Recenze Sigma 50mm f/1,4 DG HSM Art pro Canon + Mount konvertor pro Sony E

Zpět na detail

Hodnoceni
zakazniků:
4 z 5

Nahoru

Získaná ocenenění Sigma 50mm f/1,4 DG HSM Art pro Canon + Mount konvertor pro Sony ECo to je?

  • DP Review - Gold award

    DP Review - Gold award

    DPReview gold/silver je prestižní ocenění udělované v rámci hodnocení recenzovaných produktů serverem DPreview.com, který je mezinárodně uznávaným zdrojem testů a informací nejen o fotografickém vybavení.

Nahoru

Snímky zachycené s pomocí Sigma 50mm f/1,4 DG HSM Art pro Canon + Mount konvertor pro Sony E

Nahoru

Hodnocení zákazníků

  • Za mě TOP a sigma si mně tím získala, hloubka ostrosti dokonalá, fotí bez chyby a poohlédnu se do budoucna po dalších sklech od sigmy. Tělo sice težší, ale mám rád když váha je na ruce a tělo je i dáky tomu pevné, mohutné nepůsobí to levně.

    Ověřený zákazník
    Robert Fizek, 19.08.2018
    5 z 5

  • Příjemná kresba, krásný bokeh. Ostří přesně a rychle. Nutnost základní výbavy. Doporučuji všem Kánoňákům.

    Ověřený zákazník
    Václav Sedláček, 25.07.2018
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Ondřej Vala, 23.10.2015
    5 z 5

  • + ostrost, světelnost, zatím v pohodě ostření, cena - hmotnost (vzhledem k tomu, že mám i art 18-35 tak už jsem zvyklý) Fotil jsem s ním zatím jednu zakázku a naprosto v pohodě. Čekal jsem problémy s ostřením, ale žádné se nedostavily. Takže zůstává ve výbavě.

    Ověřený zákazník
    Lukáš Budínský, 21.10.2015
    5 z 5

  • Nákup proběhl bez problémů, rychle. Bohužel s kvalitou zakoupeného objektivu to bylo horší. Toto byl druhý kus, první jsem koupil u nejmenované společnosti. Byl nepoužitelný. Nebyl schopen zaostřit na nekonečno, na kratší vzdálenost ostřil jinam než bylo zaostřeno. Proto jsem chtěl odstoupit od smlouvy formou výměnou za jiný kus. Prodejce mi ale sdělil, že na prodejně sice mají víc kusů, ale všechny se chovají obdobně. Tak jsem odstoupil od smlouvy zcela a objednal tento opticky vynikající objektiv u jiného prodejce. Bohužel i tento nový kus se choval obdobně jako ten první. Opět nebylo možno zaostřit na nekonečno, na 40 cm ostřil sice přesně, na 1,5 m měl BF cca 20-30 cm, při různých vzdálenostech ostřil různě jinak, snad náhodně chybně. Tak jsem ho poslal na záruční opravu do AWH servisu i s foťákem. Po několika dnech se vrátil seřízený. Teď se zdá, že je OK, zatím jsem udělal jen pár zkušebních snímků. Vypadá to, že autofokus funguje správně. Sériové číslo prvního objektivu bylo 51048203, duhý má ser. číslo 51048160. Proto si myslím, že se jedná o chybnou výrobní serii...

    Ověřený zákazník
    Eduard Banszel, 14.08.2015
    4 z 5

  • Pro mě to bylo velké zklamání. Je teda pravda, že žádná padesátka, kterou jsem kdy fotitl, není tak ostrá na otevřenou clonu, ale...musí to umět zaostřovat. Možná, že kdyby si s tím člověk půl dne hrál a koupil si na to jejich USB dock, dalo by se to doladit, to jsem raději nezkoušel. Každý druhý-třetí záběr jsem měl špatně zaostřený a nepomáhalo žádné MF. Hlavní problém bylo, že jednou to zaostřilo správně, podruhé za stejných okolností ne. Další věc je, že objektiv je ohromně těžký a velký- cca. stejně jako 2,8/24-70mm. Taky se mi zdálo, že rozostření pozadí na clonu 1,4 odpovídalo spíš cloně 2-2,5. Zkrátka podle mě ta technická dokonalost ostrosti vzala objektivu jakékoliv kouzlo- obzvlášť když to stojí 20tisíc a váží kilo:-)) Jinak musím dát Sigmě velkou pochvalu za mechnické zpracování- to je padrádní, jenom je to holt těžké..Já jsem si místo toho koupil Canon 2,8/24-70mm L II a Canon STM 1,8/50mm a jsem naprosto spokojený.

    Ověřený zákazník
    Petr Vokurek, 17.06.2015
    2 z 5

  • Zatím máme omezené zkušenosti, avšak kresba a barevné podání jsou excelentní a to i při nízkých clonách. Objektiv používáme na Canon EOS7D Mark II. S pozdravy R. Kodet

    Ověřený zákazník
    Roman Kodet, 10.12.2014
    3 z 5

  • Skvělá ostrost, výborné zpracování, rychlé ostření. Obrazově kvalitnější než dražší Canon L objektivy. Jediná a velká nevýhoda je velká hmotnost. Objektiv je o hodně těžší než můj Canon 50 mark II a oproti Canonu 50mm f/1.4 působí 2.5x větší.

    Ověřený zákazník
    Martin Moucha, 26.06.2014
    4 z 5

  • Zdravím, objektiv můžu jenom doporučit. Chtěl jsem rychlé sklo středního ohniska s kvalitním obrazem a přesně to Sigma splnila. Bokeh sice není úplně nejhezčí, při nižších clonách vinětuje a něco to váží, ale za tu cenu je objektiv luxusní.

    Ověřený zákazník
    Josef Mlčůch, 19.06.2014
    5 z 5

Nahoru

Parametry

Objektiv
Minimální ohnisková vzdálenost: 50 mm
Maximální ohnisková vzdálenost: 50 mm
Světelnost pevného objektivu: 1,4
Maximální clona (F): 16
Konstrukce objektivu: 13 členů / 8 skupin
Typ slunecní clony: Ano (součást balení)
Délka objektivu: 100 mm
Počet lamel clony: 9
Ultrasonické ostření: Ano
Vhodný pro žánr: Koncerty, Portréty, Produkty, Reportáže, Sport, Street foto
Rozdělení podle ohniska: Základní
Vhodný pro formát snímače:: Full Frame
Typ bajonetu: Canon EF
 
Zaostřování
Minimální zaostřovací vzdálenost: 40 cm
 
Fotografování
3D režim: Ne
 
Obecné
Nadstandardní záruka: 4 roky
 
Fyzikální specifikace
Hmotnost: 815 g
 
Ostatní
Ocenění: DP Review - Gold award
Značka: Sigma
 
Filtry
Průměr filtru: 77 mm

Kompletní parametry Sbalit parametry

Šířka záběru objektivu Sigma 50mm f/1,4 DG HSM Art pro Canon + Mount konvertor pro Sony E


Crop faktor fotoaparátu: -
Skutečná ohnisková vzdálenost: 50 mm
Ekvivalentní ohnisková vzdálenost: -
Typ objektivu: pevné ohnisko
Diagonální úhel záběru: -
Přepočteno na filmové políčko: -

Nahoru

Vybrané příslušenství

Vybrali jsme pro vás příslušenství, které by vám určitě nemělo chybět.

Všechno vybrané příslušenství
pro Sigma 50mm f/1,4 DG HSM Art pro Canon + Mount konvertor pro Sony E

Nahoru

Přihlásit

Přihlásit pomocí Facebooku

nebo e-mailem


Košík

Způsoby doručení

Doprava zdarma od 5 000 Kč

Nahrát fotku

Do fotosběrny Do galerie

Do fotosběrnyDo galerie

Používáme cookies, abychom Vám mohli nabídnout nejlepší možné služby na našich webových stránkách. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ souhlasíte s využíváním cookies a využití osobních údajů o vašem chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Tyto souhlasy můžete kdykoliv změnit, vypnout nebo upravit v Nastavení soukromí, které otevřete kliknutím na odkaz níže.
Dozvědět se víc | Nastavení soukromí
Rozumím