Recenze Panasonic Lumix DMC-FZ82

Hodnocení zákazníků (29)

Hodnocení zákazníků (29)

4.4828

Velmi spokojen

Ověřený zákazník
Václav Boxan, 11.06.2021

5

Ověřený zákazník
Milena Gabrielová, 03.06.2021

5

Přesně to člověk očekával :-), měl jsem už FZ72

Ověřený zákazník
Jan Soukup, 13.05.2021

5

Ověřený zákazník
Lukáš Niemczyk, 03.03.2021

5

Jsem spokojený

Ověřený zákazník
Jan Landa, 16.02.2021

5

Rozumný poměr cena/kvalita. Obrovské optické přiblížení, oproti jiným modelům a značkám má foťák dobrou světelnost objektivu, elektronický hledáček, dotykový displej, wifi (na posílání fotografií do mobilu a možno mobil použít jako spoušť fotoaparátu). Mimo to má foťák i plno dalších vychytávek, které ještě nemám prozkoumané (mám ho teprve 3 týdny). Každopádně za mě mohu zatím jen a jen doporučit.

Ověřený zákazník
Luděk Rýva, 07.02.2021

5

Ověřený zákazník
Marcela Kunešová, 06.02.2021

4

Fotoaparát využíváme teprve krátce, ale s parametry a možnostmi nastavení jsme spokojení. Doporučuji tento produkt kvůli ultrazoomu.

Ověřený zákazník
Zdeněk Blaha, 06.02.2021

5

Mnohem lepší (ale to mě nepřekvapuje) než mnou dosud používané kompakty. Dobře fotí i ve zšeřelé místnosti. Zoom je super, hmyzáky na dálku nevyruším, přesto mám pěkné záběry i z více než metru. Ještě se mi nepodařilo vychytat nastavení na portréty a makra, ale fakt je, že jsem naprostý začátečník a těším se na kurz. Co mi zatím jediné nevyhovuje, tak je krytka na objektiv. Špatně se mi nasazuje. Nechci do toho jít na sílu, takže někdy správně sedne na třetí, čtvrtý pokus.

Ověřený zákazník
Helena Paroulková, 21.07.2020

4

Naprostá spokojenost.

Ověřený zákazník
Jiří Folprecht, 19.07.2020

4

Ověřený zákazník
Tomáš Kašťák, 20.12.2019

3

Splňuje všechno co jsem chtěla - zoom ve videu, max zoom , i fotky na koncertech úžasný , a k tomu za rozumnou cenu

Ověřený zákazník
Lucie Gottsteinová, 07.04.2019

5

Maximálně spokojený - odpovídá mým potřebám.

Ověřený zákazník
Tibor Hlaváčik, 08.03.2019

5

Ověřený zákazník
Igor Ryšavý, 21.02.2019

4

Velmi dobrý přístroj

Ověřený zákazník
Martin Kříž, 20.02.2019

4

Ověřený zákazník
Karel Künzel, 10.02.2019

5

Ověřený zákazník
Josef Hanyk, 19.01.2019

5

Do dnešních dnů jsem používal Olympus C 300, tak se zatím jen učím. Aparát mi vyhovuje. V úctě JSk.

Ověřený zákazník
Jiří Skala, 16.01.2019

5

Splňuje co jsem očekával.

Ověřený zákazník
Václav Štiebr, 13.01.2019

5

Fotoaparát nabízí velké možnosti různých nastavení. Velmi dobrý poměr cena/výkon.Doporučuji.

Ověřený zákazník
František Krob, 28.12.2018

4

Myslím, že vhodný fotoaparát např. na cestování.

Ověřený zákazník
Milan Legner, 27.12.2018

4

Ověřený zákazník
Marek Horký, 20.12.2018

4

Ověřený zákazník
Jiří Freiberk, 21.11.2018

5

Ověřený zákazník
Jiří Vohnout, 21.11.2018

4

Super fotoaparát v téhle cenové kategorii. Pokud člověk foto na plný manuál ,tak potom z toho vytáhne super snímky i za špatného osvětlení :) Maximální spokojenost :)

Ověřený zákazník
Jaroslav Průcha, 25.08.2018

5

Jako přístroj do rodiny je naprosto dostačující,se spoustou funkcí je třeba se řádně seznámit.

Ověřený zákazník
Radek Vasiliak, 21.08.2018

4

Ověřený zákazník
Barbora Fuchsová, 21.08.2018

5

Ověřený zákazník
Jiří RADOCHLIB, 18.08.2018

3

Jsem ohromen skvělé funkce perfektní snímky vše dobře uspořádané a dostupné.

Ověřený zákazník
Stanislav Levý, 13.08.2018

4

Popis a parametry

Popis a parametry

Panasonic Lumix DMC-FZ82 - nový ultra zoom, další verze předchozí FZ72, poskytuje stejný 60x zoom (20-1200mm ekv.) F2,8-5,9 objektiv, přináší ale navíc 18MP senzor, s 4K/30fps videem, a populárními 4K módy, jako je post focus, focus stacking a 4K foto. Bylo přidáno i video včetně vysokorychlostního 240fps při rozlišení 640x480 a 120 fps při 1280x720. Dále kontiuální snímání nabízí 10 snímků za vteřinu, dotykový displej a Wi-fi pro rychlejší sdílení snímků na sociálních sítích.

FZ82_feature_eu_2-1-6_01 | Megapixel

Fotografování bez trápení s ostřením. S funkcí Post Focus založené na nejnovější technologii 4K si můžete upravit oblast, kterou chcete zaostřit, i po vyfotografování snímku. Díky funkci Focus Stacking jednoduše vyberete několik bodů zaostření na stejném obrázku a vaši kreativitě se už meze nekladou. Tato funkce vám šetří čas, který můžete využít na důležitější věci v životě!

Technologie precizního zaostřování s velice krátkým časem ostření, vypočítává vzdálenost od objektu a využívá dvou snímků s různou ostrostí a na jejich základě vypočítá vzdálenost a v rychlosti výměny informací přibližně 240fps, Což umožňuje zaostřit kolem 0,09s.

FZ82_feature_eu_2-1-4_01 | Megapixel

Fotografujte jednoduše a velmi kvalitně v dynamickém prostředí plném pohybu. Prostě nahrajte videozáznam v režimu 4K se 30 snímky za sekundu a ve fotoaparátu si uložte nejoblíbenější fotografii jako snímek ve vysokém rozlišení. Dokonalá funkce pro vaše dobrodružství. 4K Photo a 4K video - využívá výhody vysokého rozlišení 4K videa a při 30fps zachytí sledovaný moment a pak vyberete nejlepší snímek z 4K burst souboru a uložíte ho jako fotku. Maximum jednoho burstu je 150 snímků v 5 sekundách.  - LUMIX FZ80 má také jemné video ve vysokém rozlišení QFHD 4K video 3840x2160 při 30p a dále také Full-HD 1920x1080 při 60p v kodeku AVCHD progresivně nebo MP4 (MPEG-4 / H.264) formátu s neustálým AF

60x optický zoom pro foto i video v kombinaci s The Power O.I.S - stabilizací obrazu poskytuje skvělé záběry jak při dlouhém, tak i krátkém ohnisku.

Nabíjení přes USB nebo nabíječku

Wi-fi konektivita - fotoaparát můžete ovládat při focení svým chytrým telefonem a prohlížet fotky z SD karty ve fotoaparátu.

Post focus fukce, umožní vybrat zaostřovací bod až po vyfocení

Kompaktní 4K foto&video 60x superzoom pro rodinné a hobby focení

  • 60x optický zoom s širokoúhlym ohniskem od 20mm a s vysokou světelností od F2,8 
  • 4K 30p Video a Full HD 60p video s propracovaným a spolehlivým DFD ostřením (4k video je omezeno na 15 minut)
  • 4K Post Focus s možností změny zaostření až po pořízení snímku 
  • 4K PreBurst s možnost pořízení až 30 snímků 1s před samotným zmáčknutím spouště 
  • 4K Focus Stacking s možností nastavení libovolné hloubky ostrosti až po pořízení snímku 
  • 18.1 M MOS snímač a Hybridni Opticky Stabilizator 
  • Rychlosnímková kamera až 240fps pro dramatické zpomalené záběry 
  • Automatické a plně manuální funkce včetně snímání do RAW 
  • Hledáček s rozlisenim 1170k a dotykový 3.0" LCD s rozlišením 1040k 
  • Vestavěný výklopný blesk blesk, sáňky na externí blesk, nabíjení standardním USB Micro B konektorem 
  • WiFi konektivita s přímým ovládáním expozice a snadným sdílením snímků 
  • Rozsah citlivosti ISO 80-6400 a sériové snímání 10fps

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Kompakt
Podle použití Ultrazoom

Obrazový snímač

Formát snímače 1/2,3
Rozlišení 18 Mpx
Rozlišení fotografií 3456x2304, 4896x3672, 4896x2752, 4896x3264, 3840x2160, 3456x2592, 2400x1800, 2400x1600
Obrazový snímač BSI-CMOS
Poměr stran snímku 16:9, 1:1, 4:3
Poměr stran snímače 4:3
Stabilizátor snímače Ne
Velikost snímače (mm) 6,17 x 4,55

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru Venus Engine IX

Objektiv

Optický zoom 60 x
Digitální zoom 120
Ohnisková vzdálenost (eqv. 35mm) 20-1200
Světelnost objektivu - nejkratší ohnisko (F) 2,8
Světelnost objektivu - nejdelší ohnisko (F) 5,9
Typ stabilizátoru Optický

Zaostřování

Makro od 1 cm
Počet AF bodů 49
Pomocné světlo AF Ano
Manuální ostření Ano

Nastavení expozice

Korekce expozice ± 5 EV po 1/3 EV
ISO - minimální citlivost 80
ISO - maximální citlivost 6400

Závěrka

Nejdelší expoziční čas 4
Nejkratší expoziční čas 1/16000

Fotografování

Expoziční režimy Auto, P, A (Av), M, S (Tv)
Rychlost sériového snímání 10 sn./s
Prodleva samospouště 10, 2
Panorama Ano

Hledáček

Typ hledáčku Elektronický
Rozlišení hledáčku 1170000
Velikost hledáčku 0,2 "

LCD

Velikost displeje 3 "
Rozlišení displeje 1040000
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ano
Výklopný displej Ne

Blesk

Vestavěný blesk Ano
Dosah vestavěného blesku 14,1 m
Možnost připojení externího blesku Ano, hot-shoe

Záznam

Rozlišení videa 4K UHD (3840x2160)
Zoom při videu Ano
Integrovaný GPS Ne
Video formát MPEG-4, AVC/H.264
Stereo zvuk Ano

Rozhraní a napájení

Dálková spoušť Bezdrátová
Wi-Fi Ano
Výdrž baterie (sn.) 330 snímků
Rozhraní USB 2.0, HDMI
Typ akumulátoru DMW-BMB9
Způsoby napájení Akumulátor

Fyzikální specifikace

Rozměry v mm 130 x 94 x 119
Hmotnost 616 g
Barva černá
Vodotěsnost Ne

Ostatní

Číslo produktu DC-FZ82EP-K
Značka Panasonic

Filtry

Průměr filtru 55 mm

Ke stažení

FZ82 manuál

Zobrazit popis a parametry