Recenze Olympus OM-D E-M10 + 14-42 mm EZ

Zpět na detail

Hodnoceni
zakazniků:
5 z 5

Nahoru

Získaná ocenenění Olympus OM-D E-M10 + 14-42 mm EZCo to je?

  • DP Review - Gold award

    DP Review - Gold award

    DPReview gold/silver je prestižní ocenění udělované v rámci hodnocení recenzovaných produktů serverem DPreview.com, který je mezinárodně uznávaným zdrojem testů a informací nejen o fotografickém vybavení.

  • EISA

    EISA

    Ocenění EISA je udělováno od roku 1982 organizací 50 specializovaných magazínů, které se zabývají technickými novinkami. Tuto prestižní cenu mohou každoročně získat špičkové produkty v rámci několika produktových kategorií mimo jiné i fotoaparáty a objektivy.

  • TIPA 2014

    TIPA 2014

    Organizace TIPA (Technical Image Press Association) představuje uskupení odborných foto a video časopisů  po celém světě. Skládá se z 28 prestižních foto a video časopisů z 15 zemí na všech 5 kontinentech. Je partnerem organizace CJPC (Camera Journal Press Club), která představuje skupinu 11 nejlepších fotografických časopisů v Japonsku.
    Ocenění TIPA Awards představuje nejprestižní ocenění produktu z oblasti fotografie a videa na tomto trhu. Všechny produkty a všechny reklamy s produkty takto oceněnými nesou logo TIPA Awards, kdy toto logo představuje záruku kvality.

Nahoru

Snímky zachycené s pomocí Olympus OM-D E-M10 + 14-42 mm EZ

  • Olympus OM-D E-M10 + 14-42 mm EZ DSC_0001.JPG
    Exp. čas:1/2500 sClona:f/4,5ISO:200Ohnisko:14 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Olympus OM-D E-M10 + 14-42 mm EZ DSC_0002.JPG
    Exp. čas:1/1600 sClona:f/5ISO:200Ohnisko:14 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Olympus OM-D E-M10 + 14-42 mm EZ DSC_0003.JPG
    Exp. čas:1/1250 sClona:f/5ISO:200Ohnisko:14 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Olympus OM-D E-M10 + 14-42 mm EZ DSC_0004.JPG
    Exp. čas:1/800 sClona:f/5ISO:200Ohnisko:14 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Olympus OM-D E-M10 + 14-42 mm EZ DSC_0005.JPG
    Exp. čas:1/30 sClona:f/22ISO:200Ohnisko:33 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Olympus OM-D E-M10 + 14-42 mm EZ DSC_0006.JPG
    Exp. čas:1/2000 sClona:f/5ISO:200Ohnisko:14 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Olympus OM-D E-M10 + 14-42 mm EZ DSC_0007.JPG
    Exp. čas:1/200 sClona:f/18ISO:200Ohnisko:42 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Olympus OM-D E-M10 + 14-42 mm EZ DSC_0008.JPG
    Exp. čas:1/200 sClona:f/16ISO:320Ohnisko:40 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Olympus OM-D E-M10 + 14-42 mm EZ DSC_0009.JPG
    Exp. čas:1/3200 sClona:f/5,6ISO:640Ohnisko:42 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Olympus OM-D E-M10 + 14-42 mm EZ DSC_0010.JPG
    Exp. čas:1/1250 sClona:f/10ISO:640Ohnisko:15 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Olympus OM-D E-M10 + 14-42 mm EZ DSC_0011.JPG
    Exp. čas:1/1250 sClona:f/10ISO:1600Ohnisko:21 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -
  • Olympus OM-D E-M10 + 14-42 mm EZ DSC_0012.JPG
    Exp. čas:1/200 sClona:f/22ISO:3200Ohnisko:41 mmKorekce Exp.:0 EV Objektiv:
    -

Nahoru

Hodnocení zákazníků

  • Ověřený zákazník
    Petr Schramek, 29.03.2016
    4 z 5

  • Klady: dotykový displej s možností volby zaostřovacího pole i případně přímé expozice dotykem, vysoká citlivost, rychlé zaostřování i za slabých světelných podmínek i s vypnutým pomocným světlem (assist beam), možnost uzamčení bodu zaostření při namáčknutí spouště jak s AEL tak i bez něj, korekce expozice nastavitelná rollerem, přičemž dobře viditelná jak na displeji, tak i v hledáčku, hledáček jasný, kvalitní, zpoždění nepatrné. Zápory: nemožnost uložní více uživatelských profilů pro různé fotografické režimy (situace).

    Ověřený zákazník
    Karel Kužel, 16.09.2015
    4 z 5

  • Pro ty co potřebují mít fotoaparát neustále u sebe spolu s kombinací TAMRON 14 - 150, nevýslovně dobrá věc.

    Ověřený zákazník
    Ilja Wenglorz, 03.07.2015
    5 z 5

  • Splnil všechna má očekávání a stále má co nabídnout.

    Ověřený zákazník
    premysl lichna, 22.04.2015
    4 z 5

  • Fantastický přístroj nádherný design použité materiály, je to prostě skvost skvěle padne do ruky, i do menší ženské všechny základní ovládací prvky po ruce ovládá se skvěle i v plném manuálu i v rukavicích - to jsem opravdu nečekala hledáček je skvělý, display super, hlavně jednotlivé histogramy v náhledu. baterie by mohla vydržet víc, ale to snadno vyřeší náhradní blesk mohl mít větší výkon, ale zase, za tu kompaktnost a rozměr přístroje je to dost dobrá směna jsem ráda, že jsem se rozhodla změnit značku a zvolit Olympus. v této třídě jsou opravdu jedničky.

    Ověřený zákazník
    NIRVANA SYSTEMS s.r.o. Jana Březinová, 16.03.2015
    5 z 5

  • Vybral jsem si fotoaparát Olympus E-M10 stříbrné tělo a osadil jej novým universálním objektivem Tamron 14-150 mm. Časem si pořídím ještě nějaké široké sklo. E-M10 už při prvním uchopení padne do ruky, jako důvěrně známý stroj a prsty si najdou všechny ovládací prvky sami. Zpracování je perfektní, velikost mini "zrcadlovky" zkrátka baví si s ní hrát. Jako hlavní trumf oproti konkurenci je výklopný a DOTYKOVÝ displej a bezkonkurenční hledáček - velký a přehledný. Nastavení a volba parametrů je opravdu široká, super menu je bezvadné. Na otočném voliči je možná na škodu obsazení položkou ART, která, když už u takového foťáku musí také být, nemusela být zde a mohla místo toho nabídnout např uživatelskému nastavení. Rychlost odezvy je skvělá, ostření (co jsem zatím stihl vyzkoušet) je spolehlivé až na i v návodu zmiňované výjimky. Volba na E-M10 u mě padla po vyzkoušení si a porovnání se sony A6000. Kupu nelituji a jako pokročilý dlouholetý fotograf se těším na zábavu s ním. Originální příslušenství je pravda cenově výše, než by si člověk představoval, ale dá se při troše snahy najít cenově výhodnější varianta, to podle účelu a záměru použití. Vřele doporučuji všem, kteří chtějí skladný, nadupaný foťák, který má ambice růst s uživatelem a neomezovat jej, s velkou nabídkou skel a příslušenství.

    Ověřený zákazník
    Jaroslav Podzimek, 03.02.2015
    5 z 5

  • Měl jsem zrcadlovku Canon EOS 6D a klasické objektivy Canon EF 17-40/4 L USM a Canon EF 70-200/4 L USM. O kvalitě výstupu z tohoto zařízení se není nutno dlouze rozepisovat. Přesto jsem zariskoval a přešel na systém micro 3/4 . Hlavním důvodem proč jsem to udělal, byla váha a objemnost systému Canon. Nechal jsem se zlákat od svého známého, který mě vyjmenoval všechny přednosti systému micro 3/4. Váhal jsem,ale udělal. Všichni mi říkali, že jsem se asi zbláznil, když jsem opustil FF. Chvilku jsem si to myslel také. Ale opravdu jenom chvíli.. Jakmile jsem OE M10 dostal do ruky, začal jsem mít pocit důvěrné známosti s tímto fotoaparátem. Malý lehký, skladný a hlavně velmi výkonný. A objektivy. To je další kapitola. Pevná skla vysoce světelná a hlavně finančně nenáročná, která spojená s účinnou stabilizací v těle fotoaparátu na čipu poskytují opravdu vynikající kvalitu obrazu. Kdo chce přejít na tento systém, tomu vřele doporučuji, aby se podíval na stránky, které zde uvedu a bude žasnout nad výkonem tohoto přístroje http://robinwong.blogspot.cz/2014/01/olympus-om-d-e-m10-review-part-1.html

    Ověřený zákazník
    Jiří Strašek, 26.12.2014
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Oto Šimeček, 30.05.2014
    5 z 5

Nahoru

Parametry

Typ fotoaparátu
Typ fotoaparátu: Kompakt s výměnným objektivem
Podle použití: Základní
 
Obrazový snímač
Formát snímače: 4/3
Rozlišení: 16,1 Mpx
Typ snímače: MOS
Rozlišení fotografií: 4608x3456
Poměr stran snímku: 16:9, 1:1, 3:2, 4:3
Automatické čištění snímače: Ano
Poměr stran snímače: 4:3
Stabilizátor snímače: Ano
Velikost snímače (mm): 17,3 x 13
 
Obrazový procesor
Typ obrazového procesoru: TruePic VII
 
Objektiv
Crop faktor: 2 x
Typ bajonetu: Micro 4/3
 
Zaostřování
Pomocné světlo AF: Ano
 
Nastavení expozice
Způsob měření expozice: Bodové, Středové, Zónové
Korekce expozice: ± 2 EV po 1/3 EV
Blokování AE: Ano
ISO - minimální citlivost: 200
ISO - maximální citlivost: 25600
 
Závěrka
Typ závěrky: Mechanická závěrka
Bulb: Ano
 
Fotografování
Expoziční režimy: A (Av), Auto, M, P, S (Tv)
Histogram: Ano
Rychlost sériového snímání: 8 sn./s
Prodleva samospouště: 10, 2
3D režim: Ne
Panorama: Ne
HDR: Ano
Datové razítko: Ano
 
Vyvážení bílé
Vyvážení bílé barvy: Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace
 
Hledáček
Typ hledáčku: Elektronický
Rozlišení hledáčku: 1440000
 
LCD
Velikost displeje: 3 "
Rozlišení displeje: 1037000
Živý náhled (Live View): Ano
Dotykový displej: Ano
Výklopný displej: Ano
Stavový displej: Ne
 
Blesk
Vestavěný blesk: Ano
Synchronizační čas blesku (X-sync): 1/160
Korekce zábleskové expozice: ± 3 EV po 1/3 EV
Dosah vestavěného blesku: 5,8 m
Možnost připojení externího blesku: Ano, hot-shoe
Dálkové řízení extreního blesku: Ano
Externí blesk v balení: Ne
Vysokorychlostní synchronizace blesku: Ano
Výstup na studiový blesk (x kontakt): Ne
 
Záznam
Typ paměťového media: SD / SDHC / SDXC
Formáty souborů: AVI, JPEG, MOV, MPEG-4, RAW
Rozlišení videa: Full HD (1920×1080)
Audiozáznam: Ano
Bracketing: Ano
Časosběrné snímání: Ano
Integrovaný GPS: Ne
Video formát: H.264
Stereo zvuk: Ano
Snímková frekvence u videa: 30 sn./s
 
Obecné
České menu: Ano
 
Rozhraní a napájení
Dálková spoušť: Bezdrátová, Kabelová
Wi-Fi: Ano
Výdrž baterie: 320 snímků
Rozhraní: AV, HDMI, USB
Typ akumulátoru: BLS-5
Způsoby napájení: Akumulátor
 
Fyzikální specifikace
Materiál těla: Hořčík
Rozměry v mm: 119 x 82 x 46
Hmotnost: 350 g
Barva: černá, stříbrná
Utěsnění (prach/vlhkost): Ne
 
Ostatní
Ocenění: DP Review - Gold award, EISA, TIPA 2014
 
Další parametry
Značka: Olympus

Kompletní parametry Sbalit parametry

Nahoru

Vybrané příslušenství

Vybrali jsme pro vás příslušenství, které by vám určitě nemělo chybět.

Všechno vybrané příslušenství
pro Olympus OM-D E-M10 + 14-42 mm EZ

Nahoru

Přihlásit

Přihlásit pomocí Facebooku

nebo e-mailem


Košík

Způsoby doručení

Doprava zdarma od 10 000 Kč

Nahrát fotku

Do fotosběrny Do galerie

Do fotosběrnyDo galerie

Používáme cookies, abychom Vám mohli nabídnout nejlepší možné služby na našich webových stránkách. Dozvědět se víc.
Souhlasím