Recenze Tamron SP 70-210mm F/4.0 Di VC USD pro Nikon

Hodnocení zákazníků (9)

Hodnocení zákazníků (9)

4.8889

Ověřený zákazník
Tereza Stachová, 01.08.2021

5

Ověřený zákazník
Jiří Chaloupka, 30.03.2021

5

Ověřený zákazník
Rostislav Lukáš, 22.10.2020

5

Ověřený zákazník
Hanka Krejbichová, 01.06.2020

4

Ověřený zákazník
Jan Přikryl, 03.04.2020

5

Ověřený zákazník
Roman Válek, 01.04.2020

5

Ověřený zákazník
Petr Blazek, 16.11.2018

5

V tuto chvíli nejlepší sklo, které mám doma. Ve spojení s Nikonem D7500 dokonalé. Ostré fotky, skvělá věrnost barev. Měl li bych ho maximálně jednoduše charakterizovat, pak ve spojení s DX snímačem nejlepší co si za ty peníze můžete pořídit na focení do ZOO. Normálně doma nechávám parádní Nikon 200-500 mm. Tohle je lehoučké, přesné, rychlé, ostré, barevné podání pro moje oko nádherné. Popravdě mi teď představa jaký je asi ten lepší kousek s F2,8 nedá spát. Včetně 24-70 mm.

Ověřený zákazník
Pavel Míček, 28.06.2018

5

Výborný objektiv , mohu doporučit. Ještě lepší přístup při nákupu v prodejně v Brně.1*. Velmi,velmi vstřícní s pochopením pro potřebu zákazníka. Vedoucí prodejny na svém místě. Děkuji.

Ověřený zákazník
Zbyněk Staník, 12.06.2018

5

Popis a parametry

Popis a parametry

kompaktní objektiv pro full-frame digitální zrcadlovky. Poskytuje vynikající optický výkon v celém rozsahu zoomu a jeho maximální poměr zvětšení činí 1:3.1, což je nejvyšší ve své třídě. Konstrukce zahrnuje interní mechanismus zoomu, který poskytuje pevnou mechanickou konstrukci a stabilní a spolehlivý provoz. Využívá řídící systém Dual MPU (mikroprocesorová jednotka), který umožňuje vysokou rychlost a přesnost AF, stejně jako silnou stabilizaci obrazu VC (Vibration Compensation) pro flexibilní a všestranné použití v různých situacích. Pro spolehlivé venkovní použití je nový teleobjektiv vybaven fluorovou povrchovou úpravou a odolností proti vlhkosti.

Vysoce výkonný teleobjektiv s pevnou světelností F/4

Využitím dlouholetých know-how společnosti Tamron, která vyvíjí teleobjektivy s proměnlivou ohniskovou vzdáleností, dosahuje model A034 vynikajícího optického výkonu s vysokým kontrastem a rozlišením. Optická konstrukce se skládá z 20 členů ve 14 skupinách, přičemž využívá 3 LD (Low Dispersion) členy s nízkým rozptylem světla, které účinně kompenzují axiální a příčné chromatické aberací. To zajišťuje ostrý a křišťálově čistý obraz v celém rozsahu. Navíc má model A034 pevnou maximální světelnost F/4 v celém rozsahu zoomu, čímž poskytuje perfektní kontrolu nad hloubkou pole a vynikající bokeh. Ve srovnání s teleobjektivy s vysokým clonovým číslem je nový model A034 lehčí (hmotnost pouhých 850g) a kompaktnější (celková délka pouhých 174mm) pro příjemnější a jednodušší přenositelnost.

2. Poměr zvětšení a minimální zaostřovací vzdálenost

Model A034 se může pochlubit nejvyšším maximálním poměrem zvětšení ve své třídě 1:3.1 a nejkratší* minimální zaostřovací vzdáleností 0,95 m. Kratší pracovní vzdálenost umožňuje fotografům při použití teleobjektivu zachytit blízké snímky malých objektů jako jsou např. květiny. *Mezi objektivy 70-200mm se světelností F/4 pro full-frame digitální zrcadlovky (od ledna 2018: Tamron)

3. Vysoce spolehlivý interní mechanismus zoomu

Díky internímu mechanismu zoomu se fyzická délka modelu A034 během zoomování nemění. Tím se minimalizují změny těžiště a je zajištěn stabilnější provoz a používání. Kromě toho není nutné, aby se fotograf posouval dozadu v omezeném prostoru při fotografování, např. při fotografování zvířat v zoo. Takzvaný “creep zoom” není možný, protože se celková délka objektivu nikdy nerozšiřuje. Navíc konstrukce objektivu poskytuje velmi robustní pocit a neotočný přední člen usnadňuje použití polarizačních filtrů.

4. Nový řídící systém Dual MPU (Micro Processing Unit)* poskytuje rychlejší a přesnější automatické zaostřování a vylepšenou kompenzaci vibrací

Inovativní řídící systém využívá Dual MPU design s vylepšenou výpočetní kapacitou. Jednotky MPU mají vestavěné výkonné bloky DSP (Digital Signal Processor), které dosahují rychlejšího a přesnějšího výkonu AF a důsledněji kompenzují vibrace. Tato funkce zajišťuje vynikající výkon v noci i při špatných světelných podmínkách.

*Nový řídící systém využívající dvě vysoce výkonné MPU mikroprocesorové jednotky.

Výborný výkon AF

Pohonný systém AF u modelu A034 využívá kruhový ultrazvukový motor USD (Ultrasonic Silent Drive) pro vynikající citlivost a rychlé a přesné zaostřování. Navíc je tento nový zoom vybaven mechanismem pro ruční doostřování v režimu automatické ostření AF. Ten umožňuje fotografovi v
režimu AF okamžitě provést jemné ruční korekce doostřování bez přepnutí spínače režimů AF/MF.

Vynikající efekt kompenzace vibrací

Nový model A034 je vybaven vlastním systémem stabilizace obrazu VC a dosahuje CIPA úrovně 4EV*. Dokonce i při slabém osvětlení nebo při pomalé rychlosti závěrky si fotografové mohou vychutnávat bezproblémové fotografování z ruky s lehkostí a pohodlím.
*Vyhovující standardům CIPA. Pro Canon: použito s EOS-5DMKIII; pro Nikon: použito s D810.

5. Fluorová povrchová úprava

Povrch předního členu je potažen ochrannou sloučeninou fluoru, která má vynikající vlastnosti odolné vůči vodě a oleji. Přední plocha se snadněji čistí a je méně citlivá na poškozující účinky nečistot, prachu, vlhkosti nebo mastných otisků prstů, což umožňuje mnohem snadnější údržbu.  ovrchová
úprava také poskytuje vyšší úroveň trvanlivosti a jeho účinnost bude trvat roky. 

6. Konstrukce odolná proti vlhkosti

Těsnění jsou umístěna v oblasti upevnění objektivu a na dalších kritických místech, ab se zabránilo infiltraci vlhkosti a/nebo dešťových kapek a tím je zajištěna odolnost proti vlhkosti. Tato vlastnost poskytuje další vrstvu ochrany při fotografování venku za nepříznivých povětrnostních podmínek.

7. Kompatibilní s telekonvertory Tamron

Model A034 je kompatibilní s telekonvertory určenými výhradně pro objektivy Tamron pro dosažení 1,4x a 2x původní ohniskové vzdálenosti. Oba telekonvertory jsou pečlivě navrženy a konstruovány tak, aby zajistily vynikající kvalitu obrazu.

Poznámka: Podrobnější informace o telekonvertorech naleznete na webové stránce společnosti Tamron.

8. Kompatibilní s konzolí TAP-in, volitelným příslušenstvím

Nový model A034 je kompatibilní s volitelným příslušenstvím, konzolí Tamron TAP-in, která poskytuje USB připojení k osobnímu počítači a umožňuje uživatelům snadno aktualizovat firmware objektivu a přizpůsobit některé funkce, jako např. jemné úprav AF a stabilizace obrazu VC.

9. Lehká a snadno uchopitelná objímka se stativovým závitem, která je kompatibilní s rychloupínací destičkou Arca-Swiss

Nová texturovaná rukojeť a stativové rozhraní Arca-Swiss zvyšuje rychlost a manipulaci. Díky tomu, že je objímka se stativovým závitem vyrobena z lehkého hořčíku, se objektiv mnohem lépe nese.

10. Systém elektromagnetické clony je nyní také použit s bajonetem Nikon

Systém elektromagnetické clony, který byl standardní výbavou u bajonetů Canon je nyný použit i u bajonetu Nikon* 2 . Přesnější clona a její ovládání je možné díky tomu, že jsou lamely poháněny a řízeny motorem prostřednictvím elektronických impulsových signálů. * K dispozici pouze s fotoaparáty kompatibilními s elektromagnetickou clonou (D5, D4s, D4, D3X, Df, D850,D810, D810A, D800, D800E, D750, D600, D610, D300S, D500, D7500, D7200, D7100, D7000, D5600, D5500, D5300, D5200, D5100,
D5000, D3400, D3300, D3200, D3100). (Leden 2018; Tamron)

Objektiv

Typ bajonetu Nikon F
Optický zoom 3 x
Minimální ohnisková vzdálenost 70 mm
Maximální ohnisková vzdálenost 210 mm
Světelnost objektivu - nejkratší ohnisko (F) 4
Světelnost objektivu - nejdelší ohnisko (F) 4
Maximální clona (F) 32
Konstrukce objektivu 20 členů / 14 skupin
Stabilizátor optický Ano
Crop faktor 1 x
Typ sluneční clony HA034
Délka objektivu 174 mm
Počet lamel clony 9
Typ objektivu Zoom

Zaostřování

Minimální zaostřovací vzdálenost 95 cm

Fyzikální specifikace

Hmotnost 850 g
Utěsnění (prach/vlhkost) Ano

Ostatní

Číslo produktu A034N
Značka Tamron

Filtry

Průměr filtru 67 mm

Zobrazit popis a parametry