Recenze Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon

Zpět na detail

Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon máme Skladem >5ks za 3 990 Kč
Koupit

Hodnoceni
zakazniků:
4 z 5

Nahoru

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • integrovaný ostřící motorek
  • vhodný pro APS-C i Full Frame snímače
  • velmi slušná kresba
  • poměr cena / výkon
  • sluneční clona v ceně
  • poměr zvětšení u makra 1:2

Co se nám nelíbí

  • pomalejší a hlučnější ostření
  • nemá stabilizátor

Nahoru

Snímky zachycené s pomocí Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon od členů naší Galerie

Přejít do Galerie

  • První sníh...
    Exp. čas:1/250Clona:5.6ISO:320Ohnisko:250 mm Tělo:
    Nikon D300s tělo
  • První sníh II
    Exp. čas:1/250Clona:5.6ISO:320Ohnisko:300 mm Tělo:
    Nikon D300s tělo
  • Co se děje v ohradě...
    Exp. čas:1/500Clona:5.6ISO:250Ohnisko:300 mm Tělo:
    Nikon D300s tělo
  • Obživa
    Exp. čas:1/250Clona:5ISO:100Ohnisko:220 mm Tělo:
    NIKON D3200
  • Portrét supa himalájského
    Exp. čas:1/125Clona:9ISO:100Ohnisko:185 mm Tělo:
    NIKON D3200
  • Ústecká realita
    Exp. čas:1/160Clona:9ISO:200Ohnisko:70 mm Tělo:
    NIKON D3200
  • Na vlnách podivna
    Exp. čas:1/200Clona:10ISO:100Ohnisko:210 mm Tělo:
    NIKON D3200
  • Nenasytný bělásek
    Exp. čas:1/800Clona:6.3ISO:250Ohnisko:220 mm Tělo:
    NIKON D5200
  • Soutěska v Kaunertálu
    Exp. čas:1/125Clona:8ISO:100Ohnisko:18 mm Tělo:
    NIKON D5100
  • Duo
    Exp. čas:1/40Clona:5.6ISO:100Ohnisko:300 mm Tělo:
    NIKON D3200

Snímky zachycené s pomocí Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon

  • Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon 22963.jpg
    Exp. čas:1/500 sClona:f/11ISO:200Ohnisko:75 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    Nikon D700 tělo
  • Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon 22964.jpg
    Exp. čas:1/400 sClona:f/13ISO:200Ohnisko:70 mmKorekce Exp.:-0.33 EV Tělo:
    Nikon D700 tělo
  • Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon 22965.jpg
    Exp. čas:0,4 sClona:f/13ISO:200Ohnisko:70 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    Nikon D700 tělo
  • Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon 22966.jpg
    Exp. čas:1/400 sClona:f/6,3ISO:200Ohnisko:70 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    Nikon D700 tělo
  • Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon 22967.jpg
    Exp. čas:1/200 sClona:f/5ISO:320Ohnisko:250 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    Nikon D700 tělo
  • Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon 22968.jpg
    Exp. čas:1/400 sClona:f/5,6ISO:320Ohnisko:300 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    Nikon D700 tělo
  • Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon 22969.jpg
    Exp. čas:1/200 sClona:f/13ISO:200Ohnisko:70 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    Nikon D700 tělo
  • Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon 22970.jpg
    Exp. čas:1/160 sClona:f/4,5ISO:200Ohnisko:100 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    Nikon D700 tělo
  • Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon 22971.jpg
    Exp. čas:1/400 sClona:f/13ISO:200Ohnisko:300 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    Nikon D700 tělo
  • Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon 22972.jpg
    Exp. čas:1/1000 sClona:f/6,3ISO:200Ohnisko:165 mmKorekce Exp.:0 EV Tělo:
    Nikon D700 tělo

Nahoru

Představení Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon

Přesto že objektiv Tamron AF 70-300 mm F/4-5,6 Di LD Macro patří k těm nejlevnější teleobjektivům na trhu, nabízí, jak se lidově říká, málo peněz za hodně muziky. K největším přednostem tohoto objektivu patří to, že ho lze použít jak na digitálních zrcadlovkách s APS-C, tak na profesionálních s plnoformátovým snímačem Full-frame. No a dokonce i na kinofilmových fotoaparátech, příslušeného bajonetu. Další velký klad je integrovaný ostřící motorek. Objektiv tedy funguje i s fotoaparáty, který nemají motorek v těle. (např. Canon EOS, Nikon D40, D40x, D60, D3000, D3100, D5000, D5100 atd.)

Objektiv jako takový je určený hlavně pro fotografování na velkou dálku. Hodí se proto na žánry jakou jsou zvířata, sport, reportáže, dokumenty, architektonické detaily atd. Ohnisko 70-300mm se totiž u standardních digitálních zrcadlovek násobí crop faktorem (1,5x nebo 1,6x) takže se majitel APS-C přístroje dostane po přepočtu až na ohnisko úctyhodných 112-480mm. To už je opravdu velmi slušní přiblížení, které odpovídá cca 17. násobnému přiblížení (počítáno od pomyslného ohniska 28mm).

Výrobce avizuje tento objektiv i jako macro. Sám o sobě sice nemá skutečný poměr zvětšení 1:1, ale na druhou stranu, vezmeme-li v potaz ostatní technické možnosti objektivu v poměru s cenou je i poměr zvětšení 1:2 velmi slušný.

Objektiv mě překvapil nadstandardní kresbou, která u výrobků v této třídě určitě není běžná. Mohu ho tedy doporučit každému, kdo nemůže investovat do drahých značkových objektivů, ale přesto očekává určitou obrazovou kvalitu.

Nahoru

Hodnocení zákazníků

  • S lítostí musím vyjádřit nespokojenost s tímto objektivem. Po necelém roce občasného používání se objevily problém s automatickým zaostřováním - ostření nefungovalo, bylo nutné přepnout do manuálního režimu, pootočit zaostřovacím kroužkem a poté opět přepnout do režimu automatiky. Po záruční opravě fungoval, avšak po dalších cca osmi měsících občasného používání se stejná závada objevuje znovu.

    Ověřený zákazník
    Jiří Valíček, 13.08.2016
    1 z 5

  • Ověřený zákazník
    Dalibor Vaigert, 11.05.2016
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Ludmila Mrázková, 17.04.2016
    5 z 5

  • Dobrý den za tu cenu je to velmi dobrý objektiv.

    Ověřený zákazník
    stan. hadaš, 23.03.2016
    4 z 5

  • Je to můj první objektiv s delším ohniskem, takže nemám srovnání, ale za tu cenu jsem spokojený.

    Ověřený zákazník
    Jan Hejl, 03.01.2016
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Eva Pospíšilová, 28.12.2015
    3 z 5

  • Ověřený zákazník
    Pavel Malura, 24.12.2015
    4 z 5

  • Jako fotoamatér jsem spokojen.

    Ověřený zákazník
    Zděnek Skok, 26.11.2015
    5 z 5

  • S objektivem jsem nad miru spokojen za ty penize super vec.

    Ověřený zákazník
    Dalibor Hlavinka, 24.11.2015
    5 z 5

  • S tímto objektivem se mi fotí dobře. Macro má ostrou kresbu a rychlý focus.

    Ověřený zákazník
    Marek Weisskopf, 17.11.2015
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Veronika Hadrabová, 07.10.2015
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Tomáš Čížek, 04.10.2015
    5 z 5

  • Za ty peníze splňuje veškerá očekávání jak po obrazové tak mechanické strance

    Ověřený zákazník
    Radek Vinklárek, 30.09.2015
    5 z 5

  • Chvíli trvalo než jsem si na něj zvykl. Dá se stím fotit fakt krásně. Sice má pomalejší ostření ale není to zase tak hrozné.

    Ověřený zákazník
    Tomáš Vondra, 25.09.2015
    5 z 5

  • Zatím jsem s ním fotil pouze pár desítek fotek. Ale po prvotním seznámení mohu říci, že za ty peníze je to perfektní objektiv s krásnou kresbou, samozřejmě obrovský zoom. Sice nemá stabilizátor, ale i v horších světelných podmínkách je focení bez problémů. Jinak stativ podmínkou. Při zoomování vyjíždí ven, ale to při práci nevadí. Mohu doporučit pro "hobby" fotografy, kteří občas potřebují něco více přitáhnout.

    Ověřený zákazník
    Petr Štěpán, 07.07.2015
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Radek Vrážel, 26.06.2015
    5 z 5

  • s objektivem Tamron jsem zatím z časových důvodů mnoho nefotil,ale po vyzkoušení jsem spokojen.

    Ověřený zákazník
    Karel Stanek, 04.06.2015
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Petra Kašparová, 20.05.2015
    5 z 5

  • Max spokojen

    Ověřený zákazník
    Martina Kamrlova, 07.05.2015
    5 z 5

  • Velmi spokojená, za tu cenu je s ním práce až opravdu mega výborná :) akorát je hlasitější ostření, ale ten kdo je zabraný do práce, tak si toho ani nevšimne :)

    Ověřený zákazník
    Nikola Doktorová, 25.04.2015
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Petr Kaiser, 30.03.2015
    3 z 5

  • Poměr cenaúvýkon je super, kladně hodnotím i možnost makrosnímků.

    Ověřený zákazník
    Jan Přichystal, 27.03.2015
    5 z 5

  • Neni co hodnotit za tu cenu max.spokojenost a hlavne pro amaterskeho fotografa doporucuji

    Ověřený zákazník
    Miroslav Ralbovsky, 20.03.2015
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Petr Vindeman, 23.01.2015
    4 z 5

  • Skvělý poměr cena/výkon

    Ověřený zákazník
    Tomáš Slavík, 13.01.2015
    3 z 5

  • Ověřený zákazník
    Libuše Kronusová, 07.10.2014
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Filip Velecký, 17.09.2014
    4 z 5

  • Za málo peněz, hodně muziky. Přesně podle mých představ.

    Ověřený zákazník
    Lukáš Plaček, 13.08.2014
    5 z 5

  • Objektiv byl zakoupen jako dopněk k setovému Nikkor 18-55. Vlasním i Nikkor 55-200 bez stabilizace a k nim ještě Tamron 70-300mm bez stabilizace. I na dlouhém ohnisku se dá udržet v ruce. Fotky za dobrého světla i s ohniskem 300mm, se mi zdají ostré a pěkně vykreslené. Má pomalejší ostření a je hlučnější oproti Nikonu, to ,ale neshledávám jako závadu, nebo něco co by mě vadilo. Je dobrý na focení detailů z větší dálky , fotím děti portréty , úsměvy a fotky jsou krásné. Zpracován je perfektně svědčí o tom i váha objektivu. Na pohyb rychlý není, ale své ratolesti na jedoucím kole jistě zachytíte. Na makro jak je v názvu moc není ostří až na větší dálku, já ho na makro nekupoval. Objektiv bych s klidem doporučil nenáročným běžným fotografům.

    Ověřený zákazník
    František Nedoma, 05.08.2014
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Tomáš Čech, 12.07.2014
    5 z 5

  • Tento objektiv je naprosto dokonalý ve své cenové kategorii- za málo peněz hodně muziky, opravdu. Trvalo mi jen pár hodin, než jsme si na sebe zvykli a teď už si vesele fotím ;-) Zejména oceňuji profesionalitu služeb Megapixelu- od prvotního jednání, přes zabalení, odeslání až po konečné doručení dle požadavků. Nemám, co bych vytknul. K.

    Ověřený zákazník
    Jakub Kašík, 11.07.2014
    5 z 5

  • Objektiv jsem zatím jen vyzkoušel na několika motivech, ale jeví se dobře. Jsem s ním velice spokojený. Wolf

    Ověřený zákazník
    Wolfgang Hetze, 30.06.2014
    3 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jiří Bešta, 12.06.2014
    4 z 5

  • Se zakoupeným objektivem jsem zcela spokojen, pro focení za dobrých světelných podmínek pro běžnou fotografii plněn vyhovuje,zejména pokud srovnáte poměr cena-světelnost objektivu. Pro amatérské využití na fotografování přírody,zvířat ale i portrétníf oto, plně objektiv doporučuji. VP54

    Ověřený zákazník
    Vaclav Pritasil, 05.06.2014
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Tereza Müllerová, 16.05.2014
    5 z 5

  • Pěkný den přeji, nemám nejmenších výhrat k objektivu. V této cenové relaci není co řešit. Trochu ujíždí, tedy tmavne v rozích při plném zoomu, ale po vložení profilu do SW programu je vše O.K. Mile mě překvapilo makro. Takže jsem spokojen. V. Procházka

    Ověřený zákazník
    Vilém Procházka, 25.04.2014
    5 z 5

  • Pomalé ostření,obrazová kvalita dobrá.Cena vynikající.

    Ověřený zákazník
    Bob Gajdoš, 17.04.2014
    4 z 5

  • Zboží dle nabídky OK

    Ověřený zákazník
    Tomáš Veselý, 23.07.2012
    5 z 5

  • Až na absenci stabilizátoru jsem celkem spokojený.

    Ověřený zákazník
    Zdeněk Šťastný, 13.07.2012
    4 z 5

  • Používám tento objektiv na Nikonu D3000, a jsem s ním poměrně spokojený :-)

    Ověřený zákazník
    DUC VU ANH, 25.05.2012
    4 z 5

  • Používám tento objektiv na Nikonu D3100, a jsem s ním poměrně spokojený.Ve své cenové kategorii je na dobré ůrovni. Za velkou nevýhodu považuji absenci stabilizátoru. Autofokus je také hlučnější a pomalejší, občas se stane, že autofokus špatně zaostří, a to i na více pokusů. Dále je zde chromatická aberace, která se projevuje zvlášť při fotografování s intenzivním osvětlením. U tohoto objektivu je nutno používat vyšší ISO a rychlejší časy. Nicméně jsem si ho oblíbil.

    Ověřený zákazník
    Jiří Albrecht, 12.04.2012
    4 z 5

  • S objektivem jsem velmi spokojen. Byl jsem s ním zatim fotit ve Vizovicích a splnil veškerá moje očekávání. Když se člověk podívá na cenu, musí mu být jasné, že nepůjde o nejlepší kousek pod sluncem, nicměně i tak jde o dobrý kousek;)

    Ověřený zákazník
    Jiří Henzl, 14.02.2012
    5 z 5

  • Objektiv používám na Nikonu D60. Za cenu, kterou stojí je vynikající. Hodně u něj postrádám stabilizátor. Musíte si zvyknout, že má jiné požadavky na expozici a vyplatí se u něj používat větší ISO. Na focení pohybu bych ho nedoporučovala, tam nemáte šanci udržet ostrost z ruky. Hlučnost mi nevadí, váha i délka je taky v normě. Musím říct, že celkově jsem si ho oblíbila a ve chvíli, kdy pochopíte, co mu vadí, a jak na něj, tak uznáte, že je ve své cenové kategorii jednička ;-)

    Ověřený zákazník
    Eliška Beránková, 23.09.2011
    4 z 5

  • Objektiv je super!

    Ověřený zákazník
    Lenka Baláková, 09.09.2011
    5 z 5

Nahoru

Parametry

Objektiv
Minimální ohnisková vzdálenost: 70 mm
Maximální ohnisková vzdálenost: 300 mm
Světelnost objektivu - nejkratší ohnisko (F): 4
Světelnost objektivu - nejdelší ohnisko (F): 5,6
Maximální clona (F): 32
Konstrukce objektivu: 13 členů / 9 skupin
Balení obsahuje: Sluneční clona, přední krytka, zadní krytka.
Délka objektivu: 116,5 mm
Vhodný pro žánr: Koncerty, Portréty, Reportáže, Sport, Street foto, Zvířata
Rozdělení podle ohniska: Teleobjektiv
Vhodný pro formát snímače:: Full Frame
Typ bajonetu: Nikon F
 
Zaostřování
Minimální zaostřovací vzdálenost: 150 cm
 
Fyzikální specifikace
Hmotnost: 435 g
 
Filtry
Průměr filtru: 62 mm
 
Obecné
Nadstandardní záruka: 5 let

Kompletní parametry Sbalit parametry

Šířka záběru objektivu Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon


Crop faktor fotoaparátu: -
Skutečná ohnisková vzdálenost: 70 - 300 mm
Ekvivalentní ohnisková vzdálenost: -
Typ objektivu: zoom
Diagonální úhel záběru: -
Přepočteno na filmové políčko: -

Nahoru

Vybrané příslušenství

Vybrali jsme pro vás příslušenství, které by vám určitě nemělo chybět.

Všechno vybrané příslušenství
pro Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon

Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon Tamron AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di LD Macro pro Nikon máme Skladem za 3 990 Kč Koupit

Nahoru

Přihlásit

Přihlásit pomocí Facebooku

nebo e-mailem


Košík

Způsoby doručení

Doprava zdarma od 10 000 Kč

Nahrát fotku

Do fotosběrny Do galerie

Do fotosběrnyDo galerie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Souhlasím