Recenze Nikon D3100 + 18-105 mm VR

Zpět na detail

Hodnoceni
zakazniků:
4 z 5

Nahoru

Snímky zachycené s pomocí Nikon D3100 + 18-105 mm VR

Nahoru

Hodnocení zákazníků

  • Teprve se s tímto krásným strojem seznamuji, ale fotky jsou úžasné.

    Ověřený zákazník
    Karel HURINA, 03.03.2013
    5 z 5

  • Má první zrcadlovka a moc spokojená. Perfektní nápověda=jak při každým nastavením fotka bude vipadat a to mi v prvních hodinách moc pomohlo. Z fotek jsem nadšená, fotí úžasně a mohu jen doporučit.

    Ověřený zákazník
    Lenka Kroupová, 16.05.2012
    5 z 5

  • Foťák úžasný, to jo, ale rozbil se mi z neznámého důvodu, ale již je na opravě a ve čtvrtek jedu na Sicílii a tak doufám, že to do toho čtvrtka stihnou :-))

    Ověřený zákazník
    Alena Krupková, 11.09.2011
    4 z 5

  • Naprosta spokojenost, moje prvni zrcadlovka po dvou kompaktech, myslim, ze pro zacatecniky uplne super, fotky samozrejme oproti kompaktu uplne jina liga. Nemuzu srovnavat s jinou zrcadlovkou takze je to subjektivni hodnoceni, ale jsme zcela spokojen. Baterie vydrzi mnohem dele nez u kompaktu, rychlost je uplne nesrovnatelna, prednastavene rezimy ve vetsine pripadu plne vyhovuji pomalu zacinam pronikat i do slozitejsich postupu a bavi me to! Rozhodne nelituji. Koupe na Megapixel jako obvykle zcela bez problemu, plne doporucuji. Negativum me zadne nenapada, ze je to vetsi a tezsi fotak nez kompakt jsem vedel a pocital s tim, naopak mi to vyhovuje. Nuti me to o fotce premyslet. Proste spokojenost :-)

    Ověřený zákazník
    Jan Pešek, 09.09.2011
    5 z 5

  • Přešel jsem z kompaktu na tuto zrcadlovku a jsem maximálně spokojený. Jen bych vytkl plastový bajonet u objektivu Nikor 18-105 a malou rychlost sériového snímání. Jinak vše OK. Měl jsem možnost vyzkoušet ji na leteckých dnech a co se týče rychlosti ostření a kvality fotek, není co vytknout. Prostě nádhera.

    Ověřený zákazník
    Michal Kozák, 09.09.2011
    5 z 5

  • Výborný pro ty co přechází z kompaktu na "pořádný" foťák :-) V různých recenzích, kromě výhod, najdete i "zápory" (např., že hodně nastavení se musí dělat přes menu), ale mě jako pro příležitostného fotografa to nijak neomezuje. Nikon D3100 + 18 - 105mm VR je má první zrcadlovka, která mě nadchla a jsem s ní maximálně spokojený. Pozn. Výše napsané platí pro ty, co se chtějí naučit fotit v "kreativních" režimech A,S,M případně P a jsou ochotni strávit nějaký čas studováním a zkoušením jak který režim pracuje a kdy je vhodné jej použít (výborný start je kurz "Jak ovládat zrcadlovku Nikon), pokud je vaše představa nastavit režim "auto" - o nic se nestarat a nepřemýšlet nad tím co fotím a předpokládat, že zrcadlovka bude sama dělat super fotky tak raději doporučím zůstat u kompaktu

    Ověřený zákazník
    Lubomír Mičánek, 08.09.2011
    1 z 5

  • velká spokojenost

    Ověřený zákazník
    , 07.09.2011
    4 z 5

  • Vzhledem k tomu, že se jedná o mou první zrcadlovku, jsem naprosto spokojen - zrcadlovku používám hlavně k focení do rodinného alba.

    Ověřený zákazník
    Jan Remeš, 07.09.2011
    5 z 5

  • Výborný foťáček, velká spokojenost. Bezproblémové a jednoduché ovládání, dobrý start pro začátečníka:-)Jedna malá výhoda pro ženy- není těžký na přenos a pohyb v terénu ;-).

    Ověřený zákazník
    Kateřina Drobná, 07.09.2011
    5 z 5

Nahoru

Parametry

 
Obrazový procesor
Typ obrazového procesoru: EXPEED 2
 
Zaostřování
Pomocné světlo AF: Ano
 
Nastavení expozice
Způsob měření expozice: Zónové
Korekce expozice: ± 5 EV po 1/3 EV
Blokování AE: Ano
ISO - minimální citlivost: 100
ISO - maximální citlivost: 12800
 
Závěrka
Typ závěrky: Mechanická závěrka
Minimální životnost závěrky: 100000 cyklů
Nejdelší expoziční čas: 30
Nejkratší expoziční čas: 1/4000
Bulb: Ano
 
Fotografování
Expoziční režimy: A (Av), Auto, M, P, S (Tv)
Histogram: Ano
Rychlost sériového snímání: 3 sn./s
Prodleva samospouště: 10, 2
Scénické režimy: Portrét, Krajina, Děti, Sporty, Makro, Noční portrét, Noční krajina, Párty/interiér, Pláž/sníh, Západ slunce, Úsvit/soumrak, Portrét zvířat, Světlo svíčky, Květy, Podzimní barvy, Jídlo, Silueta, High-key a Low-key), Programová automatika s flexibilním pro
Datové razítko: Ano
 
Vyvážení bílé
Vyvážení bílé barvy: Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace
 
Hledáček
Typ hledáčku: Optický
Pokrytí hledáčku: 95 %
Dioptrická korekce: -1,7 až +0,5
Zvětšení hledáčku: 0,8 x
 
Blesk
Vestavěný blesk: Ano
Synchronizační čas blesku (X-sync): 1/200
Korekce zábleskové expozice: - 3 EV až + 1 EV po 1/3 EV
Možnost připojení externího blesku: Ano, hot-shoe
 
Externí blesk
Směrné číslo: 13
 
Záznam
Typ paměťového media: SD / SDHC / SDXC
Formáty souborů: JPEG, MPEG-4, RAW
Rozlišení videa: Full HD (1920×1080)
Audiozáznam: Ano
Počet audio kanálů: 1.0
Integrovaný GPS: Ne
Video formát: MPEG-4, AVC/H.264
 
Obecné
České menu: Ano
 
Fyzikální specifikace
Materiál těla: Plast
Hmotnost: 455 g
Rozměry v mm: 124 x 96 x 75
Barva: černá, červená
 
Ostatní
Základní příslušenství: Dobíjecí lithium-iontová baterie EN-EL14 (s krytkou kontaktů), nabíječka baterií MH-24, popruh AN-DC3, A/V kabel EG-CP14, krytka okuláru hledáčku DK-5, krytka sáněk pro upevnění příslušenství BS-1, gumová očnice DK-20, krytka těla BF-1B, disk CD-ROM se so
 
Obrazový snímač
Rozlišení: 14,2 Mpx
Typ snímače: CMOS
Formát snímače: APS-C
Rozlišení fotografií: 2304x1536, 3456x2304, 4608x3072
Poměr stran snímku: 3:2
Automatické čištění snímače: Ano
Poměr stran snímače: 3:2
Stabilizátor snímače: Ne
Velikost snímače (mm): 23,1 x 15,4
 
LCD
Velikost displeje: 3 "
Rozlišení displeje: 230000
Živý náhled (Live View): Ano
 
Typ fotoaparátu
Typ fotoaparátu: Digitální zrcadlovka (DSLR)
Podle použití: Základní
 
Objektiv
Crop faktor: 1,5 x
Typ bajonetu: Nikon F
 
Rozhraní a napájení
Dálková spoušť: Kabelová
Výdrž baterie: 550 snímků
Nabíječka a akumulátor v ceně: Ano
Rozhraní: AV, HDMI, USB
Typ akumulátoru: EN-EL14
Způsoby napájení: Akumulátor

Kompletní parametry Sbalit parametry

Nahoru

Vybrané příslušenství

Vybrali jsme pro vás příslušenství, které by vám určitě nemělo chybět.

Všechno vybrané příslušenství
pro Nikon D3100 + 18-105 mm VR

Nahoru

Přihlásit

Přihlásit pomocí Facebooku

nebo e-mailem


Košík

Způsoby doručení

Doprava zdarma od 10 000 Kč

Nahrát fotku

Do fotosběrny Do galerie

Do fotosběrnyDo galerie

Používáme cookies, abychom Vám mohli nabídnout nejlepší možné služby na našich webových stránkách. Dozvědět se víc.
Souhlasím