Recenze Tamron SP AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di VC USD pro Nikon

Zpět na detail

Tamron SP AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di VC USD pro Nikon máme Skladem >5ks za 10 990 Kč
Koupit

Hodnoceni
zakazniků:
5 z 5

Nahoru

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • vynikající obrazová kvalita
  • stabilizátor obrazu
  • rychlé a tiché USD ostření
  • kvalitní konstrukce
  • přední člen se neotáčí
  • vhodný pro velké i malé snímače

Co se nám nelíbí

  • relativně horší světelnost

Nahoru

Snímky zachycené s pomocí Tamron SP AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di VC USD pro Nikon od členů naší Galerie

Přejít do Galerie

  • Dravci nad hradem
    Exp. čas:1/160Clona:9ISO:400Ohnisko:300 mm Tělo:
    NIKON D3200
  • V zajetí sněhu
    Exp. čas:1/250Clona:10ISO:400Ohnisko:75 mm Tělo:
    NIKON D3200
  • V zajetí mraků
    Exp. čas:1/2000Clona:5.6ISO:100Ohnisko:95 mm Tělo:
    Nikon D7100 tělo
  • Ústecké dominanty v zimě
    Exp. čas:1/250Clona:10ISO:400Ohnisko:98 mm Tělo:
    NIKON D3200
  • Novotného lávka
    Exp. čas:1Clona:8ISO:100Ohnisko:70 mm Tělo:
    Nikon D5300 tělo
  • Mlhavá rána
    Exp. čas:199Clona:16ISO:100Ohnisko:20 mm Tělo:
    Nikon D750 tělo
  • Ranní mlhy
    Exp. čas:1/30Clona:11ISO:200Ohnisko:85 mm Tělo:
    Nikon D750 tělo
  • Kostolík
    Exp. čas:1/160Clona:9ISO:100Ohnisko:70 mm Tělo:
    NIKON D7000
  • Krušné hory
    Exp. čas:1/40Clona:16ISO:100Ohnisko:160 mm Tělo:
    Nikon D750 tělo
  • První paprsky
    Exp. čas:1/6Clona:13ISO:100Ohnisko:135 mm Tělo:
    Nikon D5500 tělo

Snímky zachycené s pomocí Tamron SP AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di VC USD pro Nikon

Nahoru

Představení Tamron SP AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di VC USD pro Nikon

Tamron SP AF 70-300mm F4-5,6 Di VC USD patří svým rozsahem do velmi oblíbené kategorie teleobjektivů. Rozsah ohniskových vzdáleností bez problémů dostačuje jak pro focení sportu, přírodních detailů, tak i třeba divoké zvěře.

Jeho optický výkon je na velmi slušné úrovni, takže je bez problémů použitelný i na přístrojích s vysokým rozlišením. Velkou výhodou je stabilizátor obrazu, takže relativně horší světelnost není zase takovým problémem a objektiv je tedy velmi dobře použitelný i za horších světelných podmínek.

Díky vnitřnímu ostření se neotáčí přední člen, což usnadňuje použití polarizačních a přechodových filtrů. Ostřící systém pracuje velmi rychle, takže není ani problém s fotografováním sportu a jiných rychle se pohybujících objektů.

Nahoru

Hodnocení zákazníků

  • Ověřený zákazník
    Petr Konečný, 14.12.2016
    5 z 5

  • Jsem maximálně spokojen. Váhal jsem mezi "originál" Nikonem a Tamronem. Udělal jsem dobře, že jsem vybral Tamron. Jediné, co bych vytknul, jsou lehce přepínatelná tlačítka funkcí na objektivu, která se někdy omylem přepnou bez mého vědomí a na to musím dávat pozor. Rychlost zaostření je dokonce větší než u NIkonu, měl jsem možnost si to vyzkoušet ve stejném prostředí hned po sobě.

    Ověřený zákazník
    Martin Pikhart, 27.09.2016
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Lucie Drahotová, 14.05.2016
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Miroslav Šťastný, 08.05.2016
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jaroslava Siváňová, 16.02.2016
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Tomáš Verner, 09.02.2016
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Pavlína Suchá, 31.12.2015
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Adam Zahrádka, 07.12.2015
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Pavel Volf, 06.11.2015
    5 z 5

  • Naprosto splnil očekávání. Skvělý poměr cena/výkon. + rychlost ostření ostrost celkově stabilizace (ta je opravdu skvělá i na nejdelší ohnisko), citelně lepší než na objektivu Nikon 18-105 - snad hlučnost, ale to je subjektivní (mi nevadí) dlouhá minimální ostřící vzdálenost Za 10 tisíc Kč (+/-) asi nenajdete lepší teleobjektiv - rozhodně ne nový.

    Ověřený zákazník
    Lukáš Mintěl, 15.09.2015
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Josef Vaníček, 19.08.2015
    4 z 5

  • Fotky ostré jako břitva, stabilizace výborná. Naprostá spokojenost v této cenové relaci. Nikon 5100.

    Ověřený zákazník
    Stanislav Tomášek, 19.07.2015
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Pavel Juráček, 17.06.2015
    4 z 5

  • velice hlučné zaostřování..stabilizace než zaostři se seká..ze 100 fotek ani jedna ostrá., možná vadný kus...

    Ověřený zákazník
    Miroslav Kral, 13.06.2015
    1 z 5

  • VŠE FUNGUJE PODLE MÝCH PŘEDSTAV,PŘÍJEMNĚ TUHÝ CHOD ZOOMU I OSTŘENÍ. TROŠKU MĚ PŘEKVAPILA VÁHA OBJEKTIVU,MŮJ N D90 JE S NÍM OPRAVDU "KUS FOŤÁKU". FOTKY JSOU VELMI PĚKNÉ,STABILIZACE FUNGUJE OPRAVDU DOBŘE. PŘÍJEMNĚ MĚ PŘEKVAPILO, ŽE DODÁVÁTE OBJEKTIV S OBĚMA KRYTKAMI A SLUNEČNÍ CLONOU . JAKO AMATÉR JSEM NADMÍRU SPOKOJEN A VŠEM TENTO OJEKTIV DOPORUČUJI ! VELMI HODNOTÍM I ÚROVEŇ VAŠICH OBCHODNÍCH SLUŽEB.

    Ověřený zákazník
    JIŘÍ BUDÍK, 09.05.2015
    5 z 5

  • Velká spokojenost :) Za málo peněz, hodně muziky!!!!!!

    Ověřený zákazník
    Zdeněk Vardžík, 03.05.2015
    5 z 5

  • S objektivem jsme spokojen. Rychlé ostření, dobrá stabilizace a kvalita obrazu cca do ohniska 220 jsou jeho hlavními přednostmi. Na nejdelších ohniscích sice trpí chromatickou aberací, ale nic co by se nedalo překousnout. Z mého pohledu je poměr cena/výkon vynikají. Měl jsem možnost si vyzkoušet i Nikon 70-300 a nevidím rozdíl, také trpí chromatickou aberací na nejdelších ohniscích. Rychlost, stabilizace a kvalita obrazu jsou srovnatelné.

    Ověřený zákazník
    Jan Pasler, 18.03.2015
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Josef Havlíček, 13.03.2015
    4 z 5

  • Super objektiv za slušné peníze.Moc hezký bokeh,výborné vykreslení i na max. ohnisko,perfektní stabilizace a práce s ním je zábavou.Doporučuji...

    Ověřený zákazník
    David Krátký, 12.03.2015
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Roman Gajdzica, 07.03.2015
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Václav Klíma, 08.01.2015
    4 z 5

  • pro mě jako amatéra super za ty love. stabilizace mi příjde úžasná (zatím jen pár snímků), rychlost ostření při sportovních záběrech jsem zatím neměl možnost otestovat, ale přeostřování přes celý rozsah mi přijde hodně dobré

    Ověřený zákazník
    rada svoboda, 21.12.2014
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Zdeněk Schindler, 29.07.2014
    5 z 5

  • Myslím že v této cenové relaci nemá konkurenci

    Ověřený zákazník
    Pavel Hubáč, 12.07.2014
    5 z 5

  • Rychlé ostření, úžasný bokeh, skvělá hračka za dobrou cenu.

    Ověřený zákazník
    Lucie Hlavová, 06.06.2014
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jaroslav Hašek, 22.05.2014
    4 z 5

  • V dané cenové relaci objektiv s výbornou obrazovou kresbou a účinným stabilizátorem.

    Ověřený zákazník
    Martin Čermák, 16.05.2014
    5 z 5

  • Ověřený zákazník
    Jan Suchánek, 12.05.2014
    4 z 5

  • Ověřený zákazník
    Vojtěch Sikora, 16.04.2014
    4 z 5

  • Tamron mám asi měsíc a zkoušel jsem zatím kde se co dalo. Moje hodnocení je maximálně kladné. Myslím, že recenze i testy odpovídají přesně realitě. Pro mne jako amatéra je opravdu dobrý. Vše mi celkem vyhovuje, váha, "zoomování", ostření, stabilizace. Zatím jsem se nedostal k focení fotbalu, což je důvod proč jsem si tohoto "drobečka" pořídil, tak nemohu vznést úplný soud. Nicméně, mám ho k D3100, spolu se setovým 18-105 a pevnou 50-tkou a tato kombinace mi naprsto vyhovuje. Myslím, že pro amatéra je tato volba správná. Neumím srovnat a posoudit s jinými skly, ale poměr cena výkon tady funguje nadočekávání.

    Ověřený zákazník
    Antonín Dejmek, 08.01.2013
    5 z 5

  • Stabilizátor (VC) je jednoznačně příjemným překvapením. Noční snímky z ruky při f=300 jsou možné. Fotil jsem z jedoucí a houpající se lodi při západu slunce, snímky z nestabilizovaného objektivu při f=18mm rozmázlé, TAMRON při f=70-300 ostré.Čas 1/25 ještě udržíte v ruce! Používám s D300 a D3100, spokojenost. Velmi účinná stabilizace obrazu. Zřídka jsou trochu problémy s automatickým ostřením (pokud námět není kontrastní - zcela rozostří), ale není to žádná tragédie. Stačí vypnout AF a ostřit na dálkoměr. Určitě objektiv doporučuji. V této ceně je to skvělá volba.

    Ověřený zákazník
    Pavel Šťastný, 27.11.2012
    5 z 5

  • (na ohnisku 100mm je lepší než nikon 18-105mm)

    Ověřený zákazník
    Zdeněk Horák, 11.09.2011
    5 z 5

  • S objektivem jsem velmi spokojen, fotky jsou nádherné, pracuje se s ním výborně. Jsem rád, že jsem si jej pořídil a doporučuji všem. Podotýkám, že nejsem profesionál, ale fotím rád a hodně.

    Ověřený zákazník
    Vladan Jílek, 09.09.2011
    4 z 5

Nahoru

Parametry

Objektiv
Minimální ohnisková vzdálenost: 70 mm
Maximální ohnisková vzdálenost: 300 mm
Světelnost objektivu - nejkratší ohnisko (F): 4
Světelnost objektivu - nejdelší ohnisko (F): 5,6
Maximální clona (F): 32
Konstrukce objektivu: 17 členů / 12 skupin
Stabilizátor optický: Ano
Sluneční clona: Ano (součást balení)
Délka objektivu: 142,7 mm
Vhodný pro žánr: Portréty, Zvířata
Rozdělení podle ohniska: Teleobjektiv
Vhodný pro formát snímače:: Full Frame
Typ bajonetu: Nikon F
 
Zaostřování
Minimální zaostřovací vzdálenost: 150 cm
 
Fyzikální specifikace
Hmotnost: 765 g
 
Filtry
Průměr filtru: 62 mm
 
Obecné
Nadstandardní záruka: 5 let

Kompletní parametry Sbalit parametry

Šířka záběru objektivu Tamron SP AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di VC USD pro Nikon


Crop faktor fotoaparátu: -
Skutečná ohnisková vzdálenost: 70 - 300 mm
Ekvivalentní ohnisková vzdálenost: -
Typ objektivu: zoom
Diagonální úhel záběru: -
Přepočteno na filmové políčko: -

Nahoru

Vybrané příslušenství

Vybrali jsme pro vás příslušenství, které by vám určitě nemělo chybět.

Všechno vybrané příslušenství
pro Tamron SP AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di VC USD pro Nikon

Tamron SP AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di VC USD pro Nikon Tamron SP AF 70-300mm f/4,0-5,6 Di VC USD pro Nikon máme Skladem za 10 990 Kč Koupit

Nahoru

Přihlásit

Přihlásit pomocí Facebooku

nebo e-mailem


Košík

Způsoby doručení

Doprava zdarma od 10 000 Kč

Nahrát fotku

Do fotosběrny Do galerie

Do fotosběrnyDo galerie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Souhlasím