Recenze Sony Alpha A7R III + FE 100-400mm f/4,5-5,6 GM OSS !

Hodnocení zákazníků (22)

Hodnocení zákazníků (22)

Ověřený zákazník
Monika Suržinová, 14.11.2020

5

Měl jsem A7rii a přechod na Riii byl jen otázkou času. Vyšší a přesnější rychlost ostření, vyšší rozlišení hledáčku, větší výdrž baterie, dotykový display nebo třeba možnost zaostřit na zvířecí oko, to je jen drobný výčet vychytávek co mi nový foťák dopřává. Je to skvělý pracovní nástroj stejně jako skvělý parťák na moje cestování. Dávám 10/10, nenacházím na něm žádný výrazný zápor. Snad jen ta cena, ale jsou tu během roku různé akce kde se dá pořídit opravdu za skvělý peníz. Já si počkal a nakonec úspěšně dočkal.

Ověřený zákazník
Oldřich Burian, 10.11.2020

5

Ověřený zákazník
Radek Jedlička, 07.09.2020

5

Ověřený zákazník
pavel lhotsky, 24.08.2020

5

Noo zatím jsem neměl v ruce nic lepšího.

Ověřený zákazník
lukáš wolf, 23.07.2020

5

Ověřený zákazník
Tomas Slanina, 29.06.2020

5

Nejlepsi univerzalni fotak na trhu na portrety, krajinu a ja ho pouzivam i na svatby, i kdyz to nekomu muze prijit jako zbytecnost, tak me tech 42mpx vyhovuje a jsem za ne rad. Drive jsem mel A7 iii a bal jsem se z recenzi pomalejsiho ostreni a vetsiho sumu diky jinemu senzoru, ale ani jedno z toho se nenaplnilo a fotak ostri vyborne a i na svatbach v horsich svetelnostnich podminkach s nim stiham bez problemu vsechny zabery a nikdy me nezklamal. Detaily ze 42mpx jsou proste navykove a uz nikdy nebudete chtit zpet. Jedina nevyhoda muze byt pro nekoho nutnost poridit vetsi uloziste na velke RAW soubory, ale v dnesni cene pametovych karet a SSD disku je to uplne zanedbatelne.

Ověřený zákazník
Michael Baláž, 19.05.2020

5

Ověřený zákazník
Martin Hundák, 23.03.2020

5

Ověřený zákazník
zdenek Suchopár, 23.02.2020

3

Ověřený zákazník
Zdenek Bláha, 23.02.2020

5

Ověřený zákazník
Marek Straka, 20.02.2020

5

Zboží super, ale počasí na.... :o)

Ověřený zákazník
Jan Frumar, 19.02.2020

5

Ověřený zákazník
Pavel Samuel, 18.02.2020

5

Dal jsem hvězdiček pět, i když ergonomie a menu si to až tak nezaslouží. Ale práce a výkon se v porovnání s A7II velmi zlepšily. A spolupráce AF s Tamronem 28-75/2,8 také. Ješzě jsem pořádně nezkoušel Eye AF ale z dostupných ohlasů má být také dobré. Baterie vydrží víc než u předešlého modelu i když jsem čekal výdrž trochu lepší. Možná je to tím, že jsem prozatím nabíjel jen jednou. Celkově spokojenost

Ověřený zákazník
Zbigniew Czudek, 16.12.2019

5

Skvělý stroj, jediné co bych vytknul je grip, respektive ergonomie obecně. Napříkkad grip by mohl být hlubší a tlačítko c3 pro nastavení uživatelské funkce je také značně neprakticky umístěno.

Ověřený zákazník
Martin Košák, 05.12.2019

5

Ověřený zákazník
Katka Klenorová, 20.10.2019

5

Ověřený zákazník
Stanislav Verner, 27.03.2019

5

Po dlouhém váhání opustit zrcadlovku nakonec nastala ta chvíle a s novým rokem přišel i nový fotoaparát - bezzrcadlovka. Jedním slovem - je to bomba, tak trochu jsem si představovala výsledky z tohoto fotoaparátu, ale nemohu než chválit, jsou opravdu skvělé. Bohužel mám zatím jenom Sony FE 24-70mm f/2,8 GM objektiv, což je velká váha spolu s foťákem a mám po celodenním focení toho dost, je třeba k tomuto přístroji nějaký lehčí objektiv, protože váha těla a objektivu znamená již večer docela problém. Měla jsem poněkud rozpaky před nákupem těla, zda zvládnu ovládání přístroje a nebude to velký problém, načtení manuálu. Nebyl, je to dost intuitivní a problém to nebyl. Nelituji nákupu a jsem tomu ráda a těším se na další práci.

Ověřený zákazník
Dagmar Pokorná, 02.03.2019

5

Ověřený zákazník
Jaroslav Provazník, 16.11.2018

5

Ověřený zákazník
Martin Pechač, 16.04.2018

5

Ověřený zákazník
Karel Jeřábek, 13.01.2018

5

Velká spokojenost

Ověřený zákazník
Tomáš Dospíšil, 07.01.2018

5

Popis a parametry

Popis a parametry

Sony Alpha A7R III je 42,4Mpx bezzrcadlovka, která zvládne i při plném rozlišení až 10 snímků za vteřinu s dvojnásobně rychlejším ostřením oproti předchozí verzi a řadou dalších vylepšení. Přidali Joystick pro ovládání menu a autofokusu, dotykový displej pro snadnější ostření při náhledu na displeji, AF-On tlačítko, dva sloty na SD karty, X kontakt pro blesk a baterii o větší kapacitě. Sony A7R III také dostala nový OLED hledáček o rozlišení 3,69 miliony obrazových bodů. Video nahrává 4K (30p) při použití celého snímače nebo Super 35 ořezu. Při FullHD zvládne 120sn./s.. Také podporuje navíc S-Log3 a Hybrid Log Gamma profily. Součástí tohoto setu je také objektiv Sony FE 100-400mm f/4,5-5,6 G OSS, ideální na fotografování sportů, či zvěře při zachování relativně nízké hmotnosti.

Probudí maximální tvořivost

Vítejte v novém světě fotografování, kde je rozlišení, citlivost, dynamický rozsah, rychlost zpracování a odezva při snímání ještě lepší. Model α7R III nabízí profesionální ovládání v silném, kompaktním těle, takže získáte větší flexibilitu a v jakékoli situaci pořídíte skvělé snímky. S tak vysokým výkonem, přesností a potenciálem na dosah ruky můžete zaznamenat zcela ojedinělé zážitky.

Zachycení scén s nejmenšími detaily

Systém zpracování obrazu se vylepšil a poskytuje vysoké rozlišení i nízkou úroveň šumu v širším rozpětí ISO. Fotoaparát v každé scéně zachytí atmosféru okolí i texturu detailů.

dd97fa882ee88128c9d51895ee36d445

42,4MP full-frame snímač Exmor R™ CMOS

Design bez mezer na čipu snímače Exmor R se zpětným osvětlením zvyšuje citlivost na světlo a poskytuje širší dynamický rozsah, i přes vysoké rozlišení 42,4 MP.

Výrazně vylepšené zpracování obrazu

Výrazně vylepšené zpracování obrazu

Nová technologie LSI a zvýšená rychlost zpracování dat procesoru BIONZ X™ v kombinaci se snímačem Exmor R™ poskytují u statických snímků dynamický rozsah až 15 kroků při nízké citlivosti ISO, což umožňuje bohatší vyjádření tónů.

8a8fc4336cd7b7a787129f9d6b3a4a6d

Široký standardní rozsah citlivosti ISO 100–32 000

Standardní rozsah citlivosti ISO byl zvětšen na ISO 100–32 000 (možnost rozšíření na ISO 50–102 400) a šum byl zredukován o celý plný krok v polovině rozsahu citlivosti.

ab8bd989499429116396f4d3c31390ed

14bitový výstup RAW pro bohaté gradace

14bitový výstup formátu RAW obsahuje tónové informace od zvýraznění po stíny a je k dispozici i při snímání v tichém nebo souvislém režimu.

 

Silný, lehký a spolehlivý design vám otevře nové možnosti

Hledáček Quad-VGA OLED Tru-Finder s vysokým rozlišením se stará o přirozený, vysoce přesný obraz v hledáčku. Funkční výhody elektronického hledáčku, jako je vysoká viditelnost ve tmě a možnost automatického ostření při využití zvětšeného zobrazení, jsou vylepšené tak, aby zajistily účinnou podporu fotografování. Aby byl model α7R III ještě všestrannější, je jeho malé, lehké tělo dostatečně robustní a pevné pro použití v náročných podmínkách.

Quad-VGA OLED Tru-Finder s 3,69 miliony body

Tento elektronický hledáček s vysokým rozlišením je dvakrát jasnější a reprodukuje drobné detaily. Režim kvality „Hi“ poskytuje na skvělém displeji mimořádně kvalitní přirozené a realistické zobrazení.

Bez názvu

Zachyťte okamžik rychle a přesně 

Souvislé snímání rychlostí až 10 sn./s

Zachyťte okamžitou akci souvislým fotografováním rychlostí až 10 sn./s s funkcí sledování AF/AE. Při zachycení velkých snímků s rozlišením 42,4 MP je zachována vysoká kvalita obrazu, která je výhodou při kreativním ořezávání.

Souvislé fotografování v naprostém tichu

Tento fotoaparát umožňuje potichu snímat až 10 sn/s se sledováním AF/AE. Při fotografování v přírodě je ticho zásadní a i ten nejnepatrnější hluk může znamenat ztracenou šanci na ideální snímek.

Výrazně vylepšený výkon automatického ostření

Výkon automatického ostření je nyní lepší: původní výkon automatického ostření modelu α9 získal optimální využití, takže jakmile model α7R III zachytí nepředvídatelně se pohybující divoké zvíře, jen tak ho nepustí z dohledu.

21dea4e16f15bbed6a761651ac9dbb02

Komplexní pokrytí rychlou hybridní funkcí AF

399 bodů automatického ostření s fázovou detekcí pokrývajících přibližně 68 % výšky a šířky v oblasti snímku a 425 hustě poskládaných bodů automatického ostření pro detekci kontrastu13 zajistí lepší ostření, jakého by jinak nebylo možné dosáhnout.

c1619ec85b3dc130c2b57c6a122a935f

Až 2x (přibl.) citlivější automatického ostření

Díky mnohem citlivějšímu vylepšenému rychlému hybridnímu automatickému ostření je rychlost automatického ostření za nepříznivých světelných podmínek přibližně dvakrát vyšší.

c960bcbec6e3769cbcdd192b5a0f4a52

2x lepší sledování automatického ostření

Algoritmus automatického ostření převzatý od modelu α9 zajišťuje dvakrát přesnější sledování automatického ostření u souvislého fotografování, a to i v případě komplikovaného či náhlého pohybu.

Spolehlivé automatické ostření až do jasu úrovně EV-3

Pokročilé algoritmy automatického ostření přispívají k větší přesnosti automatického ostření až po tak nízké hladiny světla jako EV-3, což zajistí spolehlivější automatické ostření na tmavých místech.

78c890a7bf265392954e5be1f2cd3332

Neztraťte ani okamžik

Díky novému vícepolohovému voliči, tlačítku AF-ON a funkcím zaostření dotykem je operace ostření rychlá a intuitivní. Se zabudovanými duálními sloty a kompatibilitou s vysokokapacitní dobíjecí baterií NP-FZ100 se model α7R III také postará, abyste nemuseli fotografování tak často přerušovat kvůli výměně baterie a média.

53266408c3a9804c5c11927817e3e8ca

Vyfotografujte souvisle až 76 snímků

Funkcí souvislého snímání zachytíte až 76 komprimovaných snímků RAW17 nebo JPEG.18 Budete se moci soustředit na tvorbu série snímků, aniž by vás něco rušilo.

202583f97f603cd07cb37125934aaf64

Dva sloty na média, podpora UHS-II

Díky dvěma slotům, včetně jednoho kompatibilního s kartou UHS-II pro rychlý zápis dat, dokáže model α7R III provádět současně záznam nebo záznam umožňující změnu úložiště, oddělit data RAW/JPEG a statické snímky/videa a kopírování dat mezi kartami.

ece52ba3b7d602b89ba7ee8ab370b7d1

Natáčejte v profesionální délce

Model α7R III může využívat baterii NP-FZ100 se zhruba 2,2násobkem kapacity baterie NP-FW50. Porty USB Type-C™ a Multi/Micro USB umožňují připojení externích baterií pro prodloužené snímání.

1bf875d26000b35b3728b8cb0c894079

Funkce hodnocení

S funkcí hodnocení můžete kdekoli přímo na místě hodnotit pořízené fotografie 1 až 5 hvězdičkami, a to pomocí obrazovky přehrávání, na které se funkce ovládá, pokud má přidělené vlastní tlačítko.

e460f08cdeb5147d463a45ac0569461c

Seskupené zobrazení pro souvislé snímky

Řadu fotografií pořízených v souvislém režimu lze prohlížet jako skupiny, zobrazení indexu přehrávání je vylepšeno a skupiny souvislých snímků lze naráz vymazat nebo ochránit.

f92dd99896a719ff95fc9ce8b0c9f88a

Nabídka My Menu: rychleji k oblíbeným položkám

Do nové nabídky My Menu můžete přiřadit až 30 často používaných položek k okamžitému použití. Můžete vytvořit a přizpůsobit optimální nabídku podle svých potřeb.

Bez názvu

Nový potenciál při snímání portrétů

Dvojnásobný výkon automatického zaostření na oči

Model α7R III na oči automaticky zaostří dvakrát rychleji a účinněji a dokáže je sledovat i při fotografování portrétu pohybujícího se objektu.

Vylepšená stabilizace obrazu, volnější fotografování

Díky vylepšené pětiosé stabilizaci obrazu ve fotoaparátu se kdykoli, kdy se chcete volně pohybovat a fotografovat, můžete spolehnout na vysoký výkon modelu α7R III ve vysokém rozlišení a praktičnost, abyste se mohli soustředit na objekt bez starostí o to, jak se obraz rozmaže vlivem chvění přístroje.

f62fd7781180eeecabe85e634bf50d37

Kompenzace sklonu a stranového vychýlení

1e4f3d6fc82e6f6b2d452b93c23a3cf7

Kompenzace vodorovného / svislého posunu

cd687c6ae6d62ee61c5814c71ab32f56

Kompenzace naklopení

 

Tělo s pětiosou optickou stabilizací obrazu

Nová stabilizační jednotka / gyrosenzory / algoritmy efektivně navyšují 5,5 kroků. Kompenzuje se pět typů otřesů fotoaparátu – šikmý otřes (sklon/vychýlení), posun X/Y a otřes při otáčení (rolování).

4720c31ec26d68ebb0bbc60d37fad4bb
 
 

Bezproblémová práce v ateliéru

 

Bohaté možnosti připojení pro profesionální pracovní postupy

Součástí modelu α7R III je port USB Type-C™ a synchronizační konektory kompatibilní s rozhraním USB 3.1 1. generace, které umožňují připojit fotoaparát bez zdržování přímo k externím zařízením. Díky možnostem připojení jsou pracovní postupy plynulejší a pohodlné, i při fotografování v ateliéru, kdy se využívá současné připojení k počítači nebo blesk.

 

Rozhraní USB 3.1 1. generace pro rychlý přenos dat

Díky tomu je fotografování se současným připojením k počítači přístupné pro bezproblémovou manipulaci s velkými obrazovými soubory RAW, takže můžete rychle prohlédnout snímky na počítači a bez čekání na přenos souborů dále fotografovat.

5cb12401550adec6010f9c076bb5260f

K dispozici synchronizační konektor

Pro pohodlnou synchronizaci se studiovými blesky a dalším externím osvětlovacím vybavením se dodává standardní synchronizační konektor.

bd37c85d28b8c8654d93d99cf0f70fee

Sony FE 100-400mm f/4,5-5,6 G OSS

Součástí tohoto setu je také objektiv Sony FE 100-400mm f/4,5-5,6 G OSS, ideální na fotografování sportů, či zvěře při zachování relativně nízké hmotnosti.

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Kompakt s výměnným objektivem
Podle použití Poloprofesionální, Profesionální

Obrazový snímač

Formát snímače Full Frame / FX
Rozlišení 42,4 Mpx
Rozlišení fotografií 7952x5304
Obrazový snímač CMOS ,,Exmor R"
Poměr stran snímku 16:9, 3:2
Automatické čištění snímače Ano
Poměr stran snímače 3:2
Stabilizátor snímače Ano
Velikost snímače (mm) 35,9x24

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru BIONZ X

Objektiv

Typ bajonetu Sony FE
Stabilizátor optický Ne
Crop faktor 1 x

Zaostřování

Počet AF bodů 399
Pomocné světlo AF Ano

Nastavení expozice

Způsob měření expozice Zónové, Středové, Bodové
Korekce expozice ± 5 EV po 1/3 EV
Blokování AE Ano
ISO - minimální citlivost 50
ISO - maximální citlivost 102400

Závěrka

Typ závěrky Mechanická závěrka / elektronická závěrka
Nejdelší expoziční čas 30
Nejkratší expoziční čas 1/8000
Bulb Ano

Fotografování

Expoziční režimy P, A (Av), M, S (Tv)
Histogram Ano
Rychlost sériového snímání 10 sn./s
Prodleva samospouště 10, 2
Scénické režimy Standard, Vivid, Neutral, Clear, Deep, Light, Portrait, Landscape, Sunset, Night Scene, Autumn leaves, Black & White, Sepia,Style Box(1-6), (Contrast (-3 to +3 steps), Saturation (-3 to +3 steps), Sharpness (-3 to +3 steps))
Panorama Ne
HDR Ano

Vyvážení bílé

Vyvážení bílé barvy Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace / v Kelvinech

Hledáček

Typ hledáčku Elektronický
Rozlišení hledáčku 3686400
Zvětšení hledáčku 0,78 x

LCD

Velikost displeje 3 "
Rozlišení displeje 1440000
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ano
Výklopný displej Ano
Stavový displej Ne

Blesk

Vestavěný blesk Ne
Synchronizační čas blesku (X-sync) 1/250
Korekce zábleskové expozice ± 5 EV po 1/3 EV
Možnost připojení externího blesku Ano, hot-shoe, X kontakt (PC synch)
Externí blesk v balení Ne
Vysokorychlostní synchronizace blesku Ano
Výstup na studiový blesk (x kontakt) Ano

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC (UHS-I)
Formáty souborů MPEG-4, RAW, XAVC S, AVCHD
Rozlišení videa 4K UHD (3840x2160)
Audiozáznam Ano
Bracketing Ano
Časosběrné snímání Ano
Počet audio kanálů 2.0
Integrovaný GPS Ne
Video formát AVCHD, MPEG-4, XAVC S
Stereo zvuk Ano

Obecné

České menu Ano

Rozhraní a napájení

Dálková spoušť Bezdrátová
Wi-Fi Ano
Výdrž baterie (sn.) 650 snímků
Rozhraní USB 3.1, HDMI, výstup na sluchátka, vstup na mikrofon
Typ akumulátoru NP-FZ100
Způsoby napájení Akumulátor

Fyzikální specifikace

Materiál těla Hořčík
Rozměry v mm 127x96x74
Hmotnost 657 g
Barva černá
Utěsnění (prach/vlhkost) Ano

Ostatní

Příslušenství v balení Bateire NP-FZ100, Cable Protector, nabíječka BC-QZ1, popruh na rameno, krytka těla, krytka sáněk blesku, očnice, USB Type-C™ cabel
Ocenění DP Review - Gold award
Značka Sony

Hodnocení zboží

Celkové hodnocení 91 %
Obrazová kvalita 95 %
Konstrukce a zpracování 91 %
Ovládání 85 %
Funkční výbava 90 %
Poměr cena/výkon 94 %

Zobrazit popis a parametry