Recenze Sony Alpha A7R II + FE 50 mm f/1,8

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky vytvořené s pomocí Sony Alpha A7R II + FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/320 s
Clona: f/4
ISO: 100
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/800 s
Clona: f/1,6
ISO: 100
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/400 s
Clona: f/8
ISO: 100
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/400 s
Clona: f/6,3
ISO: 100
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/2500 s
Clona: f/2,8
ISO: 100
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/250 s
Clona: f/2
ISO: 100
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/250 s
Clona: f/2
ISO: 100
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/1250 s
Clona: f/2,8
ISO: 200
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/500 s
Clona: f/8
ISO: 200
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/400 s
Clona: f/8
ISO: 400
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/15 s
Clona: f/9
ISO: 400
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/400 s
Clona: f/7,1
ISO: 800
Ohnisko: 90 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/640 s
Clona: f/2,5
ISO: 800
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/30 s
Clona: f/6,3
ISO: 800
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/250 s
Clona: f/4
ISO: 1600
Ohnisko: 200 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/30 s
Clona: f/6,3
ISO: 1600
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/500 s
Clona: f/7,1
ISO: 3200
Ohnisko: 90 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/250 s
Clona: f/4
ISO: 3200
Ohnisko: 172 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/250 s
Clona: f/2,5
ISO: 3200
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/125 s
Clona: f/1,8
ISO: 6400
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/200 s
Clona: f/2,8
ISO: 6400
Ohnisko: 90 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/60 s
Clona: f/1,6
ISO: 6400
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/125 s
Clona: f/2
ISO: 6400
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/200 s
Clona: f/2
ISO: 12800
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/50 s
Clona: f/1,4
ISO: 25600
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/320 s
Clona: f/16
ISO: 25600
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/60 s
Clona: f/1,4
ISO: 51200
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/250 s
Clona: f/2,2
ISO: 51200
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/60 s
Clona: f/1,4
ISO: 51200
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Exp. Čas: 1/500 s
Clona: f/1,4
ISO: 65535
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R II +  FE 50 mm f/1,8

Hodnocení zákazníků (13)

Hodnocení zákazníků (13)

Ověřený zákazník
Petr Pešek, 20.11.2020

5

Pro vynikající obrazový výstup odpouštím tomuto tělu některé nedostatky, mezi které patří ukládání jen na jednu SD kartu, obtížnější nastavování ostřícího bodu a nízká výdrž baterie. Konstrukce snímače umožňuje i použití objektivů s vnitřní čočkou velmi blízko snímači (třeba Voigtlander Super Wide Heliar 15mm f/4,5 ), se kterými měly dosavadní typy snímačů problém.

Ověřený zákazník
Ondřej Valenta, 09.05.2020

5

Ověřený zákazník
Vojtěch Marvan, 12.02.2020

3

Ověřený zákazník
Luděk Svoboda, 08.12.2019

5

Ověřený zákazník
Martina Šuráňová, 05.12.2019

5

Ověřený zákazník
Luboš Hlína, 05.12.2019

5

Ověřený zákazník
Sergiy Melnychenko, 25.11.2019

5

Mám fotoaparát jen krátce a prozatím jsem nenarazil na limit (ISO, nebo něco jiného), fotky jsou jemné a lze spolehlivě dělat výřezy i na A3. Má zase více ovládacích prvků a je příjemné, že si k ním mohu přiřadit prakticky libovolnou funkci. Ještě chci udělat svůj soukromý test používaný již dříve na jiných aparátech ( ale se stejnými objektivy) - sadu čar 2mm na vzdálenost 50m. Rozhodně má více funkcí, než jaké budu kdy potřeboívat. Příjemné je i bohaté příslušenství v balení. S fotoaparátem jsem spokojený a mohu ho jen doporučit-

Ověřený zákazník
Milan Škrabal, 03.05.2019

4

Ověřený zákazník
Daniela Odnohová, 02.05.2019

5

Zatím ho používám jen krátce a zažil jen jedno pořádné focení, každopádně mohu říct, že od foťáku jsem dostal co jsem očekával. Tělo působí velmi solidně, nic nikde nemá žádnou vůli, objektivy drží v bajonetu dokonale pevně a váha je také příjemná. Nízký šum při vyšším nastavení ISO, při přechodu z a5100 jsou 4k video a mnohem širší a detailnější možnosti nastavení velmi příjemnou záležitostí. FF je oproti APS-C znát, akorát musíte počítat s mnohem většími objemy dat, kvůli kvalitě fotek nebo videa (v případě 4k).

Ověřený zákazník
Štěpán Ferkl, 10.12.2018

5

Spokojenost

Ověřený zákazník
Tomáš Dospíšil, 24.11.2018

4

Ověřený zákazník
Karel Skumanc, 21.08.2018

5

Přesně co jsem očekával, výkonný FF v malém těle a po zkušenostech s ostatními A7 modely jsem ještě víc překvapen už tak dobrou kvalitou výstupu (42Mpix RAW) neskutečná detailnost, video funkce (interní 4K) jsou také příjemným bonusem a jako "B" cam si to umím představit. Sice by cena mohla jít níž, ale zatím nevím o ničem, co by mě na A7RII štvalo. Zbytek už je o sklech, která na to nasadíte, ale foťák vás nezklame!

Ověřený zákazník
Jan Mocňák, 30.09.2015

5

Popis a parametry

Popis a parametry

Sony Alpha A7R II tělo je vybaven prvním převráceným Full-frame CMOS snímačem s rozlišením 42,4Mpx a bajonetem E. Sony Alpha A7R II má rychlé hybridní automatické ostření a výkonou pětiosou stabilizaci obrazu. Nabízí také kvalitní videozáznam v rozlišení 4K rychlostí 30sn./s V sadě s tímto fotoaparátem je také objektiv Sony FE 50mm f/1,8 ideální pro portréty a fotografování ve zhoršených světelných podmínkách. Sony FE 50mm f/1,8 je kvalitní vysoce světelný objektiv vhodný pro full-frame i APS-C snímače bajonetu Sony E. Jeho minimální zaostřovací vzdálenost je 45cm.

FUNKCE

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Nový „převrácený“ snímač Full-Frame CMOS

Model α7R II je vybaven prvním 35mm obrazovým snímačem Full-Frame CMOS s „převrácenou“ konstrukcí na světě, který nabízí rozlišení přibližně 42,4 efektivních megapixelů, výrazně rozšířený rozsah citlivosti a mimořádně nízký šum. Není také vybaven dolní pásmovou propustí, která by limitovala ostrost, takže každý záběr se pyšní jemnou čistotou od okraje k okraji.

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Vysokorychlostní obrazový procesor BIONZ X™

Obrazový procesor BIONZ X™ využívá detailní reprodukční technologii pro zachycení samé podstaty reality, technologii omezující difrakce pro zachování čistoty i při nastavení vyššího clonového čísla a funkci redukce šumu podle oblasti flexibilně omezující šum a podporující větší detaily. Citlivě zpracovává 42,4 megapixelů dat z obrazového snímače a nabízí věrnější a čistší reprodukci.

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Objektivy FE maximalizují rozlišení

Stále širší nabídka objektivů FE (objektivy s bajonetem E kompatibilní s formátem 35mm Full-Frame), pečlivě vyrobených tak, aby podporovaly obrazové snímače Full-Frame s vyšším počtem pixelů, vám pomůže naplno využít 42,4 MP vysokého rozlišení modelu α7R II.

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Rychlý hybridní systém automatického ostření s větším pokrytím

Výkonný obrazový snímač podporuje rychlé hybridní automatické ostření, které zdaleka převyšuje klasický systém automatického ostření všestranností, rychlostí i citlivostí. Automatické ostření s fázovou detekcí s 399bodovou ohniskovou rovinou pokrývá 45 % oblasti obrazu – je to vůbec největší pokrytí u digitálních fotoaparátů s obrazovým snímačem Full-Frame. V nabídce je i 25bodové automatické ostření s detekcí kontrastu.

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Pětiosá stabilizace obrazu

Tento stabilizační systém je jemně vyladěn pro obrazový snímač s vysokým rozlišením a přesně kompenzuje pět typů roztřesení obrazu, které mohou ovlivnit kvalitu obrazu s rozlišením 42,4MP snímaného z ruky. Kompenzace otřesů fotoaparátu je ekvivalentní používání kratšího expozičního času o 4,5 kroku . Máte tak k dispozici výhodu většího výběru z expozičních časů.

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Nahrávání videozáznamů ve vyšším rozlišení 4K

Záznam videa v rozlišení 4K se čtením plného počtu pixelů bez technologie pixel binning ve formátu Super 35mm vykazuje vyšší rozlišení a výjimečnou kvalitu oproti běžným filmům ve 4K. Nový formát XAVC S 8 navíc umožňuje nahrávání v rozlišení 4K s přenosovou rychlostí až 100 Mb/s, takže v záznamu dokážete zachytit i nejjemnější detaily pohybu.

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

S hledáčkem XGA OLED Tru-Finder™ je každý pohled zážitek

Hledáček XGA OLED Tru-Finder™ s největším zvětšením na světě (0,78x) mezi digitálními fotoaparáty nabízí náhled s mimořádně vysokým rozlišením, kontrastem a hloubkou v celé ploše obrazu. Povrchová úprava ZEISS® T* hledáčku zajišťuje naprosto minimální odlesky, takže výjimečný 42,4megapixelový výkon fotoaparátu α7R II je za všech okolností dobře viditelný.

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Robustní tělo z hořčíkové slitiny

Kompaktní tělo fotoaparátu α7R II nabízí spolehlivost a příjemnou manipulaci. Díky pevné vnitřní konstrukci a přednímu, hornímu a zadnímu krytu vyrobených z pevné a odolné hořčíkové slitiny dokáže zvládat i náročné podmínky práce v terénu.

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Odolná závěrka s omezením vibrací

Nový mechanismus závěrky eliminuje vibrace clony přibližně o 50 %. Ještě nižších vibrací dosáhnete použitím elektronické přední clony. Nejenže tak omezíte chvění fotoaparátu, které dokáže snímky s rozlišením 42,4 MP rozmazat, ale zvýšíte i životnost závěrky, která je v tomto případě testována na 500 000 cyklů.

Tiché fotografování

Režim tichého snímání využívá elektronickou závěrku, která nezpůsobuje žádné vibrace. Můžete tak pořizovat i záběry ve vysokém rozlišení bez otřesů fotoaparátu. Tento režim je také naprosto tichý, takže se například hodí k fotografování představení či divoké přírody i ve všech dalších situacích, kdy je ticho důležité.

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Jednoduché sdílení pře Wi-Fi® / NFC

Díky integrovaným technologiím Wi-Fi® a NFC (Near Field Communication) modelu α7R II můžete pouhým dotykem okamžitě přenést snímek nebo videozáznam ve formátu mp4 do telefonu nebo tabletu se systémem Android™ a sdílet jej na oblíbené sociální síti.

Aplikace PlayMemories dodají osobitost

Služba stahování aplikací Sony nabízí doplnění fotoaparátů o nové funkce a možnosti. V nabídce jsou aplikace fotografických i filmových efektů, které podpoří a podnítí vaši kreativitu, nebo funkce umožňující využít smartphone jako dálkový ovladač.

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Vylepšená funkce automatického zaostření na oči

Funkce automatického zaostření na oči, která je nyní k dispozici i v režimu ostření AF-C, dokáže automaticky rozpoznat a sledovat oči i u pohybujících se objektů a nabízí tak více možností záběru

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Rozšířený flexibilní bodový režim automatického ostření

Pokud není vybraný bod AF zaměřen na váš objekt, fotoaparát α7R II použije body AF kolem vybraného bodu a podpoří tak přesnější zaostření.

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Kompatibilní s řadou výměnných objektivů

Pětiosá stabilizace obrazu vám umožní užít si nedostižnou svobodu fotografování z ruky s větším počtem vašich oblíbených výměnných objektivů. Krátká vzdálenost k zadní hraně obruby bajonetu E u fotoaparátu α7R II nabízí větší kompatibilitu s řadou objektivů.

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Stabilní obraz v hledáčku

Můžete sledovat stabilizační účinky technologie kompenzace chvění fotoaparátu v hledáčku nebo na LCD obrazovce při pořizování fotografií stisknutím tlačítka spouště do poloviny nebo zvětšením obrazu a během pořizování videozáznamů vstupem do režimu videozáznamu. I při používání teleobjektivu nebo makroobjektivu můžete bez problémů vyladit záběry a zaostření bez obav o stabilitu výsledku.

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Obrazový profil

Před snímáním můžete jemně doladit vzhled záběrů úpravou gradace, barevného nastavení a detailů. Upravené parametry lze uložit společně s dalšími nastaveními jako profil a pro pozdější použití je možné uložit až 7 profilů (PP1-PP7).

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Nastavení S-Log2 Gamma

Toto patentované nastavení společnosti Sony, které je součástí profesionálních videokamer, vytváří o 1300 % širší dynamický rozsah pro plynulou gradaci při současném omezení přeexponování a zatmění. V postprodukci můžete využít gradaci barev a ve svém záznamu tak naplno využít snímky s nízkým šumem a mimořádně bohaté detaily. Při nastavení S-Log2 Gamma je k dispozici ISO 800 a vyšší.

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Čistý výstup HDMI

Tato funkce podporuje rozlišení 4K a Full HD a umožňuje nekomprimovaný výstup videa do externího záznamového zařízení nebo monitoru. Pomocí této funkce lze obraz nahrávat i přímo ve fotoaparátu 13, i když je signál veden mimo. Součástí balení je i chránič kabelů, který chrání konektory a brání náhodnému rozpojení kabelů. Můžete tak snímat s větší jistotou.

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Přesnější nastavení vyvážení bílé

Fotoaparát α7R II nabízí více kroků nastavení vyvážení bílé (dvakrát více než osa žlutá-modrá, čtyřikrát více než osa zelená-purpurová). Můžete tak vyvážení bílé doladit jemněji a získat tak přirozené barvy.

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Dobře viditelný náhled

Tuto funkci, která dokáže například změnou expozičního času zvýšit jas obrazu, můžete přiřadit funkčnímu tlačítku a máte ji pak pohodlně k dispozici, kdykoli chcete snímat noční oblohu nebo jinou tmavou scénu.

Minimální expoziční čas pro automatické ISO

Ochraňte svůj snímek pohybujícího se objektu před rozmazáním pomocí nastavení expozičního času, při kterém se při nastavení Automatické ISO začíná měnit citlivost ISO (v režimu P nebo A nebo Multi Frame NR).

1200zónové maticové měření

Dostatečné množství dat z 1200zónového měření a z bodů ohniskové roviny automatického ostření s fázovou detekcí umožňuje přesnější kontrolu nad množstvím světla z externího blesku, který doplňuje okolní světlo. V nabídce jsou možnosti Maticové měření, Se zdůrazněným středem a Bodové.

Nastavení priority v nabídce AF-C / AF-S

V režimu AF-S (automatické ostření pro jeden snímek) nebo AF-C (souvislé automatické ostření) vyberte možnost AF Priority pro snímání pouze v případě zaostřeného objektu nebo Release Priority pro snímání i nezaostřených objektů, případně možnost Balanced Emphasis, při které jsou obě uvedené možnosti vyváženy tak, aby bylo ostření co nejpřesnější, ale zároveň aby vám při snímání pohybujících se objektů nic neuniklo.

Režim AF-A

Když v tomto režimu stisknete tlačítko spouště závěrky do poloviny, fotoaparát automaticky rozpozná, zda se objekt pohybuje, a nastaví režim automatického ostření na AF-S (uzamknutí zaostřeného objektu) nebo na AF-C (průběžná úprava zaostření). Tato možnost přizpůsobení je užitečná zejména při snímání různých objektů současně, případně také pokud se chcete vyhnout ručnímu přepínání systému automatického ostření.

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Kreativní styl

Nastavením kreativního stylu dodáte scéně vlastní charakter. Stačí zvolit některé ze 13 nastavení (živé, portrét a podobně) a fotoaparát automaticky upraví parametry snímku. Můžete si také upravit kontrast, sytost a ostrost podle vlastních preferencí.

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Auto HDR (vysoký dynamický rozsah)

Funkce Auto HDR skládá nejlepší detaily ze tří různých expozic a rozšiřuje tak dynamický rozsah snímků od tmavých stínů po nejjasnější oblasti a zachytí celou barevnou škálu, jak ji vidí lidské oko.

Optimalizátor dynamického rozsahu (DRO)

Při obtížných světelných podmínkách upravuje optimalizátor dynamického rozsahu (DRO) snímky tak, aby byly čistší a i výraznější či zastíněná místa obsahovala přirozenější gradaci s větším množstvím detailů. Můžete jej využít při souvislém fotografování a při snímání pohybujících se objektů.

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Vícesnímková redukce šumu

Tento režim kombinuje čtyři záběry za účelem výrazného potlačení šumu a zvýšení citlivosti, což umožňuje zřetelné zachycení tmavých scén bez stativu nebo blesku. Rozmazání vlivem chvění fotoaparátu lze snížit i zvýšením kontrastu a detailu.

Obrázek modelu α7R II s „převráceným“ obrazovým snímačem Full-Frame

Zvětšení zaostření a automatická korekce saturace jasového signálu

Obraz si při fotografování i pořizování videozáznamů můžete zřetelně zvětšit a zjednodušit si tak jemné ruční nastavení zaostření. Můžete rovněž aktivovat funkci automatické korekce saturace, která barevně vyznačí dobře zaostřené části snímku a poskytne vám tak okamžitou zpětnou vazbu.

Podporováno softwarem Capture One Express (for Sony)

Capture One Express (for Sony) je jedním z nejlepších konvertorů RAW na světě, který s přesností vykresluje barvy a neuvěřitelné detaily. Flexibilní správa digitálních zařízení, všechny důležité nástroje pro úpravu a rychlý a citlivý výkon – to vše najdete v jedné ucelené přizpůsobitelné aplikaci. * S veškerými dotazy ohledně nákupu, používání a podpory softwaru Capture One se obracejte na webové stránky Phase One.

Sony FE 50mm f/1,8

V sadě s tímto fotoaparátem je také objektiv Sony FE 50mm f/1,8, který je perfektní pro fotografování portrétů, svateb, či street fotografie. Při cloně f/1,8 lze fotit jak při zhoršených světelných podmínkách, tak při potřebě oddělit subjekt od pozadí díky malé hloubce ostrosti.

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Kompakt s výměnným objektivem
Podle použití Pokročilý, Poloprofesionální, Profesionální

Obrazový snímač

Formát snímače Full Frame / FX
Rozlišení 42,4 Mpx
Rozlišení fotografií 7952x5304
Obrazový snímač BSI-CMOS
Poměr stran snímku 16:9, 3:2
Automatické čištění snímače Ano
Poměr stran snímače 3:2
Stabilizátor snímače Ano
Velikost snímače (mm) 35.9 x 24

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru BIONZ X

Objektiv

Typ bajonetu Sony E
Stabilizátor optický Ano
Crop faktor 1 x

Zaostřování

Počet AF bodů 399
Pomocné světlo AF Ano

Nastavení expozice

Způsob měření expozice Zónové, Středové, Bodové, Matrix
Korekce expozice ± 5 EV po 1/2 EV, ± 5 EV po 1/3 EV
Blokování AE Ano
ISO - minimální citlivost 100
ISO - maximální citlivost 25600

Závěrka

Typ závěrky Mechanická závěrka / elektronická závěrka
Nejdelší expoziční čas 30
Nejkratší expoziční čas 1/8000
Bulb Ano

Fotografování

Expoziční režimy Auto, P, A (Av), M, S (Tv)
Histogram Ano
Rychlost sériového snímání 5 sn./s
Prodleva samospouště 10, 2
Scénické režimy Standardní, Živé, Neutrální, Jasné, Hluboké, Světlo, Portrét, Krajina, Západ slunce, Noční scéna, Podzimní listí, Černobílá, Sépie (Kontrast -3 až +3 kroky, Sytost -3 až +3 kroky, Ostrost -3 až +3 kroky) (k dispozici také Style Box 1–6)
Panorama Ano
HDR Ano
Datové razítko Ano

Vyvážení bílé

Vyvážení bílé barvy Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace

Hledáček

Typ hledáčku Elektronický
Rozlišení hledáčku 2359300
Dioptrická korekce -4 až +3
Zvětšení hledáčku 0,78 x

LCD

Velikost displeje 3 "
Rozlišení displeje 1228800
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ne
Výklopný displej Ano
Stavový displej Ne

Blesk

Vestavěný blesk Ne
Synchronizační čas blesku (X-sync) 1/250
Možnost připojení externího blesku Ano, hot-shoe
Dálkové řízení extreního blesku Ano
Externí blesk v balení Ne
Vysokorychlostní synchronizace blesku Ano
Výstup na studiový blesk (x kontakt) Ne

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC (UHS-I), Micro SD, MS (Memory Stick), SD / SDHC / SDXC (UHS-II)
Formáty souborů MP4, JPEG, MPEG-4, RAW
Rozlišení videa 4K UHD (3840x2160)
Audiozáznam Ano
Zvuková poznámka Ne
Časosběrné snímání Ano
Počet audio kanálů 2.0
Integrovaný GPS Ne
Video formát AVCHD, XAVC S
Stereo zvuk Ano

Obecné

České menu Ano

Rozhraní a napájení

Dálková spoušť Kabelová, Bezdrátová
Wi-Fi Ano
Výdrž baterie (sn.) 290 snímků
Rozhraní USB, micro HDMI, vstup na mikrofon, Sony Multi-Interface
Typ akumulátoru NP-FW50
Způsoby napájení Akumulátor

Fyzikální specifikace

Materiál těla Hořčík
Rozměry v mm 127 x 96 x 60
Hmotnost 625 g
Barva černá
Utěsnění (prach/vlhkost) Ano

Ostatní

Příslušenství v balení Napájecí kabel 2x nabíjecí baterie NP-FW50 Chránič kabelu Napájecí adaptér AC AC-UD10 Nabíječka baterií BC-VW1 Popruh přes rameno Krytka těla Krytka patice pro příslušenství Držák okuláru Kabel Micro USB
Ocenění TIPA 2016
Značka Sony

Hodnocení zboží

Celkové hodnocení 92 %
Obrazová kvalita 98 %
Konstrukce a zpracování 90 %
Ovládání 90 %
Funkční výbava 95 %
Poměr cena/výkon 87 %

Zobrazit popis a parametry

Doporučené příslušenství

Doporučené příslušenství

Všechno příslušenství