Recenze Nikon D750 + 24-70 mm f/2,8 AF-S G ED!

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky zachycené s pomocí Nikon D750 + 24-70 mm f/2,8 AF-S G ED

Hodnocení zákazníků (52)

Hodnocení zákazníků (52)

4

Ověřený zákazník
Marie-Anna Krejčí, 28.02.2021

5

Ověřený zákazník
Jiří Juráček, 06.12.2020

4

Není co dodat - super :-))))))))))

Ověřený zákazník
Martin Hořčica, 06.10.2020

5

Ověřený zákazník
Marcel Kokeš, 03.07.2020

5

Ověřený zákazník
Sára Rathová, 05.06.2020

5

Ověřený zákazník
Silvie Šťovíčková, 03.03.2020

5

Ověřený zákazník
Tereza Pernia, 12.02.2020

5

Ověřený zákazník
Zbyněk Sikora, 12.01.2020

5

Fotograf Nikon používán již 28 let. První jsem koupil Nikon 50 ještě na kinofil. V roce 2005 jsem koupil Nikon D70, pak 80, 7100, 7200 a tento rok jsem si pořídil Nikon D750. Nafotil jsem s ním jen pár snímků, ale hned jsem si ho oblíbil. Fotky jsou brilantní, dobře a rychle ostří a hlavně není problém při vyšším isu se zrnem.Také cena je konečně přijatelná 25990Kč a proto bych ho vřele doporučoval ke koupi všem nadšencům Nikonů.

Ověřený zákazník
Josef Petrica, 12.01.2020

5

Ověřený zákazník
Aleš Šmatelka, 29.12.2019

5

Ověřený zákazník
Daniel Zemánek, 25.12.2019

5

Ověřený zákazník
Tomáš Konečný, 14.12.2019

4

Ověřený zákazník
Tomáš Zapletal, 06.12.2019

5

...fotič fotí...tak jak od něj čekám...ano, dalo by se mu pár věcí vytknout, ale za to nemůže vlastní foťák, ale parta inženýrů z Nikonu :-) je to moje 2. D750 a už jsme si na sebe zvykli...a za tu cenu, co se pohybuje teď...no neberte to! :-)

Ověřený zákazník
Vladislav Tvarůžek, 26.11.2019

5

Ověřený zákazník
Werner Ullmann, 12.11.2019

5

je to můj třetí nikon : D60-D7100-D750, takže spokojenost a doufám, že se dále projeví na výsledcích.zatím vzhledem k počasí nemám moc pokusů k hodnocení, je to ještě brzo.

Ověřený zákazník
Zdeněk Rybka, 09.11.2019

4

Ověřený zákazník
Marta Pantůčková, 01.11.2019

5

Fotoaparát je na trhu sice již delší dobu, ale myslím, že v daní ceně lze těžko hledat vyšší kvalitu. Zejména oceňuji kvalitní výkon při vyšších hodnotách ISO. Hodně to rozvazuje ruce

Ověřený zákazník
Hubert Muller, 18.10.2019

4

zátím vše super pořádná zátěž sice teprve přijde ale jsem spokojená

Ověřený zákazník
Petra Hlavicová, 04.10.2019

4

Ověřený zákazník
Vladimír Hrbek, 13.09.2019

5

Ověřený zákazník
David Tenkrát, 28.08.2019

3

Ověřený zákazník
Renata Černá, 21.08.2019

4

Ověřený zákazník
Aleš Kouřil, 30.07.2019

5

Spokojenost

Ověřený zákazník
Karin Rohanová, 24.07.2019

5

Maximální spokojenost. Byla to cílená koupě, věděl jsem do čeho jdu.

Ověřený zákazník
Radoslav Bednář, 21.06.2019

5

Ověřený zákazník
jiří Malík, 04.06.2019

5

Ověřený zákazník
Petr Grimm, 29.05.2019

5

Je lehký, dobře se drží, člověk si musí zvyknout na barvy a na nejkratší čas 1/4000, což je někdy dost nevýhoda. Mám ho už dlouho, kupovala jsem druhé tělo. Je potřeba si na něj zvyknout, hlavně po D700.

Ověřený zákazník
Žaneta Malá, 21.03.2019

4

Jedine co mi chybi je kupodivu dotykova obrazovka na zoom/nahled/posouvani fotek :) jinak super :)

Ověřený zákazník
Lubomír Hurtečák, 07.02.2019

5

Ověřený zákazník
Ivo Dlouhý, 22.01.2019

4

Ověřený zákazník
Tomáš Hlavňovský, 07.01.2019

5

Ověřený zákazník
libor Maláč, 04.01.2019

5

Jako dlouholetý uživatel předchozího modelu D600 musím říct, že autofokus udělal velký krok vpřed a byl hlavním důvodem k upgradu těla. Taky jsem strašně rád za funkci 100% zoomu na tlačítku OK, protože tato funkce mi po přechodu z D7100 na D600 hodně chyběla. Ostatní jsou drobnosti, které využiji párkrát do roka, vestavěná wifi, výklopný displej atd. Za mě určitě doporučuji.

Ověřený zákazník
Jan Vintr, 29.12.2018

5

Ověřený zákazník
Ivan Vrátný, 08.12.2018

4

Ověřený zákazník
Petra Mašková, 02.12.2018

5

Perfektní ergonomie gripu, pro chlapskou ruku jako dělaný. Měl jsem D7000 a něco mi chybělo, tady to splňuje přesně ty požadavky pro moje uchycení. Skvělý vyklápěcí displej, wifi funguje bez problému a obrazová kvalita fotek je úžasná. V poměru cena výkon asi nemá moc konkurence, Špičkové profesionální tělo. Snad jedno mi vadí, ale to předpokládám půjde někde vypnout. Když měním ISO, WB či jiné, vždy se mi rozsvítí displej, to je pěkně otravné a nežádoucí, zbytečně vybíjí baterie.

Ověřený zákazník
Vojtěch Pospíšil, 22.11.2018

5

Nakoľko vlastním D610, tak som dlho pokukával po upgrade. Aby som to zhrnul, tak tu sú plusy oproti D610: - omnoho lepšie ostrenie - D610 mala často pri horšom svetle problémy zaostriť, zároveň funguje výborne aj AF-C ostrenie. Samozrejme zas iba stredné tri stlpce sú cross-type, vonkajšie majú problém ostriť na horizontálne línie pri štandardnej orientácii. D750 ostrí aj v hodne zlých podmienkach, kde aj ISO12800 je dosť slabé :) - rozloženie ostriacich bodov - i keď by som privítal aj viac rozprestrené body do priestoru, obrovské plus je aj ukladanie vybraného bodu pri rôznej orientácii tela - snímač - D610 je luxus, toto je ešte málinko lepšie. Pri vysokom ISO sa farby v tieňoch nemenia do fialova, ale ostávajú čisté, zároveň je i menej viditeľný šum. - grip - je hlbší a teda sa telo lepšie drží v ruke - tilt screen - pri fotení skupiniek zvrchu nemusím skúšať cvakať, ale používam displej - viac užívateľsky nastaviteľných tlačitiek - napr. aj funkcia 100% zoom alebo zmena ISO na record button Nevýhody oproti D610: - menší vrchný displej - nezobrazuje napr WB a je nutné ju meniť na displeji - pre zmenu ISO a WB sa rozsvieti aj hlavný displej a nie je to možné nikde vypnúť Celkovo bolo telo za luxusnú cenu a zakiaľ sa utrepú najnovšie Z6/Z7 a ustália ceny na rozumnej hranici, tak to boli najlepšie investované peniaze pre fotografa.

Ověřený zákazník
Milan Pohancenik, 21.11.2018

5

Ověřený zákazník
Jan Malhocký, 15.11.2018

5

Ověřený zákazník
Radek Vlach, 22.09.2018

5

Ověřený zákazník
Stefan Paralic, 11.09.2018

5

Ověřený zákazník
Jakub Souček, 07.08.2018

5

Ověřený zákazník
Jakub Čapek, 27.07.2018

5

Ověřený zákazník
Karel Frydrych, 08.06.2018

5

Ověřený zákazník
Aleš Bílý, 25.05.2018

5

Ověřený zákazník
Lenka Hlavatá, 17.11.2016

5

To nelepši co jsem zatím měl. Mám ho sice chvíli, ale překvapuje mně každým okamžikem.

Ověřený zákazník
Elvyn-George Badelita, 28.06.2016

5

Ověřený zákazník
Jiří Janoška, 28.04.2016

5

Tady asi není co dodat *****

Ověřený zákazník
Petr Biedermann, 26.04.2016

5

Skvely stroj!

Ověřený zákazník
Emil Vareka, 04.02.2016

5

Ověřený zákazník
Petr Jungvirt, 25.10.2015

5

Recenzí a hodnocení na D750 bylo napsáno více než dost. Z pohledu fotografa, který se sedmsetpadesátkou vyfotil jen pár set fotek, mohu říct, že fotoaparátu nic nechybí a může směle zastoupit (a v některých případech i nahradit) profesionální modely. Osobně bych uvítal kratší čas (1/8000), ale zatím vždy pomohlo nastavení nižší citlivosti. Také bych uvítal možnost nastavení ISO pouze na kontrolním panelu: při manuálním režimu se totiž nesmyslně rozsvítí i LCD displej. Ale možná je to jen hnidopišství.

Ověřený zákazník
Jindřich Liprt, 20.07.2015

5

Zatím jsem spokojen.

Ověřený zákazník
Václav Bartoška, 26.10.2014

5

Popis a parametry

Popis a parametry

Nikon D750 + 24-85 mm VR je rychlá profesionální zrcadlovka vybavená novým 24,3 Mpx CMOS full-frame snímačem s AA filtrem, novým systémem zaostřování s citlivostí do -3EV, výklopným displejem 3,2" s 1228800px a poprvé u Nikonu i integrovaným Wi-Fi modulem. Pro Nikon D750 není problém ani FullHD video 1080/60p či snímání rychlostí až 6,5sn./s. při plném rozlišení. V Sadě s tímto fotoaparátem nabízíme, profesionální vysoce světelný objektiv se zoomem standardního rozsahu 24-70 mm f/2,8 AF-S G ED. Tento objektiv se řadí mezi nejoblíbenější univerzály, na který se fotí svatby, portréty, reportáže, krajinky atd...

Hlavní rysy

Obrazový snímač formátu FX s 24,3 milionu pixelů

Maximální úroveň detailů, maximální svoboda. Nový obrazový snímač nabízí široký dynamický rozsah s brilantní výkonností při všech citlivostech a poskytuje snímky s působivou ostrostí a bohatou tonalitou.

Obrazový snímač formátu FX s 24,3 milionu pixelů

Špičková citlivost ISO

Při použití vysokých citlivostí ISO pořídíte ostřejší a brilantnější snímky s vyšším rozlišením. Základní rozsah citlivostí ISO 100–12 800 lze navíc dále rozšířit až na hodnoty ISO 50–51 200 (ekvivalentní hodnoty).

Špičková citlivost ISO

Automatické zaostřování profesionální úrovně

Fotoaparát D750 je vybaven automatickým zaostřováním s citlivostí až do −3 EV a režimem skupinové volby zaostřovacích polí Nikon, takže zaostřuje na objekt s vynikající přesností i za nízké hladiny osvětlení.

Automatické zaostřování profesionální úrovně

Odolný výklopný monitor

Monitor fotoaparátu umožňuje pořizovat snímky a videosekvence z jedinečných perspektiv. Lze jej vyklápět směrem nahoru v úhlu až 90 º a směrem dolů v úhlu až 75 º.

Odolný výklopný monitor

Vestavěné připojení Wi-Fi

Sdílejte své tvůrčí vize. Díky připojení Wi-Fi můžete přenášet působivé snímky s obrazovým polem ve formátu kinofilmu na kompatibilní chytré telefony nebo tablety. Stačí jen stáhnout zdarma dostupný software Wireless Mobile Utility do chytrého zařízení.

24-70 mm f/2,8 AF-S G ED

Profesionální vysoce světelný objektiv se zoomem standardního rozsahu 24-70 mm (při použití formátu DX: 36-105 mm). Objektiv je vybaven antireflexní vrstvou Nano Crystal Coat, optickými členy z ED skel a ultrazvukovým zaostřovacím motorem (SWM). Nejkratší zaostřitelná vzdálenost 0,38 m (při ohniskové vzdálenosti 50 mm). Tento objektiv se řadí mezi nejoblíbenější univerzály, na který se fotí svatby, portréty, reportáže, krajinky atd...

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Digitální zrcadlovka (DSLR)
Podle použití Poloprofesionální

Obrazový snímač

Formát snímače Full Frame / FX
Rozlišení 24,3 Mpx
Rozlišení fotografií 6016x4016, 4512x3008, 3008x2008
Obrazový snímač CMOS
Poměr stran snímku 16:9, 1:1, 3:2
Automatické čištění snímače Ano
Poměr stran snímače 3:2
Stabilizátor snímače Ne
Velikost snímače (mm) 35,9 x 24

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru EXPEED 4

Objektiv

Typ bajonetu Nikon F
Crop faktor 1 x

Zaostřování

Počet AF bodů 51
Pomocné světlo AF Ano

Nastavení expozice

Způsob měření expozice Zónové, Středové, Bodové, Matrix
Korekce expozice ± 5 EV po 1/3 EV
Blokování AE Ano
ISO - minimální citlivost 100
ISO - maximální citlivost 51200

Závěrka

Typ závěrky Mechanická závěrka
Nejdelší expoziční čas 30
Nejkratší expoziční čas 1/4000
Bulb Ano

Fotografování

Expoziční režimy Auto, P, A (Av), M, S (Tv)
Histogram Ano
Rychlost sériového snímání 6,5 sn./s
Prodleva samospouště 10, 20, 2, 5
Scénické režimy portrét; krajina; děti; sporty; makro; noční portrét; noční krajina; párty/interiér; pláž/sníh; západ slunce; úsvit/soumrak; portrét zvířat; světlo svíčky; kvetoucí příroda; podzimní barvy; jídlo
Panorama Ne
HDR Ano

Vyvážení bílé

Vyvážení bílé barvy Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace / v Kelvinech

Hledáček

Typ hledáčku Optický
Pokrytí hledáčku 100 %
Dioptrická korekce -3 až +1
Zvětšení hledáčku 0,7 x

LCD

Velikost displeje 3,2 "
Rozlišení displeje 1228800
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ne
Výklopný displej Ano
Stavový displej Ano

Blesk

Vestavěný blesk Ano
Synchronizační čas blesku (X-sync) 1/200
Korekce zábleskové expozice ± 3 EV po 1/3 EV
Možnost připojení externího blesku Ano, hot-shoe
Dálkové řízení extreního blesku Ano
Vysokorychlostní synchronizace blesku Ano

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC (UHS-I)
Formáty souborů JPEG, MPEG-4, RAW
Rozlišení videa Full HD (1920×1080)
Audiozáznam Ano
Bracketing Ano
Časosběrné snímání Ano
Počet audio kanálů 2.0
Integrovaný GPS Ne
Video formát MPEG-4, AVC/H.264
Stereo zvuk Ano

Obecné

České menu Ano

Rozhraní a napájení

Dálková spoušť Ne
Wi-Fi Ano
Výdrž baterie (sn.) 1230 snímků
Nabíječka a akumulátor v ceně Ano
Rozhraní USB, HDMI, vstup na mikrofon
Typ akumulátoru EN-EL15
Způsoby napájení Akumulátor

Fyzikální specifikace

Materiál těla Hořčík, Plast
Rozměry v mm 141 x 113 x 78
Hmotnost 765 g
Barva černá
Utěsnění (prach/vlhkost) Ano

Ostatní

Příslušenství v balení krytka těla BF-1B, dobíjecí lithium-iontová baterie EN-EL15 s krytkou kontaktů, nabíječka baterií MH-25a (dodává se včetně zásuvkového adaptéru nebo síťového kabelu typu a provedení podle země či regionu prodeje), krytka okuláru hledáčku DK-5, kabel USB U
Značka Nikon

Hodnocení zboží

Celkové hodnocení 89 %
Obrazová kvalita 94 %
Konstrukce a zpracování 87 %
Ovládání 80 %
Funkční výbava 94 %
Poměr cena/výkon 90 %

Zobrazit popis a parametry