Recenze Tamron SP 17-50mm f/2,8 XR Di II VC pro Canon

Klady a zápory

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • špičková světelnost f/2,8 v celém rozsahu zoomu
  • solidní konstrukce
  • velmi dobrá obrazová kvalita
  • stabilizátor obrazu

Co se nám nelíbí

  • hlučné ostření a stabilizátor

Představení Tamron SP 17-50 mm f/2,8 XR Di II VC pro Canon

Představení Tamron SP 17-50 mm f/2,8 XR Di II VC pro Canon

Jeden z nejžádanějších neznačkových základních objektivů si získává skutečně vysokou oblibu především díky několika věcem Je to vynikající světelnost f/2,8, která je stejná po celém rozsahu zoomu, velmi dobrá obrazová kvalita a také stabilizátor obrazu. Obrazová kvalita je skutečně vynikající, je mnohdy srovnatelná a v některých případech dokonce lepší, než u originálních objektivů stejných parametrů, které jsou ale i několikanásobně dražší.

Jak už jsem napsal, jedná se o základní objektiv, takže jeho využití je poměrně univerzální. Díky dobré světelnosti se výborně hodí i na focení portrétů a dobře se dá používat i při špatném světle jednak díky světelnosti, ale také stabilizátoru obrazu. Jedinou slabinou je o trochu pomalejší a relativně hlučné ostření.

Hodnocení zákazníků (11)

Hodnocení zákazníků (11)

3.8462

Ověřený zákazník
Milan Ferrari Merhaut, 28.06.2019

2

Vzhledem k jeho ceně předčí i dvojnásobně dražší originál.

Ověřený zákazník
Jiří Vyskup, 19.07.2018

3

Ověřený zákazník
martin klemša, 02.03.2018

3

Zatím mám dobrý dojem, nemohu si stěžovat

Ověřený zákazník
Václav Konopík, 04.02.2016

3

zatím naprostá spokojenost

Ověřený zákazník
Hynek Gazsi, 25.10.2015

5

Ověřený zákazník
Soňa Potrusilová, 05.08.2015

5

Spokojenost maximální. Trochu mě překvapila vlastní hmotnost objektivu, protože něco jiného je číslo napsané v parametrech něco je držet to fyzicky v ruce. Ale musím říct že je to v pohodě, stabilnější v ruce oproti původnímu seťáku. Když se trochu přicloní má fantastickou ostrost a podání barev. Paráda.

Ověřený zákazník
Vladimír Žůrek, 02.01.2015

5

Ověřený zákazník
Jan Wilhelm, 17.04.2014

4

Zatím maximalni spokojenost,je trošku hlucnejsi a pomalejší při ostření,ale s tím jsem počítal.Nicmene kreslí báječně.Vřele doporučuji.

Ověřený zákazník
Václav Dvořák, 29.08.2012

5

Předtím jsem měl základní setový objektiv a tento nový je úplně něco jiného. Nejen že má lepší světelnost ale také, je lepší na detail pro upravování fotografií. Fotím s ním zásadně portréty a na to mi 100% stačí. Vůbec mi nevadí nejaký hlučný motorek od stabilizátoru obrazu, spíše jde o kvalitu obrazu a tu má. Takže vřele doporučuji pro koupi, obvzlášť na tom to obchodě. Obsluha dobrá milá bez čekání.

Ověřený zákazník
Radek Hyka, 06.02.2012

5

Skvělý objektiv (nafoceno již přes 5000 fotek), stabilizace není slyšet, nádherná kresba. Vřele všem doporučuji.

Ověřený zákazník
Daniel Rychlý, 11.09.2011

1

Popis a parametry

Popis a parametry

Velmi kvalitní základní objektiv Tamron SP 17-50 mm F 2,8 XR Di II VC nabízí naprosto špičkové parametry. Díky konstantní světelnosti f2,8 a stabilizátoru obrazu je vynikající pro fotografování za velmi špatných světelných podmínek.

Objektiv Tamron konstruovaný pro digitální zrcadlovky s APS-C čipem. Pokrývá rozsah 17-50mm, t.j. 26-78mm při přepočtení na 35mm film. Nabízí velmi vysokou obrazovou kvalitu a vysokou světelnost v celém rozsahu F/2.8, nepostradatelnou pro portrétní fotografii. Nyní navíc s optickým stabilizátorem obrazu VC (Vibration Compensation).

Tento objektiv vyrobený výhradně pro digitální zrcadlovky s malým obrazovým senzorem, zdědil veškeré přednosti z často oceňovaného modelu SP AF17-50mm F/2.8 XR Di II (model A16) a je navíc vybaven unikátním stabilizátorem obrazu, VC (Vibration Compensation), který pomáha pořizovat stabilní záběry a vytváří dojem jako by byl obraz doslova nalepen přímo v hledáčku fotoaparátu. Bezproblémové pořizování snímků "z ruky" je tedy možné i ve špatných světelných podmínkách. Systém VC od společnosti Tamron je založen na systému 3 cívek, kde řídící cívky elektromagneticky aktivují skupinu VC čoček kompenzujících otřesy prostřednictvím trí ocelových kuliček. Kompenzační čočky jsou v objektivu upevněny pouze těmito kuličkami, důsledkem čeho je dosažen jejich plynulý pohyb bez tření a odporu.

Vznik tohoto objektivu naznačuje nový krok kupředu při vývoji objektivů Tamron. Jedná se totiž o první objektiv se světelností F/2.8, do kterého byl vestavěn stabilizátor obrazu. 
Tento model má všechny výhody světelného objektivu: právě jedinečnou světelnost, ostrost a možnost minimální hloubky ostrosti, stabilizátor, výborné rozlišení a dokonale vykreslené snímky – to vše díky nejmodernějším technologiím, které byly při vývoji tohoto objektivu použity. Výsledkem je extrémně kompaktní, lehký a uživatelsky přívětivý objektiv s obrovským potenciálem.

Tři složené asférické členy, speciální LC sklo a BBAR vrstvy zaručují vynikající korekci, barevnou věrnost a absenci odlesků. Minimální zaostřovací vzdálenost 29cm nabízí vzrušující příležitosti pro skvělé makro záběry.

Objektiv

Typ bajonetu Canon EF-S
Optický zoom 3 x
Ohnisková vzdálenost (eqv. 35mm) 25,5-75
Minimální ohnisková vzdálenost 17 mm
Maximální ohnisková vzdálenost 50 mm
Světelnost objektivu - nejkratší ohnisko (F) 2,8
Světelnost objektivu - nejdelší ohnisko (F) 2,8
Maximální clona (F) 32
Konstrukce objektivu 19 členů / 14 skupin
Stabilizátor optický Ano
Typ sluneční clony DA09
Délka objektivu 94,5 mm
Vhodný pro žánr Krajina, Reportáže, Móda, Street foto, Koncerty
Rozdělení podle ohniska Univerzální
Vhodný pro formát snímače APS-C
Typ objektivu Zoom

Zaostřování

Minimální zaostřovací vzdálenost 27 cm

Obecné

Nadstandardní záruka 5 let

Ostatní

Číslo produktu B005E
Značka Tamron

Filtry

Průměr filtru 72 mm

Zobrazit popis a parametry