Recenze Nikon D5600 + 18-55 mm AF-P VR černý

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky zachycené s pomocí Nikon D5600 + 18-55 mm AF-P VR černý od členů naší Galerie

Zobrazit fotky z Nikon D5600 + 18-55 mm AF-P VR černý v Galerii

Snímky zachycené s pomocí Nikon D5600 + 18-55 mm AF-P VR černý

Hodnocení zákazníků (13)

Hodnocení zákazníků (13)

4.7692

Ověřený zákazník
Arnošt Bik, 03.12.2020

4

Dobrý den, fotoaparát dobře padne do ruky, je lehký, dobře se ovládá. Bohužél jsem vzhledem coronaviru neměl a nemám i díky karanténě možnost jej více vyzkoušet. Krásný den Jaroslav Žalud

Ověřený zákazník
Jaroslav Žalud, 29.10.2020

4

Na větší hodnocení jsem zatím nafotil málo snímků, protože přístroj mám zatím velmi krátkou dobu, ale to co jsem stihl je perfektní. Ono když se přesedlá z D40 na tento nový typ, tak to vypadá jako když jste létaly na dvojplošníku a teď máte co dělat s proudovou stíhačkou. Chce to čas než si zvyknu na hodně nových funkcí. Jenom doufám, že mě bude sloužit stejně dobře a tak dlouho jako můj starý dvojplošník.

Ověřený zákazník
Dušan Řičánek, 03.09.2020

4

Ověřený zákazník
Kateřina Lepová, 20.05.2020

5

Moje první zrcadlovka. Super.

Ověřený zákazník
Zdeněk Hofman, 03.11.2019

5

Ověřený zákazník
Tereza McKeon, 24.08.2019

4

Prěchod z D3300 + rychlost + rozmístění a množství tlačítek (ještě jsem si nezvyk) + dotykový displej + výborný úchop + podpora UHS-I - snapbridge (funguje nějak podivně, ale možná je problém v obsluze a ne v softwaru)

Ověřený zákazník
Petr Pokorný, 27.06.2019

5

Ověřený zákazník
Martin Vencl, 29.12.2018

5

Ověřený zákazník
Pavla Vybíhalová, 25.12.2018

5

Ověřený zákazník
Tibor Kováč, 08.11.2018

5

Ověřený zákazník
Tomáš Tyl, 05.10.2018

4

Pro mne, amatéra, plně dostačující. Schází mi tištěný návod, elektronický je nepraktický.

Ověřený zákazník
Jiří Friedmann, 05.08.2018

4

Ověřený zákazník
Antonín Miklovič, 04.03.2018

3

Popis a parametry

Popis a parametry

Nikon D5600 vychází z předešlého modelu Nikon D5500, hlavními vylepšeními jsou SnapBridge (Wi-Fi + Bluetooth + NFC), vylepšené ovládání pomocí dotykového displeje a časosběrná funkce. Jako jeho předchůdce využívá 24MP senzor, Expeed 4 obrazový procesor a plně polohovatelný 3,2" LCD displej. Přibyli zde funkce: vypnutí/zapnutí auto ISO pomocí Fn tlačítka a převzal z modelu D5 ovládací interface. V Time-lapse modu je nabízena možnost automatické vyhlazování expozice, aby se odstranily nechtěné rychlé přechody při změnách osvětlení. V sadě s fotoaparátem nabízíme objektiv 18-55 mm AF-P VR, který je ideálním objektivem na cesty. Zachytí vše od rozsáhlých krajin až po detaily středně vzdálených objektů.

Nikon D5600 Digitální SLR fotoaparát

Pro začátečníky a nadšence DX-format DSLR fotoaparát vzněcuje kreativitu pro společenské fotografie s vynikajícími možnostmi pro sdílení a konektivitu.

Nikon D5600 je vybaven řadou funkcí, které podporují uživatele v zachytávání jejich příběhů a jejich sdílení. Přináší polohovatelný LCD monitor, je možné s ním fotit z téměř jakéhokolv úhlu, dodává tak svobodu kreativitě. Dotykový displej převzatý od populární zrcadlovky D5500 se dále vyvíjí s dalšími funkcemi jako je funkce ořezu během prohlížení fotky a snadné procházení fotografiemi, díky přidanému rámečku v interface režimu prohlížení. D5600 také zahrnuje časosběrné snímání, které je ekvivalentem více vyspělého modu u Nikonu D7200, umožňuje uživatelům zachytit měnící se scény po delší časové úseky a vytvářet z nich úchvatná videa.

Neustálé připojení mezi Nikon D5600 a chytrým zařízením je možné díky využití aplikace SnapBridge a Bluetooth® technologii (BLE) s nízku spotřebou. Snímky jsou automaticky přenášeny do spárovaného zařícení a uživatel může okamžitě uploadovat a sdílet ve vysoké kvalitě a velmi rychle. Přenos fotografií probíhá i po vypnutí fotoaparátu. SnapBridge také umožňuje automatický upload fotek na NIKON IMAGE SPACE. Dále je pak možné bezdrátově přenášet videa pomocí Wi-fi a také tak ovládat fotoaparát.

Hlavní přednosti

1. podpora SnapBridge - neustálé propojení Nikon D5600 k chytrému zařízení

Podpora SnapBridge aplikace (zdarma stažitelná na App Store a Google Play) umožní neustálé připojení mezi D5600 a chytrým zařízením - telefon, tablet, podpora iPhone®, iPad® and/or iPod touch® a Android zařízení. jednoduchý automatický přenos 2mpx fotografií v JPEG - pro raw/tiff a videa je nutné přepnout přenos na wi-fi., dále pak několik dalších funkcí, jako je automatický upload na NIKON IMAGE SPACE, platformu pro sdílení fotografií. Dále copyright informace a komentáře fotografií, automatická synchronizace data a času a informace o místě pořízení, které čerpá z připojeného zařízení. Nikon D5600 také podporuje vysoko-rychlostní přenos vybraných fotek a videí a ovládání na dálku při zapnutí Wi-fi.

2. Polohovatelný LCD displej který umožní zachycení snímků z mnoha úhlů

D5600 je vybavený 3.2 palcovým polohovatelným LCD monitorem, který umožní fotit z velice nízkých úhlů, vysoko nad davem a selfie. Dotyková obrazovka podporuje stejné funkce jako D5500, plus je zde ještě tzv. frame advance bar, který je ve vyšších modelech D5 a D500 pro rychlé procházení fotografií při režimu prohlížení. Dále je zde dotyková Fn funkce, velice populární u D5500 byla rozšířena o možnost vypnout a zapnout auto ISO a operace při focení přes hledáček byla také vylepšena.

3. Efektivních 24.2-millionů pixelů a podpora širokého rozsahu citlivostí  ISO 100–25600

Fotoaparát nabízí efektivní počet pixelů 24.2-millionu. Je vybavený s DX-format CMOS senzorem bez optického low-pass filtru. To umožňuje zachytit většinu vykreslujících vlastností objektivů Nikkor. EXPEED 4 image-processing engine byl adoptován a velký rozsah standarních citlivostí je podporováno ISO 100 to 25600 - kombinace, která umožní zachytit velice detailní obrazy ve kterých je efektivně potlačený šum i při tmavých nebo temně laděných prostorech.

4. Vybavení stejnou časosběrnou funkcí jako je u vyšších modelů

Nikon D5600 je nově vybaven stejnou funkcí time-lapse movie, která umožńuje uživatelům jednoduše stlačit dlouhé časové úseky do krátkých, vše se děje ve fotoaparátu, vyjádříte tak změny, které se dějí pomalu, jak pohyb mraků, pohyb lidí a aut na ulicích a podobně. Dále je zde funkce automatické vyhlazování expozice, aby se odstranily nechtěné rychlé přechody při změnách osvětlení. Časosběrná videa můžete přenášet přes SnapBridge do spárovaného zařízení.

Nikon 18-55mm f/3,5-5,6 G AF-P DX VR

Nikon 18-55mm f/3,5-5,6 G AF-P DX VR je první objektiv typu AF-P vybavený krokovým motorkem autofokusu který zajistí tiché a plynulé ostření při natáčení videa. K dispozici jsou verze se stabilizací (VR) nebo bez. Minimální zaostřovací vzdálenost je 25cm. * Pracuje pouze v kombinaci s kompatibilními fotoaparáty: D5600/D5500/D5300/D3400/D3300. U kompatibilních fotoaparátů může být třeba aktualizovat firmware. 

 

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Digitální zrcadlovka (DSLR)
Podle použití Pokročilý

Obrazový snímač

Formát snímače APS-C
Rozlišení 24 Mpx
Rozlišení fotografií 6000x4000
Obrazový snímač CMOS
Poměr stran snímku 3:2, 4:3
Automatické čištění snímače Ano
Poměr stran snímače 3:2
Stabilizátor snímače Ne
Velikost snímače (mm) 23,5 x 15,6

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru EXPEED 4

Objektiv

Typ bajonetu Nikon F, Nikon F (AF-P kompatibilní)
Crop faktor 1,5 x

Zaostřování

Počet AF bodů 39
Pomocné světlo AF Ano

Nastavení expozice

Způsob měření expozice Zónové, Středové, Bodové, Matrix
Korekce expozice ± 5 EV po 1/3 EV
Blokování AE Ano
ISO - minimální citlivost 100
ISO - maximální citlivost 25600

Závěrka

Typ závěrky Mechanická závěrka
Nejdelší expoziční čas 30
Nejkratší expoziční čas 1/4000
Bulb Ano

Fotografování

Expoziční režimy Auto, P, A (Av), M, S (Tv)
Rychlost sériového snímání 5 sn./s
Prodleva samospouště 10, 20, 2, 5
Panorama Ne
HDR Ano

Vyvážení bílé

Vyvážení bílé barvy Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace

Hledáček

Typ hledáčku Optický
Pokrytí hledáčku 95 %
Zvětšení hledáčku 0,82 x

LCD

Velikost displeje 3,2 "
Rozlišení displeje 1037000
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ano
Výklopný displej Ano
Stavový displej Ne

Blesk

Vestavěný blesk Ano
Synchronizační čas blesku (X-sync) 1/200
Korekce zábleskové expozice - 3 EV až +1 EV po 1/3 EV, 1/2 EV, nebo 1 EV
Možnost připojení externího blesku Ano, hot-shoe
Dálkové řízení extreního blesku Ne
Vysokorychlostní synchronizace blesku Ne
Výstup na studiový blesk (x kontakt) Ne

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC (UHS-I)
Formáty souborů JPEG, RAW, TIFF
Rozlišení videa Full HD (1920×1080)
Audiozáznam Ano
Bracketing Ano
Časosběrné snímání Ano
Integrovaný GPS Ne
Video formát MPEG-4, AVC/H.264
Stereo zvuk Ano

Obecné

České menu Ano

Rozhraní a napájení

Dálková spoušť Kabelová, Bezdrátová
Wi-Fi Ano
Nabíječka a akumulátor v ceně Ano
Rozhraní USB, HDMI, vstup na mikrofon
Typ akumulátoru EN-EL14a
Způsoby napájení Akumulátor

Fyzikální specifikace

Materiál těla Plast
Rozměry v mm 124 x 97 x 70
Hmotnost 465 g
Utěsnění (prach/vlhkost) Ne

Ostatní

Číslo produktu VBA500K001
Příslušenství v balení Gumová očnice DK-25, krytka těla BF-1B, dobíjecí lithium-iontová baterie EN-EL14a (s krytkou kontaktů), popruh AN-DC3, nabíječka baterií MH-24 (v zemích, ve kterých je vyžadován, se dodává zásuvkový adaptér; provedení adaptéru závisí na zemi prodeje)
Značka Nikon

Ke stažení

Návod - Nikon D5600 (PDF)

Zobrazit popis a parametry