Recenze Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR

Zpět na detail

Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR máme Skladem 4ks za 19 790 Kč
Koupit

Hodnoceni
zakazniků:
5 z 5

Nahoru

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • vynikající rozsah zoomu
  • výkonný stabilizátor obrazu
  • rychlé ostření
  • dobrá konstrukce a zpracování
  • skvělá univerzálnost
  • ostří i modely D40/40x/60/5000

Co se nám nelíbí

  • ne příliš dobrá světelnost

Nahoru

Snímky zachycené s pomocí Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR od členů naší Galerie

Přejít do Galerie

  • Křivoklát
    Exp. čas:1/400Clona:7.1ISO:200Ohnisko:30 mm Tělo:
    Nikon D90 tělo
  • Tajemný objekt
    Exp. čas:1Clona:8ISO:100Ohnisko:32 mm Tělo:
    NIKON D7000
  • Calanche
    Exp. čas:1/160Clona:10ISO:100Ohnisko:28 mm Tělo:
    NIKON D7000
  • Růžové skály Korsiky
    Exp. čas:1/200Clona:11ISO:100Ohnisko:16 mm Tělo:
    NIKON D7000

Snímky zachycené s pomocí Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR

  • Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR 12175.jpg
    Exp. čas:1/160 sClona:f/6,3ISO:400Ohnisko:85 mmKorekce Exp.:-0.33 EV Tělo:
    NIKON D300
  • Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR 12176.jpg
    Exp. čas:1/125 sClona:f/13ISO:400Ohnisko:16 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    NIKON D300
  • Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR 12177.jpg
    Exp. čas:1/80 sClona:f/13ISO:400Ohnisko:16 mmKorekce Exp.:-0.67 EV Tělo:
    NIKON D300
  • Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR 12178.jpg
    Exp. čas:1/200 sClona:f/13ISO:400Ohnisko:16 mmKorekce Exp.:-0.67 EV Tělo:
    NIKON D300
  • Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR 12179.jpg
    Exp. čas:1/160 sClona:f/9ISO:400Ohnisko:16 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    NIKON D300
  • Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR 12180.jpg
    Exp. čas:1/160 sClona:f/9ISO:400Ohnisko:85 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    NIKON D300
  • Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR 12181.jpg
    Exp. čas:1/400 sClona:f/8ISO:200Ohnisko:16 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    NIKON D700
  • Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR 12182.jpg
    Exp. čas:1/800 sClona:f/5,6ISO:200Ohnisko:38 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    NIKON D700
  • Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR 12183.jpg
    Exp. čas:1/50 sClona:f/11ISO:200Ohnisko:46 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    NIKON D700
  • Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR 12184.jpg
    Exp. čas:2 sClona:f/7,1ISO:-Ohnisko:20 mmKorekce Exp.:-0.33 EV Tělo:
    NIKON D300

Nahoru

Představení Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR

Jestliže ke svému Nikonu hledáte co nejlepší univerzální objektiv a nechcete utratit příliš mnoho peněz, je tento model naprosto ideální volbou.

Jedná se o všestranně použitelný objeltiv, který pokrývá všechna nejpoužívanější ohniska, tedy přibližně 24-130 mm v přepočtu na kinofilm. Výborně se tedy hodí k fotografování krajiny, portrétů, akční fotografii a podobně. Jediné, co bychom mu mohli vytknout, je světelnost. Díky výborně fungujícímu stabilizátoru je to ale jen velmi malý nedostatek.

Nahoru

Hodnocení zákazníků

  • Ověřený zákazník
    Zdeněk Prejzek, 21.03.2016
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jan Hudeček, 18.02.2016
    5 z 5

  • Velice dobrý objektiv. Barevné podání i kontrast nádherné.

    Ověřený zákazník
    Zdenek Tomáš, 29.09.2015
    3 z 5

  • Kompaktní,splňuje očekávané,negativa žádná nevím.

    Ověřený zákazník
    Miloslav Zárybnický, 17.03.2015
    5 z 5

  • Splnil moje očekávání - používám namísto seťáku na cesty. Stabilizátor výborný, na krátkém konci velice dobrý a široký záběr. Světelnost až překvapivě dobrá.

    Ověřený zákazník
    Bohumil Limburský, 19.11.2014
    3 z 5

  • SUPER

    Ověřený zákazník
    Miroslav Křížek, 29.10.2014
    3 z 5

  • Ověřený zákazník
    Luděk Bouchner, 21.08.2014
    5 z 5

  • Objektiv Nikkor 16-85 3,5-5,6 AF-S G ED VR používám především s D300 (celková hmotnost asi 1.3 kg). Podle mého názoru je to pro tiskové výstupy do A4 srovnatelná sestava s D700 + 24-70 2,8 AF-S G ED (asi 2 kg a mnohem dražší). Objektiv bych doporučil jako univerzální cestovní k D300, D7100, D5300 apod.

    Ověřený zákazník
    Vlastimil Pohnětal, 18.05.2014
    3 z 5

  • Výborný objektiv s perfektní kresbou,asi to nejlepší v dané cenové relaci.Perfektní hlavně při focení krajiny.

    Ověřený zákazník
    Daniel Kopidol, 14.11.2012
    5 z 5

  • Výborná kresba, rychlé a přesné ostření. Jedná se o výborný základní objektiv lde výkon odpovídá ceně.

    Ověřený zákazník
    Václav Jelínek, 17.08.2012
    5 z 5

  • Tento objektiv používám jako základní s tělem D5100. Perfektně kreslí v celém svém rozsahu. Doporučuji jako jeden z mimořádně povedených skel ve své cenové třídě

    Ověřený zákazník
    Jíří Krákora, 17.07.2012
    5 z 5

  • Jsem mírně pokročilý amatersky fotograf. Zatím jse s objektivem AF-S Nikkor 16-85mm velmi spokojen!

    Ověřený zákazník
    Peter Palla, 16.05.2012
    5 z 5

  • Opravdu precizní sklo. pořídil jsem jej k Nikonu 5100 jako základní objektiv. Pro toho kdo si umí pohrát s cloněním (hloukou ostrosti) je to velmi inspirující hračka.Jak automatika ostření i stabilizace je zcela super. Opravdu radost fotit. Optikou se zabývám 40let za ty prachy je fakt dobrej!

    Ověřený zákazník
    Jaroslav Teuber, 15.05.2012
    5 z 5

  • Objektiv splnil moje představy, vynikající jak pro krajinu, tak i portréty. Ideální základní objektiv.

    Ověřený zákazník
    Jíří Krákora, 18.04.2012
    5 z 5

  • Vlastním jej zatím krátce, ale nenašla jsem žádnou chybu. Splnil zcela vše co jsem od něj očekávala. Rychlý a ostrý v celém rozsahu. Velké plus focení zvířat a dětí.

    Ověřený zákazník
    Pavla Roupcová, 17.04.2012
    5 z 5

  • Objektiv je úžasný. Od té doby co ho používám se mi začínají dařit fotky :) Dřív jsem měl seťák 18-55. Nejvíc se mi libí jeho hloubka ostrosti a kvalita skel (rychlost je taky výborná). Asi jediné mínus co bych u něj viděl, že u normálního polarizáku, nebo nasazením 2 filtrů trochu vinětuje na nejkratší ohnisko.

    Ověřený zákazník
    Luděk Janča, 09.09.2011
    5 z 5

Nahoru

Parametry

Objektiv
Optický zoom: 5,3 x
Minimální ohnisková vzdálenost: 16 mm
Maximální ohnisková vzdálenost: 85 mm
Světelnost objektivu zoom: 3,5-5,6
Světelnost objektivu - nejkratší ohnisko (F): 3,5
Světelnost objektivu - nejdelší ohnisko (F): 5,6
Maximální clona (F): 36
Konstrukce objektivu: 17 členů / 11 skupin
Stabilizátor optický: Ano
Crop faktor: 1,5 x
Sluneční clona: HB-39 (součást balení)
Balení obsahuje: Zaklapávací přední krytka LC-67 o průměru 67 mm, zadní krytka objektivu LF-1, bajonetová sluneční clona HB-39, měkké pouzdro CL-1015
Délka objektivu: 85 mm
Počet lamel clony: 7
Ultrasonické ostření: Ano
Vhodný pro žánr: Architektura , Krajina, Street foto
Rozdělení podle ohniska: Základní
Vhodný pro formát snímače:: APS-C
Typ bajonetu: Nikon F
 
Zaostřování
Minimální zaostřovací vzdálenost: 40 cm
 
Fyzikální specifikace
Hmotnost: 485 g
 
Filtry
Průměr filtru: 67 mm

Kompletní parametry Sbalit parametry

Šířka záběru objektivu Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR


Crop faktor fotoaparátu: -
Skutečná ohnisková vzdálenost: 16 - 85 mm
Ekvivalentní ohnisková vzdálenost: -
Typ objektivu: zoom
Diagonální úhel záběru: -
Přepočteno na filmové políčko: -

Nahoru

Vybrané příslušenství

Vybrali jsme pro vás příslušenství, které by vám určitě nemělo chybět.

Všechno vybrané příslušenství
pro Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR

Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR Nikon 16-85mm f/3,5-5,6 G AF-S DX ED VR máme Skladem za 19 790 Kč Koupit

Nahoru

Přihlásit

Přihlásit pomocí Facebooku

nebo e-mailem


Košík

Způsoby doručení

Doprava zdarma od 10 000 Kč

Nahrát fotku

Do fotosběrny Do galerie

Do fotosběrnyDo galerie

Používáme cookies, abychom Vám mohli nabídnout nejlepší možné služby na našich webových stránkách. Dozvědět se víc.
Souhlasím