Recenze Sony Alpha A6500 + 18-105 mm

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky zachycené s pomocí Sony Alpha A6500 + 18-105 mm

Hodnocení zákazníků (10)

Hodnocení zákazníků (10)

Suprový přístup a rychlé zpravování zásilky.

Ověřený zákazník
Michal Kovář, 01.12.2020

5

Ověřený zákazník
Lukáš Pilát, 13.05.2020

5

Ověřený zákazník
Martin Kratochvíl, 12.03.2020

5

Ideálni lehky zoomovací video objektiv pro apsc ,velice kvalitni zpracování, absolutně bezhlučný, zoomovací páčka a zoom hladky , nastesti variabilní - jak tlačíte na pačku -rychlost zoomu!,vinetace0, CA0,podani barev a prenos kontrastu, ostrost super, zel sfericke zkreslení i u pomerne bežnych ohnisk, napr.po prepočtu na FF i u 50mm?! je jeho jediny minus a to i při zaple ( ps.nelze vynout?!)auto korekci ve fotaku(A6300,A7RIi v apsc modu)- u beznych situací -snímaní lidí atd nevadí,horší u nejakych vysloveně vodorovnych struktur , poměr cena/výkon bomba, v krátkosti pro video " must have", pro jen fotografii by jsem asi pro zkreslení zvazoval a spise sel do jinych napr 18-200 i na ukor nekonstantní svetelnosti , nebo kombinaci mensi rozsah ale svetelnejsi zoom + teleobjektiv

Ověřený zákazník
Stanislav Rolko, 27.12.2019

4

Ověřený zákazník
William Purgert, 10.08.2019

5

Objektiv použitý se Sony a6400. Parádní video ve 4k - zejména použití Power zoom je super. Doporučuji

Ověřený zákazník
Libor Karhan, 25.06.2019

5

Ověřený zákazník
Andrzej Bystrzycki, 30.05.2019

3

Lehký a dobře kreslí. Ideálně při cloně 8.

Ověřený zákazník
Jiří Koudelka, 04.04.2019

5

Větší, ale super

Ověřený zákazník
Jan Bureš, 24.05.2018

4

Ověřený zákazník
Tomáš Vohryzka, 03.05.2016

4

Popis a parametry

Popis a parametry

Sony Alpha A6500 Nová vlajková loď ASP-C fotoaparátů se zatím nejrychlejším automatickým ostřením 0,05 vteřiny a 425 AF body. O vysokou kvalitu obrazu se postará silný 24,2MP Exmor CMOS senzor a BIONZ X obrazový procesor. Dotykový displej dodává další množnost přístupu k zaostřování. 5-osá stabilizace nabídne čisté ostré snímky i s delšími časy nebo dlouhým objektivem.

Poslední přírůstek do řady bezzrcadlovek nová α6500 sdílí bezkonkurenční 4D FOCUS™ systém jako její předchůdce α6300, kreří dokáží zaostřit v pouhých 50 ms, také sdílí 425 fázových AF bodů kteté jsou hustě uspořádané téměř po celé ploše obrazu. Zatím nejvyšší počet AF bodů ve fotoaparátech s výměnými objektivy.

Nový silnější buffer

Nový model fotí při sériovém snímámí 11 fps a při kontinuálním zaostřování 8 fps s živým náhledem, díky kterému snadno udržíte přehled o pohybu ve vašem záběru, čerpá tím tak všechny výhody elektronického hledáčku, jako kdyby byl optický. Díky rozšířenému bufferu je tímto způsobem α6500 schopná snímat v řadě až 307 snímků.

Dále pak nová α6500 dostala do své výbavy 5-osou optickou stabilitaci obrazu, čímž je první SONY fotoaparátem s APS-C senzorem, který umožńuje fotit delší časy - Sony udává cca o 5 kroků více.

Profesionální video

Nová α6500 přináší také možnost záznamu videa ve 4K v populárním Super 35 mm formátu v plné šířce obrazového senzoru. Natáčíte-li v tomto módu, fotoaparát využívá celou svojí plochu bez spojování pixelů čímž sbírá informaci velikosti 6k - shruba 2,4x více bodů než 4k UHD a až potom převzorkuje obraz na 4k záznam s výbornými detaily a hloubkou.

Díky hybridnímu systému ostření α6500 bude ostřit velice rychle a nabízí tak i profesionálně hladké přeostření - můžete si nastavit rychlost přechodu citlivost aledování AF. Dále pak podporuje XAVC S kodek, který podporuje velký tok dat až 100 Mbps při 4K nahrávání a 50 Mbps během Full HD videa. Vysokým bit rate zajišťuje maximální detaily v obou formátech.

Další profesionální možnosti přináší funkce nahrávání Full HD videa při 120 fps a 100 Mpbs, umožní vám potom i zpomaleně sledovat upravovat do 4x nebo 5x zpomalených záběrů ve Full HD (24p)

Fotoaparát dále nabízí S-Log gamma záznam pro velký dynamický rozsah při záznamu. Shruba 14 kroků šířky v S-Log3 gamma nastavení a podporuje i S-gamut pro věští barevný prostor. Oba nástroje vám široce rozšíří možnosti postprodukčních úprav.

Objektiv

Typ bajonetu Sony E
Optický zoom 5,8 x
Ohnisková vzdálenost (eqv. 35mm) 27-157
Minimální ohnisková vzdálenost 18 mm
Maximální ohnisková vzdálenost 105 mm
Světelnost objektivu zoom 4
Světelnost objektivu - nejkratší ohnisko (F) 4
Světelnost objektivu - nejdelší ohnisko (F) 4
Typ slunecní clony ALC-SH128
Délka objektivu 110 mm
Vhodný pro formát snímače APS-C
Typ objektivu Zoom

Zaostřování

Minimální zaostřovací vzdálenost 45 cm

Fyzikální specifikace

Hmotnost 427 g

Ostatní

Číslo produktu ILCE6500GBDI.EU
Značka Sony

Filtry

Průměr filtru 72 mm

Zobrazit popis a parametry