Recenze Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky zachycené s pomocí Sony Alpha A7 II + FE 28-70 mm OSS

Hodnocení zákazníků (14)

Hodnocení zákazníků (14)

Ověřený zákazník
Václav Kraus, 14.06.2020

4

Ověřený zákazník
Kuba Šír, 21.02.2020

5

Mohu všem jen doporučit.

Ověřený zákazník
Jakub Lang, 20.02.2020

5

Ověřený zákazník
Hanuš Škubal, 20.02.2020

5

Ověřený zákazník
Ivan Franc, 16.12.2019

5

Ověřený zákazník
Pavel Urbášek, 11.12.2019

5

Ověřený zákazník
Pavel Jelínek, 04.12.2019

5

S touto "SONKOU" jsem velmi spokojen. Kvalitní tělo z hořčíkové slitiny a díky většímu gripu jistější držení. Ostření je znatelně rychlejší než u Alphy A7I a 5ti osá stabilizace opravdu potěší. FF senzor = kreativní hrátky s hloubkou ostrosti, velmi dobrý dynamický rozsah a rozlišení 24,3 Mpix je pro mne více než dostačující. Automatické zaostření na oko lze použít i v režimu ostření AF-C. Na menu, i když je v češtině, jsem si musel udělat trochu více času, ale stálo to za to. Vše lze nastavit přesně podle mých potřeb, jen u nastavení "automatické ISO" jsem nenašel nejnižší použitelný čas. Ale to je jen drobnost. Alphu A7 II mohu s klidem doporučit

Ověřený zákazník
Jindra Eschler, 22.11.2019

5

+ Obrazová kvalita super, překvapilo jak moc se dá dostat z RAW ve stínech a taky jak dobře fotí na vysoká ISO. Vůbec není problém mít zapnutou AUTO ISO v rozmezí 100 - 6400. I těch 6400 je skvěle použitelné. - Menu SONY je malé uživatelské peklo, vyznat se v něm moc nedá, manuál (není v CZ, ale dá se najít na webu) popisuje co je na foťáku za které tlačítko, ale co má za vliv které nastavení foťáku tam není. A že některé opravdu nejsou srozumitelné. Nastavení předvolených režimů 1 a 2 jsem musel dělat až podle YouTube tutoriálu. Jakmile se v tom člověk začne trochu orientovat už se to dá.

Ověřený zákazník
Stanislav Duben, 02.05.2019

4

Skvele telo, v akci za vybornou cenu. Baleni ok, odeslani ultra rychle. Maximalni spokojenost

Ověřený zákazník
Dalibor Duba, 01.05.2019

5

Šikovně řešené ovládání, jediná výtka - ovládací kolečka jsou příliš miniaturní (a to mám docela drobné ruce), možná je to záměr, aby nedošlo k omylu (přetočení) na nežádoucí hodnotu. Jinak fakt, splnil sem si sen mít velkoformátový snímač. Výsledek mne uspokojil. Ještě bych přivítal větší výdrž akumulátoru (řeším dvěma rezervami stále v nabíječce navíc). Je to chytrý přístroj, spoustu smysluplných rozhodnutí dělá za fotografa. Foto mne neživí, ale baví a Sony Alpha A7 II k tomu velice přispívá.

Ověřený zákazník
Michael Pompe, 25.04.2019

4

Ověřený zákazník
J S, 15.09.2015

1

Splňuje mé požadavky. Těším se na větší výběr objektivů.

Ověřený zákazník
Petr Peřina, 30.03.2015

5

Ověřený zákazník
Jiří Borecký, 29.03.2015

5

Popis a parametry

Popis a parametry

Níže uvedené informace načítáme od nových produktů v eshopu. Některé parametry, typu obsah balení, jazyky v menu apod. se proto mohou lišit.

Sony Alpha A7 II tělo je první plnoformátový kompaktní fotoaparát s výměnnými objektivy vybavený pětiosou stabilizací. Disponuje 24,3Mpx snímačem CMOS Exmor. Jako předchůdce Alpha A7 disponuje 117 body fázové detekce a 25 body detekce kontrastu pro dokonalé a o 30% rychlejší automatické ostření. Sony Alpha A7 II podporujě XAVC S kodek a nahrává FullHD 1080/60p video o vysokém bitrate až 50Mbps.

Pečlivé zpracování

Dokonalost vyžadovaná profesionály

Propracované ovládací prvky umožňují intuitivní ovládání a rychlé nastavení při sledování scény hledáčkem, a posunují tak ovládání na zcela novou úroveň.

Pohotový a robustní
 
 
 
 
 
 
Stabilní a čistý
 
 
 
Pohotový a robustníPohotový a robustní   Stabilní a čistýStabilní a čistý    Flexibilní a přátelskýFlexibilní a přátelský   Jednoduchý a přizpůsobitelnýJednoduchý a přizpůsobitelný
 
Plná podpora výhod snímače Full-Frame

Plná podpora výhod snímače Full-Frame

Objektivy s bajonetem E i A pro fotoaparáty Full-Frame

Sony rozšiřuje vaše fotografické obzory s vylepšenou řadou bezkonkurenčně výkonných objektivů s bajonetem E i A pro fotoaparáty Full-Frame.

 

Nové možnosti ve vašich rukou

 
Snadný bezdrátový přenos snímků

Snadný bezdrátový přenos snímků

Připojte fotoaparát ke smartphonu nebo tabletu jediným dotykem!

Připojte fotoaparát ke smartphonu nebo tabletu jediným dotykem!

Skvělá služba stahování

Zdokonalte fotografické vyjádření podle svých vlastních kreativních požadavků.

 
 

Široká nabídka příslušenství pro každou příležitost

Profesionální příslušenství otevírá nové možnosti.

Umocněte radost z fotografování a dodejte svým fotografiím profesionální punc pomocí příslušenství určeného speciálně pro tento model.

 

Podporováno softwarem Capture One Express (for Sony)

Jeden z nejlepších konvertorů RAW na světě od společnosti Phase One

Capture One Express (for Sony) je jedním z nejlepších konvertorů RAW na světě, který s přesností vykresluje barvy a neuvěřitelné detaily. Flexibilní správa digitálních zařízení, všechny důležité nástroje pro úpravu a rychlý a citlivý výkon – vše v ucelené přizpůsobitelné aplikaci.10

 

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Kompakt s výměnným objektivem
Podle použití Pokročilý

Obrazový snímač

Formát snímače Full Frame / FX
Rozlišení 24,3 Mpx
Rozlišení fotografií 6000x4000, 6000x3376, 3936x2624
Obrazový snímač CMOS
Poměr stran snímku 16:9, 3:2
Automatické čištění snímače Ano
Poměr stran snímače 3:2
Stabilizátor snímače Ano
Velikost snímače (mm) 35,8 x 23,9

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru BIONZ X

Objektiv

Typ bajonetu Sony E
Crop faktor 1 x

Zaostřování

Pomocné světlo AF Ano

Nastavení expozice

Způsob měření expozice Zónové, Středové, Bodové
Korekce expozice ± 5 EV po 1/3 EV
ISO - minimální citlivost 100
ISO - maximální citlivost 25600

Závěrka

Typ závěrky Mechanická závěrka / elektronická závěrka
Nejdelší expoziční čas 1/30
Nejkratší expoziční čas 1/8000
Bulb Ano

Fotografování

Expoziční režimy P, A (Av), M, S (Tv)
Histogram Ano
Rychlost sériového snímání 5 sn./s
Prodleva samospouště 10, 2
3D režim Ne
Panorama Ano
HDR Ano

Vyvážení bílé

Vyvážení bílé barvy Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace

Hledáček

Typ hledáčku Elektronický
Rozlišení hledáčku 2359000
Zvětšení hledáčku 0,71 x

LCD

Velikost displeje 3 "
Rozlišení displeje 1230000
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ne
Výklopný displej Ano
Stavový displej Ne

Blesk

Vestavěný blesk Ne
Možnost připojení externího blesku Ano, hot-shoe
Externí blesk v balení Ne

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC (UHS-I)
Formáty souborů MP4, JPEG, MPEG-4, RAW
Rozlišení videa Full HD (1920×1080)
Audiozáznam Ano
Časosběrné snímání Ne
Video formát MPEG-4, AVC/H.264
Stereo zvuk Ano

Obecné

České menu Ano

Rozhraní a napájení

Wi-Fi Ano
Výdrž baterie (sn.) 350 snímků
Rozhraní USB, HDMI, výstup na sluchátka, vstup na mikrofon
Typ akumulátoru NP-FW50
Způsoby napájení Akumulátor

Fyzikální specifikace

Materiál těla Hořčík
Rozměry v mm 127 x 96 x 60
Hmotnost 599 g
Barva černá
Utěsnění (prach/vlhkost) Ano

Ostatní

Ocenění EISA
Značka Sony

Hodnocení zboží

Celkové hodnocení 91 %
Obrazová kvalita 93 %
Konstrukce a zpracování 90 %
Ovládání 90 %
Funkční výbava 95 %
Poměr cena/výkon 87 %

Zobrazit popis a parametry