 2008 je rokem návratu k profesionálnímu fotografování pro česká média a společnosti. Od roku 2014 k fotografické praxi se přidává lektorská činnost, zejména na fakultě umění Ostravské univerzity.

Fotografie a reportáže Karla Kity se objevily a objevují v časopisech Apetit, Food, Gurmet, Marienne – Venkov a styl, Villa, Lidé a Země. V zahraničí byly publikovány fotografie v časopisech jako jsou Identity, What's On, FOOD Spiney's, EP magazine, Souq, Hello a řadě dalších.

Karel Kita spolupracoval na knihách Jitky Rákosníkové ­ Česká kuchařka, na kuchařce Divotvorný hrnec Jaroslava Sapíka a knize Mimibazar na talíři ve spolupráci s celebrity šéfkuchařem Romanem Hadrbolcem. Pro nakladatelství Pinguin London fotografoval piva českých pivovarů. Podílel se na různých dalších projektech regionálních kuchařek a restaurací a špičkových hotelů.

Při své práci specialisty na kulinářskou fotografii se setkal a fotografoval s šéfkuchaři jako například Gordon Ramsey, Ken Hom, Uwe Michel, John Wood, Roman Paulus, Jaroslav Sapík, Mirka van Gils Slavíková, Jiří Štift, Roman Hadrbolec.

Reklamní fotografie a obalový design Hotely Radisson SAS, Intercontinental Hotels, Jumeira Intl. Hotels, Imperial Hotel, Mondelez, Nestlé, Albayader, Pekárny Martina.

Kulinářská fotografie dle Karla Kity by měla především mít schopnost vyvolat chuť k jídlu a to lze jen s dobře nasvícenou, nastylovanou a komponovanou fotografií.


Fotografování jídla - beseda s garantem soutěže Karlem Kitou 25. ledna 2016

Fotografování jídla je určitě velmi zajímavou disciplínou, která se v poslední době těší velké popularitě. Vždyť kdo by neměl v knihovně alespoň jednu kuchařskou knihu, nebo koho by v televizi nezaujal nějaký ten kulinářský pořad. Navíc jde celkem zvláštní žánr, protože v sobě nese něco ze zátiší, z produktové fotografie, ale zároveň je poměrně hodně výtvarný. Pokud vás zajímá, co se skrývá pod výrazem „foodstyling“ a chcete nahlédnout pod pokličku mistra ve svém oboru, jste zváni na exkluzivní besedu s garantem soutěže na téma „Dobrou chuť“, kterým je Karel Kita

Kam pokračovat?

Nesedí vám nabídka kurzů?

Přihlaste se na individuální kurz na míru

  • Vhodné pro začátečníky i pokročilé
  • Místo i termín dle vás
  • Libovolný obsah

Chci poukaz na zvýhodněný 3 hodinový individuální kurz

Nahoru

Komentáře (0)

Vložit nový komentář

: *

:

: *


Tip: odkaz na konkrétní komentář vytvoříte tak, že napíšete jeho číslo do hranatých závorek. Příklad: [1] na webu zobrazí odkaz na komentář číslo 1

Komentáře slouží ke zveřejnění vašeho názoru, děkujeme za vaše příspěvky. Jako provozovatelé této diskuse si vyhrazujeme právo na odstranění nevhodných komentářů.

Přihlásit

Košík

Způsoby doručení

  • Denní doručení PPL 129 Kč
  • Kurýr od 249 Kč
  • Osobní odběr v Zásilkovně 99 Kč
  • Osobní odběr (Praha, Brno, Ostrava) Zdarma

Doprava zdarma od 5 000 Kč

Kontakt

Nahrát

Používáme cookies, abychom Vám mohli nabídnout nejlepší možné služby na našich webových stránkách. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využíváním cookies a využití osobních údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Tyto souhlasy můžete kdykoliv změnit, vypnout nebo upravit v Nastavení soukromí, které otevřete kliknutím na odkaz níže.
Dozvědět se víc | Nastavení soukromí
Rozumím