Recenze Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Canon

Zpět na detail

Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Canon máme Skladem >5ks za 3 990 Kč
Koupit

Hodnoceni
zakazniků:
4 z 5

Nahoru

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • integrovaný ostřící motorek
  • vhodný pro APS-C i Full Frame snímače
  • velmi slušná kresba
  • poměr cena / výkon
  • sluneční clona v ceně
  • poměr zvětšení u makra 1:2

Co se nám nelíbí

  • pomalejší a hlučnější ostření
  • nemá stabilizátor

Nahoru

Snímky zachycené s pomocí Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Canon od členů naší Galerie

Přejít do Galerie

Snímky zachycené s pomocí Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Canon

  • Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Canon 22963.jpg
    Exp. čas:1/500 sClona:f/11ISO:200Ohnisko:75 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    Nikon D700 tělo
  • Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Canon 22964.jpg
    Exp. čas:1/400 sClona:f/13ISO:200Ohnisko:70 mmKorekce Exp.:-0.33 EV Tělo:
    Nikon D700 tělo
  • Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Canon 22965.jpg
    Exp. čas:0,4 sClona:f/13ISO:200Ohnisko:70 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    Nikon D700 tělo
  • Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Canon 22966.jpg
    Exp. čas:1/400 sClona:f/6,3ISO:200Ohnisko:70 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    Nikon D700 tělo
  • Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Canon 22967.jpg
    Exp. čas:1/200 sClona:f/5ISO:320Ohnisko:250 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    Nikon D700 tělo
  • Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Canon 22968.jpg
    Exp. čas:1/400 sClona:f/5,6ISO:320Ohnisko:300 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    Nikon D700 tělo
  • Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Canon 22969.jpg
    Exp. čas:1/200 sClona:f/13ISO:200Ohnisko:70 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    Nikon D700 tělo
  • Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Canon 22970.jpg
    Exp. čas:1/160 sClona:f/4,5ISO:200Ohnisko:100 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    Nikon D700 tělo
  • Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Canon 22971.jpg
    Exp. čas:1/400 sClona:f/13ISO:200Ohnisko:300 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    Nikon D700 tělo
  • Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Canon 22972.jpg
    Exp. čas:1/1000 sClona:f/6,3ISO:200Ohnisko:165 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    Nikon D700 tělo

Nahoru

Představení Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Canon

Přesto že objektiv Tamron AF 70-300 mm F/4-5,6 Di LD Macro patří k těm nejlevnější teleobjektivům na trhu, nabízí, jak se lidově říká, málo peněz za hodně muziky. K největším přednostem tohoto objektivu patří to, že ho lze použít jak na digitálních zrcadlovkách s APS-C, tak na profesionálních s plnoformátovým snímačem Full-frame. No a dokonce i na kinofilmových fotoaparátech, příslušeného bajonetu. Další velký klad je integrovaný ostřící motorek. Objektiv tedy funguje i s fotoaparáty, který nemají motorek v těle. (např. Canon EOS, Nikon D40, D40x, D60, D3000, D3100, D5000, D5100 atd.)

Objektiv jako takový je určený hlavně pro fotografování na velkou dálku. Hodí se proto na žánry jakou jsou zvířata, sport, reportáže, dokumenty, architektonické detaily atd. Ohnisko 70-300mm se totiž u standardních digitálních zrcadlovek násobí crop faktorem (1,5x nebo 1,6x) takže se majitel APS-C přístroje dostane po přepočtu až na ohnisko úctyhodných 112-480mm. To už je opravdu velmi slušní přiblížení, které odpovídá cca 17. násobnému přiblížení (počítáno od pomyslného ohniska 28mm).

Výrobce avizuje tento objektiv i jako macro. Sám o sobě sice nemá skutečný poměr zvětšení 1:1, ale na druhou stranu, vezmeme-li v potaz ostatní technické možnosti objektivu v poměru s cenou je i poměr zvětšení 1:2 velmi slušný.

Objektiv mě překvapil nadstandardní kresbou, která u výrobků v této třídě určitě není běžná. Mohu ho tedy doporučit každému, kdo nemůže investovat do drahých značkových objektivů, ale přesto očekává určitou obrazovou kvalitu.

Nahoru

Hodnocení zákazníků

  • Balík super zabalený , nejvíce me na balíku natchla rychlost dodání

    Ověřený zákazník
    Jakub Cichoň, 05.12.2016
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Antonín Habartík, 25.05.2016
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    rudolf Seger, 27.01.2016
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    David Pásler, 21.01.2016
    4 z 5

  • Kvalita odpovídá ceně. Za málo peněz, hodně muziky.

    Ověřený zákazník
    Vladimír Smetana, 17.01.2016
    4 z 5

  • Zatim dobrý. Ruce se mi neklepou, takže i bez stabilizace jsou snímky do té doby nevídané.

    Ověřený zákazník
    Martin Brož, 17.01.2016
    4 z 5

  • Po delší době používání zjišťuji, že jsem neměl šetřit na penězích. Laciná věc je pak moc drahá.

    Ověřený zákazník
    Jiří Vosmik, 12.01.2016
    1 z 5

  • Za málo peněz slušná kvalita. Nemá stabilizaci, ale dá se udržet bez rozmazání i 300 mm, jen trocha pozornosti.

    Ověřený zákazník
    Lubomír Jančura, 21.11.2015
    3 z 5

  • Skvělý objektiv. Někdo by si mohl stěžovat, že hlučně a pomalu ostří, ale za tuhle cenu je to pochopitelné.

    Ověřený zákazník
    Viktor Ferus, 14.08.2015
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    David Šoltész, 08.08.2015
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Michaela Temejčíková, 03.08.2015
    5 z 5

  • Jsem velmi spokojen. Do začátku je to dobrá volba. Líbí se mi funkce makro - focení ptactva, motýlů a všeho co by se dalo vyplašit při focení zblízka. Pro začátečníka supr objektiv za pěkný peníz. Určitě bych doporučil každému kdo nechce utratit zbytečně moc peněz a mít i tak dobrý objektiv.

    Ověřený zákazník
    Lukáš Vajc, 03.07.2015
    4 z 5

  • Trochu pomalejší a hlasitější ostření, používám jej ale na fotografování výzdob svateb a na tento účel je objektiv dobrý. Na fotografování věcí, které jsou nestálé (hmyz aj.) bych jej moc nedoporučila kvůli pomalému ostření. Dobrý poměr kvalita x cena.

    Ověřený zákazník
    Mariana Ryšavá, 17.06.2015
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Lucie Sáblíková, 05.05.2015
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Alena Maňásková, 02.01.2015
    4 z 5

  • Světelnost je poměrně dobrá a ta cena je suprová, jen škoda opačného směru otáčení zoomu, a záruka 5 let je také supr :-)

    Ověřený zákazník
    Kimimaro Dominik Perlík, 10.10.2014
    5 z 5

  • Tento objektiv je suprový. Aš na pomale ostření které jde přežit. Po přibližení cca nad 180 fotky jsou mazlé ale na statyvu je to v pořadku. Bylo by hold lepši tam mít stabilizator obrazu. Ale za ty peníze je to suprový objektiv.

    Ověřený zákazník
    Andrea Hanousková, 15.08.2014
    5 z 5

  • Líbí se mi, že sám zaostřuje. Zatím velká spokojenost.

    Ověřený zákazník
    Ingrid Černá, 25.07.2014
    5 z 5

  • Vzhledem k ceně parádní výsledky, velmi slušná kresba i při minimální cloně, překvapivě velmi slušné zpracování Trochu pomalejší ostření, ale nic tragického. Na portréty a statičtější věci naprosto bez problémů, focení sportů bych asi kvůli průměrné/horší světelnosti nedoporučil Celkově určitě dobrá koupě pro nenáročné uživatele nebo pro prvotní osahání si focení s teleobjektivy, vzhledem k ceně může ležet objektiv v batohu a být využíván jen příležitostně...

    Ověřený zákazník
    Josef Bělehrádek, 17.07.2014
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jaroslav Lukeš, 07.07.2014
    3 z 5

  • Spokojenost, lehce tužší manuál - což mi vyhovuje

    Ověřený zákazník
    Vladislav Klíma, 18.04.2014
    4 z 5

  • Velmi dobrý výrobek,skvělá a jednoduché ovládání a výsledky naprosto dokonalé.

    Ověřený zákazník
    Otakar Kendík, 28.04.2012
    5 z 5

  • Objektiv splnil moje očekávání a príma se s ním fotí motýli a ptáci v přírodě.

    Ověřený zákazník
    Dana Hachlová, 02.04.2012
    4 z 5

  • Perfektní kousek, za ty peníze dělá skvělé výsledky. Světelností je jasné, že se nehodí na reportážní foto a v horších světelných podmínkách bez stativu ani ránu, ale skvělá cena, kresba a ohniskový rozsah si vás získají.

    Ověřený zákazník
    Miroslav Strnad, 19.12.2011
    5 z 5

  • Jedinou nevýhodou je pro mě opačný směr otáčení při přibližování a oddalování než jsem byla původně zvyklá, ale na to se dá zvyknout. Jinak jsem s tímto objektivem velice spokojená :)

    Ověřený zákazník
    Eva Lachendrová, 11.09.2011
    4 z 5

Nahoru

Parametry

Objektiv
Minimální ohnisková vzdálenost: 70 mm
Maximální ohnisková vzdálenost: 300 mm
Světelnost objektivu - nejkratší ohnisko (F): 4
Světelnost objektivu - nejdelší ohnisko (F): 5,6
Maximální clona (F): 32
Konstrukce objektivu: 13 členů / 9 skupin
Balení obsahuje: Sluneční clona, přední krytka, zadní krytka.
Délka objektivu: 116,5 mm
Vhodný pro žánr: Koncerty, Portréty, Reportáže, Sport, Street foto, Zvířata
Rozdělení podle ohniska: Teleobjektiv
Vhodný pro formát snímače:: Full Frame
Typ bajonetu: Canon EF
 
Zaostřování
Minimální zaostřovací vzdálenost: 150 cm
 
Fyzikální specifikace
Hmotnost: 435 g
 
Filtry
Průměr filtru: 62 mm
 
Obecné
Nadstandardní záruka: 5 let

Kompletní parametry Sbalit parametry

Šířka záběru objektivu Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Canon


Crop faktor fotoaparátu: -
Skutečná ohnisková vzdálenost: 70 - 300 mm
Ekvivalentní ohnisková vzdálenost: -
Typ objektivu: zoom
Diagonální úhel záběru: -
Přepočteno na filmové políčko: -

Nahoru

Vybrané příslušenství

Vybrali jsme pro vás příslušenství, které by vám určitě nemělo chybět.

Všechno vybrané příslušenství
pro Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Canon

Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Canon Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Canon máme Skladem za 3 990 Kč Koupit

Nahoru

Přihlásit

Přihlásit pomocí Facebooku

nebo e-mailem


Košík

Způsoby doručení

Doprava zdarma od 10 000 Kč

Nahrát fotku

Do fotosběrny Do galerie

Do fotosběrnyDo galerie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Souhlasím