Recenze Nikon D5600 + 18-105 mm VR černý

Hodnocení zákazníků (16)

Hodnocení zákazníků (16)

4

Ověřený zákazník
Nikol Kubásková, 19.03.2021

5

Přenos do telefonu raději už nevyuzivam. Co se samotného těla týče, je pohodlný do ruk a skvele se s nim fotí, doporucuju pro začátek

Ověřený zákazník
Jakub Vondra, 17.03.2021

3

Super velká spokojenost .

Ověřený zákazník
Miloslav Dvořák, 15.01.2021

5

Ověřený zákazník
Arnošt Bik, 03.12.2020

4

Dobrý den, fotoaparát dobře padne do ruky, je lehký, dobře se ovládá. Bohužél jsem vzhledem coronaviru neměl a nemám i díky karanténě možnost jej více vyzkoušet. Krásný den Jaroslav Žalud

Ověřený zákazník
Jaroslav Žalud, 29.10.2020

4

Na větší hodnocení jsem zatím nafotil málo snímků, protože přístroj mám zatím velmi krátkou dobu, ale to co jsem stihl je perfektní. Ono když se přesedlá z D40 na tento nový typ, tak to vypadá jako když jste létaly na dvojplošníku a teď máte co dělat s proudovou stíhačkou. Chce to čas než si zvyknu na hodně nových funkcí. Jenom doufám, že mě bude sloužit stejně dobře a tak dlouho jako můj starý dvojplošník.

Ověřený zákazník
Dušan Řičánek, 03.09.2020

4

Ověřený zákazník
Kateřina Lepová, 20.05.2020

5

Moje první zrcadlovka. Super.

Ověřený zákazník
Zdeněk Hofman, 03.11.2019

5

Ověřený zákazník
Tereza McKeon, 24.08.2019

4

Prěchod z D3300 + rychlost + rozmístění a množství tlačítek (ještě jsem si nezvyk) + dotykový displej + výborný úchop + podpora UHS-I - snapbridge (funguje nějak podivně, ale možná je problém v obsluze a ne v softwaru)

Ověřený zákazník
Petr Pokorný, 27.06.2019

5

Ověřený zákazník
Martin Vencl, 29.12.2018

5

Ověřený zákazník
Pavla Vybíhalová, 25.12.2018

5

Ověřený zákazník
Tibor Kováč, 08.11.2018

5

Ověřený zákazník
Tomáš Tyl, 05.10.2018

4

Pro mne, amatéra, plně dostačující. Schází mi tištěný návod, elektronický je nepraktický.

Ověřený zákazník
Jiří Friedmann, 05.08.2018

4

Ověřený zákazník
Antonín Miklovič, 04.03.2018

3

Popis a parametry

Popis a parametry

Nikon D5600 vychází z předešlého modelu Nikon D5500, hlavními vylepšeními jsou SnapBridge (Wi-Fi + Bluetooth + NFC), vylepšené ovládání pomocí dotykového displeje a časosběrná funkce. Jako jeho předchůdce využívá 24MP senzor, Expeed 4 obrazový procesor a plně polohovatelný 3,2" LCD displej. Přibyli zde funkce: vypnutí/zapnutí auto ISO pomocí Fn tlačítka a převzal z modelu D5 ovládací interface. V Time-lapse modu je nabízena možnost automatické vyhlazování expozice, aby se odstranily nechtěné rychlé přechody při změnách osvětlení.

Nikon D5600 Digitální SLR fotoaparát

Pro začátečníky a nadšence DX-format DSLR fotoaparát vzněcuje kreativitu pro společenské fotografie s vynikajícími možnostmi pro sdílení a konektivitu.

Nikon D5600 je vybaven řadou funkcí, které podporují uživatele v zachytávání jejich příběhů a jejich sdílení. Přináší polohovatelný LCD monitor, je možné s ním fotit z téměř jakéhokolv úhlu, dodává tak svobodu kreativitě. Dotykový displej převzatý od populární zrcadlovky D5500 se dále vyvíjí s dalšími funkcemi jako je funkce ořezu během prohlížení fotky a snadné procházení fotografiemi, díky přidanému rámečku v interface režimu prohlížení. D5600 také zahrnuje časosběrné snímání, které je ekvivalentem více vyspělého modu u Nikonu D7200, umožňuje uživatelům zachytit měnící se scény po delší časové úseky a vytvářet z nich úchvatná videa.

Neustálé připojení mezi Nikon D5600 a chytrým zařízením je možné díky využití aplikace SnapBridge a Bluetooth® technologii (BLE) s nízku spotřebou. Snímky jsou automaticky přenášeny do spárovaného zařícení a uživatel může okamžitě uploadovat a sdílet ve vysoké kvalitě a velmi rychle. Přenos fotografií probíhá i po vypnutí fotoaparátu. SnapBridge také umožňuje automatický upload fotek na NIKON IMAGE SPACE. Dále je pak možné bezdrátově přenášet videa pomocí Wi-fi a také tak ovládat fotoaparát.

Hlavní přednosti

1. podpora SnapBridge - neustálé propojení Nikon D5600 k chytrému zařízení

Podpora SnapBridge aplikace (zdarma stažitelná na App Store a Google Play) umožní neustálé připojení mezi D5600 a chytrým zařízením - telefon, tablet, podpora iPhone®, iPad® and/or iPod touch® a Android zařízení. jednoduchý automatický přenos 2mpx fotografií v JPEG - pro raw/tiff a videa je nutné přepnout přenos na wi-fi., dále pak několik dalších funkcí, jako je automatický upload na NIKON IMAGE SPACE, platformu pro sdílení fotografií. Dále copyright informace a komentáře fotografií, automatická synchronizace data a času a informace o místě pořízení, které čerpá z připojeného zařízení. Nikon D5600 také podporuje vysoko-rychlostní přenos vybraných fotek a videí a ovládání na dálku při zapnutí Wi-fi.

2. Polohovatelný LCD displej který umožní zachycení snímků z mnoha úhlů

D5600 je vybavený 3.2 palcovým polohovatelným LCD monitorem, který umožní fotit z velice nízkých úhlů, vysoko nad davem a selfie. Dotyková obrazovka podporuje stejné funkce jako D5500, plus je zde ještě tzv. frame advance bar, který je ve vyšších modelech D5 a D500 pro rychlé procházení fotografií při režimu prohlížení. Dále je zde dotyková Fn funkce, velice populární u D5500 byla rozšířena o možnost vypnout a zapnout auto ISO a operace při focení přes hledáček byla také vylepšena.

3. Efektivních 24.2-millionů pixelů a podpora širokého rozsahu citlivostí  ISO 100–25600

Fotoaparát nabízí efektivní počet pixelů 24.2-millionu. Je vybavený s DX-format CMOS senzorem bez optického low-pass filtru. To umožňuje zachytit většinu vykreslujících vlastností objektivů Nikkor. EXPEED 4 image-processing engine byl adoptován a velký rozsah standarních citlivostí je podporováno ISO 100 to 25600 - kombinace, která umožní zachytit velice detailní obrazy ve kterých je efektivně potlačený šum i při tmavých nebo temně laděných prostorech.

4. Vybavení stejnou časosběrnou funkcí jako je u vyšších modelů

Nikon D5600 je nově vybaven stejnou funkcí time-lapse movie, která umožńuje uživatelům jednoduše stlačit dlouhé časové úseky do krátkých, vše se děje ve fotoaparátu, vyjádříte tak změny, které se dějí pomalu, jak pohyb mraků, pohyb lidí a aut na ulicích a podobně. Dále je zde funkce automatické vyhlazování expozice, aby se odstranily nechtěné rychlé přechody při změnách osvětlení. Časosběrná videa můžete přenášet přes SnapBridge do spárovaného zařízení.

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Digitální zrcadlovka (DSLR)
Podle použití Pokročilý

Obrazový snímač

Formát snímače APS-C
Rozlišení 24 Mpx
Rozlišení fotografií 6000x4000
Obrazový snímač CMOS
Poměr stran snímku 3:2, 4:3
Automatické čištění snímače Ano
Poměr stran snímače 3:2
Stabilizátor snímače Ne
Velikost snímače (mm) 23,5 x 15,6

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru EXPEED 4

Objektiv

Typ bajonetu Nikon F, Nikon F (AF-P kompatibilní)
Stabilizátor optický Ne
Crop faktor 1,5 x

Zaostřování

Počet AF bodů 39
Pomocné světlo AF Ano

Nastavení expozice

Způsob měření expozice Zónové, Středové, Bodové, Matrix
Korekce expozice ± 5 EV po 1/3 EV
Blokování AE Ano
ISO - minimální citlivost 100
ISO - maximální citlivost 25600

Závěrka

Typ závěrky Mechanická závěrka
Nejdelší expoziční čas 30
Nejkratší expoziční čas 1/4000
Bulb Ano

Fotografování

Expoziční režimy Auto, P, A (Av), M, S (Tv)
Histogram Ano
Rychlost sériového snímání 5 sn./s
Prodleva samospouště 10, 20, 2, 5
Panorama Ne
HDR Ano
Datové razítko Ne

Vyvážení bílé

Vyvážení bílé barvy Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace

Hledáček

Typ hledáčku Optický
Pokrytí hledáčku 95 %
Zvětšení hledáčku 0,82 x

LCD

Velikost displeje 3,2 "
Rozlišení displeje 1037000
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ano
Výklopný displej Ano
Stavový displej Ne

Blesk

Vestavěný blesk Ano
Synchronizační čas blesku (X-sync) 1/200
Korekce zábleskové expozice - 3 EV až +1 EV po 1/3 EV, 1/2 EV, nebo 1 EV
Možnost připojení externího blesku Ano, hot-shoe
Dálkové řízení extreního blesku Ne
Vysokorychlostní synchronizace blesku Ne
Výstup na studiový blesk (x kontakt) Ne

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC (UHS-I)
Formáty souborů JPEG, RAW, TIFF
Rozlišení videa Full HD (1920×1080)
Audiozáznam Ano
Zvuková poznámka Ne
Bracketing Ano
Časosběrné snímání Ano
Integrovaný GPS Ne
Video formát MPEG-4, AVC/H.264
Stereo zvuk Ano

Obecné

České menu Ano

Rozhraní a napájení

Dálková spoušť Kabelová, Bezdrátová
Wi-Fi Ano
Výdrž baterie (sn.) 970 snímků
Nabíječka a akumulátor v ceně Ano
Rozhraní USB, HDMI, vstup na mikrofon
Typ akumulátoru EN-EL14a
Způsoby napájení Akumulátor
LAN Ne

Fyzikální specifikace

Materiál těla Plast
Rozměry v mm 124 x 97 x 70
Hmotnost 465 g
Barva černá
Utěsnění (prach/vlhkost) Ne

Ostatní

Číslo produktu VBA500K003
Příslušenství v balení Gumová očnice DK-25, krytka těla BF-1B, dobíjecí lithium-iontová baterie EN-EL14a (s krytkou kontaktů), popruh AN-DC3, nabíječka baterií MH-24 (v zemích, ve kterých je vyžadován, se dodává zásuvkový adaptér; provedení adaptéru závisí na zemi prodeje)
Značka Nikon

Ke stažení

Návod - Nikon D5600 (PDF)

Zobrazit popis a parametry