Recenze Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon

Klady a zápory

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • integrovaný ostřící motorek
  • vhodný pro APS-C i Full Frame snímače
  • velmi slušná kresba
  • poměr cena / výkon
  • sluneční clona v ceně
  • poměr zvětšení u makra 1:2

Co se nám nelíbí

  • pomalejší a hlučnější ostření
  • nemá stabilizátor

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky vytvořené s pomocí Tamron AF 70-300 mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon od členů naší Galerie

Zobrazit fotky z Tamron AF 70-300 mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon v Galerii

Snímky vytvořené s pomocí Tamron AF 70-300 mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon

Představení Tamron AF 70-300 mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon

Představení Tamron AF 70-300 mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon

Přesto že objektiv Tamron AF 70-300 mm F/4-5,6 Di LD Macro patří k těm nejlevnější teleobjektivům na trhu, nabízí, jak se lidově říká, málo peněz za hodně muziky. K největším přednostem tohoto objektivu patří to, že ho lze použít jak na digitálních zrcadlovkách s APS-C, tak na profesionálních s plnoformátovým snímačem Full-frame. No a dokonce i na kinofilmových fotoaparátech, příslušeného bajonetu. Další velký klad je integrovaný ostřící motorek. Objektiv tedy funguje i s fotoaparáty, který nemají motorek v těle. (např. Canon EOS, Nikon D40, D40x, D60, D3000, D3100, D5000, D5100 atd.)

Objektiv jako takový je určený hlavně pro fotografování na velkou dálku. Hodí se proto na žánry jakou jsou zvířata, sport, reportáže, dokumenty, architektonické detaily atd. Ohnisko 70-300mm se totiž u standardních digitálních zrcadlovek násobí crop faktorem (1,5x nebo 1,6x) takže se majitel APS-C přístroje dostane po přepočtu až na ohnisko úctyhodných 112-480mm. To už je opravdu velmi slušní přiblížení, které odpovídá cca 17. násobnému přiblížení (počítáno od pomyslného ohniska 28mm).

Výrobce avizuje tento objektiv i jako macro. Sám o sobě sice nemá skutečný poměr zvětšení 1:1, ale na druhou stranu, vezmeme-li v potaz ostatní technické možnosti objektivu v poměru s cenou je i poměr zvětšení 1:2 velmi slušný.

Objektiv mě překvapil nadstandardní kresbou, která u výrobků v této třídě určitě není běžná. Mohu ho tedy doporučit každému, kdo nemůže investovat do drahých značkových objektivů, ale přesto očekává určitou obrazovou kvalitu.

Hodnocení zákazníků (74)

Hodnocení zákazníků (74)

4.2973

Ověřený zákazník
Martin Soukup, 30.11.2020

3

Na objektiv jsem se těšila a splnil moje očekávání.

Ověřený zákazník
Sandra Lefnerová, 06.11.2020

5

Ověřený zákazník
Luděk Eidelpes, 29.04.2020

4

Ověřený zákazník
Marek Gaier, 19.02.2020

1

Ověřený zákazník
Tomáš Kašťák, 20.12.2019

4

Ověřený zákazník
Daniel Síťař, 13.12.2019

4

Jsem spokojen,,jak s dodáním,tak s kvalitou výrobku.Dekuji

Ověřený zákazník
Karel Tomm, 28.08.2019

4

Ověřený zákazník
Martin Macura, 16.08.2019

5

Tento objektiv je velmi dobrý pro focení objektů v detailu. Jediné mínusy, které jsem zatím postřehl, je že mu chybí stabilizace, ale dá se to vyřešit použitím stativu či vyšších respektive nižších času. Dále je celkem hlučný při automatickém ostření, ale většinou stejně u tohoto objektivu využijete manuální ostření. Za mě super objektiv pro focení macra či detailů.

Ověřený zákazník
Viliam Sitár, 30.07.2019

4

Famózní ! Skvělý poměr kvalita - cena

Ověřený zákazník
Darina Zdráhalová, 15.07.2019

5

Pro někoho kdo začíná, slabá světelnost ,docela rychle zaostřuje, ale za ty peníze pro nenáročného uživatele supr volba

Ověřený zákazník
Ivan Pavelec, 18.04.2019

5

Sem spokojený dobrý teleobektiv .Doporučuji

Ověřený zákazník
Jan Dušek, 17.04.2019

4

Poměr cena/výkon super. Dle mého názoru pro někoho, kdo s focením začíná je to dobrá volba. Záporem je hlučnější závěrka a trochu delší čas ostření a absence zabudované stabilizace obrazu, ale za tu cenu jsem i tyto nedostatky s pohodou přešel a ve výsledku hodnotím, že objektiv splnil mé očekávání.

Ověřený zákazník
Ondřej Franek, 10.03.2019

4

Ověřený zákazník
Martin Šoukal, 22.02.2019

5

Ověřený zákazník
Karel Hyk, 10.02.2019

5

Ověřený zákazník
Petr Křídlo, 04.02.2019

5

Se zbožím jsem spokojen, vše proběhlo v poradku.

Ověřený zákazník
Roman Ingr, 31.01.2019

5

Za tu cenu super. Jen to holt nemá stabilizaci, tak se musíte smířit s tím, že sem tam bude nějaká fotka mázlá. Pro amatéra špica.

Ověřený zákazník
Zdeněk Kubík, 19.01.2019

5

Ověřený zákazník
Petr Svoboda, 23.12.2018

3

Jsem začátečník a čekala jsem, že pokud je v názvu makro, tak to bude objektiv, se kterým vyfotím makro 1:1, ale bohužel to tak není. Ale pro další využití je skvělý.

Ověřený zákazník
Jiřina Tománková, 23.08.2018

4

Velmi dobrė.

Ověřený zákazník
Petr Mikač, 17.08.2018

4

Ověřený zákazník
Jakub Taclík, 23.05.2018

5

Ověřený zákazník
Radka Horníčková, 09.05.2018

4

Ověřený zákazník
Klara Muzikantova, 09.05.2018

4

Nevýhodou je malá světelnost (opravdu nepremáva ani ve větším stínu), ale jinak jsem spokojená ( vzhledem k ceně má na to nárok).

Ověřený zákazník
Markéta Bidlová, 17.04.2018

4

Ověřený zákazník
Zbyšek Šebesta, 19.01.2018

5

Poměr cena - kvalita super, dobrá světelnost, krásné fotky, rozhodně doporučuju

Ověřený zákazník
Jana Pajdlová, 08.07.2017

5

Ověřený zákazník
Robert Stehlík, 08.04.2017

4

S objektivem jsem spokojená.

Ověřený zákazník
Soňa Kyršová, 10.03.2017

5

Naplnilo naše očekávání.

Ověřený zákazník
Patricie Škvrně, 25.12.2016

3

S lítostí musím vyjádřit nespokojenost s tímto objektivem. Po necelém roce občasného používání se objevily problém s automatickým zaostřováním - ostření nefungovalo, bylo nutné přepnout do manuálního režimu, pootočit zaostřovacím kroužkem a poté opět přepnout do režimu automatiky. Po záruční opravě fungoval, avšak po dalších cca osmi měsících občasného používání se stejná závada objevuje znovu.

Ověřený zákazník
Jiří Valíček, 13.08.2016

1

Ověřený zákazník
Dalibor Vaigert, 11.05.2016

5

Ověřený zákazník
Ludmila Mrázková, 17.04.2016

5

Dobrý den za tu cenu je to velmi dobrý objektiv.

Ověřený zákazník
stan. hadaš, 23.03.2016

4

Je to můj první objektiv s delším ohniskem, takže nemám srovnání, ale za tu cenu jsem spokojený.

Ověřený zákazník
Jan Hejl, 03.01.2016

4

Ověřený zákazník
Eva Pospíšilová, 28.12.2015

3

Ověřený zákazník
Pavel Malura, 24.12.2015

4

Jako fotoamatér jsem spokojen.

Ověřený zákazník
Zděnek Skok, 26.11.2015

5

S objektivem jsem nad miru spokojen za ty penize super vec.

Ověřený zákazník
Dalibor Hlavinka, 24.11.2015

5

S tímto objektivem se mi fotí dobře. Macro má ostrou kresbu a rychlý focus.

Ověřený zákazník
Marek Weisskopf, 17.11.2015

4

Ověřený zákazník
Veronika Hadrabová, 07.10.2015

4

Ověřený zákazník
Tomáš Čížek, 04.10.2015

5

Za ty peníze splňuje veškerá očekávání jak po obrazové tak mechanické strance

Ověřený zákazník
Radek Vinklárek, 30.09.2015

5

Chvíli trvalo než jsem si na něj zvykl. Dá se stím fotit fakt krásně. Sice má pomalejší ostření ale není to zase tak hrozné.

Ověřený zákazník
Tomáš Vondra, 25.09.2015

5

Zatím jsem s ním fotil pouze pár desítek fotek. Ale po prvotním seznámení mohu říci, že za ty peníze je to perfektní objektiv s krásnou kresbou, samozřejmě obrovský zoom. Sice nemá stabilizátor, ale i v horších světelných podmínkách je focení bez problémů. Jinak stativ podmínkou. Při zoomování vyjíždí ven, ale to při práci nevadí. Mohu doporučit pro "hobby" fotografy, kteří občas potřebují něco více přitáhnout.

Ověřený zákazník
Petr Štěpán, 07.07.2015

4

Ověřený zákazník
Radek Vrážel, 26.06.2015

5

s objektivem Tamron jsem zatím z časových důvodů mnoho nefotil,ale po vyzkoušení jsem spokojen.

Ověřený zákazník
Karel Stanek, 04.06.2015

5

Ověřený zákazník
Petra Kašparová, 20.05.2015

5

Max spokojen

Ověřený zákazník
Martina Kamrlova, 07.05.2015

5

Velmi spokojená, za tu cenu je s ním práce až opravdu mega výborná :) akorát je hlasitější ostření, ale ten kdo je zabraný do práce, tak si toho ani nevšimne :)

Ověřený zákazník
Nikola Doktorová, 25.04.2015

5

Ověřený zákazník
Petr Kaiser, 30.03.2015

3

Poměr cenaúvýkon je super, kladně hodnotím i možnost makrosnímků.

Ověřený zákazník
Jan Přichystal, 27.03.2015

5

Neni co hodnotit za tu cenu max.spokojenost a hlavne pro amaterskeho fotografa doporucuji

Ověřený zákazník
Miroslav Ralbovsky, 20.03.2015

5

Ověřený zákazník
Petr Vindeman, 23.01.2015

4

Skvělý poměr cena/výkon

Ověřený zákazník
Tomáš Slavík, 13.01.2015

3

Ověřený zákazník
Libuše Kronusová, 07.10.2014

4

Ověřený zákazník
Filip Velecký, 17.09.2014

4

Za málo peněz, hodně muziky. Přesně podle mých představ.

Ověřený zákazník
Lukáš Plaček, 13.08.2014

5

Objektiv byl zakoupen jako dopněk k setovému Nikkor 18-55. Vlasním i Nikkor 55-200 bez stabilizace a k nim ještě Tamron 70-300mm bez stabilizace. I na dlouhém ohnisku se dá udržet v ruce. Fotky za dobrého světla i s ohniskem 300mm, se mi zdají ostré a pěkně vykreslené. Má pomalejší ostření a je hlučnější oproti Nikonu, to ,ale neshledávám jako závadu, nebo něco co by mě vadilo. Je dobrý na focení detailů z větší dálky , fotím děti portréty , úsměvy a fotky jsou krásné. Zpracován je perfektně svědčí o tom i váha objektivu. Na pohyb rychlý není, ale své ratolesti na jedoucím kole jistě zachytíte. Na makro jak je v názvu moc není ostří až na větší dálku, já ho na makro nekupoval. Objektiv bych s klidem doporučil nenáročným běžným fotografům.

Ověřený zákazník
František Nedoma, 05.08.2014

4

Ověřený zákazník
Tomáš Čech, 12.07.2014

5

Tento objektiv je naprosto dokonalý ve své cenové kategorii- za málo peněz hodně muziky, opravdu. Trvalo mi jen pár hodin, než jsme si na sebe zvykli a teď už si vesele fotím ;-) Zejména oceňuji profesionalitu služeb Megapixelu- od prvotního jednání, přes zabalení, odeslání až po konečné doručení dle požadavků. Nemám, co bych vytknul. K.

Ověřený zákazník
Jakub Kašík, 11.07.2014

5

Objektiv jsem zatím jen vyzkoušel na několika motivech, ale jeví se dobře. Jsem s ním velice spokojený. Wolf

Ověřený zákazník
Wolfgang Hetze, 30.06.2014

3

Ověřený zákazník
Jiří Bešta, 12.06.2014

4

Se zakoupeným objektivem jsem zcela spokojen, pro focení za dobrých světelných podmínek pro běžnou fotografii plněn vyhovuje,zejména pokud srovnáte poměr cena-světelnost objektivu. Pro amatérské využití na fotografování přírody,zvířat ale i portrétníf oto, plně objektiv doporučuji. VP54

Ověřený zákazník
Vaclav Pritasil, 05.06.2014

4

Ověřený zákazník
Tereza Müllerová, 16.05.2014

5

Pěkný den přeji, nemám nejmenších výhrat k objektivu. V této cenové relaci není co řešit. Trochu ujíždí, tedy tmavne v rozích při plném zoomu, ale po vložení profilu do SW programu je vše O.K. Mile mě překvapilo makro. Takže jsem spokojen. V. Procházka

Ověřený zákazník
Vilém Procházka, 25.04.2014

5

Pomalé ostření,obrazová kvalita dobrá.Cena vynikající.

Ověřený zákazník
Bob Gajdoš, 17.04.2014

4

Zboží dle nabídky OK

Ověřený zákazník
Tomáš Veselý, 23.07.2012

5

Až na absenci stabilizátoru jsem celkem spokojený.

Ověřený zákazník
Zdeněk Šťastný, 13.07.2012

4

Používám tento objektiv na Nikonu D3000, a jsem s ním poměrně spokojený :-)

Ověřený zákazník
DUC VU ANH, 25.05.2012

4

Používám tento objektiv na Nikonu D3100, a jsem s ním poměrně spokojený.Ve své cenové kategorii je na dobré ůrovni. Za velkou nevýhodu považuji absenci stabilizátoru. Autofokus je také hlučnější a pomalejší, občas se stane, že autofokus špatně zaostří, a to i na více pokusů. Dále je zde chromatická aberace, která se projevuje zvlášť při fotografování s intenzivním osvětlením. U tohoto objektivu je nutno používat vyšší ISO a rychlejší časy. Nicméně jsem si ho oblíbil.

Ověřený zákazník
Jiří Albrecht, 12.04.2012

4

S objektivem jsem velmi spokojen. Byl jsem s ním zatim fotit ve Vizovicích a splnil veškerá moje očekávání. Když se člověk podívá na cenu, musí mu být jasné, že nepůjde o nejlepší kousek pod sluncem, nicměně i tak jde o dobrý kousek;)

Ověřený zákazník
Jiří Henzl, 14.02.2012

5

Objektiv používám na Nikonu D60. Za cenu, kterou stojí je vynikající. Hodně u něj postrádám stabilizátor. Musíte si zvyknout, že má jiné požadavky na expozici a vyplatí se u něj používat větší ISO. Na focení pohybu bych ho nedoporučovala, tam nemáte šanci udržet ostrost z ruky. Hlučnost mi nevadí, váha i délka je taky v normě. Musím říct, že celkově jsem si ho oblíbila a ve chvíli, kdy pochopíte, co mu vadí, a jak na něj, tak uznáte, že je ve své cenové kategorii jednička ;-)

Ověřený zákazník
Eliška Beránková, 23.09.2011

4

Objektiv je super!

Ověřený zákazník
Lenka Baláková, 09.09.2011

5

Parametry

Parametry

Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro je ideální objektiv pro fotografování objektů, k nimž není snadné se jednoduše přiblížit - sport, zvěř, divatelní představení. V režimu makro lze používat v rozsahu 180-300mm s největším poměrem makro 1:2 a nejmenší zaostřitelnou vzdáleností 95cm od fotografovaného předmětu. Objektiv 70-300 s označením Di je konstruovaný pro digitální zrcadlovky i pro 35mm kinofilmové zrcadlovky. V optické soustavě je začleněn LD člen, který výsledně zvyšuje čistotu a ostrost obrazu bez barevných vad.

Objektiv

Typ bajonetu Nikon F, Nikon F (AF-P kompatibilní)
Minimální ohnisková vzdálenost 70 mm
Maximální ohnisková vzdálenost 300 mm
Světelnost objektivu - nejkratší ohnisko (F) 4
Světelnost objektivu - nejdelší ohnisko (F) 5,6
Maximální clona (F) 32
Konstrukce objektivu 13 členů / 9 skupin
Délka objektivu 116,5 mm
Vhodný pro žánr Portréty, Sport, Zvířata, Reportáže, Street foto, Koncerty
Rozdělení podle ohniska Teleobjektiv
Vhodný pro formát snímače Full Frame
Typ objektivu Zoom

Zaostřování

Minimální zaostřovací vzdálenost 95 cm

Obecné

Nadstandardní záruka 5 let

Fyzikální specifikace

Hmotnost 435 g

Ostatní

Číslo produktu A17NII
Značka Tamron

Filtry

Průměr filtru 62 mm

Zobrazit parametry