Recenze Nikon D7500 + 50 mm f/1,8 AF-S NIKKOR G!

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky zachycené s pomocí Nikon D7500 + 50 mm f/1,8 AF-S NIKKOR G

Hodnocení zákazníků (25)

Hodnocení zákazníků (25)

5

Jsem spokojen

Ověřený zákazník
Arnošt Bik, 03.12.2020

4

Zatím jenom týden. Oproti D3100, který jsem měl předtím je to obrovský skok. Zatím paráda.

Ověřený zákazník
stanislav Souček, 25.09.2020

5

Ověřený zákazník
Jaroslav Veringer, 23.06.2020

5

Ověřený zákazník
Daniel Rožánek, 24.05.2020

5

Obrovská spokojenost, doporučuji.

Ověřený zákazník
Martina Odstrčilová, 10.01.2020

5

složitější, ale nenahraditelný! všem kdo váhaji vřele doporučuji.

Ověřený zákazník
Věra Marčíková, 31.10.2019

4

Ověřený zákazník
Daniel Vaněk, 29.10.2019

5

Ověřený zákazník
Kamil Graca, 23.08.2019

5

Přešel jsem na tento model z D3300 a to je jako přesedlat z Favorita do Lamborgini... s Kombinací objektivu 16-80 od Nikonu je to Topka :-)

Ověřený zákazník
Roman Trojek, 28.06.2019

5

Přešel jsem na tento model z D3300 a to je jako přesedlat z Favorita do Lamborgini... s Kombinací objektivu 16-80 od Nikonu je to Topka :-)

Ověřený zákazník
Roman Trojek, 28.06.2019

5

Ověřený zákazník
Josef Balat, 16.05.2019

5

Ověřený zákazník
Marketing Trido, 23.04.2019

5

Nikon D7500 splnil moje očekávání a musím říct, že jsem si ho zamilovala. Výborně se ovládá, má spoustu užitečných funkcí. Na co jsem si ihned navykla, je používání dotykového displeje a když vezmu do ruky D7100 marně ťukám prsty po displeji :-) . Veliký dynamický rozsah je úplná pecka. I když to není full frame fotoaparát tak má skvělý výstup. S hloubkou ostrosti nemá problém, záleží čistě na dovednosti a zvoleném objektivu. A u makra je naopak přínosem APS-C čip. Opravdu universální fotoaparát na focení každého žánru.

Ověřený zákazník
Nikita Šťastná, 05.02.2019

5

Ověřený zákazník
Tomáš Stehlík, 02.02.2019

5

Ověřený zákazník
Tomáš Pšenička, 20.01.2019

5

Postup na vyšší třídu. Jsem spokojen, ale hodnocení nechám na zkušenějších. Nebo někdy příště, až se novým kamarádem sžiji.

Ověřený zákazník
Jan Kuna, 13.12.2018

5

Ověřený zákazník
Pavel Martoch, 12.12.2018

5

Ověřený zákazník
Daniel Pražák, 29.11.2018

5

Zatím super:-).

Ověřený zákazník
Leoš Veselák, 29.11.2018

5

Zatím super:-).

Ověřený zákazník
Leoš Veselák, 29.11.2018

5

Zatím super:-).

Ověřený zákazník
Leoš Veselák, 29.11.2018

5

Na hodnocení kvality fotek či práce s foťákem je ještě brzy. Jsou jistě k takovému hodnocení schopnější a zkušenější. Nicméně po první manipulaci s foťákem přišlo i první zklamání. Foťák je totiž o trochu menší než D80. Zvláště prostor pro prsty mezi objektivem a stranou se spouští. Pro objemnější ruce to bude oříšek. Já to mám tak na hraně - bude to tedy o zvyku. Větší ruce můžou mít problém. Trochu mne mrzí, že nemůžu využít z D80 battery grip - musím koupit nový. Za klad považuji váhu a intuitivní ovládání v CZ. Je velmi jednoduché a vše logicky uspořádáno.

Ověřený zákazník
mojmir mlčoch, 29.11.2018

4

Ověřený zákazník
MIREK ČEGAN, 27.11.2018

5

Prostě výborný, splnil mé očekávání. Rychlý přesná expozice, oproti D7200, který jsem měl před ním, je to pokrok. Jen snad myslel jsem, že bude méně šumu na vysokách ISO, ale možná se naučím s ním lépe pracovat.

Ověřený zákazník
Jiří Munclinger, 25.11.2018

5

Ověřený zákazník
Petr Kněžour, 31.07.2018

5

Popis a parametry

Popis a parametry

Nikon D7500 je další APS-C zrcadlovka vybavená jako Nikon D500 20,9Mpx snímačem, Expeed 5 procesorem a možností natáčení 4K videa. Oproti Nikon D7200 je lehčí a bylo vylepšeno i utěsnění přístroje, došlo také k vylepšení LCD, který je nyní výklopný a dotykový. Má jen jeden slot na SD kartu a to typu UHS-I. Nikon D7500 umožňuje nastavit ISO 100-51200 s možností rozšíření na 50-1,64 milionu. Autofokus je vybaven 51body z toho 15 je křížových a středový AF bod je citlivý do -3EV. Sekvenční snímání zvládne nyní až 8snímků za vteřinu. Jako D500 umí UHD 4K video při bitrate 144Mbps. Další video funkce jsou HDMI čistý 4K výstup a plochý obrazový profil. V Sadě s tímto fotoaparátem nabízíme objektiv Nikon 50 mm f/1,8 AF-S NIKKOR G, který se skvěle hodí na fotografování portrétů, produktové fotografie, středně vzdálených objektů, reportáží, dokumentů a momentek všeobecně.

Hledání perfektního snímku vás může přivést na libovolné místo. Dostaňte se tam s výkonným, hbitým a plně propojeným fotoaparátem D7500. Zachyťte nalezenou krásu v kvalitě obrazu vlajkové lodi formátu DX, fotoaparátu Nikon D500.

Každý okamžik je váš. Sériové snímání s frekvencí 8 obr./s.

nikon_dslr_d7500_continuous_shooting

Zachytí každý detail. Fenomenální rozpoznání objektu.

Nejpůsobivější snímek naleznete i tehdy, je-li skrytý ve změti pohybů. V jediné rychlé sérii pořídíte 50 snímků NEF (RAW) nebo 100 snímků JPEG.
Nikdy nezmeškáte žádný okamžik definující událost. Můžete fotografovat snímací frekvencí až cca 8 obr./s a pořídit přibližně 50 14bitových bezeztrátově komprimovaných snímků RAW. Nebo můžete pořídit v jedné sérii až 100 snímků JPEG Jemný s velikostí obrazu Velký (L). Plná dostupnost automatického zaostřování/měření expozice během sériového snímání zaručuje, že rychlost není vykoupena ztrátou přesnosti.

Zaručí přesné expozice a zachytí dynamické kompozice. RGB snímač měření expozice 180K (180 000 pixelů) a pokrokový systém detekce motivu.

RGB snímač měření expozice 180K (180 000 pixelů) fotoaparátu a pokrokový systém detekce motivu společně zaručují, že zachytíte každý objekt – i když motiv zahrnuje malé nebo rychle se pohybující objekty. V případě vysoce kontrastních motivů upřednostňuje nové měření orientované na nejvyšší jasy nejjasnější prvky v obrazovém poli a pomáhá zamezit snímkům se ztrátou kresby ve světlech.

Ostré snímky za všech okolností. Extrémně přesné automatické zaostřování.

Bez ohledu na to, co fotografujete, sleduje 51bodový AF systém fotografovaný objekt, zaostří jej a udržuje jej zaostřený. I když je osvětlený pouze světlem měsíce.

Systém automatického zaostřování obsahuje 15 křížových snímačů uprostřed obrazového pole a pracuje přesně až do působivé minimální hodnoty osvětlení −3 EV. Můžete pořizovat ostré snímky v noci bez použití doplňkového osvětlení. Skupinová volba zaostřovacích polí nabízí vylepšené rozpoznání a sledování objektu při fotografování objektů, které jsou malé a nacházejí se v blízkosti kontrastního nebo rušivého pozadí.

Skvělé kinematografické zážitky. Stopáž videosekvencí 4K/UHD.

 

Pořizujte působivou stopáž 4K/UHD 30p nebo zaznamenávejte videosekvence Full HD (1 080p) snímací frekvencí až 50p/60p. Fotoaparát nabízí čistý výstup HDMI: můžete posílat nekomprimovaný výstup HDMI na externí zařízení a současně na paměťovou kartu SD ve fotoaparátu. Video lze optimalizovat pro chytrá zařízení zaznamenáním ve formátech MP4 a AAC. A elektronická redukce vibrací Nikon dramaticky potlačuje účinky chvění fotoaparátu při záznamu Full HD videosekvencí z ruky.Povyšte své videosekvence na novou úroveň. Zaznamenejte veškeré detaily v extrémně vysokém rozlišení frekvencí až 30 obr./s.

Zachytí veškeré změny. Časosběrné snímání.

 

Můžete snadno generovat časosběrné videosekvence 4K/UHD a Full HD přímo ve fotoaparátu. Funkce vyrovnání expozice potlačuje nežádoucí blikání obrazu při snímání s využitím automatického expozičního režimu, jako je například časová automatika.Transformujte pouliční výjevy a východy slunce do dramatických zrychlených sekvencí pomocí vestavěného intervalového spínače a funkce časosběrného snímání v kvalitě 4K/UHD.

Úhel pohledu. Výklopný monitor s ovládáním dotykem.

nikon_dslr_d7500_touch_control

Odvážné snímky čekají všude. Klepnutím na plochý výklopný dotykový monitor zaostříte a exponujete při fotografování z nadhledu a působivých úhlů.
8cm (3,2“) výklopný monitor umožňuje ovládat funkce automatického zaostřování a spuštění závěrky pomocí ovládání dotykem při fotografování v režimu živého náhledu. A optimálně umístěný příkazový a multifunkční volič usnadňují změny nastavení během fotografování.

Špičkový obraz bez rušivých vlivů.

S optickým hledáčkem vybaveným pentagonálním hranolem se zobrazením přibližně 100 % obrazového pole – je to možné.
Optický systém hledáčku poskytuje působivě brilantní obraz aktuálního záběru objektivu. Sluneční světlo, odlesky a vnější pohyby jsou odstíněny: to co vidíte, to zachytíte na snímcích. A pokud pracujete s teleobjektivem, umožní vám hledáček zvolit takovou snímací pozici, která umožní stabilnější držení přístroje.

Nikon 50 mm f/1,8 AF-S NIKKOR G

Základní objektiv Nikon 50mm s pevnou ohniskovou vzdáleností a vysokou světelností f/1,8 je univerzálním řešením pro fotorafování portrétů, produktové fotografie, nebo běžných rodinných momentek. Vzhledem k velmi dobré světlenosti má fotograf možnost plně kontrolovat hloubku ostrosti, nebo pracovat ve špatných světelných podmínkách. Vzhledem k poměru cena/výkon je to jeden z nejlepších objektivů na trhu. Vlastní pohon AF navíc zaručujejě automatické ostření na všech digitálních zrcadlovkách, včetně levnějších modelů.

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Digitální zrcadlovka (DSLR)
Podle použití Pokročilý

Obrazový snímač

Formát snímače APS-C
Rozlišení 20,9 Mpx
Rozlišení fotografií 2784x1856, 4176x2784, 4272x2848, 5568x3712
Obrazový snímač CMOS
Poměr stran snímku 3:2
Automatické čištění snímače Ano
Poměr stran snímače 3:2
Stabilizátor snímače Ne
Velikost snímače (mm) 23,5x15,7

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru EXPEED 5

Objektiv

Typ bajonetu Nikon F (AF-P kompatibilní)
Crop faktor 1,5 x

Zaostřování

Počet AF bodů 51
Pomocné světlo AF Ano

Nastavení expozice

Způsob měření expozice Zónové, Bodové
Korekce expozice ± 5 EV po 1/2 EV, ± 5 EV po 1/3 EV
Blokování AE Ano
ISO - minimální citlivost 100
ISO - maximální citlivost 51200

Závěrka

Typ závěrky Mechanická závěrka / elektronická závěrka
Nejdelší expoziční čas 30
Nejkratší expoziční čas 1/8000
Bulb Ano

Fotografování

Expoziční režimy Auto, P, A (Av), M, S (Tv)
Histogram Ano
Rychlost sériového snímání 8 sn./s
Prodleva samospouště 10, 20, 2, 5
Scénické režimy Plně automatické režimy (auto; auto, vypnutý blesk); motivové programy (portrét; krajina; děti; sporty; makro; noční portrét; noční krajina; párty/interiér; pláž/sníh; západ slunce; úsvit/soumrak; portrét zvířat; světlo svíčky; kvetoucí příroda; podzimní
Panorama Ne
HDR Ne

Vyvážení bílé

Vyvážení bílé barvy Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace

Hledáček

Typ hledáčku Optický
Pokrytí hledáčku 100 %
Dioptrická korekce -2 až +1
Velikost hledáčku 3,2 "
Zvětšení hledáčku 0,94 x

LCD

Velikost displeje 3,2 "
Rozlišení displeje 922000
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ano
Výklopný displej Ano
Stavový displej Ano

Blesk

Vestavěný blesk Ano
Synchronizační čas blesku (X-sync) 1/250
Možnost připojení externího blesku Ano, hot-shoe

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC
Formáty souborů MP4, JPEG, MOV, MPEG-4, RAW
Rozlišení videa 4K UHD (3840x2160)
Audiozáznam Ano
Zvuková poznámka Ano
Bracketing Ano
Časosběrné snímání Ano
Integrovaný GPS Ne
Video formát MP4
Stereo zvuk Ano
Snímková frekvence u videa 30 sn./s

Obecné

České menu Ano

Rozhraní a napájení

Wi-Fi Ano
Výdrž baterie (sn.) 950 snímků
Nabíječka a akumulátor v ceně Ano
Rozhraní USB 3.0, HDMI, výstup na sluchátka, vstup na mikrofon
Typ akumulátoru EN-EL15
Způsoby napájení Akumulátor

Fyzikální specifikace

Materiál těla Kov
Rozměry v mm 136x104x73
Hmotnost 640 g
Barva černá
Utěsnění (prach/vlhkost) Ano

Ostatní

Příslušenství v balení Gumová očnice DK-28, krytka těla BF-1B, dobíjecí lithium-iontová baterie EN-EL15a s krytkou kontaktů, nabíječka baterií MH-25a (dodává se včetně zásuvkového adaptéru nebo síťového kabelu v typu a provedení podle země či regionu prodeje), krytka okuláru hl
Značka Nikon

Hodnocení zboží

Celkové hodnocení 92 %
Obrazová kvalita 95 %
Konstrukce a zpracování 88 %
Ovládání 90 %
Funkční výbava 94 %
Poměr cena/výkon 92 %

Zobrazit popis a parametry