Vyhodnocení soutěže - JEDEN OBRÁZEK VYDÁ ZA 1000 SLOV Blog

Vyhodnocení soutěže - JEDEN OBRÁZEK VYDÁ ZA 1000 SLOV

Martin LukešVydáno: 26. 10. 2016 v 15:37 • Rubrika: Blog

Zářijové kolo naší fotosoutěže pro Vás bylo něčím novým. Nešlo o to zachytit jeden snímek, ale pomocí souboru odvyprávět nějaký příběh. Přesto, že jsme museli vyřadit dost fotografií, které nesplňovaly zadání, našlo se mnoho opravdu dobrých setů, které měly myšlenku, pointu a navíc byly velmi dobře zpracovány.

https://cdn.megapixel.cz/gallery/w1400h1400/9/271769.jpg

1. místo / 2. místo v divácké soutěži - Robert Jahn / Nebezpečná hra...
Jeden z nejsilnějších příběhů, který nejen že byl velmi dobře zpracován, ale také se dotkl sociálního tématu. Jde v podstatě o aranžovaný dokumentární časosběr, dáli se to tak nazvat.


https://cdn.megapixel.cz/gallery/w1400h1400/1/274441.jpg

2. místo - Marek Juras / AbstrAkty
Další zcela odlišný soubor, který oslovil porotu má v sobě nejen určitou dávku abstrakce, surralismu, ale také dynamiky a erotiky.

 

https://cdn.megapixel.cz/gallery/w1400h1400/9/268739.jpg

3. místo / 1. místo v divácké soutěži - Pavlína Streinz / I čarodějky mají svou cestu.. 
Na podobné principu je postaven třetí nejlepší soubor, který je zajímavý především z výtvarné stránky. Navíc mu skvěle sedí černobílé provedení a určitě by se hodil jako k ilustrace nějaké sbírky básní.https://cdn.megapixel.cz/gallery/w1400h1400/0/268900.jpg4. místo - Kateřina Šulcová / Lezení v Sasku
Dalším zajímavým souborem, byl opět částečně aranžovaný dokumentární příběh se šťastným koncem. Zde jsme ocenili především rytmus fotografií a jejich podání, ze kterých je cítit optimismus a radost ze života.

https://cdn.megapixel.cz/gallery/w1400h1400/5/268505.jpg

5. místo - Ivan Onuska / true story...
Opačné emoce vzbuzuje další set, který je čistě ze života. Emoce v podání dítěte patři rozhodně k těm nejsilnějším a to se autorovi povedlo zachytit opravdu skvěle.

https://cdn.megapixel.cz/gallery/w1400h1400/9/273949.jpg

6. místo - Břetislav Vojta / Přepadení
Čistě dokumentární set z rekonstrukce vojenské operace působí velmi dobově a autenticky. Je zde krásně pracováno s celkem, polocelkem a detailem, tak jak se na správnou reportáž sluší.
https://cdn.megapixel.cz/gallery/w1400h1400/6/274956.jpg
7. místo - Michal Zila /Ruce osudu
Sedmým nejlepším souborem je vtipná a trochu pohádková série fotografií z Gulliverovským nádechem. Kromě čistého zpracování včetně fotomanipulací má v sobě určitou myšlenku a symboliku.

https://cdn.megapixel.cz/gallery/w1400h1400/3/272763.jpg

8. místo - Lucie Hankeová / Cesta k uzdravení
Jedním z nejsilnějších dokumentů v soutěži je zřejmě série z dětského nemocničního oddělení. Je to smutný příběh ze života, který je na druhou stranu plný něhy a naděje. Přesně tento druh fotografie nepotřebuje dalších slov.

 

https://cdn.megapixel.cz/gallery/w1400h1400/6/272056.jpg

9. místo / 3 místo v divácké soutěži - Iva Bečvářová / Pití krve
Neméně zajímavý je cestopisný dokument z Afriky zachycující krvavý rituál domorodého obyvatelstvo. Jen díky podobným záběrů víme jak vypadají kulturní a sociální poměry na opačném konci světa.

https://cdn.megapixel.cz/gallery/w1400h1400/9/275489.jpg

10. místo - Ivana Brzobohatá / Kdo si hraje nezlobí
Nejlepší desítku uzavírá velmi hravý a výtvarně zdařilý setík vyprávějící o útrapách a strastech fotografa.



Vložit nový komentář

: *

:

: *


Tip: odkaz na konkrétní komentář vytvoříte tak, že napíšete jeho číslo do hranatých závorek. Příklad: [1] na webu zobrazí odkaz na komentář číslo 1

Komentáře slouží ke zveřejnění vašeho názoru, děkujeme za vaše příspěvky. Jako provozovatelé této diskuse si vyhrazujeme právo na odstranění nevhodných komentářů.


Související články

Doporučené stránky

  • Rok s Megapixelem 2016

    Zapojte se s námi do již 3. ročníku fotografické soutěže o nejlepšího fotografa roku 2016. I letos jsme si pro vás připravili 12 soutěžních kol,…

  • Jsem nový pohled

    Májové téma naší fotografické soutěže bude trochu netradiční. Tentokrát ho nebudeme svazovat určitým žánrem, ani přesným zadáním a necháme to čistě…

  • Zdeněk Dvořák / Garant soutěže

    Fotografii se věnuje přibližně 13 let a z toho svatební fotografii již přes 10 let. Za tu dobu zachytil přes 200 párů, kterým jsem zdokumentoval…

Fotografie z galerie

Přejít do galerie

Související články

Nejbližší události

Nové recenze

Přihlásit

Přihlásit pomocí Facebooku

nebo e-mailem


Košík

Způsoby doručení

Doprava zdarma od 10 000 Kč

Nahrát fotku

Do fotosběrny Do galerie

Do fotosběrnyDo galerie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Souhlasím