Recenze Canon EF-S 18-135mm f/3,5-5,6 IS USM

Klady a zápory

Klady a zápory

Co se nám líbí?

  • Univerzální rozsah ohniska
  • Tichý chod automatického ostření
  • Kvalitní zpracování
  • Kovový bajonet
  • Optická stabillizace

Co se nám nelíbí

  • Světelnost

Představení Canon EF-S 18-135 mm f/3,5-5,6 IS USM

Představení Canon EF-S 18-135 mm f/3,5-5,6 IS USM

Tento nový objektiv prokázal během mého testování velice dobré výsledky. Byl jsem spokojený jak s rychlostí ostření tak i s jeho přesností a to i při přeostřování na dělší vzdálenosti. V tichém prostředí oceníte i ostřící ultrasonický motor USM, který je nejen poměrně rychlý, ale i velice tichý. Rozsah zoomu je univerzální a postačí pro většinu životních situací - jak rodinné návštěvy zoo nebo při focení portrétu či návštěvy městských uliček kdy se hodí širší ohnisko. Světelnost (F3,5 - 5,6) je spíše na venkovní využití, nicméně díky dobré stabilizaci je možné pořídit hezké snímky i v interiérech a halách. Další velkou výhodou je možnost k tomuto objektivu připojení motorového zoomu - ocení zejména lidé při natáčení videí a to díky novému ostřící motoru “nano usm”. Hodnotil bych tedy tento objektiv jako skvělou volbou pokud hledáte univerzální objektiv na pořizování snímků tak i na natáčení videí.

Hodnocení zákazníků (11)

Hodnocení zákazníků (11)

4.7273

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Gabriela, Olomouc, 28.01.2024

5

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Petr, Kladno, 30.10.2023

5

Koupila jsem objektiv spolu s canon D77 před 4 roky. S objektivem jsem byla spokojená. Je vhodný na cestování, při kterém si vystačím pouze s tímto objektivem. Věnuji se hlavně fotografování výcviků psů a zde ocením rozsah ohnisek i rychlost ostření. Bohužel právě při výcviku došlo k nehodě a původní objektiv jsem musela nahradit novým. Tím, že jsem si jej koupila znovu, myslím, oceňuji jeho dobrou využitelnost pro běžné situace.

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Lenka, Pelhřimov, 21.08.2023

4

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Tomáš, Týniště nad Orlicí, 07.10.2022

5

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Aleš, Praha 6 - Bubeneč, 01.06.2022

5

Super, maximální spokojenost ????????????

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Lenka, Ostrava-Moravská Ostrava, 15.04.2022

5

Pro mě dobrý objektiv zcela vyhovuje mým potřebám

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Josef, Bučovice, 12.09.2021

5

Odpovídá tomu, co jsem od něho očekával (v této cenové a kvalitativní oblasti). Mám jeho stašího předchůdce, tento je lepší.

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Miroslav, Domažlice, 10.04.2020

3

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Rubín, Trutnov, 14.05.2019

5

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Kateřina, Kopřivnice, 23.02.2019

5

Funguje tak jak má.Oproti původnímu setovémo objektivu je to jiná třída.

Ověřený zákazník Hodnotit mohou jen zákazníci, kteří produkt zakoupili.
Petr, Planá nad Lužnicí, 08.05.2016

5

Popis a parametry

Popis a parametry

Model EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM je prvním objektivem značky Canon, který pro zaostřování využívá technologii Nano USM. Tato technologie se může pochlubit plynulým a tichým automatickým zaostřováním pro natáčení filmů a špičkovou rychlostí, která je důležitá při pořizování fotografií.

• Univerzální rozsah ohniskových vzdáleností pro každou kompozici

• Technologie pohonu Nano USM pro rychlé automatické zaostřování při pořizování fotografií a pro plynulé a tiché zaostřování při natáčení filmů

• Naprosto ostré fotografie díky 4krokovému optickému stabilizátoru obrazu

• Díky dynamické stabilizaci obrazu velmi stabilní a ostrá videa

• Kompaktní, vysoce výkonný objektiv s volitelným adaptérem PZ-E1

Obrazový snímač

Formát snímače 2/3
Crop faktor 1,6 x

Objektiv

Typ bajonetu Canon EF-S
Optický zoom 7,5 x
Ohnisková vzdálenost (eqv. 35mm) 29-216
Minimální ohnisková vzdálenost 18 mm
Maximální ohnisková vzdálenost 135 mm
Světelnost objektivu (nejkratší ohnisko) 3,5
Světelnost objektivu (nejdelší ohnisko) 5,6
Maximální clona (F) 38
Konstrukce objektivu 16 členů / 12 skupin
Stabilizátor obrazu Ano
Typ sluneční clony EW-73D
Délka objektivu 96 mm
Počet lamel clony 7
Vhodný pro žánr Krajina, Architektura / Interiér, Sport, Reportáže, Street foto
Rozdělení podle ohniska Základní
Vhodný pro formát snímače APS-C
Typ objektivu Zoom

Ostření

Minimální zaostřovací vzdálenost 39 cm

Fyzikální specifikace

Průměr filtru 67 mm
Hmotnost 515 g

Ostatní

Číslo produktu 1276C005
Značka Canon

Zobrazit popis a parametry