Recenze Olympus M.ZUIKO 75-300mm ED II f/4,8-6,7 černý

Hodnocení zákazníků (11)

Hodnocení zákazníků (11)

4.2727

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Tomáš, Úpice, 12.07.2024

4

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Veronika, 21.10.2023

5

odpovídá očekávání - lehký, malý, kvalitní mechanika, na 300 už kresba nic moc ale pořád použitelná poměr cena/výkon bezvadný

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Karel, Praha 5, 23.05.2022

5

Objektiv se mi libí zatím funguje perfektně.

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Arpád, Tachov 1, 17.02.2022

5

Teprve se s ním učím fotit. Fotím ve dne přírodu a v noci Měsíc a zatím spokojenost.

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Jana, 30.01.2022

5

Za ty peníze velmi dobrý objektiv. Vzhledem k rozsahu 150-600 mm (35 mm eq), je i velmi malý a lehký - váží jen asi 400 g. Na dlouhých ohniscích už klesá účinnost stabilizace - i tak dokážu udržet 1/30 sec (s Oly EM-1 mk II). Ostření je na dlouhém konci trochu pomalejší a vyžaduje více světla - což se dá vzhledem ke světelnosti F/6,7 očekávat. Kresba je dobrá v celém rozsahu zoomu, mírně se zlepší zacloněním na F/8 nebo 11. Kresba je ostrá v celé ploše až do rohů. Vyšší zaclonění než F/11 vede již k měknutí obrazu vlivem difrakce. Je to výborný objektiv na foto krajiny, vzal bych si ho klidně i na safari. Na sportovní focení je méně vhodný, vhledem ke světelnosti a pomalejšímu ostření na dlouhém konci.

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Jaroslav, Hartmanice, 28.12.2020

4

Na horním konci mezi cca 250 a 300 mm už trochu ubývá ostrost a kontrast, ale to bývá u většiny hobby objektivů. Chod prstence zoomu je trochu tuhší, ale možná to časem trochu povolí (zatím jsem ho za ten půlrok co ho mám tolik nepoužíval). Ale jinak o.k.

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Martin, Ostrava - Michálkovice, 09.12.2020

4

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Jaroslava, Kunčice pod Ondřejníkem, 07.11.2020

3

Zatím se s ním seznamuji :D Portéty dělá luxusní.Jediné,co mně překvapilo,je váha oproti 40-150 mm.Budu muset začít používat stativ.

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Marcela, Praha 9, 14.07.2020

4

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Jiří, Ostrava, 28.11.2018

4

velka spokojenost

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Mich., 11.07.2018

4

Popis a parametry

Popis a parametry

Olympus M.ZUIKO 75-300mm ED II f/4,8-6,7 EZ-M7530-2 černý je kvalitní zoomový teleobjektiv nabízející ohniskovou vzdálenost 150-600mm ekv. Sluneční clona není součástí balení.

Vynikající obrazová kvalita

Optická konstrukce tohoto standardního M.ZUIKO super-teleobjektivu umožňuje impozantně vysokou obrazovou kvalitu. Malá a lehká konstrukce objektivu umožňuje v kombinaci se stabilizátorem obrazu (IS), integrovaným ve všech MFT fotoaparátech OLYMPUS, fotografování i bez použití stativu.

Rychlý a tichý Autofokus

MSC mechanismus umožňuje díky precisnímu technickému zpracování a malému množství lehkých čoček rychlé a tiché zaostřování. Na rozdíl od ostatních objektivů, ve kterých se zaostřovací čočka pohybuje pomocí převodů a způsobuje tak při ostření hluk, pohybuje se zaostřovací čočka tohoto M.ZUIKO objektivu pomocí kovové hřídelky a posuvového šroubu.

Obecné

Úroveň produktu Poloprofesionál a pokročilý

Obrazový snímač

Formát snímače 2/3
Crop faktor 2 x

Objektiv

Typ bajonetu Micro 4/3
Optický zoom 4 x
Ohnisková vzdálenost (eqv. 35mm) 150-600
Minimální ohnisková vzdálenost 75 mm
Maximální ohnisková vzdálenost 300 mm
Světelnost objektivu (nejkratší ohnisko) 4,8
Světelnost objektivu (nejdelší ohnisko) 6,7
Maximální clona (F) 22
Konstrukce objektivu 18 členů / 13 skupin
Stabilizátor obrazu Ne
Typ sluneční clony LH-61E
Délka objektivu 117 mm
Počet lamel clony 7
Vhodný pro žánr Sport, Zvířata
Rozdělení podle ohniska Teleobjektiv
Vhodný pro formát snímače Micro 4/3
Typ objektivu Zoom

Ostření

Minimální zaostřovací vzdálenost 90 cm

Fyzikální specifikace

Průměr filtru 58 mm
Hmotnost 423 g

Ostatní

Číslo produktu V315040BW000
Značka OM System / Olympus

Zobrazit popis a parametry