Recenze Sony Alpha A7 II + 28-70 mm

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky vytvořené s pomocí Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS od členů naší Galerie

Zobrazit fotky z Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS v Galerii

Snímky vytvořené s pomocí Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/320 s
Clona: f/3,5
ISO: 100
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/1250 s
Clona: f/4
ISO: 100
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/400 s
Clona: f/11
ISO: 100
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/320 s
Clona: f/8
ISO: 100
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/250 s
Clona: f/18
ISO: 100
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/500 s
Clona: f/8
ISO: 100
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/125 s
Clona: f/11
ISO: 100
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/800 s
Clona: f/4
ISO: 100
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/800 s
Clona: f/5,6
ISO: 100
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/100 s
Clona: f/8
ISO: 100
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/160 s
Clona: f/10
ISO: 100
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/200 s
Clona: f/5,6
ISO: 200
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/80 s
Clona: f/3,2
ISO: 400
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/5000 s
Clona: f/3,2
ISO: 400
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/2500 s
Clona: f/3,2
ISO: 400
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/1000 s
Clona: f/8
ISO: 800
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/250 s
Clona: f/8
ISO: 800
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/15 s
Clona: f/2,8
ISO: 1600
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/30 s
Clona: f/2,8
ISO: 3200
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/40 s
Clona: f/3,5
ISO: 3200
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/25 s
Clona: f/6,3
ISO: 6400
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/80 s
Clona: f/3,2
ISO: 12800
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/160 s
Clona: f/5
ISO: 25600
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Exp. Čas: 1/160 s
Clona: f/5
ISO: 25600
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Hodnocení zákazníků (15)

Hodnocení zákazníků (15)

4.8889

Ověřený zákazník
Jan Kozel, 09.12.2020

5

Ověřený zákazník
Václav Kraus, 14.06.2020

4

Ověřený zákazník
Kuba Šír, 21.02.2020

5

Mohu všem jen doporučit.

Ověřený zákazník
Jakub Lang, 20.02.2020

5

Ověřený zákazník
Hanuš Škubal, 20.02.2020

5

Ověřený zákazník
Ivan Franc, 16.12.2019

5

Ověřený zákazník
Pavel Urbášek, 11.12.2019

5

Ověřený zákazník
Pavel Jelínek, 04.12.2019

5

S touto "SONKOU" jsem velmi spokojen. Kvalitní tělo z hořčíkové slitiny a díky většímu gripu jistější držení. Ostření je znatelně rychlejší než u Alphy A7I a 5ti osá stabilizace opravdu potěší. FF senzor = kreativní hrátky s hloubkou ostrosti, velmi dobrý dynamický rozsah a rozlišení 24,3 Mpix je pro mne více než dostačující. Automatické zaostření na oko lze použít i v režimu ostření AF-C. Na menu, i když je v češtině, jsem si musel udělat trochu více času, ale stálo to za to. Vše lze nastavit přesně podle mých potřeb, jen u nastavení "automatické ISO" jsem nenašel nejnižší použitelný čas. Ale to je jen drobnost. Alphu A7 II mohu s klidem doporučit

Ověřený zákazník
Jindra Eschler, 22.11.2019

5

+ Obrazová kvalita super, překvapilo jak moc se dá dostat z RAW ve stínech a taky jak dobře fotí na vysoká ISO. Vůbec není problém mít zapnutou AUTO ISO v rozmezí 100 - 6400. I těch 6400 je skvěle použitelné. - Menu SONY je malé uživatelské peklo, vyznat se v něm moc nedá, manuál (není v CZ, ale dá se najít na webu) popisuje co je na foťáku za které tlačítko, ale co má za vliv které nastavení foťáku tam není. A že některé opravdu nejsou srozumitelné. Nastavení předvolených režimů 1 a 2 jsem musel dělat až podle YouTube tutoriálu. Jakmile se v tom člověk začne trochu orientovat už se to dá.

Ověřený zákazník
Stanislav Duben, 02.05.2019

4

Skvele telo, v akci za vybornou cenu. Baleni ok, odeslani ultra rychle. Maximalni spokojenost

Ověřený zákazník
Dalibor Duba, 01.05.2019

5

Šikovně řešené ovládání, jediná výtka - ovládací kolečka jsou příliš miniaturní (a to mám docela drobné ruce), možná je to záměr, aby nedošlo k omylu (přetočení) na nežádoucí hodnotu. Jinak fakt, splnil sem si sen mít velkoformátový snímač. Výsledek mne uspokojil. Ještě bych přivítal větší výdrž akumulátoru (řeším dvěma rezervami stále v nabíječce navíc). Je to chytrý přístroj, spoustu smysluplných rozhodnutí dělá za fotografa. Foto mne neživí, ale baví a Sony Alpha A7 II k tomu velice přispívá.

Ověřený zákazník
Michael Pompe, 25.04.2019

4

Ověřený zákazník
J S, 15.09.2015

1

Splňuje mé požadavky. Těším se na větší výběr objektivů.

Ověřený zákazník
Petr Peřina, 30.03.2015

5

Ověřený zákazník
Jiří Borecký, 29.03.2015

5

Popis a parametry

Popis a parametry

Sony Alpha A7 II tělo je první plnoformátový kompaktní fotoaparát s výměnnými objektivy vybavený pětiosou stabilizací. Disponuje 24,3Mpx snímačem CMOS Exmor. Jako předchůdce Alpha A7 disponuje 117 body fázové detekce a 25 body detekce kontrastu pro dokonalé a o 30% rychlejší automatické ostření. Sony Alpha A7 II podporujě XAVC S kodek a nahrává FullHD 1080/60p video o vysokém bitrate až 50Mbps. Součástí setu je i objektiv Sony FE 28-70 mm f/3,5-5,6 OSS. Díky širokému rozsahu ohnisek ho využijete pro drtivou většinu běžně fotografovaných scén. S tímto objektivem lze fotografovat jak poměrně širokoúhlé záběry tak i standartní scény. Díky minimální zaostřovací vzdálenosti 35cm není problém, využít objektiv i na focení detailů. Objektiv je navíc vybaven optickou stabilizací a tichým ostřením, díky kterému je objektiv vhodný i na pořizování videa.

Pečlivé zpracování

Dokonalost vyžadovaná profesionály

Propracované ovládací prvky umožňují intuitivní ovládání a rychlé nastavení při sledování scény hledáčkem, a posunují tak ovládání na zcela novou úroveň.

Plná podpora výhod snímače Full-Frame

Objektivy s bajonetem E i A pro fotoaparáty Full-Frame

Sony rozšiřuje vaše fotografické obzory s vylepšenou řadou bezkonkurenčně výkonných objektivů s bajonetem E i A pro fotoaparáty Full-Frame.

Nové možnosti ve vašich rukou

 

Snadný bezdrátový přenos snímků

Připojte fotoaparát ke smartphonu nebo tabletu jediným dotykem!

Skvělá služba stahování

Zdokonalte fotografické vyjádření podle svých vlastních kreativních požadavků.

Široká nabídka příslušenství pro každou příležitost

Profesionální příslušenství otevírá nové možnosti.

Umocněte radost z fotografování a dodejte svým fotografiím profesionální punc pomocí příslušenství určeného speciálně pro tento model.

Podporováno softwarem Capture One Express (for Sony)

Jeden z nejlepších konvertorů RAW na světě od společnosti Phase One

Capture One Express (for Sony) je jedním z nejlepších konvertorů RAW na světě, který s přesností vykresluje barvy a neuvěřitelné detaily. Flexibilní správa digitálních zařízení, všechny důležité nástroje pro úpravu a rychlý a citlivý výkon – vše v ucelené přizpůsobitelné aplikaci.10

Objektiv Sony FE 28-70 mm f/3,5-5,6 OSS

Součástí setu je i objektiv Sony FE 28-70 mm f/3,5-5,6 OSS. Díky širokému rozsahu ohnisek ho využijete pro drtivou většinu běžně fotografovaných scén. S tímto objektivem lze fotografovat jak poměrně širokoúhlé záběry tak i standartní scény. Díky minimální zaostřovací vzdálenosti 35cm není problém, využít objektiv i na focení detailů. Objektiv je navíc vybaven optickou stabilizací a tichým ostřením, díky kterému je objektiv vhodný i na pořizování videa.

 

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Kompakt s výměnným objektivem
Podle použití Pokročilý, Poloprofesionální, Profesionální

Obrazový snímač

Formát snímače Full Frame / FX
Rozlišení 24,3 Mpx
Rozlišení fotografií 6000x4000, 6000x3376, 3936x2624
Obrazový snímač Exmor CMOS
Poměr stran snímku 16:9, 3:2
Automatické čištění snímače Ano
Poměr stran snímače 3:2
Stabilizátor snímače Ano
Velikost snímače (mm) 35,8 x 23,9

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru BIONZ X

Objektiv

Typ bajonetu Sony FE
Stabilizátor optický Ne
Crop faktor 1 x

Zaostřování

Počet AF bodů 117
Pomocné světlo AF Ano

Nastavení expozice

Způsob měření expozice Zónové, Středové, Bodové, Matrix
Korekce expozice ± 5 EV po 1/3 EV
Blokování AE Ano
ISO - minimální citlivost 100
ISO - maximální citlivost 25600

Závěrka

Typ závěrky Mechanická závěrka / elektronická závěrka
Nejdelší expoziční čas 1/30
Nejkratší expoziční čas 1/8000
Bulb Ano

Fotografování

Expoziční režimy Auto, P, A (Av), M, S (Tv)
Histogram Ano
Rychlost sériového snímání 5 sn./s
Prodleva samospouště 10, 2
Scénické režimy Standardní, Živé, Neutrální, Průhledná, Hluboké, Lehký, Portrét, Krajinná, Západ slunce, Noční scéna, Podzimní listí, Černá a bílá, Sépie, Style Box
Panorama Ano
HDR Ano
Datové razítko Ano

Vyvážení bílé

Vyvážení bílé barvy Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace

Hledáček

Typ hledáčku Elektronický
Rozlišení hledáčku 2359000
Dioptrická korekce -4 až +3
Velikost hledáčku 0,5 "
Zvětšení hledáčku 0,71 x

LCD

Velikost displeje 3 "
Rozlišení displeje 1230000
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ne
Výklopný displej Ano
Stavový displej Ne

Blesk

Vestavěný blesk Ne
Synchronizační čas blesku (X-sync) 1/250
Korekce zábleskové expozice ± 3 EV po 1/3 EV, ± 3 EV po 1/2 EV
Možnost připojení externího blesku Ano, hot-shoe
Dálkové řízení extreního blesku Ne
Externí blesk v balení Ne
Vysokorychlostní synchronizace blesku Ano
Výstup na studiový blesk (x kontakt) Ne

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC (UHS-I), SD / SDHC / SDXC (UHS-II)
Formáty souborů MP4, JPEG, MPEG-4, RAW
Rozlišení videa Full HD (1920×1080)
Audiozáznam Ano
Zvuková poznámka Ne
Časosběrné snímání Ne
Počet audio kanálů 2.0
Integrovaný GPS Ne
Video formát MPEG-4, AVC/H.264
Stereo zvuk Ano

Obecné

České menu Ano

Rozhraní a napájení

Dálková spoušť Kabelová
Wi-Fi Ano
Výdrž baterie (sn.) 350 snímků
Rozhraní USB, micro HDMI, výstup na sluchátka, vstup na mikrofon, Sony Multi-Interface
Typ akumulátoru NP-FW50
Způsoby napájení Akumulátor

Fyzikální specifikace

Materiál těla Hořčík
Rozměry v mm 127 x 96 x 60
Hmotnost 350 g
Barva černá
Utěsnění (prach/vlhkost) Ne

Ostatní

Číslo produktu ILCE7M2KB.CEC
Příslušenství v balení Napájecí kabel Nabíjecí baterie NP-FW50 Napájecí adaptér Popruh přes rameno Víčko těla Krytka patice pro příslušenství Držák okuláru
Ocenění EISA
Značka Sony

Hodnocení zboží

Celkové hodnocení 91 %
Obrazová kvalita 93 %
Konstrukce a zpracování 90 %
Ovládání 90 %
Funkční výbava 95 %
Poměr cena/výkon 87 %

Zobrazit popis a parametry

Doporučené příslušenství

Doporučené příslušenství

Všechno příslušenství