Recenze Nikon 35mm f/1,8 AF-S NIKKOR G DX

Klady a zápory

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • skvělá světelnost f/1,8
  • přirozená perspektiva jako u 50 mm objektivu na kinofilmu
  • velmi dobrá obrazová kvalita
  • ostří i s D40/40x/60/5000

Co se nám nelíbí

  • pouze pro DX snímače

Představení Nikon 35 mm f/1,8 AF-S NIKKOR G DX

Představení Nikon 35 mm f/1,8 AF-S NIKKOR G DX

Mnozí fotografové, kteří byli zvyklí používat základní 50 mm objektiv na svých kinofilmových přístrojích, celkem dlouhou dobu postrádali objektiv, který by měl podobné parametry na digitálních zrcadlovkách s DX snímačem. Ty nejdůležitější požadavky byly především úhel záběru, který poskytuje perspektivu velmi podobnou pohledu lidským okem a také co nejlepší světelnost. A samozřejmě také možnost automatického zaostřování s modely Nikon D40/40x/60/5000. Objektiv Nikon 35 mm F 1,8 AF-S NIKKOR G DX splňuje všechna tato přání a dá se říci, že všem příznivcům focení "s pevnou padesátkou" tak dává důvod k velké radosti. Za zmínku určitě stojí také velmi dobrá obrazová kvalita, která byla u objektivů těchtoparametrů vždy samozřejmostí.

Hodnocení zákazníků (130)

Hodnocení zákazníků (130)

4.6343

Ověřený zákazník
Miloš Hudec, 09.06.2022

5

Ověřený zákazník
Jakub Jelen, 10.05.2022

5

Ověřený zákazník
Pavel Fadrus, 09.05.2022

5

Zatím jsem měl méně možnosti ke zkoušení přesto jsem s ním plně spokojený ve všech směrech.

Ověřený zákazník
Vladimír Karásek, 20.02.2022

5

Krásně kreslí za ty peníze ...

Ověřený zákazník
Bohdan Adamčík, 09.01.2022

5

Objektiv se mi velmi líbí, doporučuji tento objektiv začátečníkům. Objektiv je velmi dobrý co se týče cena výkon. Doporučuji

Ověřený zákazník
Truong Trinh, 03.01.2022

5

Ověřený zákazník
Lukáš Zabystrzan, 30.12.2021

5

zatís se stále s ním učim ,ale joooo ja jsem spokojená

Ověřený zákazník
Ludmila Vyrubalíková, 26.11.2021

5

Spokojen

Ověřený zákazník
Bujna Stefan, 30.10.2021

5

Fantastické sklo.

Ověřený zákazník
Michal Schovánek, 11.10.2021

5

Ověřený zákazník
Pavel Novák, 26.08.2021

5

Mám ho krátce, ale zatím spokojený.

Ověřený zákazník
Edward Max Gomola, 11.07.2021

5

Vynikající, nelze cokoli vytýkat. Objektiv plní veškerá očekávání. Perfektní záklaďáček pro DX zrcadlovku.

Ověřený zákazník
Jan Cabalka, 05.06.2021

5

Ověřený zákazník
Zuzana Brůnová, 05.05.2021

5

Ověřený zákazník
Jiří Vaníček, 04.05.2021

5

Ověřený zákazník
Jiří Švestka, 03.05.2021

5

Jedním slovem super !

Ověřený zákazník
Pavel Vencl, 28.04.2021

3

Ověřený zákazník
Jakub Nygrýn, 27.04.2021

5

Ověřený zákazník
Louis Radosa, 27.04.2021

5

Ověřený zákazník
Eva Ščerbová, 26.03.2021

5

Ověřený zákazník
Vendula Rojíčková, 23.02.2021

5

Zatím jsem používal objektivy ZOOM. Toto je moje první pevné sklo. Jsem amatér a až budu mít s tímto objektivem více zkušeností, podělím se.

Ověřený zákazník
Petr Kubec, 10.02.2021

4

Ověřený zákazník
Martin Trejtnar, 29.01.2021

3

Ověřený zákazník
Michal Peška, 15.11.2020

5

super optika

Ověřený zákazník
Daniel Katsiedl, 12.09.2020

5

Perfektní

Ověřený zákazník
Václav Louda, 28.08.2020

5

Ověřený zákazník
Petr Slavník, 26.07.2020

5

Ověřený zákazník
Dušan Štrampach, 26.07.2020

5

Ověřený zákazník
Aleš Doležal, 30.06.2020

5

Ověřený zákazník
Denis Stolarik, 02.06.2020

4

Super, poměr cena-výkon

Ověřený zákazník
Tomáš Ulrych, 14.04.2020

4

Ověřený zákazník
Ilona Benetková, 08.03.2020

5

Skvělá volba, lehký, příjemný objektiv s výtečnou kresbou, nenápadný, vhodný i pro reportážní práci

Ověřený zákazník
Miloslav Ferles, 30.01.2020

5

Ověřený zákazník
lukas brinek, 26.12.2019

5

Ověřený zákazník
Václav Hýža, 22.12.2019

5

Ověřený zákazník
Tomáš Kašťák, 20.12.2019

4

Ověřený zákazník
Břetislav Krňávek, 20.11.2019

3

Ověřený zákazník
Roman Pospíšilík, 22.10.2019

5

Dobrý objektiv vzhledem k cenně

Ověřený zákazník
Filip Koval, 26.09.2019

4

Ověřený zákazník
Igor Frolov, 11.09.2019

5

Za ty peníze jsem velmi spokojená. Světelnost i ostrost super :)

Ověřený zákazník
Kristina Rautenkrancova, 02.07.2019

5

Čau, jsem spokojený :)

Ověřený zákazník
Jaroslav Čech, 24.06.2019

5

Velmi pěkná kresba a jsem maximálně spokojená

Ověřený zákazník
Hana Juříková, 08.06.2019

3

Ověřený zákazník
Kateřina Tomášová, 07.06.2019

5

Ověřený zákazník
Martin Tomáš, 23.05.2019

5

Ověřený zákazník
Jaroslav Benda, 05.05.2019

5

Ověřený zákazník
Jakub Rychlik, 24.04.2019

4

Ověřený zákazník
Tomáš Mařík, 15.04.2019

4

Ověřený zákazník
Tomáš Vitásek, 29.03.2019

4

výborný poměr cena výkon. Jsem spokojený.

Ověřený zákazník
Václav Růžička, 27.02.2019

4

Ověřený zákazník
Adam Řehůřek, 19.02.2019

3

Ověřený zákazník
Lubomír Hurtečák, 07.02.2019

5

Ověřený zákazník
Tomáš Hronek, 03.02.2019

5

Super sklo za ještě lepší peníz.

Ověřený zákazník
Michal Prskavec, 01.02.2019

5

Ověřený zákazník
Karel Krška, 30.01.2019

5

Rychlý, spolehlivý, světelný objektiv.

Ověřený zákazník
Jan Pejřil, 29.01.2019

5

Skvělá ostrost, a to už při f 1,8. Za málo peněz hodně muziky.

Ověřený zákazník
David Janovský, 27.01.2019

5

Ověřený zákazník
Eva Nikodymová, 24.01.2019

5

Ověřený zákazník
Tomáš Pšenička, 21.01.2019

5

Ověřený zákazník
Tomáš Pšenička, 21.01.2019

5

Velmi příznivá cena a ta světelnost.... Není co dodat. Za málo peněz hodně muziky.

Ověřený zákazník
Vojtěch Bernátek, 19.01.2019

5

Je perfektní! :) myslel jsem, že ho k 50mm nepotřebuji, ale mám ho snad ještě raději!

Ověřený zákazník
Eliška Bakulová, 17.01.2019

5

Ověřený zákazník
Zdeněk Petr, 16.01.2019

5

Velice dobrá světelnost, fotí krásně.

Ověřený zákazník
Barbora Jurášová, 15.01.2019

5

Vyborny do interieru

Ověřený zákazník
Anna Karásková, 15.01.2019

5

:)

Ověřený zákazník
Milan Prouza, 12.01.2019

5

Stále se ještě učím, ale oproti světovému objektivu, jaký mam(55-105)je to pecka. Úžasné rychle ostření, jsou z něj krásně fotky

Ověřený zákazník
Dana Chvojkova, 11.01.2019

5

Ověřený zákazník
Kamila Nevšímalová, 10.01.2019

5

Perfektní

Ověřený zákazník
Irena Kostelníková, 04.01.2019

5

Spokojenost !

Ověřený zákazník
Martin Smetana, 30.12.2018

3

Ještě nevím.

Ověřený zákazník
Michal Dvořák, 22.11.2018

3

Věděl jsem přesně co kupuju po předchozím zkoušení. Takže za mě bez výhrad

Ověřený zákazník
Ondřej Šimek, 19.11.2018

4

K mé pevné padesátce jsem si hodlal pořídit ještě něco širšího. Fotím naše výrobky a při focení na stole je ta padesátka přece jen dlouhá ... měl jsem v plánu i dražší objektivy, ale nakonec jsem si řekl, že vyzkouším tuhle "levnou" variantu a uvidím. Jsem naprosto spokojen, krásně kreslí, ostří ... objektiv předčil mé očekávání.

Ověřený zákazník
Petr Dohnal, 18.11.2018

3

Ověřený zákazník
Daniel Vajner, 07.11.2018

3

Ověřený zákazník
Jitka Baumannová, 22.10.2018

5

Ověřený zákazník
Martin Volf, 08.10.2018

5

Ověřený zákazník
Petr Kněžour, 31.07.2018

5

Ověřený zákazník
Jaroslav Falc, 29.07.2018

4

Proběhlo pár pokusů a zatím velká spokojenost.

Ověřený zákazník
Vítězslav Stuchlík, 27.07.2018

3

Výtečný poměr cena/výkon

Ověřený zákazník
Radek Vrážel, 12.07.2018

5

Ověřený zákazník
Pionýr 96.PS Veselí Medvědi, 14.05.2018

4

Perfektní dárek, na portréty a detailní focení je jak dělaný, světelnost je parádní, lze fotit téměř ve tmě.

Ověřený zákazník
Alexandra Olšová, 27.12.2017

5

;)

Ověřený zákazník
Hana Bodáková, 28.08.2017

5

Ověřený zákazník
Milan Horn, 27.04.2017

5

Super, využil jsem kvůli lenosti jen několikrát...

Ověřený zákazník
Adolft Titlbach, 15.12.2016

5

Ověřený zákazník
Jarka Hajníková, 13.10.2016

4

dobrý objektiv, za dobrou cenu

Ověřený zákazník
Monika Mašová, 15.05.2016

5

Za ty peníze docela kopec zábavy. Moje první pevné ohnisko, které mě podněcuje si kompozici lépe rozmyslet a být kreativnější. Ale je fakt, že v RAW je chromatická aberace trochu výraznější.

Ověřený zákazník
Nikola Hájková, 11.05.2016

4

výborný poměr cena - výkon

Ověřený zákazník
Milan Lorenc, 08.05.2016

5

Objektiv má dobrou světelnost a hezky se pracuje s hloubkou ostrosti (<a href="http://www.megapixel.cz/foto/226885" rel="nofollow">http://www.megapixel.cz/foto/226885</a>). Navíc díky rozměrům, nezabere moc místa v brašně.

Ověřený zákazník
Jiří Kubový, 23.04.2016

5

Ověřený zákazník
Zdenek Mahr, 13.04.2016

1

Ověřený zákazník
Al Pone, 05.04.2016

5

Ověřený zákazník
Radmila Janáčková, 11.01.2016

4

Objektiv používám asi měsíc a za ten čas jsem s ním pořídil asi 20 foteček. Používám ho na focení portrétů a také makra. Dá se kvůli své světelnosti používat i za špatných světelných podmínek. Takže jo. Jsem spokojen a financí do něho vložených nelituji . Jaroslav Ylo Čáp .

Ověřený zákazník
Jaroslav Čáp, 08.11.2015

5

Prima objektivek. Velká světelnost, ostře kreslí, není drahý a hlavně je lehký. Teď je myslím ve slevě. :)

Ověřený zákazník
Šárka Andrlíková, 05.11.2015

5

Ověřený zákazník
Petr Křemínský, 22.10.2015

5

Ověřený zákazník
Stanislav Komanec, 13.08.2015

5

Výborný objektiv s širokým spektrem možností. Vhodný na portréty, hromadné fotky i detaily.

Ověřený zákazník
Ema Pavlovská, 29.07.2015

5

Ověřený zákazník
Lenka Durajová, 22.07.2015

4

Perfektni

Ověřený zákazník
Oleg Spirin, 15.07.2015

5

Jsem velice spokojen a dá se říct i překvapen obrazovou kvalitou výstupu při focení s touto 35mm. Kresba, ostrost, bokeh jsou pro amatéra výborné. Rychlost ostření AF je o polovinu rychlejší než u seťáku, ale na profi objektivy to samozřejmě nemá. Výbornou světelnost a tím i pěkné fotky bez osvětlení jsem očekával, ale možnost fotit stímto objektivem i poměrně slušné makro snímky díky malé ostřící vzdálenosti, jsem nečekal a beru to jako pěkné plus. Jediné váhání při pořízení tohoto objektivu je, jestli si koupit 35 nebo 50mm..toto je podle mého názoru na zvážení každého začínajícího fotografa s omezeným rozpočtem. Občasné chybné zaostření single-pointu AF při hodně špatném osvětlení beru spíše jako neumetel sebe či mé základní zrdcadlovky. Mám ho jenom dva týdny a fotil jsem sním intenzivněji jenom několikrát, takže hodnocení má pouze orientační charakter.

Ověřený zákazník
Tomáš Grätz, 02.07.2015

5

S objektivem jsem spokojená, splňuje veškeré mé očekávání :-)

Ověřený zákazník
Jitka Dvořáková, 28.04.2015

4

Výborný objektiv za ty peníze! Příjemně světlý, krásně kreslí.

Ověřený zákazník
Martin Taneček, 22.04.2015

5

Dobře kreslí, za tu cenu velice slušný objektiv. Jsem spokojen.

Ověřený zákazník
Petr Hrbáč, 07.04.2015

3

Ověřený zákazník
Ivo Duda, 09.01.2015

5

Zatím jsem nenašel nic, co by se mu dalo vytknout. :-)

Ověřený zákazník
Radim Lána, 04.01.2015

5

Ověřený zákazník
Mark Warner, 31.12.2014

5

Produkované fotografie odpovídají ceně. Hledal jsem levný objektiv na portréty rodiny v bytě (málo místo, málo světla) pro D5100.

Ověřený zákazník
Petr Kuba, 24.12.2014

4

Ověřený zákazník
Milan Strauss, 23.12.2014

5

Jsem nadšený. Za ty peníze neznám lepší kup.

Ověřený zákazník
Milan Záruba, 18.12.2014

5

Ověřený zákazník
Radek Spáčil, 29.11.2014

4

jsem spokojená

Ověřený zákazník
Kateřina Nedvídková, 27.11.2014

5

Můj prvni pevný objektiv a jsem ohromen jeho svetelností a kvalitou fotografií, které jeho pomocí tvořím. Fotím na Nikon D7100. Rozhodně doporučuji, za tuto cenu kolem 5.000 Kč skvělá volba!

Ověřený zákazník
Robert Matas, 08.10.2014

5

Velice přesný, a jsem s ním spokojen.

Ověřený zákazník
Michael Kohút, 10.09.2014

5

Ověřený zákazník
Tomáš Pikola, 04.09.2014

5

Ověřený zákazník
Petra Smetanová, 29.07.2014

5

Ověřený zákazník
David Raszka, 11.05.2014

5

dobré ostření, ale trochu hlasitější ... snímky pěkné, výborný poměr cena/výkon,

Ověřený zákazník
Ludmila Škopcová, 09.05.2014

5

Ověřený zákazník
Aleš Bartoš, 06.05.2014

5

Spousta muziky za málo peněz, ideální doplněk na hraní ;)

Ověřený zákazník
Lukáš Marvan, 18.04.2014

5

Skvělý malý a lehký objektiv, mám jej jako základní pro focení v interiéru.

Ověřený zákazník
Tomáš Bartosz, 05.12.2013

5

+cena -opravdu hlučný motorek při ostření Kvalita odpovídá ceně.

Ověřený zákazník
Ondřej Janů, 28.02.2013

3

Dobrý den, za cenu 5 000 Kč vynikající. Mohu jen doporučit. JF

Ověřený zákazník
Jaroslav Forejtník, 12.10.2012

5

Maximální spokojenost.

Ověřený zákazník
Ladislav Macek, 03.10.2012

5

Maximální spokojenost, opravdu povedený kousek :)

Ověřený zákazník
Jaromír Beneš, 19.09.2012

5

Za tu cenu je to bezkonkurenční sklo, pěkná kresba, výborná světelnost. Jak už tu padlo - ostření trochu hlasitější.

Ověřený zákazník
Michal Bernát, 14.08.2012

5

Jsem spokojen, krásně to fotí.

Ověřený zákazník
Pavel Křížovský, 15.06.2012

5

S objektivem jsem moc spokojený. Stejně tak s obchodem.

Ověřený zákazník
Jindřich Štorek, 23.01.2012

5

Nemůžu si na objektiv stěžovat.. Pouze malinkatý minus bych dal rychloti ostření ale za tu cenu bezkonkurenční. A super přístup od Megapixel.cz Děkuji

Ověřený zákazník
David Rubeš, 14.01.2012

4

Objektiv je výborný, jsem s ním velmi spokojená

Ověřený zákazník
Libuše Macků, 09.09.2011

5

Popis a parametry

Popis a parametry

Profesionální objektiv Nikon 35mm s kompaktní a lehkou konstrukcí a velmi dobrou světelností f/1,8. Díky vlastnímu pohonu AF funguje automatické ostření i na digitálních zrcadlovkách nižší třídy bez ostřícího motorku. Rychlé ostření a světelnosti se dá využít především při fotografování reportáží, portrétů, momentek a to i v situacích kde jsou horší světelné podmínky. Navíc objektiv nabízí maximální kontrolu nad hloubkou ostrosti což ocení především kreativnější fotografové. Celkově jde o nejlepší objektiv v poměru cena/výkon, který je v současné době na trhu a neměl by chybět v žádné fotografické brašně vedle digitální zrcadlovky Nikon.

Nikon uvádí objektiv AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8G

Zcela nový, vysoce světelný základní objektiv formátu DX

Společnost Nikon Europe s potěšením uvádí nový, vysoce světelný objektiv DX NIKKOR, model AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8G. Objektiv se vyznačuje vysokou světelností f/1,8 pro jasný obraz v hledáčku a překrásně neostré pozadí při malé hloubce ostrosti. Objektiv je vybaven výjimečně kompaktním kruhovým ultrazvukovým zaostřovacím motorem Nikon pro tiché, rychlé a přesné automatické zaostřování i na fotoaparátech bez vestavěného zaostřovacího motoru, jako jsou přístroje Nikon D40 a Nikon D60.

„Tento objektiv je excelentním tvůrčím prostředkem a doplňkem objektivů, které mnoho zákazníků zakoupí v sadě s tělem fotoaparátu", říká Ludovic Drean, Product Manager u společnosti Nikon Europe. A dodává: „Očekáváme, že mnozí zákazníci (například studenti fotografie) uvítají tento objektiv jako dostupnou volbu pro rozšíření svého fotografického systému.

AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8G
Objektiv AF-S DX NIKKOR 35 mm F/1,8G s kompaktní a lehkou konstrukcí nabízí vysokou kvalitu obrazu, kterou jsou objektivy NIKKOR proslavené, za dostupnou cenu. Kruhový ultrazvukový zaostřovací motor zprostředkovává rychlé a tiché automatické zaostřování. Přestože se všechny optické členy objektivu během zaostřování posunují, přední část objektivu s filtrovým závitem se neotáčí a tubus objektivu nemění svou délku - ideální vybavení při použití blesků SB-R200 upevněných k filtrovému závitu objektivu.

Objektiv AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8G G je vybaven dvěma zaostřovacími režimy, M/A (autofokus s prioritou manuálního zaostření) a M (manuální zaostřovací režim). Zaostřovací režim M/A umožňuje okamžité přepnutí na manuální zaostřování i během činnosti AF systému. Objektiv je vybaven gumovým těsněním minimalizujícím vnikání vlhkosti do přístroje okolo bajonetu a jeho nejkratší zaostřitelná vzdálenost je 0,3 m.

AF-S DX NIKKOR 35 mm f/1,8G se dodává včetně zaklapávací 52 mm přední krytky LC-52 a zadní krytky LF-1, bajonetové sluneční clony HB-46 a měkkého pouzdra CL-0913. Objektiv bude dostupný od poloviny března 2009.

Objektiv

Typ bajonetu Nikon F
Ohnisková vzdálenost (eqv. 35mm) 50
Minimální ohnisková vzdálenost 35 mm
Maximální ohnisková vzdálenost 35 mm
Světelnost pevného objektivu 1,8
Maximální clona (F) 22
Konstrukce objektivu 8 členů / 6 skupin
Stabilizátor optický Ne
Crop faktor 1,5 x
Typ sluneční clony HB-46 (součást balení)
Délka objektivu 52,5 mm
Počet lamel clony 7
Vhodný pro žánr Portréty, Reportáže, Móda, Street foto, Koncerty
Rozdělení podle ohniska Základní
Vhodný pro formát snímače APS-C
Typ objektivu Pevné ohnisko

Zaostřování

Minimální zaostřovací vzdálenost 30 cm

Fyzikální specifikace

Hmotnost 200 g
Utěsnění (prach/vlhkost) Ne

Ostatní

Číslo produktu JAA132DA
Značka Nikon

Filtry

Průměr filtru 52 mm

Zobrazit popis a parametry