Recenze Sony Alpha A7 III tělo

Hodnocení

Hodnocení

Na A7 III jsme se těšili a očekávání dostupnosti prvních kusů to jen umocnilo. Připomínky se hledají velmi obtížně snad jen nepatrné detaily na těle fotoaparátu. Interface a orientace silně specifické pro Sony se mi po chvilce zdály intuitivní a tak nějak přirozené. Ohromující byla rychlost ve všech ohledech - v reakcích, ostření atd. Občas jsem nabýval pocitu, že se fotoaparát až předbíhá (po náběhu první problikne expozičně nevyvážený náhled). Sony úročí zkušenosti i z jiných odvětví a odráží je v přístupu k uživateli - možnosti nastavení a jednotlivé funkce jsou až detailně propracované, precizně funkční a nealibistické. V tomto ohledu je zde i silné pojítko na léta budovaný “Sony svět”. (od MS karet až po televizory s 4K HDR (HLG) ). Po obrazové stránce očekávání předčil dynamický rozsah a reakce na šum.

Celkové
hodnocení

93 %


Obrazová kvalita:

96 z 100

Konstrukce a zpracování:

92 z 100

Ovládání:

84 z 100

Funkční výbava:

89 z 100

Poměr cena/výkon:

92 z 100

Klady a zápory

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • Široká možnost individuálního nastavení
  • Výdrž akumulátoru
  • Nízká hladina šumu při vysokých ISO i dlouhých časech
  • Neagresivní kreslení kontur při vysoké citlivosti
  • Přesné a rychlé měření expozice
  • Paměť sledování
  • Rychlost
  • Odolné provedení těla
  • Výkonná stabilizace
  • Komunikace a ukládaní do ostatních zařízení
  • Vstřícnost při práci s ručním ostřením a nastavením expozice

Co se nám nelíbí

  • Chybí aretace základních kruhových voličů na těle
  • Provedení krytů konektorů

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky vytvořené s pomocí Sony Alpha A7 III tělo od členů naší Galerie

Zobrazit fotky z Sony Alpha A7 III tělo v Galerii

Snímky vytvořené s pomocí Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 30 s
Clona: f/16
ISO: 100
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 1/200 s
Clona: f/5,6
ISO: 100
Ohnisko: 12 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 1/80 s
Clona: f/4
ISO: 20000
Ohnisko: 34 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 1/160 s
Clona: f/4
ISO: 100
Ohnisko: 48 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 1/1250 s
Clona: f/4
ISO: 200
Ohnisko: 34 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 1/30 s
Clona: f/7,1
ISO: 50
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 3,2 s
Clona: f/13
ISO: 100
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 1/50 s
Clona: f/8
ISO: 100
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 1/50 s
Clona: f/8
ISO: 100
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 1/500 s
Clona: f/9
ISO: 200
Ohnisko: 24 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 1/80 s
Clona: f/9
ISO: 1600
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 1/5 s
Clona: f/9
ISO: 200
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 1/200 s
Clona: f/9
ISO: 1600
Ohnisko: 25 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 1/320 s
Clona: f/5,6
ISO: 100
Ohnisko: 25 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 6 s
Clona: f/22
ISO: 200
Ohnisko: 25 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 30 s
Clona: f/22
ISO: 100
Ohnisko: 25 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 30 s
Clona: f/22
ISO: 100
Ohnisko: 25 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 1/500 s
Clona: f/5
ISO: 100
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 1/250 s
Clona: f/2,8
ISO: 100
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 1/250 s
Clona: f/5
ISO: 100
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 1/125 s
Clona: f/7,1
ISO: 100
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 1/160 s
Clona: f/3,5
ISO: 100
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 1/200 s
Clona: f/7,1
ISO: 100
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 1/125 s
Clona: f/16
ISO: 200
Ohnisko: 14 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Exp. Čas: 1/13 s
Clona: f/10
ISO: 800
Ohnisko: 14 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7 III tělo

Představení Sony Alpha A7 III tělo

Představení Sony Alpha A7 III tělo


Mezi vyhlášeními modelů Sony A7 II a A7 III uběhla doba tři a čtvrt roku. Hodně dlouho na to, aby bylo co zlepšovat. Je běžné, že pokud dnes výrobce používá více modelových řad, prolínají se mezi nimi technologie. Sony je tomu ukázkovým příkladem. Takže můžeme říct, že A7 III přebírá spoustu prvků z A7R III.

Fyzické zpracování těla a jeho ergonomie

V pravé části fotoaparátu jsou umístěny samootvírací dvířka nově pro 2 sloty paměťových karet. Nabízí se otázka, proč jedna centrální dvířka nejsou i v levé části, kde jsou umístěny konektory. Namísto toho jsou pod 3 záslepkami, které je nutno zacvaknout na dvou místech. Prostor pro karty je součástí madla, které padne výborně do ruky. Ten maximálně vyplňuje nový větší typ akumulátoru. Akumulátor NP-FZ100 se chlubí až dvojnásobnou kapacitou (710 snímků CIPA). Tuto hodnotu jsem bez problémů přesáhl při testování v teplotách mezi -4 až -8 stupni. Takže výdrž akumulátoru, jak tomu bývá zvykem u Sony, nebude omezující faktor. Mezi dalšími vizuálně ne patrnými komunikačními prostředky je Wi-Fi a bluetooth.

Nejvíce inovací doznala zadní strana. Displej je navenek beze změny. Nepatrné snížení rozlišení není nikterak zřejmé, je to malá daň za dotykové provedení. Dotyk funguje pro zadání místa ostření. A celá funkce se dá (de)aktivovat v menu fotoaparátu. Pro kreativnější komponování by se hodilo vyklápění LCD do tří směrů (zejména focení na výšku z podhledu). Celkově reaguje displej i hledáček pružně. Při manuálním ostření jsem ocenil detailní podání zvětšovacího okna. Příjemným pomocníčkem bylo pak zvýraznění kontur.

Největším přínosem je asi joystick, který usnadní život nejen v menu, ale urychlí pohyb při volbě ostřícího bodu. Ty se nám krapet rozrostly jak do množství, tak do prostoru. Malá rošáda nastala mezi samostatnými tlačítky. Tlačítko pro video bylo umístěno k hledáčku, takže se dá intuitivně aktivovat videozáznam. Už nedochází ke ztrátě kontaktu se záběrem nebo kompozicí. Dvojnásob sympatické je rozdělení na dvě tlačítka pro AEL a AF-ON (v režimu prohlížení pak slouží jako přiblížení nebo oddálení náhledu). Pokud někdo přechází z modelu A7 II zaznamená možná zvětšení hledáčku na 0,78 %.

Výše uvedené máme zabaleno v ergonomickém těle odolném vůči prachu a vlhku.

Obrazová kvalita a hodnocení výstupu pro fotografie i video

Pokud jsou změny na povrchu patrné až při hlubším ohledání. Revoluce se odehrála pod povrchem. Jde všeobecně o rychlost, která má dopad na vše. Prim v této změně hraje duo senzor BSI-CMOS a procesor Bionz X. Rozlišení zůstává stejné, koneckonců není kam co posouvat. Důležité je, že jednotlivé pixlíky jsou plnosvětlocitlivé, čili snímač je bez mezer. Inovací je zpětné osvětlení. To primárně pracuje zcela odlišně se světlem a šumem. Spodní uložení měděného vinutí pak jako bonus nabízí rychlejší tok dat. Takže proč si nenastavit citlivost až 204800 ISO. Proč nemít 10 snímků za vteřinu, nebo 4K video při použití fullframu.

Při zkoumání hladinu šumu jsem si přizval na pomoc pro zajímavost A7R III, která má stejně velký snímač. Šum se jeví být patrnější u A7R III, ale tam se na něm bez pochyb podílí vyšší počet pixelů na stejně velké ploše. A7R III má k dispozici stejně velké fullframe políčko. Jen je na něm 1,75 x víc pixlíků. Takže projev je logicky nepříznivý pro “Erko”, ale rozhodně nepatrně. Určitě nemůžeme tvrdit že šumí 1,75x víc. Oproti tomu je zjevné že si A7 III diametrálně lépe zachovává kontury a drží ostré hrany při vysoké citlivosti a za horších světelných podmínek. Zveřejnění výsledků srovnání s předchůdcem v tomto ohledu skutečně nemá cenu. Protože je velice tristní pro A7 II. Sony si v nástupci věří proto se dá ISO nastavit až na 204800.

Díky výše uvedenému uspořádání snímače a příznivější reakci může A7 III nabídnout sofistikované vyrovnání s nestálými zdroji světla, jako je zářivka atd. Osobně považuji největší zúročení v přesném měření bodové expozice při rychlé změně ostřícího bodu.
Změna ostření je po zrychlování druhou nejvýraznější. I když v případě ostření se vlastně prolíná obojí. Rozrostl se počet ostřících bodů i plocha jejich působnosti. Tzn. ostříme přesněji a můžeme si vybírat i v krajích snímků. Tento rozsah využívá i zdokonalený Face detection - nazýváme ho Eye AF. Ten nově umožňuje ostřit na oko a dokonce jej na chvíli ztratit ze záběru, aby si jej posléze znovu nalezl. Ostření rychleji reaguje i na pohybující se objekt vůči fotografovi. Neměl jsem možnost ověřit, ale nový systém ostření by měl být zpětně kompatibilní i na objektivy řady A v kombinaci s redukcí.

Kapitolou samo o sobě je video. To samozřejmě vychází také ze zrychlení. Nepsanou povinností bylo 4K video. K dispozici je konkrétně 4K UHD (3840 x 2160 pixelů). Zajímavý je zdroj těchto dat. Video snímá fotoaparát z celé plochy senzoru a zpracovává zhruba 2,5 násobek informací potřebných pro 4K. Tyto informace vyhodnotí a na závěr vygeneruje “pouze” 4K. Inovací kolem videa je spousta. Přístupnější a zábavnější mi přišlo 120 fps a Slow motion s plynulým autofokusem ve Full HD. Je to i díky bitové rychlosti 100 Mb/s.

Je to sice spíš záležitost hardwaru, ale jedná se o projev. A ten koneckonců není patrný na povrchu - stabilizace. Tu vnímám jako užitečnou věc, taková berlička každodenního focení. U A7 III jsem místo 1/30s mohl pracovat s bezpečným časem kolem vteřiny. V tomto případě už nejde asi o berličku, ale pomocné chodítko, výkon je na 5,5 EV.

Obdobných hodnot jako stabilizace dosahuje posun expozice, takže nově může laborovat s +/- 5 expozičními stupni.

Sony tradičně stabilizuje senzor. Část tohoto systému se využívá i pro čištění. To se ve srovnání s jinými výrobci projevuje výrazněji. Jelikož jsem při testování používal vícero objektivů. A vzdálenost mezi senzorem a zadním optickým členem je skutečně jen pár milimetrů, bylo čištění na místě. Pro začátečníka nebo přeběhlíka od jiné značky může nastat překvapení. Fotoaparát se nezvykle razantně rozvibruje. Nejedná se o intenzitu bouracího kladiva, ale k projevům příklepové vrtačky se blíží :). V mém případě jsem bohužel před čištěním objevil a nastavil zcela tichý mód. Takže o to bylo překvapení větší. Je dobré s tím počítat a přístroj držet oběma rukama.

Shrnutí závěrem

Na A7 III jsme se těšili a očekávání dostupnosti prvních kusů to jen umocnilo. Připomínky se hledají velmi obtížně snad jen nepatrné detaily na těle fotoaparátu. Interface a orientace silně specifické pro Sony se mi po chvilce zdály intuitivní a tak nějak přirozené. Ohromující byla rychlost ve všech ohledech - v reakcích, ostření atd. Občas jsem nabýval pocitu, že se fotoaparát až předbíhá (po náběhu první problikne expozičně nevyvážený náhled). Sony úročí zkušenosti i z jiných odvětví a odráží je v přístupu k uživateli - možnosti nastavení a jednotlivé funkce jsou až detailně propracované, precizně funkční a nealibistické. V tomto ohledu je zde i silné pojítko na léta budovaný “Sony svět”. (od MS karet až po televizory s 4K HDR (HLG) ). Po obrazové stránce očekávání předčil dynamický rozsah a reakce na šum.

Megapixel videorecenze Sony Alpha A7 III tělo

Megapixel videorecenze Sony Alpha A7 III tělo

Hodnocení zákazníků (41)

Hodnocení zákazníků (41)

4.7561

Ověřený zákazník
Dominik Škába, 08.04.2021

5

Mám ještě Sony A7 II a je to velký rozdíl.

Ověřený zákazník
Milan Švehelka, 09.02.2021

5

Absolutní spokojenost, skvělé rozhodnutí, plnohodnotná náhrada za zrcadlovku Nikon.

Ověřený zákazník
Mrs. Ivana Chrobok, 08.02.2021

5

Zatím dobrý, zeptejte se za rok budu vědět.

Ověřený zákazník
Pavel Langer, 06.02.2021

4

Moderní univerzální fotoaparát kompaktních rozměrů, který potěší duši každého fotografa.

Ověřený zákazník
Zdeněk Klouček, 18.01.2021

5

První dojem je neskutečný. Přecházela jsem z Canonu 500D a už od začátku jsem tíhla ke značce Sony. Mám ho doma den a nemůžu se ho nabažit. V kombinaci se Sigmou 24mm, f/1,4 jsem naprosto unešená. Krásné fotky, intuitivní menu. Už se těším až vyrazím za prvními foto úlovky. Jediné co bych foťáku vytkla jsou krytky vstupů, u kterých mám strach, že je při rychlé manipulaci vylomím.

Ověřený zákazník
Iveta Žouželková, 30.12.2020

5

Ověřený zákazník
Adam Francouz, 11.11.2020

5

Přešel jsem z Nikon D500 +Eye focus (daleko jinde než Nikon, zkoušel jsem Nikon Z50) +Full frame +ISO citlivost +velikost a váha +výdrž baterie +2 sloty na karty SD -menu - přehlednost -úchop -cena těla i objektivů

Ověřený zákazník
Ondřej Matyásek, 08.11.2020

4

Ověřený zákazník
Ales Hudec, 29.10.2020

5

Ověřený zákazník
Vojtěch Kapounek, 21.10.2020

5

Poměr cena/výkon je skvělý! Jediné co bych vytkl, tak je komplikované a neintuitivní ovládání (porovnání s Canon EOS). Ale dá se na to zvyknout.

Ověřený zákazník
Marek Bula, 17.10.2020

5

Po přechodu z Canon 5D MK III jsem se ocitl v trochu jiném světě. Malé, lehké tělo, působící oproti Canonu možná až moc plastově. Neskutečný je ale obrazový výstup i při vysokých hodnotách ISO. Tak jak šuměl Canon při ISO 6400, tak nešumí Sony ani při ISO 20000. Super je přesné ostření včetně ostření na oko a rozsahu bodů, které pokrývají prakticky téměř celou obrazovku. Zklamání je hledáček, ten se opravdu nepovedl, nicméně předpokládám, že budu při focení využívat spíš náhled na displeji. Četl jsem nějaké reakce na nepřehlednost a zmatečnost menu, nicméně v něm nic nelogického neshledávám, a působí na mě hodně podobně jako menu v Canonu. Celkově za mě osobně obrovský posun vpřed oproti stařičkému Canonu, který byl tak velký a těžký, že mě ho nebavilo tahat poslední dobou vlastně nikdy a nikam. Ale to samozřejmě záleží i na velikosti a váze objektivů.

Ověřený zákazník
Martin Svoboda, 25.09.2020

5

Ověřený zákazník
Nikol Sporisova, 15.09.2020

5

Ověřený zákazník
Martin Frolich, 03.08.2020

5

Ověřený zákazník
Matej Horvath, 25.07.2020

5

Zatím se s fotoaparátem seznamuji, ale je super.

Ověřený zákazník
Jozef Škrabal, 05.07.2020

5

Ověřený zákazník
Kamil Šitina, 13.06.2020

5

Prechod na Sony Alpha A7iii z Canon 6D a L-kovych objektivu.. A je to jako presednout ze Oktavie do E-ckoveho Mercedesu.. Bez legrace. Samotne telo ma sice malicko horsi ergonometrii, ale s ohledem na vahu ve spojeni s 35-kou sklem je to naprosto v pohode a neni problem si na to zvyknout. Fotak je neuveritelne rychly a ostreni je naprosto famozni. S 35-kou sklem z toho lezou fantasticke fotky. Po tydnu foceni naproste nadseni!

Ověřený zákazník
Tomas Starik, 08.02.2020

5

Ověřený zákazník
Tomáš Hlavoň, 06.12.2019

5

Ověřený zákazník
Jan Štábl, 14.11.2019

5

Ověřený zákazník
Jakub Tomsa, 24.10.2019

3

Ověřený zákazník
Roman Schovánek, 20.10.2019

5

Ověřený zákazník
Ivan Franc, 13.09.2019

5

Ověřený zákazník
Vojtěch Borák, 21.08.2019

5

Ověřený zákazník
Václav Svoboda, 25.07.2019

5

Ověřený zákazník
Lucie Capkova, 02.07.2019

5

Ověřený zákazník
Patrik Rajnoch, 07.06.2019

5

Ověřený zákazník
Martin Poledníček, 04.06.2019

5

Ověřený zákazník
Bohumil Musil, 25.05.2019

5

Ověřený zákazník
Eduard Wojtovič, 03.04.2019

5

Hello! I worked with Tomas and Sonja to purchase my new Sony A7III. They both worked great with me, and communicated well with me in English. I'm very pleased with my A7III, and I look forward to working more with the people at Megapixel in the future! Thank you.

Ověřený zákazník
Tom Heins, 28.03.2019

3

Naprosto úžasná věcička, kterou doporučuji všem milovníkům, fotografie a videografie. Po předchozích zkušenostech se Sony, jsem se rychle rozkoukal a seznámil s funkcemi a ovládáním kamery. Díky za pomoc s výběrem. @tomash_strnad

Ověřený zákazník
Tomáš Strnad, 10.01.2019

5

Již nějakou zkušenost s tímto fotoaparátem mám a musím říct, že oproti A7II je to skutečně krok dopředu. Rychlost ostření, kvalita snímku při vyšších ISO, výdrž baterie, výstup - prostě je to skvělé. Co mohu přístroji vytknout je hledáček, sice neurazí ,ale velká hitparáda to není, při namáčknutí se obraz poměrně zhorší (to u A7II je hledáček lepší). Ergonomie se zlepšila ,ale pořád je to malé tělo a s větším objektivem se špatně drží ,takže bateriový grip je např. pro mne nutností. Jinak myslím, že v současné době podobný přístroj v této kvalitě u konkurence není.

Ověřený zákazník
Petr Germanič, 08.01.2019

4

Doma po vyzkoušení fotoaparátu a všech jeho funkcí jsem byl maximálně spokojený a oproti předchozí zrcadlovce je to obrovský posun dopředu. A hlavně mě to mnohem více baví, když nemusím řešit problémy s ostrou fotkou a omezené natáčení videa s klapáním autofokusu ve zvukovém záznamu. SONY Alpha A7 III pořizuje skvělé fotky a perfektní video. Předtím jsem měl zrcadlovku Nikon D5100, D7100 a poslední D750. Bezzrcadlovku od SONY jsem zkoušel již první verzi SONY Alpha, která byla výborná, ale ještě jsem zůstal u Nikonu. Nicméně letošní verze SONY Alpha A7 Mark III je naprostá špička. Každá fotografie je super ostrá, odpadlo jemné ladění objektivů front a back fokusu u Nikonu. Díky absenci zrcátka vidíte přímo jak je focený objekt ostrý. Objekt si můžete jediným stiskem tlačítka zvětšit na přednastavenou velikost tak, že vidíte například jen oko fotografované osoby na které ostříte. AFC je naprosto luxusní záležitost bez jediné chyby, oproti předchozím fotoaparátům. Další skvělou vychytávkou je strašně vysoké ISO bez jakéhokoli šumu. Běžně fotím na auto ISO 100-12800. Všechny tlačítka si můžete navolit dle potřeby, včetně výborné nápovědy. Natáčení videa je rovněž luxusní. Na video lze nastavit funkci clony A, nebo času S, nebo manuál M. Ty pak můžete v průběhu natáčení použít. Dále lze nastavit digitální zoom, takže hlavně u videa nemusíte trhaně otáčet objektivem, což je vidět na záznamu. U zvuku videa není slyšet klapání autofokusu, tak jak to bylo u zrcadlovky. Na výhodný protiúčet jsem prodal kompletní výbavu Nikon a koupil si novou SONY Alpha A7III s objektivem FE 24-70mm f2,8 GM. S novou SONY jsem strašně nadšený a moje focení dostalo novou dimenzi. Prodejci v Megapixelu se ke mě chovali profesionálně a laskavě. Při čekání na vyřízení celé zakázky jsem dostal kávu a s prodejcem jsem probíral vystavené drony. Na závěr jsem si koupil DRON DJI MAVIC PRO a jsem strašně natěšený na nové focení z ptačí perspektivy. Závěrem mohu vřele doporučit koupi nového fotoaparátu SONY Alpha A7 III

Ověřený zákazník
Tomas Barak, 03.10.2018

5

Ověřený zákazník
Jan Dušek, 26.08.2018

5

Super

Ověřený zákazník
Pavel Koníř, 10.08.2018

5

Za dobu 14ti let fotografování, užití zrcadlovek Canon, Nikon jsme po zakoupení SONY A7 III zjistili, že toto je pro nás ta nejlepší varianta s velice kvalitním výstupem.

Ověřený zákazník
Miroslav Bednarik, 20.07.2018

5

Ověřený zákazník
Petr Vozák, 13.06.2018

3

Zatím dost dobrý

Ověřený zákazník
Bohumil Veselý, 10.05.2018

4

Vynikající fotoaparát, ale manuál je značně nepřehledný.

Ověřený zákazník
Petr Peřina, 28.04.2018

5

Jediné co mě zatím trochu vadí je pomaly start up time, čekal jsem rychlejší reakce. Jinak AF podava solidní výkony. Závěrka je nadherně rychla, cely fotak je oproti A7rII o dost rychlejsí. Touch AF na zadním display je skvela vec. Vystup z fotaku je užasný, upřímně nepoznám rozdíl mezi A7R II a tímto, pouze s RAWy z A7 III se pracuje mnohem lepe a rychleji kvuli polovoční velikosti nez u A7R II a A7RIII. u mě velká spokojenost. Jen čekám na neorigo baterie a nabíječky. Origo je šíleně drahá. K fotáku je pouze USB charger. Jo a koupil jsem si SONY 64GB SDXC karta, UHS-II, 260R/100W 2x karty aby ukládaní na kartu netrvalo nekolik vterin ale pod vteřinu a rozdíl oproti UHS-I to opravdu je. Jediný mínus je nizší rozlišení hledáčku , ale s tím jsem do fotáku šel takže snižovat hodnoceni nebudu.

Ověřený zákazník
, 25.04.2018

5

Porovnání obrazové kvality

Porovnání obrazové kvality

Jak používat nástroj pro porovnání obrazové kvality?

V náhledech pod hlavní fotografií si můžete vybrat z modelů fotoaparátů, ke kterým máme srovnávací fotografie dostupné. Vzájemně porovnat můžete až 4 fotoaparáty. Posouváním levého horního náhledu si pak volíte výřez v rámci fotografie, na kterém lze srovnat kvalitu vyfoceného objektu. Tento výřez si můžete posouvat taktéž přesouváním obdélníkového výřezu v rámci velké fotografie.

Popis a parametry

Popis a parametry

Sony Alpha A7 mark III - základní model nové řady A7 je vybavený 24megapixelovým Exmor R BSI CMOS fullframe senzorem, BIONZ X obrazovým procesorem s front-end LSI, ostřící systém pracuje na kombinaci technologií fázové a kontrastní detekce, sekvenční snímání je rychlostí až 10 snímků za vteřinu, nahrává videa v rozlišení UHD 4k 30p s S-log i HLG gamma profily. Nadchne vás OLED hledáček s rozlišením 2,36 milionů bodů a klasický polohovací 3" displej s dotykovými funkcemi. Nechybí ani 5osá stabilizace senzoru, rozšířený rozsah ISO 50-204800, USB-C 3.1, Wi-fi, NFC, duální sloty na karty a utěsnění proti vlhkosti a prachu.

Dokonalost pro všechny. Vše potřebné.

Zachyťte vrcholné okamžiky díky modelu α7 III značky Sony, který je vybaven novým snímačem Full-Frame CMOS se zpětným osvětlením a dalšími inovacemi v oblasti zobrazování, vysokou rychlostí odezvy, snadnou obsluhou a spolehlivou odolností, které vyhovují požadavkům fotografů.

Ovládejte svoji kreativitu

Díky kompaktnímu tělu s vynikajícími možnostmi zobrazení a vysokou rychlostí vám model α7 III poskytne výkon, přesnost a flexibilitu, které vám umožní zachycovat jedinečné okamžiky tak, jak si přejete.

 
 Bez názvu

Vykreslení scén v realistických detailech

Nově vyvinutý snímač obrazu se zpětným osvětlením a zdokonalený systém zpracování obrazu splňují různé požadavky na fotografování a poskytují vysoce kvalitní obrazové možnosti, které byste očekávali pouze u fotoaparátu Full-Frame.

 
 

Nový snímač, zdokonalený obrazový procesor

Nejnovější technologie zajišťuje ohromující rychlost zpracování

Nová verze 24,2megapixelového snímače Exmor R™ CMOS nyní nabízí provedení se zpětným osvětlením, je doplněna nejnovějším obrazovým procesorem BIONZ X™ a přední technologií LSI. Tato kombinace zaručuje dvakrát vyšší rychlost načítání dat a 1,8krát lepší zpracování dat.

Snímač Full-Frame se zpětným osvětlením

Vyšší citlivost i rychlost čtení

35mm obrazový snímač CMOS Full-Frame se zpětným osvětlením nabízí vyšší efektivitu při zachycení světla a rozšířené obvody. Díky měděnému vinutí přispívá k rychlejšímu přenosu dat, výstupu dat při velmi vysoké rychlosti a zároveň minimalizuje šum a odhaluje jemné detaily každého snímku.

Bez názvu

1) Tradiční konstrukce 2) Konstrukce se zpětným osvětlením a. Povrch přijímající světlo b. Snímač bez mezer na čipu c. Hliníkové vinutí d. Fotodiodový substrát e. Měděné vinutí

Omezení šumu u obrazů s vysokým rozlišením

Až 1,5krokové vylepšení v kvalitě obrazu

Rozsah ISO je zvětšen na ISO 100-51200 (lze rozšířit na ISO 50-204800 u fotografií), zatímco technologie pro reprodukci detailů a redukci šumu podle oblasti zachovávají detaily obrazu a redukují šum. Díky výkonu ve středním až vysokém rozsahu citlivosti můžete fotografovat při vysoké citlivosti ISO, aniž by došlo ke zhoršení šumu nebo obrazu.

Bez názvu

Jemná gradace od stínu ke zvýraznění

Dynamický rozsah až přibližně 15 kroků

Dynamického rozsahu až přibližně 15 kroků je při nastavení nízké citlivosti dosaženo díky vylepšenému snímači CMOS a obrazovému procesoru, které umožňují jemnou gradaci od stínu ke zvýraznění. Tím získáte svobodu při vytváření kreativních snímků.

8d18c918e04e8cf02995c70e8dd94a43

Věrná reprodukce barev

Přesnější reprodukce barev přímo z fotoaparátu

Kvalita reprodukce barev se výrazně zlepšila, takže snímané objekty mají přirozenější barvy, které věrné odrážejí skutečné barvy. Odstíny pleti v portrétech, modré nebe na snímcích krajiny a živé odstíny na fotografiích zátiší vypadají velmi realisticky.

c8d9672822f45639cf2189fafa6738b3

Stabilnější snímky s 5osou stabilizací

Nejnovější, vysoce přesná stabilizace využívá stabilizační jednotku, gyrosenzory a algoritmy, aby se dosáhlo rychlostní výhody až 5krokové  clony v systému, který kompenzuje pět typů chvění fotoaparátu díky široké škále objektivů a poskytuje vynikající výkon.

Zaměřte cíl pomocí výkonného automatického ostření

4D FOCUS – výkon automatického ostření se vyvíjí

Výkon automatického ostření je nyní lepší: optimálně využívá stejná vylepšení automatického ostření jako u modelu α9. Jakmile model α7 III zachytí nepředvídatelně se pohybující objekty, třeba tanečníky, boxery nebo divoká zvířata, jen tak je nepustí z dohledu.

4D FOCUS: Úžasně široké pokrytí

693. Neuvěřitelně vysoký počet bodů AF s fázovou detekcí

Tento fotoaparát obsahuje systém automatického ostření s fázovou detekcí a 693 body, které pokrývají přibližně 93 % oblasti snímku a také 425 hustě poskládaných bodů automatického ostření pro detekci kontrastu vylepšujících ostření.

Bez názvu

[1] Pokrytí automatické ostření s fázovou detekcí (693 bodů) [2] Pokrytí automatické ostření s detekcí kontrastu (425 bodů)

4D FOCUS: Rychlé automatické ostření

Až dvakrát rychlejší výkon automatického ostření

Kombinace AF s fázovou detekcí v ohniskové rovině pro vynikající rychlost a sledování a přesného AF s detekcí kontrastu umožňuje důmyslnému rychlému hybridnímu AF značky Sony zachytit rychlé objekty na dokonale ostrých snímcích. Tento systém 2x zvyšuje výkon AF

Bez názvu

ZAOSTŘENÍ 4D: Neochvějné sledování

Bez názvu

Vylepšené sledování automatického ostření pro rychle se pohybující objekty

Výkonné automatické ostření převzaté od modelu α9 umožňuje sledování automatického ostření s vyšší přesností pro souvislé fotografování rychlých akcí. Při rychlejším načítání snímače obrazu lze sledovat i pohyb složitých předmětů a náhlé pohyby lze přesně předvídat, což umožní zachytit rozhodující okamžiky.

 

829dcf68ded09544b38fb7389c43dff3

Spolehlivé automatické ostření až do jasu EV-3

Pokročilé algoritmy automatického ostření přispívají k větší přesnosti automatického ostření až po tak nízké hladiny světla jako EV-3, což zajistí spolehlivější automatické ostření na tmavých místech.

Bez názvu

Automatické ostření s fázovou detekcí v ohniskové rovině podporuje objektivy s bajonetem A

Systém automatického ostření s fázovou detekcí a 693 body nezajišťuje jen pokrytí – nabízí výhody vysokého výkonu při sledování, i když upevníte objektiv s bajonetem A prostřednictvím adaptéru LA-EA3.

62a32bcc071c06855af2a9d2cd3aeea1

Ovládání ostření na obrazovce

Model α7 III je vybaven funkcí zaostření dotykem a funkcí dotykového panelu, abyste mohli při současném využití hledáčku dotykem prstu intuitivně posouvat zaostřený záběr.

8ea82b20b022292731c0e655bef45c36

Automatické ostření při zvětšeném zaostření

Když je vybraná oblast ostření v hledáčku/na monitoru zvětšená, použijte pro fotografie automatické ostření a po automatickém zaostření zobrazení zvětšete. Tento postup je ideální pro zaostření na malou plochu a další fotografie s přesným ostřením.

33db3f0fb8d0f06c3a17d70b973622c6 (1)

Všestrannější nastavení automatického ostření

Citlivost sledování automatického ostření pro fotografie je možné nastavit v pěti krocích. Oblasti/ body automatického ostření se dají změnit při přepínání mezi orientací na výšku a na šířku. Nastavení bodů ostření lze přiřadit vlastním tlačítkům.

Zachyťte rozhodující okamžiky

 

Rychlé souvislé fotografování pro zachycení vrcholných okamžiků

Model α7 III může používat souvislé snímání rychlostí až 10 sn./s se sledováním AF/AE a snímání série snímků rychlostí až 8 sn./s s režimem živého náhledu. Fotoaparát také podporuje tiché snímaní rychlostí až 10 sn./s se sledováním AF/AE při maximálním rozlišení.

Bez názvu

Větší jistota při souvislém fotografování

Zachyťte akci pomocí souvislého fotografování rychlostí až 10 sn./s – nebo 8 sn./s při fotografování s funkcí Live View – se sledováním AF/AE. Při souvislém snímání zachytíte až 177 snímků ve formátu JPEG, 89 komprimovaných snímků RAW nebo 40 nekomprimovaných snímků RAW.

d2a77be35450971f301650e24c866618

Souvislé fotografování v naprostém tichu

Tento fotoaparát umožňuje potichu snímatrychlostí až 10 sn.,/s se sledováním AF/AE. Při snímání různých scén je ticho zásadní a i ten nejnepatrnější šum může znamenat ztrátu šance na ideální záběr.

1c2e9c738e0f7687b06337a50fa44f87

Záznam s funkcí proti blikání

Pokud je zjištěno blikání umělého osvětlení, závěrka se nastaví tak, aby minimalizovala možnou nekonzistenci expozice a barev jak na snímcích při krátkých časech expozice, tak i na souvisle pořízených snímcích.

f2cf9694a7b4440e4a90451a0a59d50d

Lepší ovládání při souvislém fotografování

Skupiny snímků pořízených v souvislém režimu si můžete rychle prohlédnout, odstranit nebo k nim přidat ochranu. Můžete přejít do nabídky na obrazovce a změnit nastavení . Při zápisu dat můžete také přehrávat snímky.

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Kompakt s výměnným objektivem
Podle použití Rodinný, Pokročilý, Poloprofesionální

Obrazový snímač

Formát snímače Full Frame / FX
Rozlišení 24 Mpx
Rozlišení fotografií 6000x4000
Obrazový snímač BSI-CMOS
Poměr stran snímku 16:9, 3:2
Automatické čištění snímače Ano
Poměr stran snímače 3:2
Stabilizátor snímače Ano
Velikost snímače (mm) 35.9 x 24

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru BIONZ X

Objektiv

Typ bajonetu Sony FE
Stabilizátor optický Ne
Crop faktor 1 x

Zaostřování

Počet AF bodů 693
Pomocné světlo AF Ano

Nastavení expozice

Způsob měření expozice Zónové, Středové, Bodové, Matrix
Korekce expozice ± 5 EV po 1/3 EV
Blokování AE Ano
ISO - minimální citlivost 50
ISO - maximální citlivost 204800

Závěrka

Typ závěrky Mechanická závěrka / elektronická závěrka
Nejdelší expoziční čas 30
Nejkratší expoziční čas 1/8000
Bulb Ano

Fotografování

Expoziční režimy Auto, P, A (Av), M, S (Tv)
Histogram Ano
Rychlost sériového snímání 10 sn./s
Prodleva samospouště 10, 2
Scénické režimy standardní, výrazný, neutrální, čistý, hluboký, portrét, krajina, západ slunce, noční scéna, noční portrét, podzimní listí, černobílá, macro, sport
Panorama Ne
HDR Ano
Datové razítko Ano

Vyvážení bílé

Vyvážení bílé barvy Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace / v Kelvinech

Hledáček

Typ hledáčku Elektronický
Rozlišení hledáčku 2359300
Dioptrická korekce -4 až +3
Velikost hledáčku 0,5 "
Zvětšení hledáčku 0,78 x

LCD

Velikost displeje 3 "
Rozlišení displeje 921600
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ano
Výklopný displej Ano
Stavový displej Ne

Blesk

Vestavěný blesk Ne
Synchronizační čas blesku (X-sync) 1/250
Korekce zábleskové expozice ± 3 EV po 1/3 EV
Možnost připojení externího blesku Ano, hot-shoe
Dálkové řízení extreního blesku Ne
Externí blesk v balení Ne
Vysokorychlostní synchronizace blesku Ano
Výstup na studiový blesk (x kontakt) Ne

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC (UHS-I), SD / SDHC / SDXC (UHS-II)
Formáty souborů MP4, JPEG, RAW, XAVC S, AVCHD
Rozlišení videa 4K UHD (3840x2160)
Audiozáznam Ano
Zvuková poznámka Ne
Bracketing Ano
Časosběrné snímání Ne
Počet audio kanálů 2.0
Integrovaný GPS Ne
Video formát AVCHD, H.264, MPEG-4, XAVC S
Stereo zvuk Ano

Obecné

České menu Ano

Rozhraní a napájení

Dálková spoušť Kabelová
Wi-Fi Ano
Výdrž baterie (sn.) 710 snímků
Rozhraní USB 3.1, micro HDMI, Sony Multi-Interface
Typ akumulátoru NP-FZ100
Způsoby napájení Akumulátor

Fyzikální specifikace

Materiál těla Hořčík
Rozměry v mm 127 x 96 x 74
Hmotnost 650 g
Barva černá
Utěsnění (prach/vlhkost) Ano

Ostatní

Číslo produktu ILCE7M3B.CEC
Příslušenství v balení Dobíjecí baterie NP-FZ100 Napájecí adaptér AC AC-UUE12 Popruh přes rameno Víčko těla Krytka patice pro příslušenství Držák okuláru Kabel Micro USB
Ocenění DP Review - Gold award
Značka Sony

Hodnocení zboží

Celkové hodnocení 93 %
Obrazová kvalita 96 %
Konstrukce a zpracování 92 %
Ovládání 84 %
Funkční výbava 89 %
Poměr cena/výkon 92 %

Zobrazit popis a parametry