Recenze Sony Alpha A6000 tělo černý - FOTO KIT

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky zachycené s pomocí Sony Alpha A6000 + 16-50 mm černý - Foto kit

Hodnocení zákazníků (8)

Hodnocení zákazníků (8)

Po roce pokusů s vyššími, novějšími modely jsem se pokorně vrátil k A6000. Je nejen nejlevnější, ale také z řady A nejlehčí a nejpříjemnější v mé neveliké ruce. Chcete-li mít svůj fotografický zápisník s malým pancake sklem stále všude s sebou a kvalita výstupu ani z nejlepších mobilů vám nestačí, neznám lepší řešení.

Ověřený zákazník
Skalický Petr, 04.08.2020

5

Jsem velmi spokojen. Jen u barvy/barev obličeje to není úplně pravé ořechové.

Ověřený zákazník
Jiří Štěpán, 18.06.2020

4

Ověřený zákazník
Pavel Šustek, 17.12.2018

5

I po čtyřech letech stále dobrý fotoaparát v dané kategorii, pokud nechcete natáčet video. Velmi dobrý a rychlý AF.

Ověřený zákazník
Petr Voneš, 02.07.2018

4

Tělo je dobře zpracované, docela pohodlně se drží v ruce a ovládání je ergonomické a po přenastavení rychlé. ČIp málo šumí, zachycuje pěkné snímky, k obrazové kvalitě výtky nemám. Trochu mi vadí, že háček pro popruh je umístěn na gripu vysoko, kousek od ovládacích prvků a překáží tam při focení s nasazeným popruhem. Líbí se mi možnost instalovat aplikace, nadruhou stranu jich není mnoho, často jsou placené, ale co je nejhorší, jsou přímo od Sony :( Abych to trochu rozvedl: pokud u Sony při registraci zvolíte místo pobytu Česká republika, ztratíte možnost stahovat aplikace :) hodně legrační potom je, že na čerstvě vytvořeném profilu již umístění NELZE změnit :) Takže musíte založit další s jiným emailem :))) Homebrew aplikace sem nikde nenašel, velká škoda :( Pozitiva ale snadno převáží negativa, Určite můžu doporučit.

Ověřený zákazník
Pavel Šamaj, 06.12.2015

4

Ovládání super, ostření super Hledáček naprosto dostačuje. Co není super je čip - šumí jak Niagara při povodní a dynamickej rozsah prachbídnej. Palec dolů. Napchaný milionem funkcí,ale zatím jsem neobjevil live histogram, což mi přijde jako docela zásadní ( s ohledem na nutnost pečlivě hospodařit s dyn.rozsahem)

Ověřený zákazník
jakub míka, 01.12.2014

2

Kvalitní obraz, lepší menu než NEX5, rychlé ostření. Jsem spokojen

Ověřený zákazník
Petr Peřina, 11.09.2014

5

Výborné, kompaktní, rychlé

Ověřený zákazník
Jan Müller, 11.07.2014

5

Popis a parametry

Popis a parametry

Sony Alpha A6000 je stylový kompaktní fotoaparát s výměnnými objektivy, který nahrazuje model Sony NEX-6. Je vybaven 24Mpx CMOS snímačem, Bionz X procesorem a hybridním systémem fázového ostření s 179 body a rychlostí zaostřování 0,06 vteřiny. Jeho sekvenční režim zvládne 11sn./s. a natáčí FullHD video 1080/60p! Na zadní straně je umístěn 3" TFT LCD displej s 921600px a OLED Tru-Finder hledáček s 1440000px.

Špičkové rozlišení 24 MP, rychlé automatické ostření, snadné přenášení. Díky hledáčku OLED Tru-Finder™, ručnímu ovládání a řadě objektivů je skvělou alternativou zrcadlovek.

  • Ohromující kvalita. Blesková rychlost.
  • Schopnost zastavit čas a znehybnit pohyb
  • Realita v neuvěřitelném detailu
  • Funkce, které ocení i profesionálové
  • Snadné sdílení, správa a přizpůsobení
  • 24,3MP snímač CMOS Exmor® APS HD s obrazovým procesorem BIONZ X
  • Rychlé inteligentní automatické ostření (fázová detekce a detekce kontrastu)
  • Univerzální systém výměnných objektivů s bajonetem E
  • Možnost plného ručního ovládání pro kreativní fotografování
  • Snadné sdílení a ovládání díky Wi-Fi a NFC jedním dotykem

Dokonale zachycený skvělý okamžik

Na rozdíl od mnoha konkurentů kombinuje rychlé hybridní automatické ostření modelu α6000 silné stránky jak automatického fázového ostření, tak ostření s detekcí kontrastu. Díky neuvěřitelným 179 bodům fázového ostření (pokrývajícím téměř celý snímek) a funkci vysokorychlostní detekce kontrastu je výsledkem nejen sekvenční režim s působivým 11 sn./s, ale také vysoce přesné sledování pohybu pro fotografie i video.

Během 0,06 sekundy zachyťte letící kapky vody a prchavé úsměvy.

Nejrychlejší automatické ostření na světě dělá z modelu α6000 jeden z nejuniverzálnějších dostupných fotoaparátů s vyměnitelným objektivem: při pouhých 0,06 sekundy máte jistotu, že získáte dokonalý snímek v každé situaci od rodinných událostí až po sport a přírodu.

Nikdy nepropásněte dokonalý záběr – Rychlé hybridní automatické ostření

Pokročilé rychlé hybridní automatické ostření umožňuje zaostření více scén pouze pomocí fázového ostření (a snižuje tedy závislost na režimu detekce kontrastu), a přináší tak nejrychlejší dostupné automatické ostření, které dokáže zachytit váš objekt přesně v ten správný okamžik.

Kvalita začíná u snímače – Větší plocha pro detailnější snímky

Lepší snímky začínají u větších snímačů a α6000 převyšuje řadu přístrojů v kategorii. APS-C nabízí 1,6× větší plochu než snímače typu 4/3 a 13× větší než typy 1/2,3 obvyklé u kompaktních fotoaparátů. To vede k vynikající kvalitě snímků

Ostřejší detaily, rychlejší automatické ostření – Procesor BIONZ X

Díky trojnásobné rychlosti zpracování je procesor BIONZ X™ schopný přesně zachytit textury, snížit rozmazané detaily a potlačit viditelný šum v konkrétních oblastech pro ostré snímky. Všechny tyto výhody se stejně uplatňují u fotografií i u videa.

Praktický společník – Fotoaparát α6000 je menší a lehčí než srovnatelné digitální zrcadlovky

Fotografové říkají, že nejlepší fotoaparát je ten, který máte s sebou. Kompaktní a lehký model α6000 vychází ze srovnání s většími a těžšími DSLR lépe. Přesto nic neztratíte: nabízí vyměnitelné objektivy, manuální ovládání a další.

Chytřejší hledáček pro lepší snímky

Elektronický hledáček OLED Tru-Finder™, další skvělý nástroj α6000: data v reálném čase pro plánování a náhled snímků, ovládání expozice kompenzuje příliš jasné/tlumené scény, Zoom zaostření zvětší detail, režim zobrazení ukáže histogramy a další.

Stiskněte, klepněte a sdílejte.

S možnostmi připojení Wi-Fi a NFC (Near Field Communication) je snadné ukazovat a sdílet vaše perfektní snímky. Není třeba nic složitě nastavovat a jediný krok umožní přenos fotografií či filmů do televizorů s podporou NFC či chytrých telefonů nebo tabletů se systémem Android.

Obsah balení:

  • Kabel Micro USB
  • Napájecí adaptér (AC-UB10)
  • Dobíjecí baterie (NP-FW50)
  • Popruh přes rameno
  • Tělo fotoaparátu

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Kompakt s výměnným objektivem
Podle použití Pokročilý

Obrazový snímač

Formát snímače APS-C
Rozlišení 24,3 Mpx
Rozlišení fotografií 6000x4000, 6000x3376, 4240x2832, 4240x2400, 3008x2000, 3008x1688
Obrazový snímač CMOS
Poměr stran snímku 16:9, 3:2
Automatické čištění snímače Ano
Poměr stran snímače 3:2
Stabilizátor snímače Ne
Velikost snímače (mm) 23.5 x 15.6

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru BIONZ X

Objektiv

Typ bajonetu Sony E
Crop faktor 1,5 x

Zaostřování

Pomocné světlo AF Ano

Nastavení expozice

Způsob měření expozice Zónové, Středové, Bodové
Korekce expozice ± 5 EV po 1/2 EV, ± 5 EV po 1/3 EV
ISO - minimální citlivost 100
ISO - maximální citlivost 25600

Závěrka

Typ závěrky Mechanická závěrka / elektronická závěrka
Nejdelší expoziční čas 30
Nejkratší expoziční čas 1/4000
Bulb Ano

Fotografování

Expoziční režimy Auto, P, A (Av), M, S (Tv)
Histogram Ano
Rychlost sériového snímání 11 sn./s
Prodleva samospouště 10, 2
Scénické režimy Portrét, Sportovní akce, Makro, Krajina, Západ slunce, Noční scéna, Fotografování z ruky za šera, Noční portrét, Ochrana před rozmazáním pohybem
3D režim Ne
Panorama Ano
HDR Ano

Vyvážení bílé

Vyvážení bílé barvy Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace

Hledáček

Typ hledáčku Elektronický
Rozlišení hledáčku 1440000
Zvětšení hledáčku 0,7 x

LCD

Velikost displeje 3 "
Rozlišení displeje 921600
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ne
Výklopný displej Ano
Stavový displej Ne

Blesk

Vestavěný blesk Ano
Synchronizační čas blesku (X-sync) 1/160
Korekce zábleskové expozice ± 3 EV po 1/3 EV, ± 3 EV po 1/2 EV
Dosah vestavěného blesku 6 m
Možnost připojení externího blesku Ano, hot-shoe
Dálkové řízení extreního blesku Ano

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC (UHS-I)
Formáty souborů JPEG, MPEG-4, RAW
Rozlišení videa Full HD (1920×1080)
Audiozáznam Ano
Bracketing Ano
Integrovaný GPS Ne
Video formát MPEG-4, AVC/H.264, AVCHD
Stereo zvuk Ano

Obecné

České menu Ano

Rozhraní a napájení

Dálková spoušť Ne
Wi-Fi Ano
Výdrž baterie (sn.) 420 snímků
Rozhraní USB, HDMI
Typ akumulátoru NP-FW50
Způsoby napájení Akumulátor

Fyzikální specifikace

Materiál těla Hořčík
Rozměry v mm 120 x 67 x 45
Hmotnost 344 g
Barva bílá, černá

Ostatní

Ocenění DP Review - Gold award
Značka Sony

Zobrazit popis a parametry