Recenze Sony Alpha A6400 tělo + Sony video kit

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky zachycené s pomocí Sony Alpha A6400 tělo + Sony video kit

Hodnocení zákazníků (16)

Hodnocení zákazníků (16)

Je to mašina

Ověřený zákazník
Michal Krupička, 25.03.2020

5

Ověřený zákazník
Jiří Koblasa, 15.03.2020

4

Ověřený zákazník
Martin Kratochvíl, 12.03.2020

5

Ověřený zákazník
Alexandra Dragut, 26.09.2019

5

Ověřený zákazník
William Purgert, 10.08.2019

5

Jsem nadšený, přešel jsem z Nikon D300 (hodně starý kousek) a oceňuji kvalitu snímače a celkově provedení, ergonomii ovládání, malé rozměry. Super je nabíjení přes USB. Co se mi nelíbí tak rozsáhlé a nepřehledné menu foťáku, mobilní aplikace pro přenos fotek do mobilu je otřesná, pravé UX peklo. Stejně jako přenášení GPS polohy z mobilu do foťáku je nespolehlivé.

Ověřený zákazník
Miroslav Buček, 02.08.2019

5

Jsem nadšený, přešel jsem z Nikon D300 (hodně starý kousek) a oceňuji kvalitu snímače a celkově provedení, ergonomii ovládání, malé rozměry. Super je nabíjení přes USB. Co se mi nelíbí tak rozsáhlé a nepřehledné menu foťáku, mobilní aplikace pro přenos fotek do mobilu je otřesná, pravé UX peklo. Stejně jako přenášení GPS polohy z mobilu do foťáku je nespolehlivé.

Ověřený zákazník
Miroslav Buček, 31.07.2019

5

Jsem nadšený, přešel jsem z Nikon D300 (hodně starý kousek) a oceňuji kvalitu snímače a celkově provedení, ergonomii ovládání, malé rozměry. Super je nabíjení přes USB. Co se mi nelíbí tak rozsáhlé a nepřehledné menu foťáku, mobilní aplikace pro přenos fotek do mobilu je otřesná, pravé UX peklo. Stejně jako přenášení GPS polohy z mobilu do foťáku je nespolehlivé.

Ověřený zákazník
Miroslav Buček, 31.07.2019

5

Jsem nadšený, přešel jsem z Nikon D300 (hodně starý kousek) a oceňuji kvalitu snímače a celkově provedení, ergonomii ovládání, malé rozměry. Super je nabíjení přes USB. Co se mi nelíbí tak rozsáhlé a nepřehledné menu foťáku, mobilní aplikace pro přenos fotek do mobilu je otřesná, pravé UX peklo. Stejně jako přenášení GPS polohy z mobilu do foťáku je nespolehlivé.

Ověřený zákazník
Miroslav Buček, 31.07.2019

5

Jsem nadšený, přešel jsem z Nikon D300 (hodně starý kousek) a oceňuji kvalitu snímače a celkově provedení, ergonomii ovládání, malé rozměry. Super je nabíjení přes USB. Co se mi nelíbí tak rozsáhlé a nepřehledné menu foťáku, mobilní aplikace pro přenos fotek do mobilu je otřesná, pravé UX peklo. Stejně jako přenášení GPS polohy z mobilu do foťáku je nespolehlivé.

Ověřený zákazník
Miroslav Buček, 31.07.2019

5

Jsem nadšený, přešel jsem z Nikon D300 (hodně starý kousek) a oceňuji kvalitu snímače a celkově provedení, ergonomii ovládání, malé rozměry. Super je nabíjení přes USB. Co se mi nelíbí tak rozsáhlé a nepřehledné menu foťáku, mobilní aplikace pro přenos fotek do mobilu je otřesná, pravé UX peklo. Stejně jako přenášení GPS polohy z mobilu do foťáku je nespolehlivé.

Ověřený zákazník
Miroslav Buček, 31.07.2019

5

Jsem nadšený, přešel jsem z Nikon D300 (hodně starý kousek) a oceňuji kvalitu snímače a celkově provedení, ergonomii ovládání, malé rozměry. Super je nabíjení přes USB. Co se mi nelíbí tak rozsáhlé a nepřehledné menu foťáku, mobilní aplikace pro přenos fotek do mobilu je otřesná, pravé UX peklo. Stejně jako přenášení GPS polohy z mobilu do foťáku je nespolehlivé.

Ověřený zákazník
Miroslav Buček, 31.07.2019

5

Ověřený zákazník
Štěpán Mikuda, 20.06.2019

5

Ověřený zákazník
Zdeněk Kuba, 05.04.2019

4

Funkčně výborný. Kvalita fotek, rychlost, vše OK. Jenom to menu, to jim v Sony moc ergonomicky nepovedlo. Některé položky jsou tak nesmyslně zkratkovitě napsané, že vůbec není jasné, co znamenají. Webová příručka také není kdoví co, například příručky Nikonu jsou psané daleko logičtějších způsobem. Takže zapracování se do nového stroje bude daleko delší, než jindy.

Ověřený zákazník
Jiří Koudelka, 04.04.2019

4

Velký pokrok v software ...

Ověřený zákazník
Petr Peřina, 07.03.2019

5

Popis a parametry

Popis a parametry

Sony Alpha A6400 je vybaven 24Mpx snímačem typu CMOS velikosti APS-C, inovovaným autofokusem s funkcí Real-time Eye AF a Real-time Tracking s 425 body fázové detekce a rychlostí zaostření až 0,02. Výkon zajišťuje procesor BIONZ X, díky kterému zvládá pořizovat až 11sn./s. přes hledáček nebo 8sn./s. přes live-view a 4K video při 30 snímcích. Mezi další přednosti patří kvalitní hledáček, výklopný displej a Wi-Fi modul pro snadné sdílení fotografií a ovládání fotoaparátu. Jedná se o zvýhodněnou video sadu, která obsahuje Sony Alpha A6400 tělo, Sony grip se stativem GP-VPT2BT a Sony mikrofon ECM-CG60.

Sony Alpha A6400 tělo + Sony video kit

Nový model α6400 přináší mnohé technologie, které známe z uznávané produktové řady plnoformátových fotoaparátů, v těle lehkého a kompaktního fotoaparátu s APS-C snímačem. Nový rychlý fotoaparát se může pochlubit nejrychlejším automatickým ostřením na světě, které dosahuje rychlosti 0,02 sekundy. Představí ale také nový pokročilý systém ‚Real-time Eye AF‘ a ‚Real-time Tracking’. Nabízí i vysokorychlostní snímání dosahující rychlosti až 11 fps se sledováním AF/AE, novou generaci obrazového procesoru BIONZ X, který zaručuje vynikající kvalitu obrazu, nahrávání videí ve formátu 4K, dotykový LCD displej, který je možné vyklopit v úhlu 180° a mnoho dalšího. Díky všem výše uvedeným funkcím se tento model stává špičkovým nástrojem pro všechny typy tvůrců, ať už se jedná o profesionály nebo vloggery.

Rychlý výkon, který zachytí rozhodující okamžik

Působivý systém autofokusu nového modelu α6400 zdědil mnohé technologie od nejnovější řady plnoformátových fotoaparátů Sony, do níž patří modely α9α7R III a α7 III. Nový fotoaparát disponuje 425 body detekce fáze AF 425 body detekce kontrastu AF, které jsou hustě rozmístěny po celé ploše záběru a pokrývají přibližně 84 % plochy záběru. Tento extrémně rychlý a vysoce výkonný systém sledování AF byl zkombinován s novou generací obrazového procesoru BIONZ X. Společně s ním umožňuje fotoaparátu zaostřit za pouhých 0,02 sekundy a extrémně efektivně uzamkne zaostření na daný objekt, čímž zajistí sledování i těch nejrychleji se pohybujících předmětů a jejich snadné zachycení.

24,2MP snímač a vylepšený obrazový procesor

 Model α6400 představuje vyspělé automatické ostření v reálném čase ‘Real-time Eye AF’, nejnovější verzi uznávané technologie Eye AF od Sony. Tato úchvatná nová schopnost využívá umělou inteligenci pro rozpoznávání a detekci objektů a zpracovává údaje o poloze očí v reálném čase. Výsledkem je zvýšení přesnosti, rychlosti a zlepšení výkonu sledování systému Eye AF. Fotoaparát nyní dokáže ve všech režimech autofokusu rozpoznat oči snímaného objektu a aktivuje Eye AF při částečném zmáčknutí spouště. Je-li aktivovaný režim AF-C nebo AF-A, je možné zvolit oko (levé či pravé) jako ostřící bod. Je možné volit mezi funkcemi Auto / Right Eye / Left Eye a Switch Right / Left Eye a tyto funkce mohou být přiřazeny jako ‚custom function‘. Tato úžasná nová technologie zcela osvobozuje fotografa, který se tak může zcela soustředit na kompozici a plně důvěřovat, že zaostření na oko foceného objektu bude dokonalé. Aktualizace systémového softwaru také umožní podporu Eye AF u zvířat. Tato aktualizace bude dostupná v létě 2019 a bude ideálním nástrojem pro fotografy divokých zvířat.

Čistý obraz i při tlumeném světle

 U modelu α6400 také debutuje nově vyvinutá funkce Real-time Tracking od Sony. Tento režim využívá nejnovější algoritmy včetně rozpoznávání objektů, jež je založené na umělé inteligenci. Zpracovává prostorové informace o barvě i vzdálenosti objektu (hloubka), vzoru (jasu) a zajišťuje, že všechny objekty mohou být zachyceny s dokonalou přesností. Kromě toho rozpoznává umělá inteligence při fotografování či natáčení lidí nebo zvířat pozici očí a obličeje. Systém monitoruje oko fotografovaného objektuviiv reálném čase s extrémní přesností sledování. Tato funkce může být aktivována jednoduchým namáčknutí tlačítka spouště nebo je také možné tuto funkci naprogramovat jako volitelnou.

Přirozeně vypadající snímky, které odpovídají skutečnosti

Pokud jde o celkovou rychlost snímání, dokáže nový fotoaparát snímat až rychlostí 11 fps s plným sledováním AF/AE při využití mechanické závěrky, zatímco v režimu tichého snímání dosahuje rychlosti až 8 fpsv s plným sledováním AF/AE. U obou těchto rychlostí dokáže zaznamenat až 116 snímků ve standardním JPEG / 46 snímků ve formátu RAW s kompresí. Zásadně se tím zvyšuje šance na zachycení správného okamžiku.  
 
Celkové pokroky v kvalitě obrazu
 
Nový fotoaparát α6400 od Sony je vybaven 24,2MP obrazovým snímačem velikosti APS-C, který je doplněn zdokonaleným procesorem BIONZ X. Společně nabízejí neuvěřitelný pokrok v kvalitě obrazu a podání barev při všech typech podmínek snímání. Standardní rozpětí ISO se pohybuje až do ISO 32000 u statických filmů i videí a je rozšiřitelné až na ISO 102400 pro statické snímky a nabízí vynikající redukci šumu při nastavení středních i vyšších citlivostí. Tento model také získal mnohé z algoritmů pro zpracování obrazu, které známe od nejnovějších plnoformátových fotoaparátů Sony. Ty pomáhají zásadně potlačovat šum, ale zachovávají přitom rozlišení a zdokonalují zachycení textury.   
 
Pokročilé nahrávání filmů ve vysokém rozlišení 4Kvi s automatickým ostřením Fast Hybrid Autofocus 
 
Všestranný model α6400je výjimečný jako videokamera, nabízí interní nahrávání filmů ve 4K (QFHD: 3840 x 2160) s technologií full pixel readout bez slučování pixelů. Díky tomu shromáždí 2,4násobek dat požadovaných pro videa ve 4K, a poté je převzorkuje tak, aby vznikla vysoce kvalitní stopáž ve 4K s výjimečnými detaily a hloubkou. Ostření během natáčení filmu je rychlé a stabilní díky vylepšené technologii Fast Hybrid AF, která udržuje neustálé plynulé zaostření na snímaný objekt, i když se objekt pohybuje v popředí napříč záběrem. Tento pokročilý systém autofokusu společně s funkcí dotykového ostření dělá z tohoto nového modelu fotoaparátu ideální volbu pro mnohé vloggery i tvůrce videí, kteří pravidelně tvoří a nahrávají obsah online.  Nový fotoaparát disponuje také nativním intervalovým nahráváním pro tvorbu časosběrných videí. Intervalové nahrávání je možné nastavit libovolně od jedné do 60 sekund, přičemž celkový počet snímků se může pohybovat od jednoho do 9999. Citlivost sledování AE je možné během intervalového snímání nastavit na „vysokou”, „střední“ nebo „nízkou“, což umožňuje omezit změny expozice během intervalového snímání.  Kromě toho je vůbec poprvé u bezzrcadlovky Sony s APS-C u tohoto nového modelu k dispozici také obrazový profil HLG (Hybrid Log-Gamma), který podporuje Instant HDR workflow, a umožňuje televizorům kompatibilní s HDR (HLG) přehrávání nádherných realistických záběrů ve 4K HDR. Navíc jsou k dispozici také S-Log2 a S-Log3, které zvyšují flexibilitu barevné gradace. Kromě toho je zde také funkce Zebra, asistence Gamma Display a proxy nahrávání. Fotoaparát dokáže také nahrávat ve Full HD rychlostí 120 fps až při 100 Mb/s a umožňuje přehrávat a následně editovat stopáž do 4x nebo 5x zpomalených video souborů ve Full HD rozlišení se sledováním AF. 
 
Zdokonalená konstrukce pro maximální všestrannost
 
Nový fotoaparát je navržen tak, aby nabízel vysokou úroveň funkčnosti a možnost osobního nastavení tak, aby co nejvíce umocnil svobodu při fotografování. Novinkou je u modelu α6400 plně výklopný dotykový LCD displej typu 3.0 s 921k body rozlišení, který je možné vyklopit do úhlu 180°. To usnadňuje efektivní kompozici při snímání selfie fotografií i videí. S využitím této schopnosti mohou vloggeři kontrolovat a sledovat kompozici během vlastního tvůrčího procesu. LCD displej je také vybavený funkcí dotyku, s možností nastavení jako touch pad, ostření dotykem, snímání dotykem a nově sledování dotekem, které rychle aktivuje sledování v reálném čase dotykem na displeji. Fotoaparát je vybaven vysoce kvalitním XGA OLED Tru-finder™, širokou možností přizpůsobení s 89 funkcemi, které lze libovolně přiřadit ke 4 funkčním tlačítkům, novými funkcemi My Dial a My Menu, celkovým vylepšením využití menu, obrazovku nápovědy pro menu, hodnocení obrázků hvězdičkami a mnoha dalšími funkcemi, které zprostředkovávají nepřerušovaný zážitek z fotografování i natáčení. Je též sestrojený z pevné magneziové slitiny a je prachu i vodě odolný s extrémně trvanlivou závěrkou s výdrží cca 200,000 cyklů. Je také schopný nepřetržitého transferu souborů do chytrého telefonu nebo tabletu při připojení pomocí zcela nové aplikace ‘Imaging Edge Mobile’
 

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Kompakt s výměnným objektivem
Podle použití Rodinný, Výkonný, Pokročilý, Poloprofesionální

Obrazový snímač

Formát snímače APS-C
Rozlišení 24,2 Mpx
Rozlišení fotografií 6000x4000
Obrazový snímač Exmor CMOS
Poměr stran snímku 16:9, 3:2
Automatické čištění snímače Ano
Poměr stran snímače 3:2
Stabilizátor snímače Ne
Velikost snímače (mm) 23.5 x 15.6

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru BIONZ X

Objektiv

Typ bajonetu Sony E
Stabilizátor optický Ne
Crop faktor 1,5 x

Zaostřování

Počet AF bodů 425
Pomocné světlo AF Ano

Nastavení expozice

Způsob měření expozice Zónové, Středové, Bodové
Korekce expozice ± 5 EV po 1/3 EV
Blokování AE Ano
ISO - minimální citlivost 100
ISO - maximální citlivost 32000

Závěrka

Typ závěrky Mechanická závěrka / elektronická závěrka
Nejdelší expoziční čas 30
Nejkratší expoziční čas 1/4000
Bulb Ano

Fotografování

Expoziční režimy Auto, P, A (Av), M, S (Tv)
Histogram Ano
Rychlost sériového snímání 11 sn./s
Prodleva samospouště 10, 2, 5
Panorama Ne
HDR Ano

Vyvážení bílé

Vyvážení bílé barvy Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace / v Kelvinech

Hledáček

Typ hledáčku Elektronický
Rozlišení hledáčku 2359300
Dioptrická korekce -4 až +3
Velikost hledáčku 0,39 "
Zvětšení hledáčku 1,07 x

LCD

Velikost displeje 3 "
Rozlišení displeje 921600
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ano
Výklopný displej Ano
Stavový displej Ne

Blesk

Vestavěný blesk Ano
Synchronizační čas blesku (X-sync) 1/160
Korekce zábleskové expozice ± 3 EV po 1/3 EV
Možnost připojení externího blesku Ano, hot-shoe
Dálkové řízení extreního blesku Ano
Externí blesk v balení Ne

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC (UHS-I), MS (Memory Stick)
Formáty souborů MP4, JPEG, RAW, XAVC S, AVCHD
Rozlišení videa 4K UHD (3840x2160)
Audiozáznam Ano
Bracketing Ano
Časosběrné snímání Ano
Počet audio kanálů 2.0
Integrovaný GPS Ne
Video formát AVCHD, MP4, XAVC S
Stereo zvuk Ne

Obecné

České menu Ano

Rozhraní a napájení

Dálková spoušť Ano
Wi-Fi Ano
Výdrž baterie (sn.) 410 snímků
Rozhraní USB 2.0, micro HDMI, vstup na mikrofon
Typ akumulátoru Sony NP-FW50
Způsoby napájení Akumulátor

Fyzikální specifikace

Materiál těla Hliník
Rozměry v mm 120 x 67 x 60
Hmotnost 403 g
Barva černá

Ostatní

Ocenění TIPA 2019
Značka Sony

Hodnocení zboží

Celkové hodnocení 87 %
Obrazová kvalita 89 %
Konstrukce a zpracování 89 %
Ovládání 91 %
Funkční výbava 95 %
Poměr cena/výkon 82 %

Zobrazit popis a parametry