Recenze Sony Alpha A6000 tělo stříbrný + 50mm f/1,8 SEL!

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky zachycené s pomocí Sony Alpha A6000 tělo stříbrný + 50mm f/1,8 SEL!

Hodnocení zákazníků (8)

Hodnocení zákazníků (8)

Po roce pokusů s vyššími, novějšími modely jsem se pokorně vrátil k A6000. Je nejen nejlevnější, ale také z řady A nejlehčí a nejpříjemnější v mé neveliké ruce. Chcete-li mít svůj fotografický zápisník s malým pancake sklem stále všude s sebou a kvalita výstupu ani z nejlepších mobilů vám nestačí, neznám lepší řešení.

Ověřený zákazník
Skalický Petr, 04.08.2020

5

Jsem velmi spokojen. Jen u barvy/barev obličeje to není úplně pravé ořechové.

Ověřený zákazník
Jiří Štěpán, 18.06.2020

4

Ověřený zákazník
Pavel Šustek, 17.12.2018

5

I po čtyřech letech stále dobrý fotoaparát v dané kategorii, pokud nechcete natáčet video. Velmi dobrý a rychlý AF.

Ověřený zákazník
Petr Voneš, 02.07.2018

4

Tělo je dobře zpracované, docela pohodlně se drží v ruce a ovládání je ergonomické a po přenastavení rychlé. ČIp málo šumí, zachycuje pěkné snímky, k obrazové kvalitě výtky nemám. Trochu mi vadí, že háček pro popruh je umístěn na gripu vysoko, kousek od ovládacích prvků a překáží tam při focení s nasazeným popruhem. Líbí se mi možnost instalovat aplikace, nadruhou stranu jich není mnoho, často jsou placené, ale co je nejhorší, jsou přímo od Sony :( Abych to trochu rozvedl: pokud u Sony při registraci zvolíte místo pobytu Česká republika, ztratíte možnost stahovat aplikace :) hodně legrační potom je, že na čerstvě vytvořeném profilu již umístění NELZE změnit :) Takže musíte založit další s jiným emailem :))) Homebrew aplikace sem nikde nenašel, velká škoda :( Pozitiva ale snadno převáží negativa, Určite můžu doporučit.

Ověřený zákazník
Pavel Šamaj, 06.12.2015

4

Ovládání super, ostření super Hledáček naprosto dostačuje. Co není super je čip - šumí jak Niagara při povodní a dynamickej rozsah prachbídnej. Palec dolů. Napchaný milionem funkcí,ale zatím jsem neobjevil live histogram, což mi přijde jako docela zásadní ( s ohledem na nutnost pečlivě hospodařit s dyn.rozsahem)

Ověřený zákazník
jakub míka, 01.12.2014

2

Kvalitní obraz, lepší menu než NEX5, rychlé ostření. Jsem spokojen

Ověřený zákazník
Petr Peřina, 11.09.2014

5

Výborné, kompaktní, rychlé

Ověřený zákazník
Jan Müller, 11.07.2014

5

Parametry

Parametry

Sony Alpha A6000 je stylový kompaktní fotoaparát s výměnnými objektivy, který nahrazuje model Sony NEX-6. Je vybaven 24Mpx CMOS snímačem, Bionz X procesorem a hybridním systémem fázového ostření s 179 body a rychlostí zaostřování 0,06 vteřiny. Jeho sekvenční režim zvládne 11sn./s. a natáčí FullHD video 1080/60p! Na zadní straně je umístěn 3" TFT LCD displej s 921600px a OLED Tru-Finder hledáček s 1440000px.

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Kompakt s výměnným objektivem
Podle použití Pokročilý

Obrazový snímač

Formát snímače APS-C
Rozlišení 24,3 Mpx
Rozlišení fotografií 6000x4000, 6000x3376, 4240x2832, 4240x2400, 3008x2000, 3008x1688
Obrazový snímač CMOS
Poměr stran snímku 16:9, 3:2
Automatické čištění snímače Ano
Poměr stran snímače 3:2
Stabilizátor snímače Ne
Velikost snímače (mm) 23.5 x 15.6

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru BIONZ X

Objektiv

Typ bajonetu Sony E
Crop faktor 1,5 x

Zaostřování

Pomocné světlo AF Ano

Nastavení expozice

Způsob měření expozice Zónové, Středové, Bodové
Korekce expozice ± 5 EV po 1/2 EV, ± 5 EV po 1/3 EV
ISO - minimální citlivost 100
ISO - maximální citlivost 25600

Závěrka

Typ závěrky Mechanická závěrka / elektronická závěrka
Nejdelší expoziční čas 30
Nejkratší expoziční čas 1/4000
Bulb Ano

Fotografování

Expoziční režimy Auto, P, A (Av), M, S (Tv)
Histogram Ano
Rychlost sériového snímání 11 sn./s
Prodleva samospouště 10, 2
Scénické režimy Portrét, Sportovní akce, Makro, Krajina, Západ slunce, Noční scéna, Fotografování z ruky za šera, Noční portrét, Ochrana před rozmazáním pohybem
3D režim Ne
Panorama Ano
HDR Ano

Vyvážení bílé

Vyvážení bílé barvy Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace

Hledáček

Typ hledáčku Elektronický
Rozlišení hledáčku 1440000
Zvětšení hledáčku 0,7 x

LCD

Velikost displeje 3 "
Rozlišení displeje 921600
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ne
Výklopný displej Ano
Stavový displej Ne

Blesk

Vestavěný blesk Ano
Synchronizační čas blesku (X-sync) 1/160
Korekce zábleskové expozice ± 3 EV po 1/3 EV, ± 3 EV po 1/2 EV
Dosah vestavěného blesku 6 m
Možnost připojení externího blesku Ano, hot-shoe
Dálkové řízení extreního blesku Ano

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC (UHS-I)
Formáty souborů JPEG, MPEG-4, RAW
Rozlišení videa Full HD (1920×1080)
Audiozáznam Ano
Bracketing Ano
Integrovaný GPS Ne
Video formát MPEG-4, AVC/H.264, AVCHD
Stereo zvuk Ano

Obecné

České menu Ano

Rozhraní a napájení

Dálková spoušť Ne
Wi-Fi Ano
Výdrž baterie (sn.) 420 snímků
Rozhraní USB, HDMI
Typ akumulátoru NP-FW50
Způsoby napájení Akumulátor

Fyzikální specifikace

Materiál těla Hořčík
Rozměry v mm 120 x 67 x 45
Hmotnost 344 g
Barva bílá, černá

Ostatní

Ocenění DP Review - Gold award
Značka Sony

Zobrazit parametry