Recenze Panasonic Lumix DG 25mm f/1,7 černý

Klady a zápory

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • Optická kvalita
  • Cena oproti konkurenci
  • Rozměry a váha
  • Součástí balení sluneční clona

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky vytvořené s pomocí Panasonic Lumix DG 25 mm f/1,7 (H-H025ME-K) od členů naší Galerie

Zobrazit fotky z Panasonic Lumix DG 25 mm f/1,7 (H-H025ME-K) v Galerii

Snímky vytvořené s pomocí Panasonic Lumix DG 25 mm f/1,7 (H-H025ME-K)

Představení Panasonic Lumix DG 25 mm f/1,7 (H-H025ME-K)

Představení Panasonic Lumix DG 25 mm f/1,7 (H-H025ME-K)

Objektiv Panasonic Lumix DG 25mm f/1,7 je ekvivalentem 50mm ohniska. Nabízí očekávaný 47 stupňů úhel záběru. To dává přirozený pohled na danou scénu, který je nejblíže pohledu lidského oka. Mechanické zpracování působí solidně. Manuální okruží chodí čistě a plynule. Je velice kompatkní a váží v brašně zanedbatelných 125g. Disponuje kovovým bajonetem. Co se fotografie týče minimální zaostřovací vzdálenost je pohých 25cm, což nám dává perfektní možnost fotografování detailů s minimální hloubkou ostrosti. Objektiv je velice dobře použitelný i k portrétů nebo street fotografii. Když přihlédneme k příznivé ceně věřim, že se bude vyskytovat v mnoha brašnách příznivců MFT aparátů.

Hodnocení zákazníků (23)

Hodnocení zákazníků (23)

4.5217

Jak se říká, za málo peněz hodně muziky. Je to takový lehký bakeliťáček s kovovým bajonetem, ale kreslí opravdu krásně už i od clony 1,7. Ostří rychle a tiše.

Ověřený zákazník
Jakub Stolarik, 23.05.2022

5

Ověřený zákazník
Sandra Srpová, 02.05.2022

4

Naprostá spokojenost

Ověřený zákazník
Kateřina Lebocová, 05.09.2021

5

Ověřený zákazník
Adam Šumník, 02.08.2021

5

Ověřený zákazník
Martin Terela, 05.06.2021

5

Jeden z nejlepších cenově dostupných objektivů se skvělou světelností.

Ověřený zákazník
Erik Krejčiřík, 08.04.2021

3

Ověřený zákazník
Denis Calta, 09.03.2021

5

Ověřený zákazník
Radek Veselý, 16.01.2021

5

Ověřený zákazník
Petr Čapek, 29.11.2020

5

Ověřený zákazník
Otakar Filka, 13.08.2020

4

Lehký světelný standardní pevný objektiv s přepočtenou ohniskovou vzdáleností 50mm. K tělu přibalen jako dárek. Ostrá kresba od základního clonového čísla. Překvapivě dobrý makro výkon, není utěsněn proti prachu a vlhkosti. Autofokus rychlý a přesný. Za horších světelných podmínek a v interieru super.

Ověřený zákazník
Martin Blaha, 18.06.2020

4

Malý, lehký a výkonny. Dobrá kresba i při f/1,7, pěkný bokeh.

Ověřený zákazník
Miroslav Vozňák, 06.12.2019

5

Ověřený zákazník
František Hruška, 26.11.2019

5

Ověřený zákazník
Martin Zajiček, 19.11.2019

3

Ověřený zákazník
Mikuláš Švec, 02.08.2019

3

Ověřený zákazník
Radek Nohejl, 22.03.2019

5

Úžasná "padesátka" (po přepočtu cropu), dobrá světelnost. Škoda, že není stabilizace, ale za ty prachy... :)

Ověřený zákazník
Radek Černý, 07.03.2019

4

Perfektní kresba, nízká světelnost pomáhá k perfektní fotkám. Spokojenost velká!

Ověřený zákazník
Magdaléna Svatošová, 14.11.2018

5

Spokojenost, dobrá světelnost, ostrá kresba, rychlý a tichý autofokus , příjemný bokeh efekt. Dostal jsem od Panasonicu jako dárek k základnímu setu G80 + 12-60, zoom. ten má poněkud horší světelnost a tak se dárek opravdu hodí.

Ověřený zákazník
Daniel Böhm, 31.10.2018

5

Lehké a příjemně ostré sklo

Ověřený zákazník
Jan Nožička, 05.10.2018

4

Prvy bezzrkadlovy. Zatial sa len spoznavame,ale maximalna spokojnost.

Ověřený zákazník
Andrej Betin, 25.08.2018

5

Tento objektiv je velmi malý a lehký společník. Docela jsem si ho oblíbil. Při přiblížení pořízených fotek na 1:1 je znát mírný rozptyl, zvlášť na fotkách zaostřených na nekonečno, ale vzhledem k pořizovací ceně jsou výsledky super. Objektiv je rychlý a tichý.

Ověřený zákazník
Jakub Richter, 29.05.2018

5

Malá velikost, nízká hmotnost, ostrost i světelnost je jednoznačně to nejdůležitější co od objektivu chtít. Toto sklo to vše splňuje. Navíc při jeho velikosti opravdu není problém mít ho stále u sebe. Perfektní náhrada za běžně používaný 35mm 1,8f pro přístroje DX. Jen DoF je větší, ale s tím se u micro 3/4 musí počítat.

Ověřený zákazník
Lukáš Klouda, 18.04.2018

5

Parametry

Parametry

Panasonic Lumix DG 25mm f/1,7 černý je kvalitní objektiv s výbornou světelností určený pro fotoaparáty bajonetu micro 4/3. Ekvivalentní ohnisková vzdálenost 50mm odpovídá zornému úhlu a perspektivě lidského zraku. Tento nový obbjektiv podporuje vysokorychlostní přenos signálu (až 240 obr/s) a je tedy kompatibilní s mimořádně rychlým a přesným systémem automatického ostření s technologií DFD (Depth From Defocus), kterou jsou vybaveny nové fotoaparáty Panasonic LUMIX G.

Objektiv

Typ bajonetu Micro 4/3
Ohnisková vzdálenost (eqv. 35mm) 50
Minimální ohnisková vzdálenost 25 mm
Maximální ohnisková vzdálenost 25 mm
Světelnost pevného objektivu 1,7
Maximální clona (F) 22
Konstrukce objektivu 8 členů / 7 skupin
Stabilizátor optický Ne
Crop faktor 2 x
Délka objektivu 52 mm
Počet lamel clony 7
Vhodný pro žánr Portréty, Sport, Reportáže, Móda, Street foto, Produktová fotografie
Rozdělení podle ohniska Základní
Vhodný pro formát snímače Micro 4/3
Typ objektivu Pevné ohnisko

Zaostřování

Minimální zaostřovací vzdálenost 25 cm

Fyzikální specifikace

Hmotnost 125 g
Utěsnění (prach/vlhkost) Ne

Ostatní

Číslo produktu H-H025ME-K
Ocenění TIPA 2016
Značka Panasonic

Filtry

Průměr filtru 46 mm

Zobrazit parametry