Recenze Nikon D750 tělo

Luděk Bouška

Luděk Bouška • 06. 10. 2014

Hodnocení

Hodnocení

Nikon D750 stojí skutečně na pomezí profi přístrojů. Vlastně to jediné, čím se od “čistokrevných” profi zrcadlovek liší, je způsob ovládání a nastavování funkcí. Tělo je stejně odolné, autofokus je ten nejlepší, jaký momentálně Nikon nabízí, rychlost 6,5 sn/s bohatě stačí i na sporty a kvalita fotek bez problémů předčí konkurenci. D750 si tedy bez obav mohou pořídit i nároční profesionálové vlastně bez ohledu na to, jakému typu focení se věnují. D750 obstojí stejně dobře v přírodě, na sportovišti, nebo v ateliéru. Kdo je zvyklý na profi přístroje, bude si jen muset zvyknout na jiné ovládání.

Celkové
hodnocení

89 %


Obrazová kvalita:

94 z 100

Konstrukce a zpracování:

87 z 100

Ovládání:

80 z 100

Funkční výbava:

94 z 100

Poměr cena/výkon:

90 z 100

Klady a zápory

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • rozlišení 24 Mpx
  • velký snímač formátu FX
  • vynikající kvalita fotek i za špatného světla
  • kvalitní výklopný displej
  • nový AF systém s 51 ostřícími body
  • nový RGB senzor s 91 000 měřícími body
  • hledáček se 100% zobrazením
  • FullHD video 1080/60p
  • vestavěný WiFi modul
  • rychlost 6,5 sn/s
  • tělo utěsněné proti povětrnostním vlivům

Co se nám nelíbí

  • nejkratší čas pouze 1/4000s

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky zachycené s pomocí Nikon D750 tělo od členů naší Galerie

Zobrazit fotky z Nikon D750 tělo v Galerii

Snímky zachycené s pomocí Nikon D750 tělo

Ukázková videa

Ukázková videa

Představení Nikon D750 tělo

Představení Nikon D750 tělo

Nikon D750 je v “hierarchii” zrcadlovek Nikon umístěn mezi modely D610 a D810. Je tedy určen těm nejnáročnějším fotografům, kteří si nechtějí a nebo nemohou pořídit skutečně profesionální fotoaparát. D750 tedy na pohled připomíná spíše “amatérské” zrcadlovky (čemuž odpovídá například rozmístění ovládacích prvků), ale uvnitř je vybaven skutečně profesionálně - alespoň v některých důležitých ohledech.

Obrazová kvalita

Srdcem D750 je, stejně jako u modelu D610, také senzor CMOS o rozlišení 24,3 Mpx a velikosti FX. Snímač formátu FX sebou samozřejmě nese spoustu výhod, jako je například lepší práce s hloubkou ostrosti, ale také menší hustotu obrazových bodů, což má zásadní vliv na kvalitu obrazu. Nicméně snímač D750 je nově přepracován, takže v kombinaci s nejnovějším procesorem EXPEED 4 dokáže poskytnout ještě lepší výsledky a to jak při nastavení vysokých citlivostí, tak při nižších ISO, kde mi fotky z D750 připadají v porovnání s D610 o něco ostřejší. Při tom oba přístroje mají před snímačem umístěn anti-aliasing filtr, takže teoreticky by ostrost měla být stejná.

Kvalitu obrazu nejlépe posoudíte na ukázkových snímcích, ale pokud mám hodnotit slovně, myslím, že Nikon hodně zapracoval na odstranění šumu. Na svědomí to mají samozřejmě jak kvalitnější snímače, tak nové procesory a algoritmy na redukci šumu.  Pokud jsemu D610 psal, že “v tomhle ohledu jsou na tom konkurenti přece jen lépe (myšleno Canon EOS 5D Mark III a Canon EOS 6D)”, pak to u D750 už neplatí. Jak se můžete přesvědčit v Nástroji pro porovnání obrazové kvality, je šum redukován skutečně velice dobře. Podotknu, že testovací fotografie jsou zaznamenány do JPEGu vždy v továrním nastavení přístroje. Znamená to tedy, že je fotka tak, jak ji vyprodukuje fotoaparát. Redukce šumu je nastavena na hodnotu NORMAL, tedy skutečně tak, jak bylo nastaveno z výroby. Tak je to u všech fotek testovacích obrazců, aby bylo možno porovnávat jednotlivé přístroje mezi sebou. Přirozeně, že pokud budete fotit do RAWu, budete schopni dosáhnout ještě vyšší kvality, ale to záleží jednak na použitém softwaru a také na vaší šikovnosti.

Dynamický rozsah a barvy jsou opět vynikající dokonce i při nastavení vysokých citlivostí. Při nastavení Picture Control si můžeme JPEG vyladit přesně podle svého gusta. Nastavení Picture Control ale bylo přepracováno podobně, jako u D810. Jednak se nabídka jednotlivých přednatavených režimů podání obrazu rozrostla o volbu „Ploché“, kdy dostanete velice málo kontrastní výstup s minimem přepalů a podexpozic (což je někdy výhodné pro další zpracování - ideální režim pro následné zpracování videa), ale jednotlivé parametry kvality obrazu jdou nastavit v daleko jemnějších krocích. Přibyl také parametr „Zřetelnost“ pro nastavení mikrokontrastu.

Konstrukce a zpracování

V tomto ohledu nezaznamenal model D750 skutečně nijak moc změn oproti D610, kterému je nejpodobnější. Tou nejvýraznější je výklopný displej, který má úhlopříčku 3,2” a rozlišení 1,229 Mpx. Díky RGBW konstrukci je obraz na displeji skvěle vidět dokonce i na sluníčku. Je dostatečně kontrastní a má velmi věrné barvy. Umožňuje ovšem také nastavení barevného podání, tedy něco jako kalibraci. V tomto ohledu je na tom stejně, jako třeba D810, nebo D4s.

Tělo je vyrobeno z magnéziové slitiny (přesněji řečeno horní a zadní kryt) a je utěsněno proti vnikání prachu a vlhkosti. D750 se vyznačuje stejnou úrovní utěsnění proti klimatickým vlivům jako profesionální model Nikon D810. Oproti D610 byl přepracován grip, takže prostor pro prsty je u D750 výrazně hlubší. Díky tomu se daleko lépe drží a to dokonce i v porovnání s D800, na který jsem zvyklý. Jen jsou díky hlubšímu gripu trochu hůře dostupná tlačítka na přední straně těla. To je ale detail, na který se asi dá zvyknout.

Podobně, jako u D810 se rozšířila funkčnost tlačítka spouště natáčení videa. V režimu fotografování se z něj stává funkční tlačítko, kterému je možno přiřadit funkci nastavení citlivosti ISO.

Velice příjemný je velký hledáček (oproti D610 zcela přepracovaný), který zobrazuje 100% obrazového pole. Uvidíte v něm všechny důležité údaje potřebné při focení. Uvidíme v něm také celkem 51 zaostřovacích bodů. AF systém je opět stejný, jako u profi modelů D810 a nebo D4s. Nezměnil se ale jen samotný AF modul. Podstatně se změnily algoritmy, které autofokus „obsluhují“. Zaostřování je tedy nyní stejné, jako u D4s – je rychlé a přesné. Když říkám, že je AF stejný, jako u D4s, mám na mysli i to, že přibyla volba Group AF (režim, který v podstatě simuluje křížové AF body i tam, kde fyzicky nejsou) a že už i s D750 můžete využívat i paměť umístění AF bodu při změně orientace snímku. Oproti vyloženě profi modelům má ovšem AF systém ještě jednu podstatnou výhodu: funguje už od -3EV, je to tedy momentálně nejcitlivější AF systém, jaký Nikon ve svých zrcadlovkách nabízí.

Dalším velkým vylepšením je vestavěný WiFi modul. Bohužel se nejedná o tu “wifinu”, která jde připojit k profi modelům, ale i s touto “amatérskou” verzí budete nejspíš spokojeni. Přes aplikaci NIKON Wireless Mobile Utility, kterou můžete zdarma stáhnout z Google Play (mám telefon se systémem Android, verzi pro Apple jsem tedy nezkoušel, ale také existuje), se můžete velice snadno přihlásti na WiFi síť fotoaparátu a k dispozici máte jak živý náhled na displeji telefonu, tak dálkovou spoušť. Velmi praktické. Moc se mi líbil také režim, kdy používáte fotoaparát běžným způsobem, ale veškeré nafocené snímky (přesněji jejich náhledy) se rovnou stahují i do telefonu, nebo tabletu, kde je můžete upravit a následně sdílet třeba na sociálních sítích. Aplikace funguje dobře a spolehlivě, jen jednou se mi nepodařilo přes mobil zaostřit, ale jinak skutečně vše v pořádku.

Funkční výbava

Výbava nejrůznějšími funkcemi je bohatá. Skoro se mi chce říci, že vzhledem k tomu, pro koho by měl být D750 určen, až zbytečně moc. Zkušenější fotograf, který si pravděpodobně D750 koupí, se podle mého názoru obejde bez scénických režimů, nebo plné automatiky. Chápu ale, že se mohou hodit v případě, že se rozhodne fotografovat i jiný člen rodiny.

Funkce D-Movie zaznamenává Full HD videosekvence s frekvencí 60, 50, 30, 25, 24 snímků za sekundu. Maximální doba záznamu je obvyklých cca 30 minut. Video jsem nezkoušel, ale z tiskovky vím, že je úplně přepracovaný algoritmus pro převzorkování videa a to by mělo být nyní výrazně lepší.

Když už jsme u videa, musím zmínit funkci Časosběrné snímání. To ukládá jednotlivé snímky (pořízené v uživatelsky nastavitelných intervalech) jako soubory videosekvencí a umožňuje zrychlené přehrávání pomalu probíhajících dějů frekvencí 24× až 36 000× rychlejší v porovnání s normálním přehráváním.

HDR, tedy fotografování snímků s vysokým dynamickým rozsahem jsem ocenil už kdysi u D5100 a hodí se vždy, když je v záběru příliš kontrastní scéna. Přístroj při každém stisknutí tlačítka spouště pořídí dva snímky, z nichž vytvoří jediný snímek s extrémně velkým dynamickým rozsahem, nízkou úrovní šumu a bohatou barevnou gradací. Funguje to skvěle, ale pro dosažení nejlepší kvality doporučuji použít stativ. Pokud tuto funkci kombinujete ještě s Active D-lighting (automaticky zachovává detaily ve stínech a světlech), výsledky jsou fantastické.

Megapixel videorecenze Nikon D750 tělo

Megapixel videorecenze Nikon D750 tělo

Hodnocení zákazníků (51)

Hodnocení zákazníků (51)

4.7843

Ověřený zákazník
Jiří Juráček, 06.12.2020

4

Není co dodat - super :-))))))))))

Ověřený zákazník
Martin Hořčica, 06.10.2020

5

Ověřený zákazník
Marcel Kokeš, 03.07.2020

5

Ověřený zákazník
Sára Rathová, 05.06.2020

5

Ověřený zákazník
Silvie Šťovíčková, 03.03.2020

5

Ověřený zákazník
Tereza Pernia, 12.02.2020

5

Ověřený zákazník
Zbyněk Sikora, 12.01.2020

5

Fotograf Nikon používán již 28 let. První jsem koupil Nikon 50 ještě na kinofil. V roce 2005 jsem koupil Nikon D70, pak 80, 7100, 7200 a tento rok jsem si pořídil Nikon D750. Nafotil jsem s ním jen pár snímků, ale hned jsem si ho oblíbil. Fotky jsou brilantní, dobře a rychle ostří a hlavně není problém při vyšším isu se zrnem.Také cena je konečně přijatelná 25990Kč a proto bych ho vřele doporučoval ke koupi všem nadšencům Nikonů.

Ověřený zákazník
Josef Petrica, 12.01.2020

5

Ověřený zákazník
Aleš Šmatelka, 29.12.2019

5

Ověřený zákazník
Daniel Zemánek, 25.12.2019

5

Ověřený zákazník
Tomáš Konečný, 14.12.2019

4

Ověřený zákazník
Tomáš Zapletal, 06.12.2019

5

...fotič fotí...tak jak od něj čekám...ano, dalo by se mu pár věcí vytknout, ale za to nemůže vlastní foťák, ale parta inženýrů z Nikonu :-) je to moje 2. D750 a už jsme si na sebe zvykli...a za tu cenu, co se pohybuje teď...no neberte to! :-)

Ověřený zákazník
Vladislav Tvarůžek, 26.11.2019

5

Ověřený zákazník
Werner Ullmann, 12.11.2019

5

je to můj třetí nikon : D60-D7100-D750, takže spokojenost a doufám, že se dále projeví na výsledcích.zatím vzhledem k počasí nemám moc pokusů k hodnocení, je to ještě brzo.

Ověřený zákazník
Zdeněk Rybka, 09.11.2019

4

Ověřený zákazník
Marta Pantůčková, 01.11.2019

5

Fotoaparát je na trhu sice již delší dobu, ale myslím, že v daní ceně lze těžko hledat vyšší kvalitu. Zejména oceňuji kvalitní výkon při vyšších hodnotách ISO. Hodně to rozvazuje ruce

Ověřený zákazník
Hubert Muller, 18.10.2019

4

zátím vše super pořádná zátěž sice teprve přijde ale jsem spokojená

Ověřený zákazník
Petra Hlavicová, 04.10.2019

4

Ověřený zákazník
Vladimír Hrbek, 13.09.2019

5

Ověřený zákazník
David Tenkrát, 28.08.2019

3

Ověřený zákazník
Renata Černá, 21.08.2019

4

Ověřený zákazník
Aleš Kouřil, 30.07.2019

5

Spokojenost

Ověřený zákazník
Karin Rohanová, 24.07.2019

5

Maximální spokojenost. Byla to cílená koupě, věděl jsem do čeho jdu.

Ověřený zákazník
Radoslav Bednář, 21.06.2019

5

Ověřený zákazník
jiří Malík, 04.06.2019

5

Ověřený zákazník
Petr Grimm, 29.05.2019

5

Je lehký, dobře se drží, člověk si musí zvyknout na barvy a na nejkratší čas 1/4000, což je někdy dost nevýhoda. Mám ho už dlouho, kupovala jsem druhé tělo. Je potřeba si na něj zvyknout, hlavně po D700.

Ověřený zákazník
Žaneta Malá, 21.03.2019

4

Jedine co mi chybi je kupodivu dotykova obrazovka na zoom/nahled/posouvani fotek :) jinak super :)

Ověřený zákazník
Lubomír Hurtečák, 07.02.2019

5

Ověřený zákazník
Ivo Dlouhý, 22.01.2019

4

Ověřený zákazník
Tomáš Hlavňovský, 07.01.2019

5

Ověřený zákazník
libor Maláč, 04.01.2019

5

Jako dlouholetý uživatel předchozího modelu D600 musím říct, že autofokus udělal velký krok vpřed a byl hlavním důvodem k upgradu těla. Taky jsem strašně rád za funkci 100% zoomu na tlačítku OK, protože tato funkce mi po přechodu z D7100 na D600 hodně chyběla. Ostatní jsou drobnosti, které využiji párkrát do roka, vestavěná wifi, výklopný displej atd. Za mě určitě doporučuji.

Ověřený zákazník
Jan Vintr, 29.12.2018

5

Ověřený zákazník
Ivan Vrátný, 08.12.2018

4

Ověřený zákazník
Petra Mašková, 02.12.2018

5

Perfektní ergonomie gripu, pro chlapskou ruku jako dělaný. Měl jsem D7000 a něco mi chybělo, tady to splňuje přesně ty požadavky pro moje uchycení. Skvělý vyklápěcí displej, wifi funguje bez problému a obrazová kvalita fotek je úžasná. V poměru cena výkon asi nemá moc konkurence, Špičkové profesionální tělo. Snad jedno mi vadí, ale to předpokládám půjde někde vypnout. Když měním ISO, WB či jiné, vždy se mi rozsvítí displej, to je pěkně otravné a nežádoucí, zbytečně vybíjí baterie.

Ověřený zákazník
Vojtěch Pospíšil, 22.11.2018

5

Nakoľko vlastním D610, tak som dlho pokukával po upgrade. Aby som to zhrnul, tak tu sú plusy oproti D610: - omnoho lepšie ostrenie - D610 mala často pri horšom svetle problémy zaostriť, zároveň funguje výborne aj AF-C ostrenie. Samozrejme zas iba stredné tri stlpce sú cross-type, vonkajšie majú problém ostriť na horizontálne línie pri štandardnej orientácii. D750 ostrí aj v hodne zlých podmienkach, kde aj ISO12800 je dosť slabé :) - rozloženie ostriacich bodov - i keď by som privítal aj viac rozprestrené body do priestoru, obrovské plus je aj ukladanie vybraného bodu pri rôznej orientácii tela - snímač - D610 je luxus, toto je ešte málinko lepšie. Pri vysokom ISO sa farby v tieňoch nemenia do fialova, ale ostávajú čisté, zároveň je i menej viditeľný šum. - grip - je hlbší a teda sa telo lepšie drží v ruke - tilt screen - pri fotení skupiniek zvrchu nemusím skúšať cvakať, ale používam displej - viac užívateľsky nastaviteľných tlačitiek - napr. aj funkcia 100% zoom alebo zmena ISO na record button Nevýhody oproti D610: - menší vrchný displej - nezobrazuje napr WB a je nutné ju meniť na displeji - pre zmenu ISO a WB sa rozsvieti aj hlavný displej a nie je to možné nikde vypnúť Celkovo bolo telo za luxusnú cenu a zakiaľ sa utrepú najnovšie Z6/Z7 a ustália ceny na rozumnej hranici, tak to boli najlepšie investované peniaze pre fotografa.

Ověřený zákazník
Milan Pohancenik, 21.11.2018

5

Ověřený zákazník
Jan Malhocký, 15.11.2018

5

Ověřený zákazník
Radek Vlach, 22.09.2018

5

Ověřený zákazník
Stefan Paralic, 11.09.2018

5

Ověřený zákazník
Jakub Souček, 07.08.2018

5

Ověřený zákazník
Jakub Čapek, 27.07.2018

5

Ověřený zákazník
Karel Frydrych, 08.06.2018

5

Ověřený zákazník
Aleš Bílý, 25.05.2018

5

Ověřený zákazník
Lenka Hlavatá, 17.11.2016

5

To nelepši co jsem zatím měl. Mám ho sice chvíli, ale překvapuje mně každým okamžikem.

Ověřený zákazník
Elvyn-George Badelita, 28.06.2016

5

Ověřený zákazník
Jiří Janoška, 28.04.2016

5

Tady asi není co dodat *****

Ověřený zákazník
Petr Biedermann, 26.04.2016

5

Skvely stroj!

Ověřený zákazník
Emil Vareka, 04.02.2016

5

Ověřený zákazník
Petr Jungvirt, 25.10.2015

5

Recenzí a hodnocení na D750 bylo napsáno více než dost. Z pohledu fotografa, který se sedmsetpadesátkou vyfotil jen pár set fotek, mohu říct, že fotoaparátu nic nechybí a může směle zastoupit (a v některých případech i nahradit) profesionální modely. Osobně bych uvítal kratší čas (1/8000), ale zatím vždy pomohlo nastavení nižší citlivosti. Také bych uvítal možnost nastavení ISO pouze na kontrolním panelu: při manuálním režimu se totiž nesmyslně rozsvítí i LCD displej. Ale možná je to jen hnidopišství.

Ověřený zákazník
Jindřich Liprt, 20.07.2015

5

Zatím jsem spokojen.

Ověřený zákazník
Václav Bartoška, 26.10.2014

5

Porovnání obrazové kvality

Porovnání obrazové kvality

Jak používat nástroj pro porovnání obrazové kvality?

V náhledech pod hlavní fotografií si můžete vybrat z modelů fotoaparátů, ke kterým máme srovnávací fotografie dostupné. Vzájemně porovnat můžete až 4 fotoaparáty. Posouváním levého horního náhledu si pak volíte výřez v rámci fotografie, na kterém lze srovnat kvalitu vyfoceného objektu. Tento výřez si můžete posouvat taktéž přesouváním obdélníkového výřezu v rámci velké fotografie.

Popis a parametry

Popis a parametry

Nikon D750 je rychlá profesionální zrcadlovka vybavená novým 24,3 Mpx CMOS full-frame snímačem s AA filtrem, novým systémem zaostřování s citlivostí do -3EV, výklopným displejem 3,2" s 1228800px a poprvé u Nikonu i integrovaným Wi-Fi modulem. Pro Nikon D750 není problém ani FullHD video 1080/60p či snímání rychlostí až 6,5sn./s. při plném rozlišení.

Hlavní rysy

Obrazový snímač formátu FX s 24,3 milionu pixelů

Maximální úroveň detailů, maximální svoboda. Nový obrazový snímač nabízí široký dynamický rozsah s brilantní výkonností při všech citlivostech a poskytuje snímky s působivou ostrostí a bohatou tonalitou.

 

Špičková citlivost ISO

Při použití vysokých citlivostí ISO pořídíte ostřejší a brilantnější snímky s vyšším rozlišením. Základní rozsah citlivostí ISO 100–12 800 lze navíc dále rozšířit až na hodnoty ISO 50–51 200 (ekvivalentní hodnoty).

 

Automatické zaostřování profesionální úrovně

Fotoaparát D750 je vybaven automatickým zaostřováním s citlivostí až do −3 EV a režimem skupinové volby zaostřovacích polí Nikon, takže zaostřuje na objekt s vynikající přesností i za nízké hladiny osvětlení.

 

Odolný výklopný monitor

Monitor fotoaparátu umožňuje pořizovat snímky a videosekvence z jedinečných perspektiv. Lze jej vyklápět směrem nahoru v úhlu až 90 º a směrem dolů v úhlu až 75 º.

 

Vestavěné připojení Wi-Fi

Sdílejte své tvůrčí vize. Díky připojení Wi-Fi můžete přenášet působivé snímky s obrazovým polem ve formátu kinofilmu na kompatibilní chytré telefony nebo tablety. Stačí jen stáhnout zdarma dostupný software Wireless Mobile Utility do chytrého zařízení.

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Digitální zrcadlovka (DSLR)
Podle použití Poloprofesionální

Obrazový snímač

Formát snímače Full Frame / FX
Rozlišení 24,3 Mpx
Rozlišení fotografií 6016x4016, 4512x3008, 3008x2008
Obrazový snímač CMOS
Poměr stran snímku 16:9, 1:1, 3:2
Automatické čištění snímače Ano
Poměr stran snímače 3:2
Stabilizátor snímače Ne
Velikost snímače (mm) 35,9 x 24

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru EXPEED 4

Objektiv

Typ bajonetu Nikon F
Crop faktor 1 x

Zaostřování

Počet AF bodů 51
Pomocné světlo AF Ano

Nastavení expozice

Způsob měření expozice Zónové, Středové, Bodové, Matrix
Korekce expozice ± 5 EV po 1/3 EV
Blokování AE Ano
ISO - minimální citlivost 100
ISO - maximální citlivost 51200

Závěrka

Typ závěrky Mechanická závěrka
Nejdelší expoziční čas 30
Nejkratší expoziční čas 1/4000
Bulb Ano

Fotografování

Expoziční režimy Auto, P, A (Av), M, S (Tv)
Histogram Ano
Rychlost sériového snímání 6,5 sn./s
Prodleva samospouště 10, 20, 2, 5
Scénické režimy portrét; krajina; děti; sporty; makro; noční portrét; noční krajina; párty/interiér; pláž/sníh; západ slunce; úsvit/soumrak; portrét zvířat; světlo svíčky; kvetoucí příroda; podzimní barvy; jídlo
Panorama Ne
HDR Ano

Vyvážení bílé

Vyvážení bílé barvy Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace / v Kelvinech

Hledáček

Typ hledáčku Optický
Pokrytí hledáčku 100 %
Dioptrická korekce -3 až +1
Zvětšení hledáčku 0,7 x

LCD

Velikost displeje 3,2 "
Rozlišení displeje 1228800
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ne
Výklopný displej Ano
Stavový displej Ano

Blesk

Vestavěný blesk Ano
Synchronizační čas blesku (X-sync) 1/200
Korekce zábleskové expozice ± 3 EV po 1/3 EV
Možnost připojení externího blesku Ano, hot-shoe
Dálkové řízení extreního blesku Ano
Vysokorychlostní synchronizace blesku Ano

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC
Formáty souborů JPEG, MPEG-4, RAW
Rozlišení videa Full HD (1920×1080)
Audiozáznam Ano
Bracketing Ano
Časosběrné snímání Ano
Počet audio kanálů 2.0
Integrovaný GPS Ne
Video formát MPEG-4, AVC/H.264
Stereo zvuk Ano

Obecné

České menu Ano

Rozhraní a napájení

Dálková spoušť Ne
Wi-Fi Ano
Výdrž baterie (sn.) 1230 snímků
Nabíječka a akumulátor v ceně Ano
Rozhraní USB, HDMI, vstup na mikrofon
Typ akumulátoru EN-EL15
Způsoby napájení Akumulátor

Fyzikální specifikace

Materiál těla Hořčík, Plast
Rozměry v mm 141 x 113 x 78
Hmotnost 765 g
Barva černá
Utěsnění (prach/vlhkost) Ano

Ostatní

Číslo produktu VBA420AE
Příslušenství v balení krytka těla BF-1B, dobíjecí lithium-iontová baterie EN-EL15 s krytkou kontaktů, nabíječka baterií MH-25a (dodává se včetně zásuvkového adaptéru nebo síťového kabelu typu a provedení podle země či regionu prodeje), krytka okuláru hledáčku DK-5, kabel USB U
Značka Nikon

Hodnocení zboží

Celkové hodnocení 89 %
Obrazová kvalita 94 %
Konstrukce a zpracování 87 %
Ovládání 80 %
Funkční výbava 94 %
Poměr cena/výkon 90 %

Zobrazit popis a parametry