Recenze Sony Alpha A7R III tělo

Václav Křížek

Václav Křížek • 24. 01. 2018

Hodnocení

Hodnocení

Potřebujete skladný fotoaparát a kameru v jednom? Jste aspirující kreativní profesionál s potřebou “jediného nástroje, který zvládne všechno”? Sony A7R III je 4 roky po představení originálního Sony A7 prvním fotoaparátem této řady, který to dokáže vše na jedničku a navíc rychle. Musíme vždy hledat nějaké chyby? Pokoušel jsem se o to, ale skončil jsem jen u své omezenosti smířit se za krátkou dobu s celkově jiným rozložením fotoaparátu a jeho ovládání. Změna je těžká pro každého, když na vás ale na druhé straně lávky čeká něco tak neodolatelného….

Celkové
hodnocení

91 %


Obrazová kvalita:

95 z 100

Konstrukce a zpracování:

91 z 100

Ovládání:

85 z 100

Funkční výbava:

90 z 100

Poměr cena/výkon:

94 z 100

Klady a zápory

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • Perfektní obrazový snímač
  • Plnohodnotný profesionální nástroj
  • Rychost snímání 10 sn.
  • Ostření na oko (Eye AF)
  • 2x SD slot (UHS-I & II)
  • 14 bit RAW bez komprese
  • Video S-Log 2 & 3 včetně Hybrid Log Gamma

Co se nám nelíbí

  • Neshledal jsem

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky vytvořené s pomocí Sony Alpha A7R III tělo od členů naší Galerie

Zobrazit fotky z Sony Alpha A7R III tělo v Galerii

Snímky vytvořené s pomocí Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/2500 s
Clona: f/4
ISO: 2500
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
Sony FE 55 mm f/1,8 ZA Sonnar T

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/800 s
Clona: f/2,8
ISO: 500
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
Sony FE 55 mm f/1,8 ZA Sonnar T

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/250 s
Clona: f/2,8
ISO: 200
Ohnisko: 19 mm
Objektiv:
Sony FE 16-35 mm f/2.8 GM

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/30 s
Clona: f/8
ISO: 5000
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
Sony FE 16-35 mm f/2.8 GM

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/160 s
Clona: f/5,6
ISO: 5000
Ohnisko: 400 mm
Objektiv:
Sony FE 100-400 mm f/4,5-5,6 GM OSS

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/50 s
Clona: f/2,8
ISO: 12800
Ohnisko: 50 mm
Objektiv:
Sony FE 50 mm f/1,8

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/40 s
Clona: f/2
ISO: 12800
Ohnisko: 50 mm
Objektiv:
Sony FE 50 mm f/1,8

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/50 s
Clona: f/2
ISO: 8000
Ohnisko: 50 mm
Objektiv:
Sony FE 50 mm f/1,8

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/200 s
Clona: f/1,8
ISO: 2000
Ohnisko: 50 mm
Objektiv:
Sony FE 50 mm f/1,8

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/80 s
Clona: f/4
ISO: 1250
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
Sony FE 55 mm f/1,8 ZA Sonnar T

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/250 s
Clona: f/2,8
ISO: 500
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
Sony FE 55 mm f/1,8 ZA Sonnar T

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/400 s
Clona: f/2
ISO: 500
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
Sony FE 55 mm f/1,8 ZA Sonnar T

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/160 s
Clona: f/1,8
ISO: 500
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
Sony FE 55 mm f/1,8 ZA Sonnar T

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/250 s
Clona: f/1,8
ISO: 500
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
Sony FE 55 mm f/1,8 ZA Sonnar T

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/500 s
Clona: f/5,6
ISO: 8000
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
Sony FE 55 mm f/1,8 ZA Sonnar T

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/250 s
Clona: f/4
ISO: 6400
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
Sony FE 16-35 mm f/2.8 GM

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/160 s
Clona: f/4
ISO: 6400
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
Sony FE 16-35 mm f/2.8 GM

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/8000 s
Clona: f/5,6
ISO: 16000
Ohnisko: 400 mm
Objektiv:
Sony FE 100-400 mm f/4,5-5,6 GM OSS

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/160 s
Clona: f/5,6
ISO: 800
Ohnisko: 166 mm
Objektiv:
Sony FE 100-400 mm f/4,5-5,6 GM OSS

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/200 s
Clona: f/5,6
ISO: 800
Ohnisko: 400 mm
Objektiv:
Sony FE 100-400 mm f/4,5-5,6 GM OSS

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/50 s
Clona: f/5,6
ISO: 100
Ohnisko: 400 mm
Objektiv:
Sony FE 100-400 mm f/4,5-5,6 GM OSS

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/200 s
Clona: f/6,3
ISO: 2500
Ohnisko: 300 mm
Objektiv:
Sony FE 100-400 mm f/4,5-5,6 GM OSS

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/320 s
Clona: f/10
ISO: 2500
Ohnisko: 200 mm
Objektiv:
Sony FE 100-400 mm f/4,5-5,6 GM OSS

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/320 s
Clona: f/10
ISO: 2500
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
Sony FE 16-35 mm f/2.8 GM

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/25 s
Clona: f/8
ISO: 400
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
Sony FE 16-35 mm f/2.8 GM

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/320 s
Clona: f/2,8
ISO: 200
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
Sony FE 16-35 mm f/2.8 GM

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/1250 s
Clona: f/2,8
ISO: 200
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
Sony FE 16-35 mm f/2.8 GM

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/25 s
Clona: f/4
ISO: 200
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
Sony FE 16-35 mm f/2.8 GM

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/125 s
Clona: f/4
ISO: 200
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
Sony FE 16-35 mm f/2.8 GM

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/100 s
Clona: f/4
ISO: 200
Ohnisko: 20 mm
Objektiv:
Sony FE 16-35 mm f/2.8 GM

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/100 s
Clona: f/8
ISO: 320
Ohnisko: 17 mm
Objektiv:
Sony FE 16-35 mm f/2.8 GM

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/100 s
Clona: f/1,8
ISO: 50
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
Sony FE 55 mm f/1,8 ZA Sonnar T

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/400 s
Clona: f/2,2
ISO: 50
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
Sony FE 55 mm f/1,8 ZA Sonnar T

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/200 s
Clona: f/8
ISO: 2500
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
Sony FE 55 mm f/1,8 ZA Sonnar T

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/6400 s
Clona: f/2,5
ISO: 2500
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
Sony FE 55 mm f/1,8 ZA Sonnar T

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/8000 s
Clona: f/1,8
ISO: 2500
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
Sony FE 55 mm f/1,8 ZA Sonnar T

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/125 s
Clona: f/4
ISO: 500
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/125 s
Clona: f/2,8
ISO: 80
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/250 s
Clona: f/2,2
ISO: 80
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/200 s
Clona: f/4
ISO: 160
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/200 s
Clona: f/4
ISO: 160
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/100 s
Clona: f/8
ISO: 160
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/1250 s
Clona: f/2,2
ISO: 160
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/1600 s
Clona: f/8
ISO: 2500
Ohnisko: 400 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/400 s
Clona: f/5,6
ISO: 800
Ohnisko: 400 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/1000 s
Clona: f/5,6
ISO: 1000
Ohnisko: 400 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/640 s
Clona: f/8
ISO: 2000
Ohnisko: 400 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/1000 s
Clona: f/8
ISO: 2000
Ohnisko: 400 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/800 s
Clona: f/2,8
ISO: 16000
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/125 s
Clona: f/1,8
ISO: 1250
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/80 s
Clona: f/1,8
ISO: 1250
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/80 s
Clona: f/2
ISO: 1250
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/30 s
Clona: f/4
ISO: 1250
Ohnisko: 55 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/25 s
Clona: f/11
ISO: 5000
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/25 s
Clona: f/8
ISO: 5000
Ohnisko: 17 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/30 s
Clona: f/8
ISO: 5000
Ohnisko: 16 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/100 s
Clona: f/2,8
ISO: 1000
Ohnisko: 21 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/40 s
Clona: f/2,8
ISO: 1000
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/100 s
Clona: f/2,8
ISO: 1000
Ohnisko: 35 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Exp. Čas: 1/80 s
Clona: f/8
ISO: 16000
Ohnisko: 18 mm
Objektiv:
-

Sony Alpha A7R III tělo

Ukázková videa

Ukázková videa

Představení Sony Alpha A7R III tělo

Představení Sony Alpha A7R III tělo

 

Třetí verze “eRkové” A7 řeší pod zdánlivě stejným obalem nedostatky předchozí verze. Dobrý tah společnosti SONY, který posouvá tento fotoaparát na mnohem silnější pozici než jeho předchůdce. V těle se ukrývá dokonalý 42.4 Mpx stabilizovaný snímač. Rychlejší procesor a předělaná zavěrka umožňují sekvenční snímání o rychlosti 10 snímků za vteřinu, přepracovaný systém ostření (včetně ostření na oko - Eye AF) zase slibuje přesnější sledování fotografovaného objektu. Zásadních změn se tělo nedočkalo, to je ale dobře, protože se výrobce soustředil spíše na ladění. Hledáček o vyšším rozlišení (1280 x 960 pixelů) OLED, baterie (stejná jako u A9) o vyšší kapacitě, dvojí slot na karty (1x UHS-I, 1x UHS-II), joystick pro výběr ostřících bodů a přesun tlačítka nahrávání vedle hledáčku. Níže je krátké srovnání.

 

 

Sony A7R III

Sony A7R II

Rozlišení Mpx

42.4

42.4

Rozsah ISO

100-32,000

100-25,600

Stabilizace

Stabil. snímač

(5.5 stopy)

Stabil. snímač

(4.5 stopy)

AF bodů

399 (425 kontrast)

399 (25 kontrast)

AF zaostření při osvětlení

–3EV

–2EV

Zvětšení hledáčku

0.78x

23mm

0.78x

23mm

Video

4K/30p

1080/120p

4K/30p

1080/120p

Synchronizace blesku

1/250s

1/250s

Synchro port

Ano

Ne

Rychlost sériového snímání

10 sn./v

5 sn./v

Intervalometr

Ne

Přes aplikaci

Úložiště SD

1x SD (UHS-II)

1x SD (UHS-I)

1x SD (UHS-I)

USB připojení

3.1 (C)

2.0 (micro B)

2.0 (micro B)

Připojení

Wi-Fi, BT

(+NFC)

Wi-Fi

(+NFC)

Váha

657g

625g

Kapacita baterie

Hledáček/LCD snímků

530/650

290/340

 

Fyzické zpracování těla a jeho ergonomie

Zpracování těla modelu III. generace je spíše o “ladění” detailů a to je bezesporu skvělý přístup. Grip se mi zdá o něco hlubší, to přispělo k lepšímu držení těla, které nyní váží jen o 32 gramů více. Tlačítko pro nahrávání se přesunulo z boku fotoaparátu nad nyní nový volič ostřících bodů. Na fotoaparátu jsme využíval slot na kartu o rychlosti UHS-II a je zde i záložní o rychlosti UHS-I. Na pozadí fotoaparátu je výklopný dotykový displej, který mi umožnil komfortní focení v úrovni očí fotografovaného subjektu.  Za zmínku stojí i USB C port, který zvládne nabíjení, přenos dat i focení přes PC.  Na víkendovém testování jsem ocenil větší kapacitu baterie. Fotoaparát jsem nabil v pátek před odjezdem a v neděli se vracel s 30% baterie. Místy bylo i -10 °C, ale baterie to zvládla na výbornou. Pokud u vás přetrvává obava, fotoaparát fotí i s připojeným záložním zdrojem. Tělo je zatěsněné, prakticky pořád sněžilo nebo pršelo, fotoaparát neměl problém. Unifikovanému designu těl A7 bych přeci jen něco vytknul, chybí mi tu nějaký nápad, třeba tlačítka C1 či C2, proč není jedno odlišeno od druhého? Vše si lze nějak nastavit a zvyk recenzenta je určitě železná košile, ale pro zamyšlení je to dobré zmínit.  

Obrazová kvalita a hodnocení výstupu pro fotografie i video

Fotoaparát s tak vysokým rozlišením? Bývalo to synonymem pro snímky s vysokou hladinou šumu. Tenhle mýtus už ale všichni hoďme jednou pro vždy za hlavu. Při testování jsem se nebál vyšších ISO, protože jsem dobře věděl, co mám za fotoaparát. Vestavěná redukce šumu pracuje skvěle. Jak moc skvěle? Podívejme se třeba na snímek níže při ISO 16 000. 100% výřez ze středu je ve spodní části. Podávní barev je skvělé, testovací JPEGy jsem samozřejmě pořizoval v továrním nastavení a jejich dynamický rozsah je skvělý. S jasy v obloze si fotoaparát poradil dobře. Jak jsem zmínil na začátku, nic jiného bych nečekal. Video a jeho “repertoár” jsou pro Sony již standardní volby 4K/30p plného formátu nebo Super 35 formátu, dále full HD/120p, které lze zpomalit na 30 respektive 25 snímků pro zpomalený záběr přímo z fotoaparátu. Naleznete také, pro mnohé výrobce stále nestandardní, obrazové profily S-Log 2 a 3, zaznamenávající co nejvíce dynamického rozsahu v dané scéně, abyste mohli obraz dále upravit v post procesu a vymáčknout z něj maximum. Nově i Hybrid Log Gamma, který jednoduše řečeno točí a barevně ladí obraz za vás, výstupem je tak (dle Sony) HDR záznam bez nutnosti post procesu.  

Snímek při ISO 16 000. 100% výřez ve spodní části. 
 

Shrnutí závěrem

Potřebujete skladný fotoaparát a profesionální kameru v jednom? Jste aspirující kreativní profesionál s potřebou “jediného nástroje, který zvládne všechno”? Sony A7R III je 4 roky po představení originálního Sony A7 prvním fotoaparátem této řady, který to dokáže vše na jedničku a navíc rychle. Musíme vždy hledat nějaké chyby? Pokoušel jsem se o to, ale skončil jsem jen u své omezenosti smířit se za krátkou dobu s celkově jiným rozložením fotoaparátu a jeho ovládání. Změna je těžká pro každého, když na vás ale na druhé straně lávky čeká něco tak neodolatelného….

Megapixel videorecenze Sony Alpha A7R III tělo

Megapixel videorecenze Sony Alpha A7R III tělo

Hodnocení zákazníků (22)

Hodnocení zákazníků (22)

4.9091

Ověřený zákazník
Monika Suržinová, 14.11.2020

5

Měl jsem A7rii a přechod na Riii byl jen otázkou času. Vyšší a přesnější rychlost ostření, vyšší rozlišení hledáčku, větší výdrž baterie, dotykový display nebo třeba možnost zaostřit na zvířecí oko, to je jen drobný výčet vychytávek co mi nový foťák dopřává. Je to skvělý pracovní nástroj stejně jako skvělý parťák na moje cestování. Dávám 10/10, nenacházím na něm žádný výrazný zápor. Snad jen ta cena, ale jsou tu během roku různé akce kde se dá pořídit opravdu za skvělý peníz. Já si počkal a nakonec úspěšně dočkal.

Ověřený zákazník
Oldřich Burian, 10.11.2020

5

Ověřený zákazník
Radek Jedlička, 07.09.2020

5

Ověřený zákazník
pavel lhotsky, 24.08.2020

5

Noo zatím jsem neměl v ruce nic lepšího.

Ověřený zákazník
lukáš wolf, 23.07.2020

5

Ověřený zákazník
Tomas Slanina, 29.06.2020

5

Nejlepsi univerzalni fotak na trhu na portrety, krajinu a ja ho pouzivam i na svatby, i kdyz to nekomu muze prijit jako zbytecnost, tak me tech 42mpx vyhovuje a jsem za ne rad. Drive jsem mel A7 iii a bal jsem se z recenzi pomalejsiho ostreni a vetsiho sumu diky jinemu senzoru, ale ani jedno z toho se nenaplnilo a fotak ostri vyborne a i na svatbach v horsich svetelnostnich podminkach s nim stiham bez problemu vsechny zabery a nikdy me nezklamal. Detaily ze 42mpx jsou proste navykove a uz nikdy nebudete chtit zpet. Jedina nevyhoda muze byt pro nekoho nutnost poridit vetsi uloziste na velke RAW soubory, ale v dnesni cene pametovych karet a SSD disku je to uplne zanedbatelne.

Ověřený zákazník
Michael Baláž, 19.05.2020

5

Ověřený zákazník
Martin Hundák, 23.03.2020

5

Ověřený zákazník
zdenek Suchopár, 23.02.2020

3

Ověřený zákazník
Zdenek Bláha, 23.02.2020

5

Ověřený zákazník
Marek Straka, 20.02.2020

5

Zboží super, ale počasí na.... :o)

Ověřený zákazník
Jan Frumar, 19.02.2020

5

Ověřený zákazník
Pavel Samuel, 18.02.2020

5

Dal jsem hvězdiček pět, i když ergonomie a menu si to až tak nezaslouží. Ale práce a výkon se v porovnání s A7II velmi zlepšily. A spolupráce AF s Tamronem 28-75/2,8 také. Ješzě jsem pořádně nezkoušel Eye AF ale z dostupných ohlasů má být také dobré. Baterie vydrží víc než u předešlého modelu i když jsem čekal výdrž trochu lepší. Možná je to tím, že jsem prozatím nabíjel jen jednou. Celkově spokojenost

Ověřený zákazník
Zbigniew Czudek, 16.12.2019

5

Skvělý stroj, jediné co bych vytknul je grip, respektive ergonomie obecně. Napříkkad grip by mohl být hlubší a tlačítko c3 pro nastavení uživatelské funkce je také značně neprakticky umístěno.

Ověřený zákazník
Martin Košák, 05.12.2019

5

Ověřený zákazník
Katka Klenorová, 20.10.2019

5

Ověřený zákazník
Stanislav Verner, 27.03.2019

5

Po dlouhém váhání opustit zrcadlovku nakonec nastala ta chvíle a s novým rokem přišel i nový fotoaparát - bezzrcadlovka. Jedním slovem - je to bomba, tak trochu jsem si představovala výsledky z tohoto fotoaparátu, ale nemohu než chválit, jsou opravdu skvělé. Bohužel mám zatím jenom Sony FE 24-70mm f/2,8 GM objektiv, což je velká váha spolu s foťákem a mám po celodenním focení toho dost, je třeba k tomuto přístroji nějaký lehčí objektiv, protože váha těla a objektivu znamená již večer docela problém. Měla jsem poněkud rozpaky před nákupem těla, zda zvládnu ovládání přístroje a nebude to velký problém, načtení manuálu. Nebyl, je to dost intuitivní a problém to nebyl. Nelituji nákupu a jsem tomu ráda a těším se na další práci.

Ověřený zákazník
Dagmar Pokorná, 02.03.2019

5

Ověřený zákazník
Jaroslav Provazník, 16.11.2018

5

Ověřený zákazník
Martin Pechač, 16.04.2018

5

Ověřený zákazník
Karel Jeřábek, 13.01.2018

5

Velká spokojenost

Ověřený zákazník
Tomáš Dospíšil, 07.01.2018

5

Porovnání obrazové kvality

Porovnání obrazové kvality

Jak používat nástroj pro porovnání obrazové kvality?

V náhledech pod hlavní fotografií si můžete vybrat z modelů fotoaparátů, ke kterým máme srovnávací fotografie dostupné. Vzájemně porovnat můžete až 4 fotoaparáty. Posouváním levého horního náhledu si pak volíte výřez v rámci fotografie, na kterém lze srovnat kvalitu vyfoceného objektu. Tento výřez si můžete posouvat taktéž přesouváním obdélníkového výřezu v rámci velké fotografie.

Popis a parametry

Popis a parametry

Sony Alpha A7R III je 42,4Mpx bezzrcadlovka, která zvládne i při plném rozlišení až 10 snímků za vteřinu s dvojnásobně rychlejším ostřením oproti předchozí verzi a řadou dalších vylepšení. Přidali Joystick pro ovládání menu a autofokusu, dotykový displej pro snadnější ostření při náhledu na displeji, AF-On tlačítko, dva sloty na SD karty, X kontakt pro blesk a baterii o větší kapacitě. Sony A7R III také dostala nový OLED hledáček o rozlišení 3,69 miliony obrazových bodů. Video nahrává 4K (30p) při použití celého snímače nebo Super 35 ořezu. Při FullHD zvládne 120sn./s.. Také podporuje navíc S-Log3 a Hybrid Log Gamma profily

Probudí maximální tvořivost

Vítejte v novém světě fotografování, kde je rozlišení, citlivost, dynamický rozsah, rychlost zpracování a odezva při snímání ještě lepší. Model α7R III nabízí profesionální ovládání v silném, kompaktním těle, takže získáte větší flexibilitu a v jakékoli situaci pořídíte skvělé snímky. S tak vysokým výkonem, přesností a potenciálem na dosah ruky můžete zaznamenat zcela ojedinělé zážitky.

Zachycení scén s nejmenšími detaily

Systém zpracování obrazu se vylepšil a poskytuje vysoké rozlišení i nízkou úroveň šumu v širším rozpětí ISO. Fotoaparát v každé scéně zachytí atmosféru okolí i texturu detailů.

dd97fa882ee88128c9d51895ee36d445 | Megapixel

42,4MP full-frame snímač Exmor R™ CMOS

Design bez mezer na čipu snímače Exmor R se zpětným osvětlením zvyšuje citlivost na světlo a poskytuje širší dynamický rozsah, i přes vysoké rozlišení 42,4 MP.

Výrazně vylepšené zpracování obrazu

Výrazně vylepšené zpracování obrazu

Nová technologie LSI a zvýšená rychlost zpracování dat procesoru BIONZ X™ v kombinaci se snímačem Exmor R™ poskytují u statických snímků dynamický rozsah až 15 kroků při nízké citlivosti ISO, což umožňuje bohatší vyjádření tónů.

8a8fc4336cd7b7a787129f9d6b3a4a6d | Megapixel

Široký standardní rozsah citlivosti ISO 100–32 000

Standardní rozsah citlivosti ISO byl zvětšen na ISO 100–32 000 (možnost rozšíření na ISO 50–102 400) a šum byl zredukován o celý plný krok v polovině rozsahu citlivosti.

ab8bd989499429116396f4d3c31390ed | Megapixel

14bitový výstup RAW pro bohaté gradace

14bitový výstup formátu RAW obsahuje tónové informace od zvýraznění po stíny a je k dispozici i při snímání v tichém nebo souvislém režimu.

 

Silný, lehký a spolehlivý design vám otevře nové možnosti

Hledáček Quad-VGA OLED Tru-Finder s vysokým rozlišením se stará o přirozený, vysoce přesný obraz v hledáčku. Funkční výhody elektronického hledáčku, jako je vysoká viditelnost ve tmě a možnost automatického ostření při využití zvětšeného zobrazení, jsou vylepšené tak, aby zajistily účinnou podporu fotografování. Aby byl model α7R III ještě všestrannější, je jeho malé, lehké tělo dostatečně robustní a pevné pro použití v náročných podmínkách.

Quad-VGA OLED Tru-Finder s 3,69 miliony body

Tento elektronický hledáček s vysokým rozlišením je dvakrát jasnější a reprodukuje drobné detaily. Režim kvality „Hi“ poskytuje na skvělém displeji mimořádně kvalitní přirozené a realistické zobrazení.

Bez názvu | Megapixel

Zachyťte okamžik rychle a přesně 

Souvislé snímání rychlostí až 10 sn./s

Zachyťte okamžitou akci souvislým fotografováním rychlostí až 10 sn./s s funkcí sledování AF/AE. Při zachycení velkých snímků s rozlišením 42,4 MP je zachována vysoká kvalita obrazu, která je výhodou při kreativním ořezávání.

Souvislé fotografování v naprostém tichu

Tento fotoaparát umožňuje potichu snímat až 10 sn/s se sledováním AF/AE. Při fotografování v přírodě je ticho zásadní a i ten nejnepatrnější hluk může znamenat ztracenou šanci na ideální snímek.

Výrazně vylepšený výkon automatického ostření

Výkon automatického ostření je nyní lepší: původní výkon automatického ostření modelu α9 získal optimální využití, takže jakmile model α7R III zachytí nepředvídatelně se pohybující divoké zvíře, jen tak ho nepustí z dohledu.

21dea4e16f15bbed6a761651ac9dbb02 | Megapixel

Komplexní pokrytí rychlou hybridní funkcí AF

399 bodů automatického ostření s fázovou detekcí pokrývajících přibližně 68 % výšky a šířky v oblasti snímku a 425 hustě poskládaných bodů automatického ostření pro detekci kontrastu13 zajistí lepší ostření, jakého by jinak nebylo možné dosáhnout.

c1619ec85b3dc130c2b57c6a122a935f | Megapixel

Až 2x (přibl.) citlivější automatického ostření

Díky mnohem citlivějšímu vylepšenému rychlému hybridnímu automatickému ostření je rychlost automatického ostření za nepříznivých světelných podmínek přibližně dvakrát vyšší.

c960bcbec6e3769cbcdd192b5a0f4a52 | Megapixel

2x lepší sledování automatického ostření

Algoritmus automatického ostření převzatý od modelu α9 zajišťuje dvakrát přesnější sledování automatického ostření u souvislého fotografování, a to i v případě komplikovaného či náhlého pohybu.

Spolehlivé automatické ostření až do jasu úrovně EV-3

Pokročilé algoritmy automatického ostření přispívají k větší přesnosti automatického ostření až po tak nízké hladiny světla jako EV-3, což zajistí spolehlivější automatické ostření na tmavých místech.

78c890a7bf265392954e5be1f2cd3332 | Megapixel

Neztraťte ani okamžik

Díky novému vícepolohovému voliči, tlačítku AF-ON a funkcím zaostření dotykem je operace ostření rychlá a intuitivní. Se zabudovanými duálními sloty a kompatibilitou s vysokokapacitní dobíjecí baterií NP-FZ100 se model α7R III také postará, abyste nemuseli fotografování tak často přerušovat kvůli výměně baterie a média.

53266408c3a9804c5c11927817e3e8ca | Megapixel

Vyfotografujte souvisle až 76 snímků

Funkcí souvislého snímání zachytíte až 76 komprimovaných snímků RAW17 nebo JPEG.18 Budete se moci soustředit na tvorbu série snímků, aniž by vás něco rušilo.

202583f97f603cd07cb37125934aaf64 | Megapixel

Dva sloty na média, podpora UHS-II

Díky dvěma slotům, včetně jednoho kompatibilního s kartou UHS-II pro rychlý zápis dat, dokáže model α7R III provádět současně záznam nebo záznam umožňující změnu úložiště, oddělit data RAW/JPEG a statické snímky/videa a kopírování dat mezi kartami.

ece52ba3b7d602b89ba7ee8ab370b7d1 | Megapixel

Natáčejte v profesionální délce

Model α7R III může využívat baterii NP-FZ100 se zhruba 2,2násobkem kapacity baterie NP-FW50. Porty USB Type-C™ a Multi/Micro USB umožňují připojení externích baterií pro prodloužené snímání.

1bf875d26000b35b3728b8cb0c894079 | Megapixel

Funkce hodnocení

S funkcí hodnocení můžete kdekoli přímo na místě hodnotit pořízené fotografie 1 až 5 hvězdičkami, a to pomocí obrazovky přehrávání, na které se funkce ovládá, pokud má přidělené vlastní tlačítko.

e460f08cdeb5147d463a45ac0569461c | Megapixel

Seskupené zobrazení pro souvislé snímky

Řadu fotografií pořízených v souvislém režimu lze prohlížet jako skupiny, zobrazení indexu přehrávání je vylepšeno a skupiny souvislých snímků lze naráz vymazat nebo ochránit.

f92dd99896a719ff95fc9ce8b0c9f88a | Megapixel

Nabídka My Menu: rychleji k oblíbeným položkám

Do nové nabídky My Menu můžete přiřadit až 30 často používaných položek k okamžitému použití. Můžete vytvořit a přizpůsobit optimální nabídku podle svých potřeb.

Bez názvu | Megapixel

Nový potenciál při snímání portrétů

Dvojnásobný výkon automatického zaostření na oči

Model α7R III na oči automaticky zaostří dvakrát rychleji a účinněji a dokáže je sledovat i při fotografování portrétu pohybujícího se objektu.

Vylepšená stabilizace obrazu, volnější fotografování

Díky vylepšené pětiosé stabilizaci obrazu ve fotoaparátu se kdykoli, kdy se chcete volně pohybovat a fotografovat, můžete spolehnout na vysoký výkon modelu α7R III ve vysokém rozlišení a praktičnost, abyste se mohli soustředit na objekt bez starostí o to, jak se obraz rozmaže vlivem chvění přístroje.

f62fd7781180eeecabe85e634bf50d37 | Megapixel

Kompenzace sklonu a stranového vychýlení

1e4f3d6fc82e6f6b2d452b93c23a3cf7 | Megapixel

Kompenzace vodorovného / svislého posunu

cd687c6ae6d62ee61c5814c71ab32f56 | Megapixel

Kompenzace naklopení

 

Tělo s pětiosou optickou stabilizací obrazu

Nová stabilizační jednotka / gyrosenzory / algoritmy efektivně navyšují 5,5 kroků. Kompenzuje se pět typů otřesů fotoaparátu – šikmý otřes (sklon/vychýlení), posun X/Y a otřes při otáčení (rolování).

4720c31ec26d68ebb0bbc60d37fad4bb | Megapixel
 
 

Bezproblémová práce v ateliéru

 

Bohaté možnosti připojení pro profesionální pracovní postupy

Součástí modelu α7R III je port USB Type-C™ a synchronizační konektory kompatibilní s rozhraním USB 3.1 1. generace, které umožňují připojit fotoaparát bez zdržování přímo k externím zařízením. Díky možnostem připojení jsou pracovní postupy plynulejší a pohodlné, i při fotografování v ateliéru, kdy se využívá současné připojení k počítači nebo blesk.

 

Rozhraní USB 3.1 1. generace pro rychlý přenos dat

Díky tomu je fotografování se současným připojením k počítači přístupné pro bezproblémovou manipulaci s velkými obrazovými soubory RAW, takže můžete rychle prohlédnout snímky na počítači a bez čekání na přenos souborů dále fotografovat.

5cb12401550adec6010f9c076bb5260f | Megapixel

K dispozici synchronizační konektor

Pro pohodlnou synchronizaci se studiovými blesky a dalším externím osvětlovacím vybavením se dodává standardní synchronizační konektor.

bd37c85d28b8c8654d93d99cf0f70fee | Megapixel

Typ fotoaparátu

Typ fotoaparátu Kompakt s výměnným objektivem
Podle použití Poloprofesionální, Profesionální

Obrazový snímač

Formát snímače Full Frame / FX
Rozlišení 42,4 Mpx
Rozlišení fotografií 7952x5304
Obrazový snímač CMOS ,,Exmor R"
Poměr stran snímku 16:9, 3:2
Automatické čištění snímače Ano
Poměr stran snímače 3:2
Stabilizátor snímače Ano
Velikost snímače (mm) 35,9x24

Obrazový procesor

Typ obrazového procesoru BIONZ X

Objektiv

Typ bajonetu Sony FE
Stabilizátor optický Ne
Crop faktor 1 x

Zaostřování

Počet AF bodů 399
Pomocné světlo AF Ano

Nastavení expozice

Způsob měření expozice Zónové, Středové, Bodové, Matrix
Korekce expozice ± 5 EV po 1/3 EV
Blokování AE Ano
ISO - minimální citlivost 50
ISO - maximální citlivost 102400

Závěrka

Typ závěrky Mechanická závěrka / elektronická závěrka
Nejdelší expoziční čas 30
Nejkratší expoziční čas 1/8000
Bulb Ano

Fotografování

Expoziční režimy Auto, P, A (Av), M, S (Tv)
Histogram Ano
Rychlost sériového snímání 10 sn./s
Prodleva samospouště 10, 2
Scénické režimy Standard, Vivid, Neutral, Clear, Deep, Light, Portrait, Landscape, Sunset, Night Scene, Autumn leaves, Black & White, Sepia,Style Box(1-6), (Contrast (-3 to +3 steps), Saturation (-3 to +3 steps), Sharpness (-3 to +3 steps))
Panorama Ne
HDR Ano
Datové razítko Ano

Vyvážení bílé

Vyvážení bílé barvy Automatické / přednastavené hodnoty / ruční kalibrace / v Kelvinech

Hledáček

Typ hledáčku Elektronický
Rozlišení hledáčku 3686400
Dioptrická korekce -4 až +3
Velikost hledáčku 0,5 "
Zvětšení hledáčku 0,78 x

LCD

Velikost displeje 3 "
Rozlišení displeje 1440000
Živý náhled (Live View) Ano
Dotykový displej Ano
Výklopný displej Ano
Stavový displej Ne

Blesk

Vestavěný blesk Ne
Synchronizační čas blesku (X-sync) 1/250
Korekce zábleskové expozice ± 5 EV po 1/3 EV
Možnost připojení externího blesku Ano, hot-shoe, X kontakt (PC synch)
Dálkové řízení extreního blesku Ne
Externí blesk v balení Ne
Vysokorychlostní synchronizace blesku Ano
Výstup na studiový blesk (x kontakt) Ano

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC (UHS-I), SD / SDHC / SDXC (UHS-II)
Formáty souborů MP4, JPEG, MPEG-4, RAW, XAVC S, AVCHD
Rozlišení videa 4K UHD (3840x2160)
Audiozáznam Ano
Zvuková poznámka Ne
Bracketing Ano
Časosběrné snímání Ano
Počet audio kanálů 2.0
Integrovaný GPS Ne
Video formát AVCHD, MPEG-4, XAVC S
Stereo zvuk Ano

Obecné

České menu Ano

Rozhraní a napájení

Dálková spoušť Kabelová, Bezdrátová
Wi-Fi Ano
Výdrž baterie (sn.) 650 snímků
Rozhraní USB 3.1, HDMI, výstup na sluchátka, vstup na mikrofon
Typ akumulátoru NP-FZ100
Způsoby napájení Akumulátor

Fyzikální specifikace

Materiál těla Hořčík
Rozměry v mm 127x96x74
Hmotnost 657 g
Barva černá
Utěsnění (prach/vlhkost) Ano

Ostatní

Číslo produktu ILCE7RM3B.CEC
Příslušenství v balení Bateire NP-FZ100, Cable Protector, nabíječka BC-QZ1, popruh na rameno, krytka těla, krytka sáněk blesku, očnice, USB Type-C™ cabel
Ocenění DP Review - Gold award
Značka Sony

Hodnocení zboží

Celkové hodnocení 91 %
Obrazová kvalita 95 %
Konstrukce a zpracování 91 %
Ovládání 85 %
Funkční výbava 90 %
Poměr cena/výkon 94 %

Zobrazit popis a parametry

Doporučené příslušenství

Doporučené příslušenství

Všechno příslušenství