Recenze Tamron SP AF 17-50mm f/2,8 XR Di II pro Nikon

Klady a zápory

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • špičková světelnost f/2,8 v celém rozsahu zoomu
  • solidní konstrukce
  • velmi dobrá obrazová kvalita

Co se nám nelíbí

  • pomalé ostření

Ukázkové snímky

Ukázkové snímky

Snímky vytvořené s pomocí Tamron SP AF 17-50 mm f/2,8 XR Di II pro Nikon od členů naší Galerie

Zobrazit fotky z Tamron SP AF 17-50 mm f/2,8 XR Di II pro Nikon v Galerii

Snímky vytvořené s pomocí Tamron SP AF 17-50 mm f/2,8 XR Di II pro Nikon

Představení Tamron SP AF 17-50 mm f/2,8 XR Di II pro Nikon

Představení Tamron SP AF 17-50 mm f/2,8 XR Di II pro Nikon

Jeden z nejžádanějších neznačkových základních objektivů si získla svou skutečně vysokou oblibu především díky dvěma věcem Je to vynikající světelnost f/2,8, která je stejná po celém rozsahu zoomu a také velmi dobrá obrazová kvalita. Tak je mnohdy srovnatelná a v některých případech dokonce lepší, než u originálních objektivů stejných parametrů, které jsou ale i několikanásobně dražší.

Jak už jsem napsal, jedná se o základní objektiv, takže jeho využití je poměrně univerzální. Díky dobré světelnosti se výborně hodí i na focení portrétů a dobře se dá používat i při špatném světle. Jedinou slebinou je bohužel pomalé ostření, takže není až tak vhodný na akční fotografii.

Hodnocení zákazníků (8)

Hodnocení zákazníků (8)

4.5

Ověřený zákazník
Stanislav Šnábl, 29.07.2020

5

Pomalé ostření

Ověřený zákazník
Jaroslav Zika, 01.09.2019

2

Pro mě jako začátečníka je tento objektiv úplná pecka. Díky světelnosti si s ním mužů fotit ať už nějakou amatérskou astrofotografii tak i portrét. Objektiv má skvělé podání barev, oproti předchozímu základnímu objektivu od Nikonu co jsem měl tak tohle je úplně jiná dimenze. Objektiv je velmi kvalitní, co bych ale vytknul je pomalejší automatické ostření a na clonu F2.8 je lepší ostřit manuálně, často se stává že úplně přesně neostří. Já jsem ale typ fotografa co moc automat nepoužívá, za mě bomba a 5 hvězd, jelikož jsme měl objektiv s velkou slevou.

Ověřený zákazník
David Tomáš, 03.06.2019

5

Zatím jsem neměl moc času s ním fotit. Ale vypadá to slibně.

Ověřený zákazník
Ján Fedorňák, 11.12.2018

4

Ověřený zákazník
Hana Voščeková, 17.08.2018

5

V této cenové kategorii se jedná o velmi dobrý výrobek.Spolu s Nikonem7100 je naděje na kvalitní výsledky.V budoucnu se rád podělím.

Ověřený zákazník
Jiří Bednařík, 27.03.2016

5

Ověřený zákazník
Lukáš Machaníček, 03.09.2015

5

Naprosto špičkový objektiv za směšnou cenu! Lepší jak originál Nikon za 35 000 Kč. Řečem o problémech se zaostřováním v šeru nevěřte. Mám ho měsíc a maximální spokojenost.

Ověřený zákazník
Jiří Novotný, 22.01.2012

5

Popis a parametry

Popis a parametry

Objektiv pro digitální zrcadlovky s malým čipem. Pokrývá rozsah 17-50 mm, t.j. 25-75 mm při přepočtení na 35mm film. Nabízí vysokou obrazovou kvalitu a světelnost v celém rozsahu F/2,8, nepostradatelnou pro portrétní fotografii. Objektiv je kompatibilní s Nikonem D40, D40x a D60.

SP AF17-50 mm F/2,8 XR Di II LD Aspherical [IF] je objektiv vyrobený výhradně pro digitální zrcadlovky s malým čipem, zdědil veškeré přednosti našich současných Di objektivů a rozšiřuje tak řadu Di II objektivů vedle populárního objektivu SP AF28-75 mm F/2,8. Tento objektiv není konstruovaný pro použití s 35mm zrcadlovkami ani se zrcadlovkami se snímačem větším než 24 x 16 mm. Ohniskové vzdálenosti a vysoká světelnost v celém rozsahu F/2,8 Vám umožní portrétní fotografie velmi vysoké kvality - filtr průměr 67 mm - MFD 27 cm - patice Canon AF, Konica Minolta AF-D, Nikon F, Nikon AF-D - sluneční clona

Objektiv

Typ bajonetu Nikon F, Nikon F (AF-P kompatibilní)
Optický zoom 3 x
Ohnisková vzdálenost (eqv. 35mm) 27
Minimální ohnisková vzdálenost 17 mm
Maximální ohnisková vzdálenost 50 mm
Světelnost objektivu - nejkratší ohnisko (F) 2,8
Světelnost objektivu - nejdelší ohnisko (F) 2,8
Maximální clona (F) 32
Konstrukce objektivu 16 členů / 13 skupin
Typ sluneční clony DA09
Délka objektivu 81,7 mm
Vhodný pro žánr Architektura / Interiér, Reportáže, Street foto
Rozdělení podle ohniska Základní
Vhodný pro formát snímače APS-C
Typ objektivu Zoom

Zaostřování

Minimální zaostřovací vzdálenost 27 cm

Obecné

Nadstandardní záruka 5 let

Ostatní

Číslo produktu A16NII
Značka Tamron

Filtry

Průměr filtru 67 mm

Zobrazit popis a parametry