Recenze Nikon Coolpix L810

Zpět na detail

Hodnoceni
zakazniků:
5 z 5

Nahoru

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • Nejširší ohnisko 22,5mm
  • HD video
  • Rozlišení displeje 921000 px

Co se nám nelíbí

  • Napájení AA bateriemi

Nahoru

Snímky zachycené s pomocí Nikon Coolpix L810

  • Nikon Coolpix L810 01.JPG
    Exp. čas:1/320 sClona:f/4,4ISO:100Ohnisko:15.3 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Nikon Coolpix L810 02.JPG
    Exp. čas:1/320 sClona:f/9,9ISO:100Ohnisko:4 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Nikon Coolpix L810 03.JPG
    Exp. čas:1/400 sClona:f/5,4ISO:100Ohnisko:33.7 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Nikon Coolpix L810 04.JPG
    Exp. čas:1/320 sClona:f/18,9ISO:400Ohnisko:104 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Nikon Coolpix L810 05.JPG
    Exp. čas:1/800 sClona:f/3,1ISO:400Ohnisko:4 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Nikon Coolpix L810 06.JPG
    Exp. čas:1/400 sClona:f/14,7ISO:400Ohnisko:17.2 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Nikon Coolpix L810 07.JPG
    Exp. čas:1/320 sClona:f/9,9ISO:400Ohnisko:4 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Nikon Coolpix L810 08.JPG
    Exp. čas:1/640 sClona:f/3,1ISO:400Ohnisko:4 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Nikon Coolpix L810 09.JPG
    Exp. čas:1/25 sClona:f/3,1ISO:800Ohnisko:4 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Nikon Coolpix L810 10.JPG
    Exp. čas:1/30 sClona:f/4,3ISO:1600Ohnisko:13.9 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -

Nahoru

Představení Nikon Coolpix L810

Nástupce levnější řady ultrazoomů od Nikonu, Coolpix L810 zdědil mnoho po předchůdci z řady vyšší a stále si zachovává vynikající cenu. Nevídané v této kategorii jsou hlavně rozlišení displeje 921000 pixelů a nejširší záběr 22,5mm, tedy nejširokoúhlejší mezi kompakty. Rozsah objektivu je pak šestadvacetinásobný , při čemž nepřekvapí průměrná světelnost. Do přístroje je pak implementováno 19 motivových programu, pořizování 3D snímků a HD video. V kategorii ultrazoomů na AA baterie tento fotoaparát výrazně vyniká.

Nahoru

Megapixel videorecenze Nikon Coolpix L810

Nahoru

Hodnocení zákazníků

  • Překvapil nás svou velikostí a kvalitou fotografií :).... Doporučuji :)

    Ověřený zákazník
    David Bednář, 28.12.2012
    5 z 5

  • DOPORUČUJI!!!

    Ověřený zákazník
    Pavel Šafář, 08.12.2012
    5 z 5

  • Skvělý fotoaparát pro začínající i pokročilejší fotografy za přijatelnou cenu.

    Ověřený zákazník
    Lukáš Rokos, 18.11.2012
    5 z 5

  • Na svou velikost moc dobrý fotoaparát :o) doporučuji

    Ověřený zákazník
    Martina Špetová, 25.09.2012
    5 z 5

  • Nákup proběhl rychle,po 14 dnech foťák nefunguje,tak že je na reklamaci.

    Ověřený zákazník
    Markéta Veverková, 18.09.2012
    1 z 5

  • Nákup proběhl bez problému a velice rychle. Fotoaparát je na tu ceny velice dobrý. Ovládání jako u ostatních Nikonů tudíž přechod nebyl problém je lehounký takže ani v Alpách nebyl problém ho nést. Kvalita fotek je vynikající, narozdíl od jiných foťáků které se na režim auto i samy zapínají blesk, u tohohle ho musíte vycvaknout samy takže vás neobtěžuje v nechtěných situacích. Mohl by mít poněkud jasnější barvy zdá se mi že je zaznamenává trochu vybledlé ale to není problém spravit během 10 vteřin na pc. Za tu cenu rozhodně výborná koupě

    Ověřený zákazník
    Daniela Kotenová, 13.08.2012
    4 z 5

  • Foťák jsem si pořídil z toho důvodu, že se věnuji meteorologii. S tímto foťákem jdou pořizovat nádherné fotografie, občas je sice přepálená obloha, ale vyřešil jsem to tím způsobem, že jsem si pořídil polarizační filtr. Dále s tím také jde krásně natáčet, hlavní výhodou je, že během videa jde přibližovat a oddalovat, nevýhoda je, že ať máte jakoukoliv kapacitu jde natáčet poze 29 min. Také mě chvíli trvalo přijít na to, jak pracovat s videem v programu na úpravu videí jelikož formát videí, který tento foťák má nejde hned tak v nějakém programu. Ale probém jsem také vyřešil, takže teď jsem spokojený.

    Ověřený zákazník
    Milan Zahoř, 07.08.2012
    4 z 5

  • Celkem jsem spokojena,jen mě štvou tužkové baterie,jak se fotí s bleskem moc nevydrží...

    Ověřený zákazník
    Marcela Laubrová, 01.08.2012
    4 z 5

  • Naprosto souhlasím s komentářem (11) Vojtěch Procházka. Navíc bych doplnil schopnost pěkných makro snímků při poměrně velkém zoomu. Měl jsem možnost srovnání s nižším modelem L100, který má mnohem menší zorný úhel a snímaná plocha (bez použití zoom) je cca o 1/4 menší než u L810, takže v malých prostorech budete překvapení co všechno se Vám na snímek vešlo. Jediné co mi vadí je, že objektiv stíní blesku při focení makra z malé vzdálenosti, ale jindy to nepoznáte. Když k tomu přidám brašnu, která se dá použít spíše na zrcadlovku s odnímatelným objektivem dávám 4 z 5, jinak za ty peníze...jsem opravdu spokojený.

    Ověřený zákazník
    Jan Novák, 24.07.2012
    4 z 5

  • Dobrý foťák za příznivou cenu :) Brašna sice není určena k tomuto modelu, ale dá se použít. Foťák jsem kupoval, jak už to tak bývá, na poslední chvíli před dovolenou a děkuji za rychlost zpracování objednávky - před půlnocí zadána a druhý den jsem odpoedne vyzvedával připravené zboží v Praze... Fotky dobré, za příznivých světelných podmínek až výborné, obsluha intuitivní (zvykl jsem si po přechodu ze staršího panasonicu hned 1. den), takže jediné, co mi chvíli trvalo, bylo nalezení "ideálního" režimu a nastavení pro focení města za soumraku, ale výsledek nakonec nebyl špatný. Příjemně mě překvapila kvalita fotek interiéru při sporém osvětlení na automatický režim. Subjektivně musím říci, že přestože má drobné nedokonalosti jako většina digitálů, přístroj předčil má očekávání a myslím, že se může porovnávat s mnoha dražšími konkurenty.

    Ověřený zákazník
    Vojtěch Procházka, 17.07.2012
    5 z 5

  • s foťákem jsem maximálně spokojená. rozhodně doporučuji :-)

    Ověřený zákazník
    Martina Hanušová, 14.07.2012
    5 z 5

  • Aparát jednoznačně spnil moje očekávání. Spokojenost.

    Ověřený zákazník
    Leoš Vyklický, 13.07.2012
    5 z 5

  • Maximální spokojenost

    Ověřený zákazník
    Jan Spour, 10.07.2012
    5 z 5

  • S nákupem zboží z Vašeho obchodu jsem velmi spokojen.Oceňují rychlost dodání zboží a veškeré informace kolem prodeje.Mohu doporučit všem ostatním.

    Ověřený zákazník
    Zdeněk Hanuš, 09.07.2012
    5 z 5

  • Jsem spokojena, fotoaparát je velmi dobrý,doporučuji....

    Ověřený zákazník
    Martina Kobylíková, 02.07.2012
    5 z 5

  • Maximální spokojenost

    Ověřený zákazník
    Vladimír Hladík, 30.06.2012
    5 z 5

  • Doporučuji

    Ověřený zákazník
    Petr Giesl, 04.06.2012
    5 z 5

  • Se zbožím jsem spokojena, přišlo v pořádku a funguje ještě lépe.Mohu doporučit.

    Ověřený zákazník
    Simona Kubíková, 16.05.2012
    5 z 5

Nahoru

Parametry

 
Objektiv
Optický zoom: 26 x
Ohnisková vzdálenost (eqv. 35mm): 22,5-585
Digitální zoom: 4
Stabilizátor optický: Ano
Minimální ohnisková vzdálenost: 22,5 mm
Maximální ohnisková vzdálenost: 585 mm
Typ stabilizátoru: Optický
Světelnost objektivu - nejkratší ohnisko (F): 3,1
Světelnost objektivu - nejdelší ohnisko (F): 5,9
 
Zaostřování
Minimální zaostřovací vzdálenost: 50 cm
Makro od: 1 cm
Pomocné světlo AF: Ano
Možnost filtrů: ano (pomocí adaptéru)
 
Nastavení expozice
Způsob měření expozice: Bodové, Středové, Zónové
Korekce expozice: ± 2 EV po 1/3 EV
ISO - minimální citlivost: 80
ISO - maximální citlivost: 1600
 
Fotografování
Expoziční režimy: Auto, P
Rychlost sériového snímání: 1,2 sn./s
Prodleva samospouště: 10, 2
3D režim: Ano
Panorama: Ano
 
Vyvážení bílé
Vyvážení bílé barvy: Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace
 
Hledáček
Typ hledáčku: Nemá
 
Blesk
Vestavěný blesk: Ano
Korekce zábleskové expozice: ne
Možnost připojení externího blesku: Ne
 
Záznam
Typ paměťového media: SD / SDHC / SDXC
Formáty souborů: JPEG
Rozlišení videa: VGA (640×480)
Audiozáznam: Ano
Počet audio kanálů: 2.0
Velikost interní paměti: 50 MB
Zoom při videu: Ano
 
Obecné
České menu: Ano
 
Fyzikální specifikace
Materiál těla: Plast
Hmotnost: 430 g
Rozměry v mm: 111,1 x 76,3 x 83,1
Barva: černá, červená, hnědá, modrá
Vodotěsnost: Ne
 
Ostatní
Základní příslušenství: Popruh, čtyři alkalické tužkové baterie LR6/L40 AA, krytka objektivu LC-CP25 (s lankem), kabel USB UC-E16, A/V kabel EG-CP16, disk CD-ROM se softwarem ViewNX 2, disk s příručkou Návod k použití
 
Obrazový snímač
Rozlišení: 16,1 Mpx
Typ snímače: CCD
Formát snímače: 1/2,3
Rozlišení fotografií: 1280x960, 1600x1200, 1920x1080, 2048x1536, 2560x1920, 3264x2448, 4608x2592, 4608x3456, 640x480
Poměr stran snímače: 4:3
Stabilizátor snímače: Ano
Velikost snímače (mm): 6,17 x 4,55
 
LCD
Velikost displeje: 3 "
Rozlišení displeje: 921000
Živý náhled (Live View): Ano
 
Typ fotoaparátu
Typ fotoaparátu: Kompakt
Podle použití: Rodinný , Ultrazoom
 
Závěrka
Nejdelší expoziční čas: 4
Nejkratší expoziční čas: 1/1500
 
Rozhraní a napájení
Dálková spoušť: Ne
Výdrž baterie: 300 snímků
Způsoby napájení: AA baterie

Kompletní parametry Sbalit parametry

Nahoru

Vybrané příslušenství

Vybrali jsme pro vás příslušenství, které by vám určitě nemělo chybět.

Všechno vybrané příslušenství
pro Nikon Coolpix L810

Nahoru

Přihlásit

Přihlásit pomocí Facebooku

nebo e-mailem


Košík

Způsoby doručení

Doprava zdarma od 10 000 Kč

Nahrát fotku

Do fotosběrny Do galerie

Do fotosběrnyDo galerie

Používáme cookies, abychom Vám mohli nabídnout nejlepší možné služby na našich webových stránkách. Dozvědět se víc.
Souhlasím